Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Η κυρία Ισμήνη

Που λες φιλενάδα χτες το βράδυ που ταξίδευα σ' αυτό το θαυμάσιο ολονύχτιο ταξίδι με εκείνο το τρένο το αργό που αργεί ακόμα περισσότερο απ ό,τι θα ήθελες είχα την τύχη και την τιμή να ταξιδεύω με την κυρία Ισμήνη.

Πριν καν μπω στο κουπέ μου, εκεί που λέγαμε τα τελευταία λόγια με την αγάπη μου και μοιραζόμασταν ένα τσιγάρο την στάμπαρα και σκέφτηκα ο κακός ο άνθρωπος "με την τύχη που με δέρνει, δίπλα μου θα κάθεται αυτή" και φυσικά δεν είχα άδικο, λίγο πριν ξεκινήσουμε ήρθε και κάθισε ακριβώς δίπλα μου αυτή η κυρία. Η κυρία Ισμήνη.

Η κυρία Ισμήνη είναι μια ηλικιωμένη κυρία, άνω των 70, σε ατημέλητη κατάσταση. Απ' το ντύσιμο, το μαλλί, το σώμα, το περπάτημα και ό,τι μπορείς τέλος πάντων να δεις με μια ματιά. Με τη ζέστη δε που είχε χτες, ήταν κι αυτή η καημένη κάθιδρη όπως όλοι μας.

Η κυρία Ισμήνη έχει ένα βλέμμα απορίας και ευγενικό συνάμα, 2 μάτια μπλε ανοιχτό ορθάνοιχτα σα να τανε μικρό κορίτσι και όχι μεγάλη γυναίκα. Η κυρία Ισμήνη έχει μια γλυκιά φωνή σχεδόν κοριτσίστικη επίσης, λίγο τραγουδιστή ίσως. Η κυρία Ισμήνη θα μπορούσε να είναι ένα δροσερό λουλούδι μέσα στην έρημο, μια αγκαλιά να χωθείς μέσα, μια φωνή να σε ταξιδέψει σε όμορφους ονειρικούς τόπους. Τα φαινόμενα αυτό δείχνουν με την πρώτη ματιά. Ευγενική και γλυκιά, με απορημένα ευχάριστο βλέμμα και μια φωνή που στάζει μέλι. Η κυρία Ισμήνη δεν είναι όμορφη, είναι μάλλον ασχημούλα αλλά αυτό δεν πειράζει, δεν πειράζει καθόλου.

Η κυρία Ισμήνη βολεύεται σε μια θέση που δεν την έχει πληρώσει και δεν της ανήκει, η κυρία Ισμήνη δεν θέλησε μάλλον να δώσει τα 5 ευρώ παραπάνω για να ταξιδέψει α' θέση και να είναι άνετη, θέλει να πληρώσει β' θέση και να μετακινηθεί από μόνη της εκεί αν υπάρχει κάποιο κενό. Η κυρία Ισμήνη έχει πάρει πολλές φορές το τρένο αυτό και ξέρει καλά ότι κανείς δεν θα την σηκώσει, ούτε επιβάτης, ούτε ελεγκτής. Χρησιμοποιεί τη γλύκα της για να τη λυπηθείς την καημένη τη γιαγιάκα που θα ταξίδευε αγκαλιά με Πακιστανούς και φαντάρους μέσα σε ένα βαγόνι τίγκα στη βρώμα και τις φωνές. Εξηγεί σε όλους μας - αλλά και στον ελεγκτή ότι κάποιο μπέρδεμα έγινε και ενώ είχε ζητήσει α' θέση της έδωσαν β. Να φανταστείς ότι Ξάνθη-Θεσσαλονίκη το έκανε α' θέση (το τονίζει αυτό εμφατικά). Και μήπως μπορεί - αν δεν ενοχλεί πάντα - να καθίσει εκεί; Και φυσικά βγάζει το τεράστιο καφέ πορτοφόλι να πληρώσει τη διαφορά γνωρίζοντας ότι ο ελεγκτής δεν μπορεί να πάρει χρήματα. Ποιος να της το αρνηθεί; Η κυρία Ισμήνη ξέρει το παιχνίδι καλά κι εγώ ξέρω καλά την κυρία Ισμήνη πριν καν τη γνωρίσω.

Η κυρία Ισμήνη ήρεμη και ικανοποιημένη αποφασίζει να κάνει κοινωνικότητες, θέλει κοινό, ακροατήριο για να αφηγηθεί τη ζωή της, υποψιάζομαι ότι το έχει μεγάλη ανάγκη γιατί θεωρεί ότι η ζωή της είναι πολύ ενδιαφέρουσα και τρελαίνεται να μιλά γι αυτήν. Έτσι λοιπόν ξεκινά το καλοφτιαγμένο σχέδιό της για να περάσει καλά τη βραδυά αδιαφορώντας για τους υπολοίπους. Αφού γκρινιάξει ευγενικά για τη θερμοκρασία, αφού σφουγγίξει τον ιδρώτα από το μέτωπό της επιδεικτικά, θα απογορεύσει να κλείσει η πόρτα του κουπέ γιατί χρειάζεται καθαρό αέρα παρόλο που το κλιματιστικό δουλεύει στο φουλ και η φασαρία απ' έξω είναι έντονη. Η κυρία Ισμήνη δεν θέλει να κοιμηθεί, θέλει να κοινωνικοποιηθεί.

Ξεκινά ευγενικά ρωτώντας την απέναντι γλυκύτατη οικογένεια διάφορες λεπτομέρειες απ' τη ζωή τους. Από που είναι, που πηγαίνουν και γιατί, κολακεύει τη μητέρα η οποία είναι μια ομολογουμένως πολύ ωραία γυναίκα, σαχλαμαρίζει ελαφρά με τον πατέρα και κανακεύει τον 26χρονο γιο μαθαίνοντας τα φοιτητικά του επιτεύγματα. Προσπαθεί να ρίξει δίχτυα στον ξινό διπλανό της που προσπαθεί να μην αναπνέει τον ιδρώτα της, γιατί η κυρία Ισμήνη δεν γνωρίζει τη χρήση του αποσμητικού, αλλά δεν τα καταφέρνει. Στην ερώτησή της - Εσύ που πας παλικάρι μου; - Εισπράττει ένα άγριο βλέμμα κι ένα αδιάφορο - Γιατί ρωτάτε; Κάνετε γκάλοπ; - και τα παρατά προς το παρόν. Έχει πέσει σε σκληρό καρύδι. Αλλά θα του δείξει εκείνη.

Μόλις μαθαίνει μέσα σε 5 λεπτά αυτά που την ενδιαφέρουν αρχίζει και πιο αδιάκριτες ερωτήσεις φέρνοντας σε δύσκολη θέση τη μητέρα η οποία χαμογελά αμήχανα. Η κυρία Ισμήνη το καταλαβαίνει και γυρίζει το παιχνίδι λέγοντας ότι εκείνη δεν είναι αδιάκριτη και πω πω πω συγνώμη που ρώτησα, μη μου πείτε την ηλικία σας, μα μοιάζετε τόσο νέα, δεν είναι σωστό, εγώ δεν θέλω να μαθαίνω τέτοια πράγματα, αναγκάζοντας αμφότερους τους γονείς να την καθησυχάσουν και να της δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες παρά τη σθεναρή άρνησή της. Η κυρία Ισμήνη ικανοποίησε την περιέργεια της και προχωρά παρακάτω. Στα δικά της.

Ξεκινά λέγοντας για το σύζυγο και στρατηγό εν αποστρατεία, ενημερώνει όλο το κουπέ, πότε, πως και γιατί παντρέυτηκε, όλες της λεπτομέρεις της προίκας που ήταν απαραίτητη τότε και του γάμου (και τι λεβέντης που ήταν ο στρατηγός μέσα στη στολή του), οι υπόλοιποι την κοιτούν με αμηχανία, βαρεμάρα και δέος όσο ξετυλίγει το κουβάρι της νυφικής παστάδας και τότε πράττει το αδιανόητο. Εντελώς τυχαία, μέσα στην άσπρη της τσάντα έχει φωτογραφίες του στρατηγού με όλα τα παράσημα, νέου αλλά και πρόσφατες, και, ω τι θαύμα, του γάμου της με εκείνον. Μοιράζει τις φωτογραφίες σε όλους εκτός από εμένα όπου προσπαθεί να μου δείξει πόσο την έθιξα αγνοώντας με  επιδεικτικά και λαμβάνει ευγενικά σχόλια για το στρατηγό, το νυφικό, εκείνη, τις ανθοστήλες κλπ. Νομίζοντας ότι έχει κερδίσει ένα γύρο η κυρία Ισμήνη γυρνά προς το μέρος μου και μου λέει με προσποιητή καλωσύνη "Μήπως θέλεις να τις δεις κι εσύ; Μη με πεις και αγενή" "Όχι ευχαριστώ, δεν μ ενδιαφέρει να τις δω" της απαντώ παγωμένα και γυρίζω το κεφάλι αμέσως στο βιβλίο μου. Η κυρία Ισμήνη είναι να σκάσει.

Η ώρα περνά, κάποια στιγμή ρωτώ αν θέλουν όλοι να σβήσω τα φώτα για να προσπαθήσουμε να κοιμηθούμε λίγο, εκείνη τολμά να εκφράσει την πεποίθησή της ότι μια χαρά είμαστε, και πως άλλωστε θα συζητήσουμε με σβηστά τα φώτα; Και η δύστυχη κυρία απέναντι η οποία είναι πτώμα μου λέει "ναι σας παρακαλώ" και με ικανοποίηση τα σβήνω. Προσπαθεί η δυστυχισμένη να κοιμηθεί, ο γιος την παίρνει αγκαλιά να την ξεκουράσει αλλά η κυρία Ισμήνη έχει άλλα σχέδια για τη βραδυά. Περιλαμβάνει τον πατέρα και όταν θεωρεί ότι μπορεί, σκουντάει αγενέστατα τη γλαρωμένη γυναίκα για να λάβει μέρος στην κουβέντα. Η γυναίκα είναι απελπισμένη αλλά και ευγενική. Η κυρία Ισμήνη νιώθει ότι κερδίζει ένα γύρο και μου κοπανάει εντελώς τυχαία την τσάντα της πάνω μου ώστε να είναι ήσυχη ότι δεν θα κοιμηθώ επίσης. Δεν την ενδιαφέρει να την ακούσω, την ενδιαφέρει να με βασανίσει. Το βλέπω στο γαλάζιο βλέμμα της λίγο πριν ξαναπάρει την απορημένη έκφρασή του.

Αφήνω την ώρα να περάσει λίγο ακόμα και εκεί που μονολογεί για τα χρήματα και πως έχει δυσκολέψει η ζωή της παρά την ομολογουμένως παχυλή σύνταξη του στρατηγού, την σκουντώ στον ώμο. Έχω παρατηρήσει λίγο πριν ότι μητέρα και γιος προσπαθούν απεγνωσμένα να γλαρώσουν και ότι ο πατέρας κοιτά έξω απ το παράθυρο τον σκοτεινό θεσσαλικό κάμπο απελπισμένα. Δεν ήξερε ότι θα μπορούσε να του συμβεί αυτό. Την σκουντώ λοιπόν, γυρίζει προς το μέρος μου ξαφνιασμένη και της χαμογελώ με εκείνο το χαμόγελο που έχει η κόμπρα λίγο πριν χτυπήσει το θύμα της και εκτυλίσσεται ο εξής διάλογος:

-Δεν σταματάτε ποτέ λοιπόν;

-Εγώ; ποιο πράγμα;

-Μα να μιλάτε, δεν μπορείτε να σταματήσετε με τίποτα; Δεν βλέπετε ότι προσπαθούμε όλοι να κοιμηθούμε;

-Εγώ μιλάω; Μα δεν μιλάω, κοιμάμαι.

-Με δουλεύετε και δεν θα το ήθελα

-Λίγο είπα για τα λεφτά

-Είπατε αρκετά. Ακούστε, ας κάνουμε μια συμφωνία, σε λίγο το τρένο θα κάνει στάση για 10 λεπτά. Εγώ θα κατέβω για τσιγάρο. Μόλις ανέβω - αν σας πιάσω πάλι να μιλάτε και να ενοχλείτε τους ανθρώπους, θα αναγκαστώ να σας μαλώσω. Είμαστε σύμφωνοι;

-.................................................(άφωνη κι εξαιρετικά σοκαρισμένη)

Πράγματι μετά από λίγο κατεβαίνω απ το τρένο για το τσιγάρο. Μετά από 2,5 ώρες ταξιδίου είναι εξαιρετικά απολαυστικό. Στη σκέψη ότι θα μαλώσω την κυρία Ισμήνη αν συνεχίσει να μιλάει γίνεται ακόμα απολαυστικότερο.

Μετά από 10 λεπτά ανεβαίνω. Εκείνη εξιστορεί κάτι. Μόλις με βλέπει σταματά απότομα και με κοιτά με τρόμο και μομφή συνάμα. Ο πατέρας της οικογένειας βάζει τα γέλια και της λέει "Τελείωστε, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το τρένο, θα σας μαλώσει αν μιλάτε αφού ξεκινήσει". Βάζουν και οι 3 τα γέλια. Εγώ κρατιέμαι για να μην πάρει θάρρος κι εκείνη με κοιτά με μίσος. Αν μπορούσε να με λιώσει με το πασούμι της θα το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το τρένο ξεκινά και χαμογελώντας λέω σε όλους, τι θα λέγατε να κοιμηθούμε λίγο; Και χωρίς να περιμένω απάντηση (αν και η οικογένεια με κοιτά με χαμόγελο) σβήνω το φως και κλείνω την πόρτα. Η κυρία Ισμήνη πάει κάτι να πει αλλά πριν προλάβει της λέω απολογητικά "έχει πολλή φασαρία έξω".

Οι υπόλοιπες 3 ώρες κύλησαν σχεδόν ήρεμα αν εξαιρέσεις ότι όχι επίτηδες πλέον μιας και είχε κοιμηθεί και εκείνη, έπεφτε πάνω μου και με ξυπνούσε συνέχεια. Δεν εκνευριζόμουν πια, προσπάθησα να απομακρυνθώ όσο πιο πολύ μπορούσα για να αποφύγω εκείνη και την αποφορά της και ψιλοκοιμήθηκα λίγο.

Λίγο πριν φτάσουμε η κυρία Ισμήνη βγήκε στο διάδρομο τάχα μου να πάρει αέρα. Όμως το σχέδιο ήταν άλλο. Πριν μπούμε εμείς, οι νόμιμοι επιβάτες του κουπέ μέσα, είχε ήδη φορτώσει ένα σκασμό τσάντες. Εμείς φυσικά δε γνωρίζαμε ποιανού ήταν οι τσάντες, εγώ νόμιζα πως ήταν της οικογένεις κι εκείνοι το αντίστροφο, και εκείνη είχε μπει μετά από μας και καλά γιατί είχε δει κενή θέση. Το έγκλημα όμως ήταν προμελετημένο. Προσχεδιασμένο στην κάθε του λεπτομέρεια απ τη σατανική κυρία Ισμήνη. Έτσι λοιπόν και για να μην εισπράξει κανένα αρνητικό σχόλιο, στρατολόγησε ένα νεαρό από άλλο κουπέ για να τις ξεφορτώσει και να μείνουμε οι υπόλοιποι μαλάκες. Όπως και μείναμε.

Ωδή λοιπόν σήμερα στην κυρία Ισμήνη. Ωδή σε ένα λουλούδι που με τη γλυκύτητά του μπορεί να προσελκύσει καλοπροαίρετους ανθρώπους και που πολύ αργά αποδυκνείεται ότι είναι επικίνδυνο και σαρκοβόρο. Ωδή στην ύστατη μορφή του ελληνάρα του κουτοπόνηρου που κάνει ό,τι θέλει χωρίς να ενδιαφέρεται για τους άλλους. Ωδή λοιπόν σ εκείνη. Να ναι καλά και μακριά από μένα.

Κυρία Ισμήνη μου, αν σε ξαναπετύχω να ξέρεις ότι δεν θα είμαι τόσο ευγενικός μαζί σου. Ούτε με σένα, ούτε με τους ομοίους σου. Καλό σου καλοκαίρι γλυκιά μου.

56 σχόλια:

  1. Άστα τι έπαθα Καίτη μου.... όχι, καλό ταξίδι είχα, δεν άργησε πολύ το τρένο....αλλά ενώ ζήτησα πρώτη θέση και ενώ την πλήρωσα, ο παλιάνθρωπος μου έβγαλε δεύτερη! Ναι! Άστα! Με βλέπουν γριά και σου λέει θα της τα πάρουμε! Και μπήκε και ελεγκτής! Άστα! Είπα να του δώσω την διαφορά, αλλά δεν μπορούσε λέει να πάρει χρήματα.... τέλως πάντων, ευτυχώς είχα καλή παρέα στο κουπέ. Δηλαδή όχι όλοι, ήταν μια πάρα πολύ καλή οικογένεια, μιλάγαμε κιόλας, καλά παιδιά, με ρώταγαν με ενδιαφέρον, αλλά ήταν κι ένας ξυνός.... παππαπαπαππαααα! Ο Θεός να σε φυλάει! Με σταβοκοίταζε από την αρχή!!!! Απορώ αν γελάει ποτέ του! κι ήρθε κι έκατσε και δίπλα μου! Κι ενώ μιλάγαμε μια χαρούλα με τους υπόλοιπους μου έκανε παρατήρηση γιατί ήθελαν λέει να κοιμηθούν όλοι και τους ενοχλούσα! Ναι σου λέω! Αλήθεια! Άστα! Εγώ ενοχλητική? Εσύ ξέρεις αν μιλάω πολύ ή όχι! Κάποια στιγμή έσβησε και τα φώτα και μας άφησε στα σκοτάδια! Πού φτάσαμε! Οι υπόλοιποι τον κοίταζαν καλά-καλά! Τρομάξανε οι άνθρωποι. Σου λέει λες να είναι κανένας του ΣΥΡΙΖΑ από αυτούς που βάζουν τις μπόμπες και να μας δείρει κιόλας? Αχ... έπρεπε να ζούσε ο στρατηγός.....

    Ισμήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A έτσι κυρία Ισμήνη μου, αντιμιλάτε ε; Ε, δεν θα το γλιτώσετε το μάλωμα, δεν θα το γλιτώσετε σας λέω!

      Διαγραφή
    2. αχαχαχαχααχαχαχα
      αποκελιστικά για σας αγαπημένη μου, αποκλειστικά για σας!

      Διαγραφή
    3. αλοίμονο! ειδικότης μου οι ξυνοί! τριετές μεταπτυχιακό στα γερμανικά γαρ!

      ΥΓ. αυτό άσχετο, έτσι για να ζηλέψετε!!!!!!
      http://www.youtube.com/watch?v=FnyqiXzU2A0&feature=related

      Διαγραφή
    4. Μα τότε, με μόνον 3 χρόνια μεταπτυχιακού έχετε γνώσεις πολύτιμες η αλήθεια είναι!

      Στη κατάσταση που με φέρατε λατρεμένη Ισμήνη το μόνο που ζηλεύω είναι το δροσερό κρεβάτι μου!

      Διαγραφή
  2. απο τότε που άκουσα τη φωνή σου ,μου ειναι αδύνατο να σε φανταστώ να επιπλήττεις κάποιον,αποκλείεται!!!!!!!
    και όποιος περνά καλά δεν ενοχλείτε απο τιποτα και κανέναν....
    χαχαχαχαχα(αυτό ήταν για να σε πειράξω ,μη θυμώσεις)
    καλό απόγευμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως, η συγκεκριμένη κυρία με έβγαλε απ τα ρούχα μου, ήταν ό,τι λατρεύω να μισώ και ήμουν ο χειρότερός της εφιάλτης. Τελικά χαίρομαι που τη συνάντησα αν και πολύ αμφιβάλλω ότι κατάλαβε πόσο ενοσλητική ήταν...

      Πως να περνάω καλά ματακία μου με τέτοια ζέστη; Όσο καλή διάθεση κι αν έχεις σπάει εύκολα το νεύρο το άτιμο

      Διαγραφή
    2. συμφωνώ με τη Νάσια!

      ρε τρεμένς πως δεν έκανε κανένα σεξιστικό σχόλιο; με όλο το θάρρος και το σεβασμό απο μένα.

      Διαγραφή
    3. Μα πως να κάνει η δύστυχη γραία; Δε νομίζω να πήγε το μυαλό της στο ποιόν μου! Θέλω να πιστεύω ότι δεν το καταλαβαίνει εύκολα κανείς!

      Φιλί γλυκό και μη μου αγχώνεσαι, ό,τι θέλεις να ρωτήσεις θα το ρωτήσεις, δεν παρεξηγώ εγώ, ίσα ίσα είναι τιμή μου και χαρά μου που με διαβάζεις και σχολιάζεις!

      Διαγραφή
    4. επειδη εγραψες για "τελευταια λογια με την αγαπη μου", λέω μηπως σας είδε.
      αν σας εβλεπε δε θα καθοταν δίπλα σου. λες;
      ή θα έτρωγες περισσότερες τσαντιές!

      Διαγραφή
    5. Α όχι, δε νομίζω ότι και να μας έβλεπε θα καταλάβαινε τίποτα η συγκεκριμένη, ήταν σα να έβλεπε 2 φίλους να αποχωρίζονται!

      Διαγραφή
    6. αγαθή η κυρία Ισμήνη...!!!χοχο

      Διαγραφή
  3. :) Nα γιατί σε αγαπώ... γιατί όσο χάλια και να είμαι με κάνεις και γελάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως και να το κάνεις τα ταξίδια σου έχουν ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου προσφέρουν τροφή για αναρτήσεις, ευτυχώς δεν έχω βαρετή ζωή τελικά!

      Διαγραφή
  5. Μηπως να την σκοτωνες κι αυτη;;;; Απαπαπα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα με κλείσουν που θα με κλείσουν μέσα, να το χω φχαριστηθεί τουλάχιστον!

      Διαγραφή
  6. ευγενικός και αποτελεσματικός!! Η οικογένεια, είμαι σίγουρη, θα σου είναι αιωνίως ευγνώμων!! Θεε μου, μην πέσω ποτέ σε μια κυρία Ισμήνη, δε θα το αντεξω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, νομίζω πως ναι, το διάβαζα στα μάτια τους, άσε που το καταδιασκέδασαν κιόλας, ειδικά ο υιός που ήταν εκκολαπτόμενη σταρ Ελλάς!

      Διαγραφή
  7. Την εσφαξες με το βαμβάκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να είμαι ειλικρινής υπερέβαλλα εαυτόν, αλλά τελευταία δεν τα πάω καλά με τις αγενείς γραίες!

      Διαγραφή
  8. Γιατί δεν της έδειξες το βρακί σου?
    Είμαι σίγουρος ότι θα έμενε άφωνη ή έρμη η κα Ισμήνη!!!
    Αναιδή νεανία....

    υγ να φανταστώ γύρισες μόνος ή η κα Ισμήνη σου κρατάει συντροφιά τα βράδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε φορούσα βρακί, έτσι βρε αδερφέ για αλλαγή!

      Μόνος προς το παρόν, σε λίγες μέρες όχι!!!

      Διαγραφή
    2. Α, το κόκκινο έμεινε πάνω;

      υγ προλαβαίνουμε αύριο να κάνουμε παρεούλα μία ακόμα τρέλλα? Κερνάω τις μουσικές και το φαΐ της πουτάνας!

      Διαγραφή
  9. γλυκέ μου όπως κατάλαβα, τσίτα τα νεύρα σε ολο το ταξίδι του γυρισμού.

    δε νομίζω να σου ξανατύχει η κυρία ισμήνη!

    καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή βδομάδα ομορφιά μου, στον πηγαιμό να δεις τι τράβηξα, σουρεάλ καταστάσεις από περισσότερους παίχτες, είμαστε έθνος ανάδελφον!

      Διαγραφή
  10. Μα δεν θυμήθηκες την ταινία "Πέτα τη μαμά απ'το τραίνο?"

    Πάντως της οφείλω μεγάλη ευγνωμοσύνη εγώ της κας Ι. γιατί σου ενέπνευσε μιά τόσο απολαυστική ιστορία. Ούτε που κατάλαβα πόσο μεγάλο κείμενο διάβασα. Ασε που τα είδα να ξετυλίγονται όλα μπροστά στα μάτια μου υπό την μουσική υποκρουση του Rene Aubrey.

    Στον αφιερώνω.... http://www.youtube.com/watch?v=R4ywCBarWJc

    Και σ'ευχαριστώ γιά την μικρή απόλαυση που μου προσέφερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά αγαπημένη μου, (απολαυστικότατη η μουσίκή), χαίρομαι που το απόλαυσες!

      Διαγραφή
  11. Αρχικά να πω ότι είσαι αναιδέστατος,οκ σε έβγαλε από τα ρούχα σου, εσύ άλλο που δεν ήθελες να διαφημίζεις το πανάκριβο βρακί σου,συνεχίζοντας απ οι κατάλαβα τη δημοπρασία...
    Τι σχόλιο έκανε για το πουλί σου που τρώει μόνο κανναβούρι;για τον σατιρο Συλβεστερ που ήταν έτοιμος να μουντάρει;
    Αν σου έλεγε ότι έχει μια εγγόνα κούκλα να σου δώσει, τι θα τις απαντούσες; το ποδήλατο που το είχες;
    πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν!
    Νομίζω είσαι η χαρά του τρένου,παίρνε καράβι καρδιά μου, να δεις τι ευτράπελα θα σου τύχουν,σε προσκαλώ στο νησί μας τις γριές εδώ τις δένουμε από το πόδι στα λουκουμόδεντρα!!
    φιλιά πολλά, υπέροχο το συμβάν ευχαριστώ την κ Ισμήνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι ο άτιμος, είμαι, άκου εκεί να τη μαλώσω γριά γυναίκα!
      Ήταν το τρένο από Θεσσαλονίκη, δεν παίρνει ποδήλατα αυτό, το άλλο που βρίστηκα ήταν ο ΗΣΑΠ, εξ ου και οι διαφορές!

      Αχ, που να βρω καράβι να με πάει εκεί, που και καράβι να βρω η γριά θα την πετύχω εγώ, δεν τη γλιτώνω!!!

      Φιλιά κούκλα μου, να ναι καλά η γυναίκα να ταλαιπωρεί κόσμο!

      Διαγραφή
  12. α την κακομοίρα της το χάλασες κι αυτής, μα κανένας σεβασμός; κάθε ταξίδι σου και μια ιστορία τελικά, να τις συγκεντρώσεις και να γράψεις το βιβλίο: Πηγαινοερχόμενος Σαλονίκη, έργα και ημέρες του Tremens

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένας blue μου, κανένας, έχω ξεφύγει τελείως, ορμονικό θα ναι!

      Βρε τι βιβλίο, εγκυκλοπαίδεια θα συγγράψω!

      Διαγραφή
  13. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πλήττεις ποτέ σε αυτά τα ταξίδια!
    Συμφωνώ με την πρόταση-BLUEPRINTS για βιβλίο.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, έχει πάντα ένα σασπένς, καλό, κακό, τι σημασία έχει, για το σασπένς ζούμε!

      Όταν θα γίνουν πολλές θα μου βρείτε εκδότη να το κάνουμε κλασικό ανάγνωσμα με σκληρό εξώφυλλο!

      Διαγραφή
  14. Τώρα που εμένα το Ισμήνη μου θύμισε την Ισμήνη Καλέση και συγκινήθηκα αναρωτόμενος τι κάνει αυτό το κορίτσι, είμαι καλά γιατρέ μου;

    Πάντως κόψε τα τρένα μάνα μου, σε χαλάνε από ότι βλέπω!

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλέ, που την εθυμήθηκες την κα Καλέση; Θυμάμαι πολύ παλιά σε κάτι απόκριες που με είχαν ντύσει βασίλισσα του χιονιού, είχα αναφωνήσει με φρίκη όταν με είδα στον καθρέφτη, Χριστέ μου μοιάζω με την Ισμήνη Καλέση πεσμένη στο αλεύρι!

      Μα αν τα κόψω τι θα σας γράφω; Όλα για τη μούσα!

      Διαγραφή
  15. Δεν την πας καθόλου,μα ολόκληρη νουβέλα εμπνευστηκες απ'την κυρια Ισμήνη,αν το πάρει χαμπάρι και σου ζητήσει πνευματικά δικαιώματα;:)))
    -Την κυρία Ισμήνη τη συναντησα κι εγω χτες για ακομη μια φορά στον προθάλαμο ιατρού και όπως πάντα ήθελε να περάσει μπροστά από τη σειρά αναμονής,"να,καλέ κύριε,μια συνταγή να μου γράψει ακι θα φύγω",λες και τους υπόλοιπους θα μας εξέταζε ογιατρός απ'την κορφή μέχρι τον κώλο:)) Φυσικά ουδείς των αναμενόντων συναινεσε στο παράλογο αιτημα της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρίες Ισμήνες υπάρχουν πολλές, υπάρχουν χιλιάδες και τις λατρέυουμε! Μας σπάνε τα νεύρα αλλά κάνουν την αδρεναλίνη να κυλά πιο δυνατά! Χωρίς κυρίες Ισμήνες ο κόσμος μας θα ήταν βαρετός και ανούσιος!

      Βίβα στα τρελά λοιπόν αυτά κορίτσια!!!

      Διαγραφή
  16. καλή κοπελίτσα η κυρία Ισμήνη!!!
    μην λέτε την απαγορευμένη λέξη "βρακί",γιατί θα του ξυπνήσουν πάλι μνήμες του αρραβωνιαστικού και θα έχουμε άλλα!
    γράψε βιβλίο,καλά είπε ο κουμπάρος!
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνιο καλή; Θαυμάσια, χωρίς εκείνην απλά θα είχα κοιμηθεί χωρίς να έχω να γράψω τίποτα!

      Διαγραφή
  17. Καταπληκτική ιστορία και εξαιρετικά γραμμένη!

    Ομολογώ πάντως ότι όσο τη διάβαζα μου ερχόταν στο νου μυρωδιά λεβάντας. Την έχω συνδέσει με μια αντίστοιχη Ισμήνη των παιδικών μου χρόνων, σε γεροντοκορίστικη έκδοση αυτή, που φόραγε έλαια λεβάντας. (Γιατί να κάνεις μπάνιο όταν μπορείς να βάλεις λίγο έλαιο;!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαααααααααααα...έλιωσα στα γέλια!!!
    Καλά δεν ντρεπεσαι;;; Δεν άφησες έναν τόσο γλυκό και καλοκάγαθο άτομο σαν την κυρία Ισμήνη να έκφραστεί ελεύθερα;;;; Αυτή αγάπη μου ήταν ικανή να σου μιλάει μέχρι την Αθήνα απνευστί!!!!!
    Πάντως σε παραδέχομαι...ότι χειρότερο μπορούσες να της κάνεις!!! θα σε μίσησε τρελλά όμως!!!! χαχαχαχα!!!!
    Μιλάμε για ΤΗΝ ανάρτηση!!!!!!!!!

    Φιλιά πολλά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντρέπομαι η αλήθεια είναι, ντρέπομαι φριχτά και αυτομαστιγώνομαι διακαώς και ανυπερθέτως!

      Διαγραφή
  19. βρε Τρεμενς το διάβασα μόλις τώρα!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!η κυρία Ισμήνη αντιπροσωπεύει όλα εκείνα που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας,αν θέλουμε ποτέ να πάμε μπροστά...ΦΟΒΕΡΟ το κείμενό σου...αν και νομίζω οτι αφού την είχες καταλάβει,έπρεπε να τη "δώσεις" στον ελεγκτή...εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα...καλησπέρα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κυρία Ισμήνη είναι απλά λατρεμένη, χωρίς εκείνη η ζωή ζαμπόν δίχως λιπαρά!

      Δεν μπορούσα να τη δώσω γιατί το είπε η ίδια και της τη χάρισε προς μεγάλη μου θλίψη...

      Διαγραφή
  20. Eξαιρετική γραφή. Εξαιρετική ιστορία.
    Ομως τους ηλικιωμένους σαν την κα Ισμήνη, τους συμπονάμε γιατί ειναι μόνοι. Κι αυτή η μοναξιά της τρίτης μη σου πω και τέταρτης ηλικίας, είναι τραγική.
    Ζητάνε ανθρώπους τριγύρω να μιλήσουν.
    Παντού οι ίδιες Ισμήνες. Ομως χρειάζονται το χάδι μας και την αγάπη μας.
    Κι εγώ τους βαριέμαι, αλλά.... προσπαθώ να μην γίνω σαν αυτούς. Στέκομαι υπομονετικά μπας και φιλοτιμιθούν και με βοηθήσουν στα γεράματά μου. ως πνεύματα !

    Τι να σου πω. Πάρε ελικόφτερο να μετακινεισαι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε αν μπορούσα και ιδιωτικό τζετ θα έπαιρνα! Ας όψεται η φτώχεια μου η μαύρη!

      Η κυρία Ισμήνη δεν είναι μοναχική χήρα, ο στρατηγός ζει και παιδιά κι εγγόνια έχει να ζαλίζει. καμία δικαιολογία. καμία!

      Διαγραφή
  21. Eδω είναι το θέμα. Δεν αφήνουν οι γύρω να τους ζαλίσει καμμία Ισμίνη. Και έτσι κάποιος θα βρεθεί στο δρόμο τους!!!
    χα χα χα !!!
    σε φιλώ κι ανεβαίνω να διαβάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πόσο λατρεύω ιστορίες τρενοτρέλας-τρόμου!!! Θα έπρεπε όμως να πάρω μαθήματα από εσένα! Εγώ πιθανώς να μην ήμουν τόσο ευθής. Μαγκιά σου! Κοιμάσαι νωρίτερα... Στην μόνη περίπτωση που μίλησα ήταν για να πω "συγγνώμη μήπως μπορείτε να πάρετε τα (γυμνά!!!!) πόδια σας από το χερούλι της καρέκλας μου? (δεν νομίζω ότι θέλει και άλλη ανάπτυξη αυτή η ιστορία..)
    --πλυντήριοΤοΜαθητευόμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A κι εγώ κάποτε έκανα υπομονή και δεν μιλούσα, ντρεπόμουν μη στενοχωρήσω τα ζώα, δεν έχει τέτοια πια, τώρα όποιον πάρει ο Χάρος!

      Διαγραφή
  23. Κοίτα μάτια μου, επειδή μια Ισμήνη της ευκαιριακής μουνόκλαψας προκειμένου να περάσει το δικό της, εγώ την έχω μάνα με ακόμα πιο σπάνιο όνομα, δεν καταλαβαίνω από τέτοια, όπως δεν καταλαβαίνω κι από γλυκές φωνούλες και παιδικά ματάκια.

    Φωνάζεις τον ελεγκτή, και του λες πως εφόσον ΔΕΝ έχει πληρώσει εισιτήριο για πρώτη θέση, εκείνος υποχρεούται να τη μεταφέρει στη Β' διαφορετικά τον έχεις τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή