Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Πτήση, με πιάνει πτήση



Το κείμενο πρωτοδημοσιεύτηκε στο www.boemradio.com

Παλιά που λες, όταν οι μέρες ήτο ανθηρές και ξέπλεκες, ήθελες να πας ταξίδι κι έπαιρνες το αερόπλανο και ήσουν μες στις χλιδές. Τι βαλίτσα 20 kg κουβαλούσες ανερυθρίαστα κι έφευγες τριήμερο και είχες πάρει ακόμα και την αποκριάτικη στολή καλού-κακού, μη σε καλέσουν εκεί στα ξένα σε μπολ μασκέ και δεν έχεις μαζί την Κολομπίνα και σε κακοχαρακτηρίσουν, και να τα αρώματα και τα διάφορα φιαλίδια μεσ στις βαλίτσες, και τα κασκόλ και τα παλτό και το κάθε τι.

Άλλαξαν όμως βρε παιδί μου οι καιροί, βγήκε η Ράιαν η Ερ και σου είπε θες μανδάμ να πας Ρώμη με 40 € πήγαιν έλα; Θα σε πάω αλλά βαλίτσα δεν έχει. Ό,τι χωρέσεις στο τσαντί το 8κιλο και πολύ σου είναι. Τα υπόλοιπα φόρεστα πάνω σου και γδύνεσαι στην άτρακτο. Έλα όμως που αυτή το λέει, είμαι low cost mουσιού, οπότε μη μιλάς που σου ζυγίζω και σου μετρώ το τσαντικό και αν είναι 2 χιλιοστά μεγαλύτερο θα το πέσεις το σαραντάρι – εκεί το ξέρεις και αν δεν θες δεν πας βρε παιδί μου.

Ζηλέψανε και οι άλλες, οι κανονικές ντε, και βγάλανε λέει το πρόγραμμα το λάιτ, να, σαν αναψυκτικό ή γάλα. Το επικοινώνησαν κιόλας ότι σου δίδουν ευελιξία, αλλά εκεί στα ψιλά γράμματα αντιλαμβάνεσαι ότι σε δουλεύουν ψιλό γαζί μιας και δεν φτήνυναν την οικονομική να την κάνουν οικονομικότερη, αλλά ακρίβυναν το δικαίωμα της βαλίτσας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια λιγότερο οικονομική με τη δυνατότητα μεταφοράς Κολομπίνας και λοιπών τιμαλφών.

Στην αρχή μου κακοφάνηκε, σιγά σιγά το προσάρμοσα. Πήρα ειδικό βαλιτσάκι σωστού μεγέθους και ό,τι χωρέσει χώρεσε και τα υπόλοιπα δεν πειράζει, μιαν άλλη φορά. Βέβαια, έτσι που υποχρεώνεσαι να έχεις μόνο χειραποσκευή, είναι και το θέμα με τα υγρά – που κακό ψόφο να έχουν εκείνοι που έκαμαν τρομοκρατίες και δεν μπορώ να πάρω τη μους για τα μαλλιά – όχι ότι έχω μαλλιά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Και μπαίνεις στη διαδικασία να κουβαλάς μέχρι 10 μίνι μπουκαλάκια σε ειδικό σακουλάκι – και την οδοντόκρεμα μαζί και το μασχαλέξ, με φόβο και τρόμο μην κρατήσουν την κολώνια τη Ντιόρ την ακριβή, που σου τέλειωσαν τα δείγματα κι εκείνη περνά δεν περνά.

‘Εστω ότι και αυτό το συνηθίζεις και πράττεις αναλόγως.

Ερχόμαστε μετά στα του φαγητού – κι εδώ πρόκειται περί πίκρας μεγάλης.

Παλιά που λες, στην τότε Ολυμπιακή, είχαν σερβίρει πλήρες γεύμα με γαρίδες και κάτι άλλο, τι ψωμιά, τι τυριά, τι κρασιά και επιδόρπιο. Τώρα η Ολυμπιακή σερβίρει ένα Κυκλαδίτικο έδεσμα, 1χ1 cm το οποίο λίγη πρεσβυωπία να έχεις δεν είναι ορατό δίχως γυαλιά. Είχαμε επίσης γράψει πέρσι για το μαγικό κουτάκι της Swiss  που χώραγε ένα πλήρες γεύμα για την Τίνκερ Μπελ – αλλά ήταν πλήρες τουλάχιστον.

Πρίν λίγες μέρες πήγαμε στην όμορφη Βιέννη και πετάξαμε με τη Austrian Airlines, η οποία είναι και Star Alliance και Star του σινεμά και είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε θαυμάσιες γαστριμαγικές εκπλήξεις που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Έρχεται που λες η έρμη η αεροσυνοδός – που ήτο όλες μιας κάποιας ηλικίας για κάποιο λόγο, και σου έχει επιλογή μενού. Είτε αλμυρό, ή γλυκό. Όχι και τα 2 μαζί για να μην αναστατωθεί το πεπτικό σύστημα και βρισκόμεθα σε αεροπλάνο και δεν είμαστε για τέτοια. Οπότε, ο χαρούμενος και πεινασμένος επιβάτης είχε την ευκαιρία να απολαύσει είτε μια γκοφρέτα της Milka με φουντούκι, γύρω στα 60 γραμμάρια, ή ένα πολύ μικρό σακουλάκι με αλμυρα κρακεράκια, τύπου εκείνα με τα ζώδια αλλά κατάτι μικρότερα και σαφώς λιγότερα κι εντελώς άγευστα.

Η χαρά μας και η ικανοπόιησή μας όπως αντιλαμβάνεσαι, ήταν πολύ μεγάλη και η πτήση πέρασε με τις κοιλιές χορτασμένες και τον ουρανίσκο μουδιασμένο απ την ηδονή.

Στο γύρνα μας περίμενε μεγαλύτερη έκπληξη μιας και οι 2 επιλογές συμπεριέλαβαν τη γνωστή μας γκοφρέτα και ένα μήλο. Ένα μήλο που λες, μη φανταστείς μεγάλο, μεσαίο προς φιρίκι ήταν το οποίο και απόλαυσε η συνεπιβάτης μου εξ αριστερών η φαρμακομύτα που διάβαζε την κρυφή γοητεία του εντέρου, έπινε τομάτο τζους και προσπαθούσε να πείσει τα παιδιά της ότι το εν λόγω μήλο ήταν ωραίο.


Μπορεί και να ήταν, δεν ξέρω. Εγώ γκοφρέτα έφαγα!

22 σχόλια:

  1. Κι έρχομαι εγώ η σπαστική που τελευταία δεν πέταξα καθόλου η αλήθεια είναι, αλλά όσες φορές στο παρελθόν μου έδιναν γεύματα, τα επέστρεφα όπως τα έπαιρνα, γιατί είμαι που είμαι κακόφαγη γενικά θα έτρωγα κάτι που δεν μπορούσα να καταλάβω και τι είναι?..μια φορά πέρασα για μοσχάρι κάτι που του έμοιαζε, αλλά με την πρώτη μπουκιά άλλαξα γνώμη και έφαγα ως συνήθως το ψωμάκι με το βουτυράκι, να ψευτολαδώσει το έντερο να ξεγελαστεί η πείνα!
    Οπότε οι επιλογές γκοφρέτα ή μήλο, θα ήταν για μένα θεσπέσιες...γιατί πόσο μπορούν να πειράξουν ένα μήλο?
    Θα ήξερα πως τρώω μήλο...ή γκοφρέτα που κι αυτή σίγουρα γκοφρέτα θα παρέμενε και στους αιθέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ εγώ είμαι παμφάγο και ειδικά στα ταξίδια θέλω να μασουλάω συνέχεια κάτι. Τα μήλα δεν μ αρέσουν, οπότε φαντάζεσαι το δράμα μου!

      Διαγραφή
  2. ααααα τι ωραία! Όταν γραφεις μας κάνεις να πετάμε στην μπλογκόσφαιρα!!!!!!!
    Μαε διωχνεις την μουντίλα Τρεμουλάκο !
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χάρηκα που σε είδα χτες! Μη χάνεσαι κι εγώ θα γράφω!

      Διαγραφή
  3. Φίλε μου ο τρόπος γραφής σου είναι πάρα πολύ ωραίος!
    Γέλασα πολύ με το "Κυκλαδίτικο έδεσμα, 1χ1 cm το οποίο λίγη πρεσβυωπία να έχεις δεν είναι ορατό", όπως επίσης με το "πλήρες γεύμα για την Τίνκερ Μπελ"!!!χαχαχαχαχα!!! και ήμουν αμανονή σε τράπεζα, με πιασαν τα γέλια και κάτι θείτσες που κάθονταν δίπλα μου, έσκυβαν "διακριτικά" να δουν τι διαβάζω! Τζιζας!
    Καλώς σε βρίσκω
    Τζώρτζια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ πολύ Τζώρτζια, καλώς ήρθες στο κονάκι μου!

      Διαγραφή
  4. Μια ερώτηση μόνο: μετά το τόσο φαγητό μια σόδα είναι απαραίτητη. Τη σόδα σου την κερνάνε ή την πληρώνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μήλο; Μα σας έδωσαν και μήλο; Έτσι πέφτουν έξω οι εταιρείες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάμε δυναμικά! Σε κανα δυο χρόνια το γεύμα θα αποτελείται από ενάμισι τζίτζιφο.

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλα το φαι!! Παει στο διαολο! Καλα και τα μπακαζια!! Και αυτα στο διαολο!! Μα εκεινα τα ατελειωτα χιλιομετρα διαδρομων και εξοδων και ανακοινωσεις που κανεις δεν καταλαβαινει,και ελεγχοι μεχρι και στις πατουσες...και...και οι νομοι τους,και η αναισθησια τους, που ξυπνα μονο στο δικο μας αεροδρομιο και μονο εκει θυμουνται να παραπονεθουν....οχι-οχι!! Θα γυρισω τον κοσμο ολο με αυτοκινητο....και θα καπνιζω και οπου θελω!!!Σ'ευχαριστω που μου βρηκες την παθηση!! '' Με πιανει πτηση ,την λενε '' !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άρτι αφιχθεισα από Θεσσαλονίκη, με ράιαν ερ....εχω να συμφωνήσω μαζί σου σε πολλά.
    Αλλά με τη χειραποσκευη συνήθισα και σιγά μη πα να πληρώσω 80 ευρώ για να μου προσφέρει η ετζιαν πχ μια μεριδα μακαρονακι κοφτό , μεριδα λέγω για τον ανιψιο μου τον δίχρονο τον βαγγελάκη, που κι αυτος θα ζητήσει δευτερη.
    13 ευρώ πήγαινε και 13 έλα.....και βρίσκω εγώ και πρωινό και βραδινό κι απόλα στον εκάστοτε προορισμό μου!
    Πριτς που λέγαμε και παιδιά. Λεφτα πολλά δεν εχω να τους δωσω.

    Τώρα για την ταλαιπωρια μου στο αεροδρόμιο, μπορεις αν θες να δεις την προσφατη ανάρτηση μου!

    Σε φιλώ και μου 'λειψες!

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ τι εποχές έχουμε ζήσει με παλιά μεγαλεία! Δεν αντέχεται αυτή η φτήνια :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γι' αυτό οι άνθρωποι έχουν προβλέψει και τα έχουν κάνει να έχουν όλα την ίδια ακριβώς γεύση, για να μη μένει κανείς παραπονεμένος: μήλο, γκοφρέτα, κοτόπουλο, ψάρι, όλα με γεύση απορρυπαντικού για τουαλέτες. Μην παραπονιέσαι λοιπόν! Πάρε και ένα μεγάλο φιλί που έχω να σε δω τόσο καιρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στις δοξασμένες εποχές ης Ωνασιακής Ολυμπιακής, που είχε το καλλίτερο φαγητό απ' όλες τις εταιρίες του δυστικού κόσμου, σε ταξίδι στο Κάϊρο (οικονομική θέση) τα μαχαιροπήρουνα ήταν ασημένια (όχι επάργυρα) και πολλές κυρίες από το γκρουπ τα πήραν για ...σουβενίρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή