Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Eurovision 2014 ημιτελικός μέρος 2ον (στ' αλήθεια)

Καλημέρα και πάμε γρήγορα γιατί θα αργήσουμε και δεν το θέλουμε, όχι, όχι, τα πάντα πρέπει να γίνουν ως οφείλουν - σε άγχωσα; Εδώ να δεις άγχος πρωί πρωί.

Λοιπόν, η χθεσινή βραδιά ημιτελικού overall ήταν πολύ χειρότερη της Τρίτης, τα τραγούδια στο σύνολό τους από μέτρια έως άθλια και μια αμηχανία πλανάται στον οισοφάγο. Είναι αυτό το μουσικό παρόν της γηραιάς ηπείρου; No salvation. Πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικά με σύνεση, χάρη και φρεσκάδα...

Κατ αρχάς το χορευτικό show στην αρχή ήταν λέει κάτι συμβολικό με βιομηχανίες που κλείνουν και πράσινη ανάπτυξη κι ενδεχομένως πράσινα άλογα. Εγώ κάτι μήλα είδα κάποια στιγμή ή μήπως ήταν βατόμουρα; Ενίσταμαι.

Η παρουσιάστρια τον έχασε το γαμπρό - από νύφη αντιπροχθές χήρα εχθές, εύθυμη αρκετά γαρ με ένα συμπαθητικό τσίτι με έντονα σημάδια μυκητίασης. Τι να κάμεις, είναι υγρό το κλίμα φέτος, δύσκολα τα πράγματα για τις παρουσιάστριες αλλά όχι για τα μανιτάρια που φυτρώνουν ολούθε στα ανυποψίαστα ντεκολτέ.

Μάλτα: Coming home. Η Μάλτα δεν έχει κερδίσει ποτέ. Έχει αγγίξει τη νίκη στέλνοντας την ογκώδη Κιάρα αλλά μέχρις εκεί. Always the bride's maid, never the bride. Φέτος δεν δώθηκε άδεια εξόδου της Κιάρα απ το γηροκομείο οπότε στέλνει μια χαζοχαρούμενη μπάντα σε ένα χαζοχαρούμενο άσμα. Ο τραγουδιστής όλως περιέργως είναι αρκούντως εμφανίσιμος (οι Μαλτέζοι δεν φημίζονται για το κάλλος τους) το κέφι ρέει άφθονο κι εγώ πνίγω μετά βίας ένα χασμουρητό για να μην είμαι αγενής. Περνά παρόλα αυτά.

Ισραήλ: Same heart. Δυνατή φωνή, δυνατό τραγούδι, όμορφη τραγουδίστρια, ωραία παρουσίαση αλλά κοπέλα μου, με τέτοιο μπούτι τι το θες το ξώμπουτο; Ατυχές φουστάνι, αλλά ωραίο τραγούδι. We don't beat from the same heart, ναι, ωραίο σου λέω αλλά δεν περνά. Δεν περνά, δεν περνά. (αδίκως)

Νορβηγία: Silent Storm. Νορβηγός λίγο βαριεστημένος - ή μήπως ηδυπαθής; - ευτραφής Viking μας άδει μια μπαλάντα η οποία για κάποιο λόγο είναι και φαβορί, όπου μας μιλά για την εσωτερική του πάλη. Θα χε φάει καυτερά διότι εγώ προσωπικά που δεν τα τρώω τα καυτερά δεν συνεκινήθην. Κάποια στιγμή ενσταντανέ στο κουαρτέτο εγχόρδων με κρετόν Χυτήρογλου. Βαρέθηκα. Πέρασε.

Γεωργία: 3 minutes to earth. Μια φασαρία λαμβάνει χώρα και ο χασάπης απ τα Εγκλήματα - εμφανώς παχύτερος - κάνει λαρυγγισμούς ασκόπως με μια μουρλή με πράσινο να περιφέρεται άνευ λόγου και αιτίας. 'Εχουμε και αλεξίπτωτο πλαγιάς στα κρουστά, το Νονό στο μπάσο και την Νταϊάν Κίτον - εμφανώς γερασμένη στην κιθάρα. Ευτυχώς δεν πέρασε γιατί πόσα να αντέξω ο φιλόμουσος;

Πολωνία: We are Slavic. Κι εμείς είμαστε Ελ. Πρόκειται για το χειρότερο τραγούδι του διαγωνισμού κι ένα απ τα χειρότερα του θεσμού. Κορτσόπα ξανθά και δροσερά ενδεδυμένα τη σλάβικη παράδοση κάμουν άφωνα νάζια, κάνουν ό,τι μπορούν αλλά δεν τα καταφέρνουν. Ο σκοπός ενοχλητικός σαν κώνωψ τον Ιούλιο ενώ μια με πληθωρικό μπούστο πλένει στη σκάφη. Ή πήζει τη γιαούρτη; Όχι, πλένει στη σκάφη. Μπερδεύτηκα. Α, είναι 2. Υπερπαραγωγή. Υπέρτατη ενόχληση. Περνάει για κάποιο λόγο που δεν δύναμαι ούτε καν να τον διανοηθώ.

Αυστρία: Rise Like a Phoenix. Η Κοντσίτα σοκάρει. Άντρας με απόλυτα γυναικεία εμφάνιση, χρυσή γοργονέ τουαλέτα, μαλλί αζέρας αοιδού και γένια τριών ημερών. Ναι, η Κοντσίτα σοκάρει όσους δεν είχαν ιδέα, η Κοντσίτα τολμά και τραγουδά υπέροχα ένα σχετικά όμορφο τραγούδι, λίγο Τιτανικός, λίγο μια απ τα ίδια, αλλά μετά την Πολωνία είναι βάλσαμο. Η Κοντσίτα περνά και θα ξανασικάρει το Σάββατο. Conchita has balls though!

Λιθουανία. Attention. Λίγο περίεργο στην αρχή, δυνατό, γρήγορο με τραγουδίστρια με ωραία φωνή, ενδεδυμένη μεταμοντέρνος μαύρος κύκνος. Κίνηση, φωνή, δύναμη. Εμένα μου άρεσε αρκετά αλλά δεν πέρασε το έρμο. Δεν.

Φινλανδία: Something better. Άλλο ένα αδιάφορο boy band με λαμέ σακάκια και τίποτα το καλύτερο στο τραγούδι. Χασμουρητό, ευκαιρία για κατούρημα και προχωράμε. Πέρασε όμως.

Ιρλανδία: Heartbeat. Αν η Πολωνία ήταν το χειρότερο αυτό είναι το αμέσως επόμενο. Άφωνη Κλεοπάτρα-γοργόνα-Xena the warrior princess και Γαβριέλλα ταυτοχρόνως άδει άνευ λόγου και αιτίας ενοχλητικά σε ένα παντελώς αδιάφορο πράμα ενώ χωρίς κανένα λόγο επίσης 2 χορευτές μας κάμουν river dance χωρίς να ταιριάζει ο χορός με το τραγούδι. Η γοργόνα κλπ. από φωνή πάσχει αλλά από μπούστο πλούσια τα ελέη και πάρτε και λίγο μάτι μπας και με βγάλετε. Βγάλαμε και τη βιολίστρια με το μπούτι όξω. Kάναμε και φωτισμούς αλλά τίποτα. Στον Καιάδα.

Λευκορωσία: Cheesecake. Ο Τεό και η παρέα του σε γλυκανάλατο αλλά ρυθμικό τραγουδάκι. Καλή φωνή, ωραίος ρυθμός και κίνηση αβίαστη. Δεν είναι τίποτα το ιδιάιτερο αλλά καταφέρνει να περάσει.

ΠΓΔΜ: To the sky. Μια Πρώην Γιουκοσλάβα Δημοκράτισσα Μακεδόνισσα, με μαλλί εμπνευσμένο από τον έναν εκ των παρουσιαστών, αυστηρό ταγιέρ και σκουλαρίκια τιρκουάζ τύπου Φάλλον, τραγουδά ένα όχι και τόσο άσχημο ρυθμικό άσμα, με έναν σκιαχτικό χορeυτή μπαλέτου με κουκούλα και το κέφι απογειώνεται. Αυτή είναι και λίγο bitch. Καλούλι, μμμ, ανάμεσα σε άλλα μια χαρά είναι αλλά δεν περνά.

Ελβετία: Hunter of Stars. Άρεσε στη φιλενάδα - κουμπάρα οπότε μιας και είχε τα γενέθλιά της χτες δεν θα το θάψω. Μάλλον όμως θα το θάψω. Ξεκινά με πυροτεχνήματα και μια χαρούμενη μπάντα σε φολκ ρυθμό χαίρεται κι αγαlλιά. Δεν είναι τόσο άθλιο σαν το περσινό αν και ακολουθεί το ίδιο μοτίβο κατασκήνωση-κακάο στη φωτιά-πρωινή γυμναστική. Τα αγγλικά του συμπαθούς αοιδού δε, επιπέδου Palso και λίιιιγο παρακάτω. Α, έβγαλε κι αυτός βιολί να μας παίξει ενδιαμέσως των σφυριγμάτων. Πέρασε στό πα;

Ελλάδα: Rise up. Εμένα μου άρεσε εξ αρχής. Καλό ήταν, καλή η παρουσίαση, ο ράπερ κάτι έπαθε στην αρχή αλλά τον επανέφεραν με απιδινωτή ενώ κατά τα άλλα μια χαρά. Rise up, τραμπολίνο και εθνική ανάταση. Δεν με τρέλλανε αλλά οκ. Μια δεκάδα θα την πιάσει μιας και φυσικά πέρασε! Μόνη ένσταση το ντύσιμο του τραγουδιστή. Μεγάλη ένσταση όμως!

Σλοβενία: Round and round. Συμπαθής νεράιδα - γοργόνα - πριγκήπισσα με φλάουτο και ωραία φωνή και ατυχές φουστάνι τραγουδά όμορφα ένα όμορφο τραγούδι που
τα καταφέρνει.

Ρουμανία: Miracle. Το γνωστό σε όλους μας ζεύγος, ο Μπουχέσας και η Ντάνα για λίγες παραστάσεις στην πόλη σας. Τραγούδι άθλιο, ο Μπουχέσας γέρασε και η Ντάνα πάχυνε. Καλές φωνές άδικα σπαταλημένες σε ένα κλισέ σκοπό κι ένα πιάνο ρόδα να προσθέτει στην αισθητική του κιτς κάτι τι παραπάνω. Άθλιο, βαρετό, ενοχλητικό, που όμως περνάει.

Αυτά τα ολίγα, παώ να πλύνω κανά πιάτο.

ΥΓ. Η Αυστραλέζικη παρουσία στο τέλος με τη μακρινή αλλά άφωνη εξαδέλφη της Μισέλ της Ομπάμα, ενδεδυμένη σε Sanitas foil, έδωσε μια πιο έντονη νότα αμηχανίας στη βραδιά...

18 σχόλια:

  1. χαχαχα
    καλημερα!
    ειδα και εγω εχθες τη γιουροβιζιον και τη βρηκα καλυτερη απο τον πρωτο ημιτελικο.

    πανω κατω συμφωνουμε στα τραγουδια. παντως το Ισραηλ και η Λιθουανια για μενα επρεπε να περασουν.

    η αρχη παντως με το χορευτικο της βραδιας μου αρεσε παρα πολυ.

    αυτα απο μενα. να εισαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ πιστεύω ότι έπρεπε να περάσουν... όπως και η Αλβανία στον πρώτο ημιτελικό. Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  2. δεν το είδα καθόλου αλλά καταλαβαίνω ότι δεν έχασα και πολλά, πάντα τις καλύτερες και λεπτομερέστερες αναλύσεις κάνεις μπαμπά, φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ούτε εγω το είδα γιατί με απασχολουσε ο κυριος από πάνω!

      Διαγραφή
    2. Α, δε χάσατε τίποτα, μπαρούφα σκέτη ήταν!

      Διαγραφή
    3. Νας εγώ βρε σε απασχολούσα ή ο Δρακούλης μετά του φανελακίου του;

      Διαγραφή
    4. τα σόδομα και τα γόμαρα συμβαίνουν όταν με απασχολείτε εσείς!
      γιατί θα βλέπαμε ωραία ωραία τη γιουροβίζιον και θα ειχαν αποκοιμηθεί μερικοι μερικοί με τα τραγούδια!!!

      Διαγραφή
  3. Έλα που δεν καταλαβαίνεις γιατί πέρασαν οι Πολωνέζες. Τι εννοείς μόνο γυναίκες και γκέις βλέπουν τη Γιουροβύζιον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ το κατάλαβα αλλά το παιξα αθώος και ότι και καλά πάμε με μουσικά κριτήρια και τέτοια αγγελικά πλασμένα

      Διαγραφή
  4. καλημερα λατρεμένε μου :) το τραγούδι της Νορβηγίας και της Αυστρίας μου άρεσαν.. και της μητέρας πατρίδας. τα υπόλοιπα πολύ μετρια, ενώ της Πολωνίας πραγματικά με κούρασε!
    Η Αυσταλία δεν καταλαβα τη ρόλο βαρούσε στο όλο σκηνικό.. Αυτά.. βουρρρρ για τελικό αγαπημένε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι* ρολο βαρούσε εννοούσα! :Ρ

      Διαγραφή
    2. Αυτό με την Αυστραλία, απ ότι κατάλαβα έχει να κάνει με το ότι κάποια Αυστραλέζα ή κάποιος Αυστραλός θα γίνουν μέλος της Δανέζικης βασιλικής οικογένειας!

      Διαγραφή
  5. Α, εγώ τα έπλυνα τα πιάτα μου, οπότε μπορώ να χαζέψω λίγο ακόμα εδώ για να ενημερωθώ μια και δεν είδα χτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ αν δεν είχα και εσένα, τι θα ήμουν στη γη; Μια άσχετη από τους ημιτελικούς θα ήμουν, θα είχα καταστραφεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και πότε είναι ο τελικός της γιουροβίζιον;
    γιατί ημιτελικό δεν είδα. στην αυστρία ήμουν, χθες το βράδυ πήγα στο μπαλλέτο...
    σήμερα έχασα πολλά επεισόδια από διάφορα πράγματα γιατί έφαγα καθυστέρηση στο αεροδρόμιο.
    φιλιά γλυκέ μου που μας ενημερώνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τρέχεις στα μπαλέτα κι εσύ βρε πουλί κου, εδώ γίνονται σημεία και τέρατα! Σήμερα είναι!

      Διαγραφή