Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ordinary miracles

Εδώ Κωσταλέξι
εδώ Κωσταλέξι, ακούει κανείς;


Εδώ Κωσταλέξι
εδώ Κωσταλέξι, με λαμβάνεις φιλενάδα;

Τι τριήμερο κι αυτό, έχω να βγω απ το σπίτι, αν εξαιρέσεις την επιδρομή για προμήθειες σε S/M (όχι, δεν είναι αυτό που νομίζεις), φούρνο και ψιλικά, από την Παρασκευή το απόγευμα. Και που να πάω; Έξω η κατάσταση είναι δραματική, μέσα με τα μαραφέτια να δουλεύουν ακατάπαυστα και διακαώς κάτι πάει να γίνει. (συνδυασμός κλιματιστικού και ανεμιστήρα για ακόμα καλύτερα απτελέσματα)

Εν τω μεταξύ θα στο εξομολογηθώ φιλενάδα, το τι μαλακία έχω φάει αυτές τις μέρες που είμαι μόνος στο σπίτι, δεν περιγράφεται. Μέχρι και πιτσίνια έφαγα (είναι στο πλαίσιο εκείνης της υγιεινής δια(σ)τροφής που λέγαμε παλίοτερα). Και θυμήθηκα ότι αυτό το έκανα πάντα, όταν έμενα για τον οποιοδήποτε λόγο κλεισμένος στο σπίτι, μόνος, για μέρες, τό ριχνα στο σκουπιδοφάι!

Θυμάμαι τα παλιά τα χρόνια, όταν οι γονείς έπαιρναν το μπόμπιρα κι έτρεχαν στα κατσάβραχα να ψαρέψει ο μπαμπάς και η αδερφή το σκαγε απ το σπίτι γιατί ήταν ζωηρή ζωηρή, εγώ πήγαινα προτίστως στο video club και νοίκιαζα καμια 20ριά ταινίες και μετά σε κανά μπακάλικο κι έπαιρνα ό,τι μπορείς να φανταστείς, από παγωτά και χυμούς, μέχρι μερέντα και γαριδάκια, σοκολάτες, κέικ και κανά πιτσίνι να σπάει η ζάχαρη...

Καθόμουν που λες στο κρεββάτι, έβαζα τις ταινίες τη μια μετά την άλλη και μασούλαγα. Ηδονιζόμουν στο γεγονός της απόλυτης αποχαύνωσης, του μυαλού, του ουρανίσκου και του στομάχου. Έτρωγα κι έβλεπα, έβλεπα και μασούλαγα, κόλλαγε το στόμα απ τη ζάχαρη και το ξέπλενα με χυμούς  - αμίτες, τίγκα επίσης στη ζάχαρη - έριχνα και κανά γαριδάκι στο στόμα να ξεχνιέμαι και τα φαγητά της μαμάς έμεναν ανέγγιχτα στο ψυγείο για πάντα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκούσε συνεχόμενα για 2-3 μέρες, με ολιγόωρα διαλείμματα ύπνου, βλέπεις απ την πολλή τη σοκολάτα και τα πολλά τα θρίλλερ, ο εγκέφαλος πάθαινε πατατράκ και δεν έκλεινε το ρημάδι το μάτι!

Μετά από μερικά χρόνια ανακάλυψα το σεξ και τα γκομενιλίκια και σταμάτησα να ασχολούμαι με το αγαπημένο μου σπορ!

Οι μέρες όμως που πέρασαν ήταν ιδανικές στο να ξαναγεννηθεί μέσα μου η ανάγκη να ξαναζήσω τη Dolce Vita (στην κυριολεξία) ξαπλωμένος στον καναπέ μου, σε ημιάγρια κατάσταση, τρώγοντας μαλακίες απ το πρωί μέχρι το βράδυ και βλέποντας κατεβασμένες σειρές (τέλειωσα τον Dexter τον 5ο κύκλο και είδα και το μισό τον 6ο) και πότε πότε χαζεύοντας στο internet να δω αν είχες γράψει τίποτα να σχολιάσω, μόνο και μόνο για να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν είμαι εντελώς άχρηστος σ' αυτή τη ζωή.

Κι εκεί που χτες το πρωί ήμουν σε μια τέτοια κατάσταση, έκανα αυστηρή αυτοκριτική και καθάρισα όοοοοοοολο το σπίτι ενδελεχώς (γιατί την Πέμπτη που είχες έρθει είχα κάνει το καθάρισμα του εργένη ή της πουτάνας, διαλέγεις και παίρνεις, λίγο swiffer, ψευτοσφουγγάρισμα με ένα ποτήρι νερό όπου είχε εμφανείς λεκέδες κλπ). Το κατάτριψα κι ένιωσα περήφανος.

Αυτό πίστεψέ με, μπορεί να σου ακούγεται μικρό και ταπεινό, αλλά για μένα ήταν ένα θαύμα. Βλέπεις, ξέρω πολύ καλά ότι τις μέρες που είμαι σε τέτοια κατάσταση αποσύνθεσης μου είναι αδύνατον να κάνω ο,τιδήποτε άλλο από το να τρώω, να κοιμάμαι και να ξαπλώνω. Οπότε δεν ξέρω πραγματικά, μάλλον έχει με τα χρόνια αλλοιωθεί ο χαρακτήρας μου και αποσυντίθεμαι σε άλλους ρυθμούς. Θαύμα σου λέω, θαύμα.

Κι επειδή τα θαύματα δεν πάνε ένα ένα αλλά δυο δυο σαν τους Χιώτες, να σε ενημερώσω ότι σήμερα το πρωί ζυγίστηκα - επίτηδες για να δω που έχω καταντήσει. Μισό κιλό ελαφρύτερος από την προηγούμενη βδομάδα. Μισό κιλό ενώ έχω 2 μέρες φάει τον κώλο μου στις αηδίες, στα βαρέα και τα ανθυγιεινά. Γούρλωσα τα μάτια μου μόλις το είδα και χάρηκα φιλενάδα. Όχι γιατί έχασα μισό κιλό, αλλά γιατί θα ξαναφάω αηδίες σήμερα χωρίς καμία ενοχή. Μη σου πω ότι θα το καθιερώσω μπας και γίνω συλφίς!

Ε μα πια! Μας φάγαν τα μπιφτέκια και προκοπή δεν είδαμε, πιτσίνια παιδί μου, πιτσίνια για δροσερή σιλουέττα!

30 σχόλια:

  1. Πατατάκια με μερέντα, κόκκα κόλα και παγωτό σοκολάτα...
    Το σπίτι αύριο που θα δροσίσει γιατί με ένα ανεμιστήρα, ήμουν απο το ντουσ στον καναπέ όλη την ώρα.
    Υ.Γ. Δεν το παίζω δικηγόρος του διαβόλου, αλλά τα υγρά που χάθηκαν απο τη ζέστη είναι...επιτέλους αχνοφαίνονται οι κοιλιακοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές οι μικρές απολαύσεις, αχ!

      Λες να ναι τα υγρά; Το υποψιάστηκα αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω, ααααχ συγχίστηκα, πάω να φάω παγωτό!

      Διαγραφή
  2. Είναι καλό αυτό το Dexter; Γιατί τελείωσα το Fringe και δεν έχω τι να δω στις αϋπνίες μου. Τι πραγματεύεται; Ταιριάζει με ανάλατους ηλιόσπορους και coca cola zero; Του πηγαίνουν τα λευκόσαρκα νεκταρίνια; Βλέπεις δεν μπορώ να φάω λιχουδιές γιατί ο κ. Μήτσος ξυπνάει εν τω μέσω της νυκτός και μου λέει: 288.
    Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι τι είναι το νουμεράκι, είναι το μέγεθος της χοληστερίνης μου!
    Βέβαια, πάλι καλά να λέω γιατί θα μπορούσε να μου υπενθυμίζει το βάρος μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, είναι τέλειο το Dexter, πάει με όλα, ο φίλος μας είναι serial killer και ζει μια ζωή φυσιολογική κατά τα άλλα. Πάιζει ο τυπάς που έπαιζε το gay γιο στο 6 feet under, άλλη λατρεμένη σειρά!

      Να μην πίνες κόκα κόλες ζίρο γιατί με τα γλυκαντικά και τα συντηρητικά που έχουν άστα να παν στο διάολο. Να προτιμήσεις αυτά τα καινούρια με τη stevia! Ναι;

      Εγώ τη δικιά μου δεν την ελέγχω, αρκετά έχω περάσει φέτος!

      Διαγραφή
    2. Όχι. Θα μείνω στην zero γιατί λατρεύω τα συντηρητικά και την ασπαρτάμη. Και τη γεύση της. Δεν θέλω άλλα υγιεινά στη ζωή μου. Και μην προσπαθήσεις να με πείσεις για το αντίθετο. Ήδη έχεις καταλάβει την ξεροκεφαλιά μου!

      Με την πρώτη ευκαιρία θα ψάξω για το Dexter!

      Διαγραφή
    3. Δεν θα επιμείνω, αντιλαμβάνομαι! (Ίσως με αυτόν τον τρόπο να πεισθείς, χεχεχεχεχεχεχεχεχε)

      Διαγραφή
  3. πιτστίνια με μπύρα για μένα είναι ο συνδυασμός, έτσι γίνεσαι gym-fit, άσε τα ποδήλατα και τα γυμναστήρια, αλλού είναι η ουσία (μήπως μέτρησες και τα καμένα εγκεφαλικά κύτταρα πέραν των σχετικών θερμίδων;), πέρα από πλάκα μια στο τόσο έχει κι αυτό την πλάκα του, άσε που σε ξεκουράζει, φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν χρειάζεται λέει; Αδειάζει ο εγκέφαλος τελείως και χαλαρώνεις! Πέρασα πολύ ωραία μόνος μου εδώ μέσα!

      Διαγραφή
  4. Καλά ξεκόλλα τώρα από αυτά τα σκατά που τρως, άσε και τις ταινίες,βάζω ποτάκι και έρχομαι να σε πάρω να πάμε να ακούσουμε μουσικούλα με μπόλικο μπλα μπλα,παράτατα σου λέω όλα, εχεις πάθει κοκομπλόκο το νιώθω...έλα πάμε εδώ http://spirtokoytoonair.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχαχα γιατί βρε συ; Χρειάζονατι και αυτά, άκου με που σου λέω!

      Αποφάσισα να γίνω άνθρωπος και θα κλειστώ στο μπάνιο για καμιά ώρα γιατί αύριο θα βγω ξανά στον κόσμο (θέλοντας και μη) και αν βγω στην κατάσταση που είμαι θα με κλείσουν στο Δαφνί! Πάω να ομορφύνω!

      Διαγραφή
  5. οτι πεις όμορφε φιλιά,εμείς είμαστε εκει μαζεμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παιδι μου ζήσε και φάει χωρίς ενοχες , αποχαυνώσου και γκομένισε γκομένισε γκομένισε
    η ζωη είναι τόσο ωραια
    πιτσινιιιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο κουμπαράς γουρουνάκι, είχε αρκετό πράγμα μέσα!!!

    όσο για το νοικοκυριό, όποτε ξανέχεις τύψεις, πέρνα να καθαρίσεις και το δικό μου σπίτι!

    νοικοκυρόπαιδό μου εσύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με έσωσε φιλενάδα το γουρουνάκι, δίχως αυτό νερό θα πινα μόνο 3 μέρες!

      Δεν έχω συχνά τύψεις, απλά προχωρούσα στο σαλόνι και η σαγιονάρι έκανε κριτς κριτς...

      Διαγραφή
  8. Το καθάρισμα της πουτάνας ετοιμάζομαι να εφαρμόσω και γω στο σπιτίκο μου ετούτη τη στιγμή!!!
    Το σάπισμα και το καλοκαίρι πάνε πάντα μαζί! Σιγά μη νιώσω ενοχές ΕΓΩ που καταναλώνω πιτσίνια,coca cola και τηλεόραση! Ενοχές να νιώσουν οι ΦΙΛΟΙ μου που με άφησαν μέσα!!!!! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑαα την αλήθεια μου θα τη πώ!!!!
    Δε το βαστώ το άδικο!!!!
    --Σαλιάγκι
    (Δε ξέρω για τι να σε πρωτοσυμπαθήσω ρε Τρεμένς! Αυτο το six feet under που είπες πάντως να ξέρεις οτι το εκτίμησα ιδιαιτέρως!!! (και το amado mio είναι άλλος ένας λόγος για τον οποίο μπορώ να σε συμπαθήσω αλλα δε πρόλαβα να το εκφράσω καθότι καλοκαίρι και οι μπύρες δε μαφήνουν να μαζευτώ στο σπίτι!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ σαλιάγκι, δεν ήταν η τελειότερη σειρά ever; Ειδικά το τελευταιο επεισόδιο με έστειλε...

      Καμία ενοχή, δεν ψέγω τους φίλους κι αυτοί μέσα ήταν να δροσίζονται! Μια χαά ήμουν μόνος παρές με τα ανθυγεινά μου!!!

      Διαγραφή
  9. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά λίγο η εφίδρωση λόγω της ζέστης, λίγο η αυξημένη διούρηση για να αποβάλλει ο οργανισμός σου όλες αυτές τις αηδίες που έχεις φάει, και ιδού το μισό κιλό που νομίζεις ότι έχασες!
    Υ.Γ. Πολύ σύντομα - σήμερα, αύριο - θα έχεις συνταγή για γρανίτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το χω ψυλιαστεί, αλλά ακόμα και το 5λεπτο ευτυχίας που μου χάρισε αυτή η αποκάλυψη μου είναι αρκετό!!

      περιμένω εναγωνίως!

      Διαγραφή
  10. και εγω βλεπω τη σειρα αλλά στην τηλεόραση!!για λίγο ,ωραία είναι και αυτού του είδους η μοναξιά...καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μήπως είχες πάει στο μέρος προς νερού σου πριν;

    Επίσης αυτό το σφουγγάρισμα με το νεροπότηρο ούτε στην πιο διεστραμμένη μου φαντασία! (Που, μεταξύ μας, δεν είμαι και η επιτομή της νοικοκυροσύνης - αυτά τα ψευτοσκουπίσματα εφαρμόζω κι εγώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες που μαθαίνεις; Μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης!!!

      Διαγραφή
  12. Κι εγώ είχα εφαρμόσει το Ντέξτερ-πιτσίνια-αρκουδίσιον-κόμπο πριν μερικά ΣΚς, ώσπου κάποια στιγμή με την άκρη του ξενυχτισμένου μου ματιού είδα έναν αλιγάτορα να κυκλοφορεί στο χωλάκι. Ή που ξέφυγε από το Ντέξτερ ή που χρειαζόμουν ύπνο ή που έπρεπε επιτέλους να πιάσω καμία σφουγγαρίστρα γιατί θα με φάει η μπίχλα! Ή που απλώς επιβεβαιώθηκε το urban legend με τα ερπετά που ζουν στους υπονόμους και βγαίνουν από τις λεκάνες της τουαλέτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα όλοι αυτοί οι αστικοί μύθοι κρύβουν μεγάλη δόση αλήθειας! Να υποθέσω ότι το αλιγατοράκι είναι πλέον το αγαπημένο σου pet?

      Διαγραφή
  13. Καλέ τι gym-fit και βλακείες. Που αν τις δεις όλες αυτές τις fit εχει έρθει και έχει κολλήσει στη φάτσα τους μια ξινίλα από τη στέρηση. Άσε που από το πρωτεΐνη όλη μέρα έχουν στεγνώσει και περπατάν οι έρμες με το στυλάκι "θαυμάστε με αν και δεν έχω ιδέα γιατί πρέπει να με θαυμάσετε", που έχουν να δουν χαρά στον ουρανίσκο τους από τότε που κάηκε το τελευταίο εγκεφαλικό του κύτταρο ενώ κατάπιναν ορούς γάλακτος, γιατί "ψάχνουν σχέση".

    Ουφ πιτσίνι αγάπη μου. Και πατατούλα τηγανιτή. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιο gym fit αγάπη μου, τις φάλαινες του Αυγούστου θα κάνουμε στις παραλίες - αν θα χουμε λεφτά να πάμε στις παραλίες, αν όχι, σπίτι αγκαλιά με τα πιτσίνια σε βαθιά κατάθλιψη και το χέρι βουτηγμένο στη μερέντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μια χαρα!!
    Δε σου πα τα νέα:
    Bρήκα δουλειά και αγόρασα έναν υπέροχο ανεμιστήρα οροφής!!!
    (εννοείται για την κρεββατοκάμαρα... εκεί που χύνω τον ιδρώτα μου κάθε μέρα :-p)
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους, ένα πέροχο νέο! Καλορίζικη ομορφιά μου!!!! Δεν φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι!

      Διαγραφή
    2. Εγώ να δεις...! Η επαναστάτρια του κώλου που μποϋκόταρε τόσο καιρό τα γερμανικά προϊόντα να καταλήγει στο τέλος σε γερμανική πολυεθνική... :((
      Kάποιος εκεί ψηλά με εμπαίζει νομίζω....

      Διαγραφή