Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Υπάρχει ελπίς


Έλα φιλενάδα, καλό μας μήνα, άρπα και τραγουδάκι σένιο απ τη φίλη Νίνα να γουστάρεις και πάμε δυνατά! Που; Παντού, σαν τα κακά κορίτσια.

Χειμώνιασε σήμερα, ο ουρανός βάρυνε και η βροχή έρχεται, ας έρθει, δε με νοιάζει, δεν πήρα το όχημα σήμερα, πήρα ομπρέλα και νιώθω πιο ασφαλής. Σήμερα που λες νομίζω ότι είναι μία από αυτές τις μέρες που πιστεύεις ότι όλα θα πάνε καλά φιλενάδα, δεν ήπια τίποτα το πρωί, κάτι παυσίπονα μόνο, αλλά έχω αυτήν την άισθηση.

Και γι αυτό, όταν το πρωί στο τρένο αντίκρυσα μπρος μου μορφή λατρεμένη (πάνω από 100 κιλά, με ένα σαγόνι τεράστιο με μια εξίσου τεράστια κρεατοελιά πάνω του να το τονίζει, υποψία μύστακος και μαλλί λαδωμένο ριγμένο νωχελικά στους ώμους, κολάν μαύρο και από πάνω ένα σι θρου ριχτό ασπρόμαυρο με γεωμετρικά σχέδια και μποτίνι), δεν την παρατήρησα για να τη θάψω αλλά για να δω τι θα μπορούσε να γίνει με δαύτη. Και ανακάλυψα ότι η λατρεμένη μου αυτή αν λουζόταν, πλενόταν, έχανε 40 κιλά τουλάχιστον και βαφόταν ελαφρά θα μπορούσε να έχει ομοιότητα με τη Τζένη Καρέζη. Ναι, κάπου μέσα σε όλο αυτό υπήρχε μια ομοιότητα αλλά ήθελε γλυπτική για να φανεί. Είναι σαν τα γονίδια να είχαν κάνει πλάκα και πήγαν κάπου εντελώς λανθασμένα, πως είναι ο υιός Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ; Άτιμα γονίδια, ποτέ δεν μπορούμε να προβλέψουμε την πορεία σας...

Παρόλα αυτά είμαι βέβαιος ότι η αγαπημένη μου αυτή ύπαρξη έχει ελπίδα, έχει ελπίδα να διώξει τη μουρτζούφλα απ το πρόσωπό της και να γίνει καλύτερη. Είμαι βέβαιος. Αρκεί κάποιος που την αγαπάει να της το πει.

Από την άλλη βέβαια υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν καμία ελπίδα. Θέλω καιρό να σου γράψω για έναν τύπο που έρχεται στο γυμναστήριο όσα χρόνια είμαι κι εγώ. Πρώτα απ' όλα μοιάζει με τον Κότσιρα. Είναι ψηλός και άχαρος με γλυκερή φάτσα και εκείνο το τρισάθλιο μαλλί που κάνει χωρίστρα στη μέση και χαιτούλα ωραιότατη, να τη βλέπεις και να θες να την πιεις στο ποτήρι. Όσα χρόνια τον βλέπω είναι ακριβώς ο ίδιος, καμία απολύτως βελτίωση στο στιλ και στο σώμα. 

Τις προάλλες όμως φαίνεται πως ήθελε να αναγάγει το στιλάκι σε κάτι πιο μοντέρνο. Έτσι λοιπόν είχε βάλει στο μέτωπο κορδέλα που φοράνε οι τενίστες να μην πεφτει η φράτζα στα μάτια και μια βερμουδίτσα γυμναστικής από αυτές τις χαμηλοκάβαλες που είναι και στενές στα πόδια και τελειώνουν σε φαρδύ λάστιχο περίπου στο ύψος του γονάτου, χρώματος λευκού του πάγου. Φιλενάδα, δεν σου λέω τίποτα. Το εικαστικό αποτέλεσμα ήταν για πολλά γέλια, ήταν λες και τα χε βάλει για πλάκα κι ερχόταν έτσι για να γελάσουμε. Δυστυχώς όμως δεν τα είχε βάλει για πλάκα γιατί περιφερόταν κορδωτός κορδωτός με αυτό το ύφος των 100 Καρδιναλίων και γούσταρε. Κάποιος μάλλον τον είχε πείσει πόσο του πήγαινε το συγκεκριμένο στιλ. Εγώ απλά τον έβλεπα και γελούσα από μέσα μου. Έπρεπε να στον βγάλω φωτογραφία... 
Βέβαια από την άλλη σκέφτομαι ότι αυτός ο άχαρος άντρας (ο οποίος απ ότι έχω μάθει παλιότερα τον τύλιγε τον ντολμά) είναι παντρεμένος με μία συμπαθέστατη και σχεδόν όμορφη κοπέλα που έχονται συνήθως μαζί. Οπότε χαμένος δεν πήγε ο άχαρος, τη βρήκε τη συμβία. Άρα ελπίδα υπάρχει.

Απ την άλλη ξαναχτύπησα το εισιτήριο σήμερα και πάλι δεν έβγαλε μελάνι - θα ξαναχρησιμοποιηθεί το απόγιομα, 1.40 μένουν στην τσέπη και η ελπίδα ζωντανεύει. Βέβαια, το πιο σημαντικό όλων είναι ότι εργασιακά κάπου αχνοφαίνεται μια αχτίδα φωτός, κάτι πάει να γίνει. Μια υποψία ελπίδας στον ορίζοντα ρε φιλενάδα επιτέλους, για να δούμε,  κοντοζυγώνει ο καιρός... Έτσι, σήμερα είναι μέρα γεμάτη ελπίδα.

Τώρα που το σκέφτομαι μήπως δεν έπρεπε να ζου βάλω Νίνα αλλά Ελπίδα, μέρα που ναι σήμερα; Βρε λες;


34 σχόλια:

  1. Πολύ καλώς έπραξες που έβαλες Νίνα διότι ελπίς δεν υπάρχει.

    Παρόλα αυτά, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλα καλά θα σου πάνε, ξέρεις ότι σήμερα ειδικά θα είμαι δίπλα σου, περιμένω νέα μπαμπά (και μ' αρέσει που σε διαβάζω αισιόδοξο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιε μου μόλις έφαγα εκείνο το παστίτσιο, είναι δυνατόν να μην είμαι αισιόδοξος; Θα τηλ το βραδάκι να σας πω τα νέα!

      Διαγραφή
  3. Πάντα αισιόδοξος και χαμογελαστός να είσαι.
    Όσο διαβάζουμε τρεμένς, υπάρχει ελπίδα :)
    Καλό μας μήνα και καλή συνέχεια φίλτατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ μικρή μου, προσπαθώ ο καημένος!

      Καλό μας μήνα!!!

      Διαγραφή
  4. Τι πιό όμορφο να έχουμε πάντα την ελπίδα μέσα μας...καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό σου μήνα, tremens μου ! Πάντα χαμογελαστός και κεφάτος να είσαι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tremens μου αγαπημένε, πόσο μου αρέσει που ξεκινάς αυτόν τον μήνα με ελπίδα! Έτσι να συνεχίσεις εσύ, κι όλοι εμείς μαζί σου! Καλέ μπας και δούμε μέρες λευκές (του πάγου σαν τον πανταλόνι του συν-γυμναζόμενου) ;-)
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ καρδιά μου, μα ξέρεις είναι μέρες που το παίρνεις χαμπάρι ότι η ζωή είναι ωραία και ότι μόνο μια την έχεις!

      Καλό μας μήνα!

      Διαγραφή
    2. Σου εύχομαι μόνο τέτοιες μέρες να έχεις ;-)

      Διαγραφή
  7. Είπες Νίνα κι εμένα πήγε το μυαλό μου σε πιο χαρντκορ καταστάσεις (http://www.youtube.com/watch?v=1A4RARSpH9s&feature=related), αλλά αυτό είναι κάτι δικό μου που πρέπει να το δουλέψω. Ένα ήθελα να πω, ότι χαίρομαι πολύ για την φωτεινοαχτίδα στα επαγγελματικά, διότι τον απλήρωτο πολύ ηγάπησαν, την απληρωσιά ουδείς (πτηνό). Σου εύχομαι ζούπερ Νοβέμπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ πτηνό μου, που πήγε το μυαλό σου, τι δαιδαλώσεις διαδρόμοι, ανησυχώ!
      Ακριβώς όπως το λες, θα μας πλερώσουν μέσα στο μήνα κι έχω κατασυγκινηθεί!

      Διαγραφή
  8. Χαίρομαι ξεβράκωτό μου αγόρι για τα νέα σου!!!να ηρεμήσω κι απ'αυτό τώρα που ξενιτεύομαι!έμαθα μου αφιερωσες ωραίο τραγουδάκι!!!πολύ στενοχωρήθηκα που έχασα τη φωνούλα σου...
    ήρθα να σε χαιρετήσω ,με χάνεις και σε χάνω τουλάχιστον ως τα Χριστούγεννα!φιλάκια ,καλή συνέχεια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά βρε αθεόφοβε, πήγες έφαγες πήρες και ταπεράκι για το σπίτι!!
    Έτσι αισιόδοξο σε θέλω πάντα το κέρατο μου μέσα,υπήρχε ελπίδα αλλά κρεμαστικε,12 η ώρα κιόλας, κατά τα λεγόμενα της απόβλητης...
    όταν λες τύλιγε τον ντολμά τι εννοείς; κάτι σαν "το τίναζε το λουκούμι";
    μην ξεχάσεις στις 9 στο γνωστό παγκάκι,τα λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με φρόντισαν δεόντως τα φιλαράκια μου!
      Ακριβώς αυτό, τώρα όμως παντρεύτηκε κι έγινε οικογενειάρχης!

      Διαγραφή
  10. Υπάρχει "Ελπίς", αλλά πολύ φοβάμαι ότι είναι το νοσοκομείο που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπάρχει ελπίδα, κι εγώ το πιστεύω μωρέ.
    Καλό μήνα!! :)

    υ.γ. έλιωσα με την ανάρτηση...εμείς οι δυο αν μιλούσαμε τηλ. θα κάναμε κάτι συζητήσεις μούρλια, αλήθεια στο λέω!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλό μήνα όμορφέ μου!
    καλά να περνάς!

    σε λατρεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα αγαπημένη μου, καλό και γιατί όχι, πανέμορφο!

      Διαγραφή
  13. τέλειο τελείωμα του τραγουδιού!!!! εκεί που νομίζεις ότι τελειώνει, επανέρχεται για λίγο και ξαφνικά...πλατειάζω επί του θέματος, αλλά εντυπωσιάσθη!!!
    Καλό μήνα εύχομαι κι εγώ και μακάρι να είναι γεμάτος ελπίδα. Η ελπίδα υπάρχει και πεθαίνει πάντα τελευταία..το θέμα είναι να μην έχουμε πεθάνει εμείς. Πώς φαίνεται όμως ο θετικός ο άνθρωπος, ε?
    Με έχασες όμως σε ένα σημείο: εκεί που αναφέρεις τον πρώην "ντολμά" και νυν παντρεμένο, δεν κατάλαβα, γιατί λες ότι είναι τυχερός που βρήκε τη συμβία ο άχαρος..εννοείς επειδή βρήκε έναν άνθρωπο για να περάσει την υπόλοιπη ζωή του?? επειδή βρήκε συμβία και όχι συμβίο? δλδ τι? αν έβρισκε συμβίο, δε θα ήταν τυχερός? Μήπως δεν καταλαβαίνω και το υπεραναλύω, επειδή κοιμάμαι όρθια?..για μια ακόμη φορά..?
    μήπως φταίει το νευροκαβαλίκεμα?
    φιλούμπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, γιατί δεν κατάλαβες; Επειδή βρήκε ακόμα και αυτός συμβία παιδί μου, υπάρχει ελπίς για όλους μας!!!
      Καλό μας μήνα!

      Διαγραφή
    2. μακάρι τρεμένς μου!!! δεν απελπίζομαι λοιπόν, καπου εκεί έξω υπάρχει και ο δικός μου συμβίος..!!! αντε να δούμε..

      Διαγραφή
  14. Πολύ θα γούσταρα να πηγαίναμε μαζί γυμναστήριο!!!
    Συνέχισε με αυτή τη διάθεση Τοξοτάκι μου, κοντοζυγώνουν τα γενέθλιά μας και θα τα γιορτάσουμε μεγαλοπρεπέστατα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι βέβαιος ότι θα πεθαίναμε στο γέλιο! Κοντοζυγώνουν και είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν θα τα γιορτάσω,αλλά δεν με νοιάζει. Αν θα έχω απολυθεί θα πάω με το αμόρε στα εξωτερικά να κάνουμε το κομμάτι μας!

      Διαγραφή
  15. Καλό μήνα αγαπημένε μου,
    ωραίο το άσμα της κυρά νίνας!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή