Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Beautiful

Και ξυπνάς το πρωί φιλενάδα κι έχεις τη μικρή σου Α Π Α Ρ Α Ι Τ Η Τ Η ιεροτελεστία για να είσαι σίγουρος ότι η μέρα θα πάει καλά, ότι δεν θα ξεκινήσεις με νεύρα και χαμούς, με υστερίες και φωνές, με στενοχώρια και θλίψη. Και ξεπερνάς το γεγονός ότι έχει ακόμα συννεφιά κι εσύ ήθελες σαν τρελός να δεις ήλιο κι έχεις προγραμματίσει το πρωινό, τη δουλειά, το απόγευμα, το βράδυ σου. Όλα καλά ε;

Μπαααα έχεις πονοκέφαλο, και μάλιστα από αυτούς τους εκνευριστικούς που σου μαγκώνουν τη βάση του αυχένα και σου τρυπούν τα μάτια κι έτσι ο καφές δεν είναι απολαυστικός, δεν εκτιμάς σήμερα το άρωμά του και την πλούσια γεύση του, το στομάχι σου είναι ήδη ανακατεμένο απ τον πόνο (αυτό το πράγμα που ανακατεύεται και το στομάχι ακόμα μετά από τόσα χρόνια δεν το χω καταλάβει) και προσπαθείς απελπισμένος να καταλάβεις τι φταίει - μια χαρά κοιμήθηκες στο ανατομικό σου στρώμα με τα ανατομικά σου μαξιλάρια, μια χαρά, και όνειρα είδες, πολύ ζωντανά κι ας μη θυμάσαι αυτή τη στιγμή που έχει περάσει καμιά ώρα τι ακριβώς είδες, και δεν ξύπνησες κατά τη διάρκεια για να πας τουαλέτα με πόδια ξυπόλητα στα πλακάκια τρέμοντας απ το κρύο και τίποτα, μια χαρά κοιμήθηκες.

Κι έτσι τίθεται το ερώτημα, τι κάνεις ρε φιλενάδα όταν το σώμα σου δεν σου επιτρέπει να χαρείς; Αρχίζεις τα αχ και τα βαχ και τα δεν μπορώ ή προσπαθείς να το προσπεράσεις, ακόμα και να το γιατρέψεις ακολουθώντας επακριβώς την μικρή πρωινή σου ιεροτελεστία που σου φτιάχνει τη μέρα;

Σήμερα αποφάσισα το δεύτερο, οπότε πίνω τον καφέ μου με όμορφη μουσική ακόμα κι αν δεν το απολαμβάνω και σχεδιάζω τη μέρα μου ακριβώς όπως θέλω και όχι όπως θέλει εκείνο. Σηκώνομαι και κοιτάζω τα πρησμένα μου μάτια, τα ξεχτενισμένα μου μαλλιά και το θλιμμένο μου στόμα και χαμογελάω. Ναι, ακόμα κι έτσι είμαι όμορφος και είμαι όμορφος γιατί από τη μία είμαι και από την άλλη το θέλω. Θα ήμουν ακόμα κι αν είχα φάει ξύλο και ήμουν γεμάτος μελανιές, μα θα με νικήσει εμένα ένας πονοκέφαλος; Εγώ θα τον νικήσω.

Θα κάνω το καυτό μου μπανάκι, θα φυτέψω τα λουλούδια μου, θα συμμαζέψω το σπίτι για να γυρίσω και να είναι όμορφο, θα μιλήσω με την αγάπη μου και τους φίλους μου στο τηλέφωνο, θα δουλέψω κανονικότατα, θα φάω το φαγάκι μου (μπορεί και να με επιβραβεύσω με μια σοκολατίτσα, ξέρεις αυτή με το κέικ που είναι ο νέος μου γαστριμαγικός έρωτας), και θα ξορκίσω τη γκρίνια. Ξέρεις γιατί; Γιατί παραείναι γκρινιάρικη αυτή η βδομάδα, παραείναι η άτιμη και δεν θέλω άλλο, θέλω χαμόγελο κι αισιοδοξία. Βαρέθηκα να βρίσκομαι μέσα σε γκρίνια και καβγάδες - ακόμα κι αν δεν είμαι εγώ αυτός που γκρινιάζει ή καβγαδίζει.

Οπότε θέλω κάφε, θέλω καυτό νερό, θέλω όμορφη μουσική για να βλέπω τον εαυτό μου πιο όμορφο απ ότι στ αλήθεια είναι, έτσι γουστάρω ρε φιλενάδα πρωί πρωί, να είμαι όμορφος μπας και κάνω και τους άλλους λίγο πιο όμορφους γύρω μου. Άντε ρε καρδούλα, καλή μας και όμορφή μας μέρα!

21 σχόλια:

  1. Έτσι, χαμόγελο, αισιοδοξια και τηλεφωνο με ατομα που μας ανεβαζουν: το τριπτυχο για να σου φτιαξει το κεφι, οταν ξυπνας και εισαι με μουτρα και γνκ νομιζεις οτι η μερα σου θα παει σκατα!

    Καλή (& χαρουμενη) σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακριβώς χαμόγελα και λίγη θετική σκέψη όχι πολύ...γιατί όλοι τρώγονται και κάπου κουράζει αυτό...
    δοκίμασε και την σοκολάτα με την φράουλα και γιαούρτι που έχει βγάλει η λάκτα εκτός από το κέικ!!!!
    καλημέρες και φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα αγαπημένε μου!
    αχ πόσο σε νιώθω.. το σώμα μου εδω και λίγο καιρό αποφάσισε να με αποτελειώσει!
    και καθημερινές ημικρανίες! αλλά δεν το βάζουμε κάτω!!!
    χαμόγελο, αισιοδοξία και φύγαμε!
    όμορφη μέρα να χεις! σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι σε θέλω, χαμογελαστό και όμορφο! Άλλωστε αν δεν το πιστέψουμε πώς θα είναι αλήθεια; Κι αν δεν το κάνουμε αλήθεια τι νόημα έχει η μέρα μας;
    Καλή σου σοκολατένια μέρα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή σοκολατένια μέρα σε όλα τα όμορφα κορίτσια, λέτε να χιονίσει κούκλες μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περαστικούλια!!!
    Άντε όταν γυρίσεις σπίτι, μουλιασε στη μπανιέρα με καυτό νερό, χοντρό αλάτι και χαμομηλι, βάλε ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα στη γλώσσα και μετά απο λίγο θα είσαι μια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ ευχαριστώ καλέ μου, θα το κάνω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να χαμογελάς πάντα γιατί σε ομορφαίνει ακόμα πιο πολύ!
    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παραστράβωσε η μέρα αλλά δε θα με νικήσει, θα χαμογελάω ρε πούστη μου... καλό απόγευμα γλυκειά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εδώ δεν το κόβω για χιόνι...κάνει όμως θεότρελο κρύο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κράτα τις ιεροτελεστίες σου, αυτές μας θυμίζουν οτι είμαστε ακόμα εδώ. γιατί η χώρα πάει κατά διαόλου.

    πάλι τη μυτόγκα έβαλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ετσι πρέπει να ξεκινάς τη μέρα με κέφι με ομορφιά!!
    Κι αυτό με το στομάχι το παθαίνω κι εγώ......
    Αγχος είναι.
    Μη δίνεις σημασία.
    Καλό απόγευμα,
    φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @christina
    ναι... δεν θα χιονίσει, δεν έχω ελπίδα καμιά...

    @ria
    Ως κόρη οφθαλμού τις φυλάω, ως κόρη οφθαλμού! Χαχαχαχαχα μ έπιασες πάλι!!!

    @serenata
    καλησπέρα γλυκειά μου, όλα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παραείναι γκρινιάρικη η άτιμη... Γι' αυτό χαίρομαι διπλά να διαβάζω αισιόδοξα κείμενα. Άντλησα ψήγματα αισιοδοξίας, σ΄ευχαριστώ καλέ μου.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα καταφέραμε κι έφτασε το βράδυ, να μου σαι καλά γλυκειά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μ' αρέσει πολύ η νοοτροπία σου! Εύχομαι να την ακολουθήσω κι εγώ!

    ΥΓ. Δεν σε πειράζει να συνεχίσω να σ'επισκέπτομαι, ε? (πρώην whitecat)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σ ευχαριστώ καλή μου, είσαι ευπρόσδεκτη στο σπιτικό μου! καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εδώ που είμαι εγώ χιόνισε για τα καλά, μέσα στην πόλη 20 πόντους χιόνι μας έκανε και απολαύσαμε παραμυθένιο τοπίο... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στα θέλω σου, πρόσθεσε και μερικά δικά μου: Θέλω θέρμανση στο σπίτι, ιδανικά και ουτοπικά θέρμανση 24/7, αλλά και με μερικές ώρες τη μέρα δε θα με χάλαγε, και χειροποίητα cookies με μέλι, κανέλα και κουάκερ, και δυνατό, γλυκόπικρο εσπρέσσο και μία ολόκληρη ώρα με το που ξυπνάω, χωρίς κανέναν περισπασμό, να πιω καφέ και να καπνίσω δυο τσιγάρα.
    Ααχ, ωραία δε θα ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τη μόνη αλλαγή που θα έκανα είναι τα 2 τσιγάρα να γίνουν 5 να το φχαριστηθούμε βρε αδερφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή