Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Τα νεύρα μου

Λοιπόν φιλενάδα έχω τα νεύρα μου σήμερα.

Έχω τα νεύρα μου γιατί χωρίς απολύτως κανέναν λόγο ξύπνησα στις 5.30 και τώρα καταρρέω σου λέω, καταρρέω, να, έτσι απλά, σαν τραγούδι παλιό (το οποίο δεν μου άρεσε κιόλας).

Έχω τα νεύρα μου γιατί οι πελάτες δεν είναι γάτες, είναι ηλίθιοι στην πλειοψηφία τους. Κι εξηγούμαι. Έχεις φερ ειπείν πελάτη πολυεθνικό, όπερ σημαίνει σημαντικό, όπερ σημαίνει με τμήματα από δω, με προδιαγραφές από κει και όλα τα συναφή. Όπερ σημαίνει οργανωμένο. Νομίζεις. Δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά. Καμία σχέση. Άλλα λέγει η μια η κλώσσα, άλλα ζητά η άλλη. Άλλα λέει η θειά μου κι άλλα ακούν τ' αυτιά μου. Έτσι, για να μην τελειώνουν οι δουλειές αλλά να πηγαίνουν πέρα δώθε σαν μπαλάκι του τέννις, σαν την παλίρροια, σαν ανάσα, σα γρασίδι - τι γρασίδι, λυγαριά - στον άνεμο.

Έχω τα νεύρα μου γιατί - όσο κι αν κι εγώ όπως όλοι μας είμαστε κλεισμένοι στο μικρόκοσμό μας, με τους οικείους και τους φίλους που εμείς επιλέγουμε - είμεθα υποχρεωμένοι σε κάποιες βαθμίδες να ερχόμαστε σε επαφή, έστω και νοητικά μονάχα - και με ανθρώπους που δεν συναναστρεφόμαστε. Ένα τέτοιο φαινόμενο εκτός δουλειάς είναι ο δρόμος. Και πες μου τι φταίω εγώ αν πρέπει όταν παίρνω το αδικιορισμένο το αυτοκίνητο να γίνομαι έξω φρενών με τον χοντρό πλην τίμιο οδηγό Smartακίου, ο οποίος μιλά στο κινητό (άνευ χαντςφρίου) ενώ ταυτοχρόνως με κλείνει σε στροφή η οποία χωρά ένα αυτοκίνητο για να με προσπεράσει και να βρεθεί πίσω απ το φορτηγό, πίσω απ το οποίο ήμουν εγώ λίγο πριν και ανέπνεα καθαρή εξάτμιση. Και καλά, σήμερα τον πήρα χαμπάρι το μαλάκα και δεν στουκάραμε. Αύριο;
Πέραν τούτου, οι εκλογές - μιας και τις έχουμε πρόσφατες. Εγώ ψηφίζω αυτό, εσύ το άλλο και ούτω καθεξής. Και να αντιληφθώ ότι είσαι δεξιός, αριστερός, ψεκασμένος, άντε και ΠΑΣΟΚΟΣ. Να αντιληφθώ ότι σε θέλγει το Ποτάμι, η Δράση, η Βράση και το κακό το συναπάντημα. Να δικαιολογήσω το παλαιοκομμουνιστικό σου φλέγμα η ακόμα και τον οίκτο σου στο Φώτη τον έρμο. Αυτή τη Χρυσή Αυγή, που να καταποντιστούν ασκαρδαμυκτί τα γραφεία της παντού με όλους τους Χρυσαυγίτες μέσα, ποιος τους ψηφίζει ακόμα; Και μη μου μιλάς εμενα για ψήφο διαμαρτυρίας. Μετά τις δολοφονίες όχι πια. Φιλενάδα σχώρα με αλλα καμία δικαιολογία δεν χωρά.

Έχω τα νεύρα μου γιατί φωτογραφήθηκε το σπίτι της Μαρίας Ηλιάκη και κυκλοφορεί στα ιντερνέτια πανταχόθεν και το δικό μου ακόμα τίποτα. Και αυτή έχει και εκπομπή (εδώ θα μου πεις έχει ο Λιάγκας εκπομπή, η Ηλιάκη σε πείραξε; Αλήθεια αυτόν τον Λιάγκα, τον πλέον εκνευριστικά ατάλαντο άνθρωπο της ελληνικής βλαχοτηλεόρασης, ποιος τον επηδάει και του δίνει εκπομπές; Μα ποιος;).

Έχω τα νεύρα μου γιατί έτσι μου αρέσει κι έτσι ξύπνησα. Και πρόσεχε μην την πληρώσεις εσύ. Ακούς; Ξέρεις εσύ!

20 σχόλια:

  1. αχ μπαμπά αν δεν ταιριάζαμε... κι εγώ στην ίδια ακριβώς κατάσταση που περιγράφεις είμαι (με διαφορετικές αιτίες κι εμπειρίες όσον αφορά στην δημιουργία των νεύρων) και δεν ξέρω ποιος θα την πληρώσει σήμερα, σε φιλώ κι εύχομαι υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα κάποια μούτζα περιφέρεται ελεύθερη, δεν εξηγείται παιδί μου...

      Διαγραφή
  2. ΕΚΤΟΣ απο μικρα χαζα παιδακια ψηφιζουν και πολυ επαρχιωτες...
    ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ!!!
    ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΨΗΦΙΣΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ http://theacity.blogspot.gr/2014/05/blog-post_26.html ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΠΟ ΑΦΗΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ http://theacity.blogspot.gr/2014/05/blog-post_26.html ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ.ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν μπορώ να ψηφίσω - δεν διαβάζω κάποια απ τα μπλογκς αυτά, σ ευχαριστώ πάντως!

      Διαγραφή
    2. Ωραία η απάντηση Tremens-
      σου δίνουν ευφράδεια τα νεύρα.

      Καλό ξημέρωμα
      (και όχι κύριοι, δεν τα διαβάζουμε αυτά τα μπλογκς)

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα σας ωραία μου κυρία!

      Διαγραφή
  3. ε πέεεεεεεεεεεστα χρυσόστομε γι' αυτόν τον λιάγκα, ν' αγιάσει το στόμα σου δηλαδή....
    έεεεελεος πια...
    εγώ κ μόνο που ακούω αυτή τη λαρισινή χροιά του, με πιάνει ξέρασμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μα πια, πες μου σε παρακαλώ, βρες μου έναν που να του αρέσει ο Λιάγκας...

      Διαγραφή
  4. Eίσαι ο άνθρωπός μου...εγώ γεννήθηκα έτσι,χαχαχαχα.
    Σήμερα άκου για ποιό λόγο νευρίασα για να καταλάβεις...Πετυχαίνοντας ένα περιοδικό το πρωί,είπα να το χαζέψω όσο περίμενα να ψηθεί το φαγητό...Και εκεί που την έχω αράξει και το κοιτάω,βλέπω μία είδηση που με συγκλόνισε Τρεμενσάκο μου!Η Μενεγάκη λέει,δε μπορεί να χωνέψει το γεγονός ότι ο κληρονόμος της Estee Lauder,δώρισε έργα κυβισμού αξίας 1δισ. δολ. στο ΜΕΤ....Αχ Ελένη μου,που να καταλάβει αυτός,πως είναι να βγάζεις το ψωμί σου με το μουνί σου...
    Αυτά είναι προβλήματα,όχι όλα τα άλλα...ακούς Τρέμενς μου?Ακούω να λες!!!
    Και χαλάρωσε λίγο,δεν αξίζει να χαλιέσαι για όλους αυτούς που λες...Ρίξε το στην τρελή και θα δεις,πως όλα θα τα βλέπεις με άλλη διάθεση...Εγώ αυτό κάνω...το ρίχνω στην τρελή,να μη λαλήσω ;-)
    Φιλώ σε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ δεν χαλιέμαι - τώρα βέβαια που μου είπες για την Ελένη - που της έχω και μια αδυναμία, στενοχωρέθηκα η αλήθεια είναι

      Διαγραφή
  5. Αααααχ, αυτό με τη Χρυσή την Αυγή... Γνώρισα,σχετικά πρόσφατα, άτομο που έχει το πουλί του Παπαδόπουλου στην οθόνη του κινητού του και τους ύμνους της δικτατορίας αποθηκευμένους, να τους έχει πάντα μαζί του. Και τους άκουγε και γέλαγε χαζά κι έκανε αστεία, λες και κορόιδευε κανέναν για το τι μέρος του λόγου είναι. Ήξερε πολύ καλά τι είναι η Χρυσή Αυγή, εντούτοις ήταν ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσαυγίτες για τις ευρωεκλογές, όπως είχε δηλώσει. Η αβάσταχτη ελαφρότητα των ηλιθίων ...
    Όσο για τα υπόλοιπα, σε καταλαβαίνω και σε συμπονώ. Κι όχι τίποτα άλλα, αλλά εσύ κάνεις και διατροφή! Είναι τώρα να συμβαίνουν όλα αυτά μαζεμένα και να μη μπορείς να φας παγωτό σοκολάτα με σιρόπι σοκολάτας/τρούφα/κομματάκια σοκολάτας/σαντιγί ... και άλλο παγωτό σοκολάτα από πάνω, σαν φυσιολογικός χολοσκασμένος άνθρωπος; :-)
    Καλό βράδυ και υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαπαπα, αφού δεν το χει ταριχευμένο το πουλί του Παπαδόπουλου για άμεση ικανοποίηση πάλι καλά να λες!

      Το παγωτό δεν γνωρίζω τι είναι... έχω ξεχάσει...

      Διαγραφή
  6. Tremens, μήπως αυτοί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή την μπέρδεψαν με την Χρυσή Ζύμη;
    Από ανεγκέφαλους όλα να τα περιμένεις
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το αποκλείω, το ελπίζω, μπας και φάμε καμιά σπανακόπιττα τουλάχιστον

      Διαγραφή
  7. Δεν θέλω να ομιλήσω για τα Χρυσαύγουλα διότι θα παρεκτραπώ και είμαι μια κιουρία.
    Αλλά ποια είναι η Ηλιάκη;
    Πάντως νεύρα δεν έχω, συγκίνηση έχω που είμαι στον υπολογιστή μου και κάνω βλογοβόλτες!
    Σε ασπάζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, είναι μια θαυμάσια τηλεπερσόνα, να τηνε γκουκλάρετε να τηνε κάμετε χάζι...

      Διαγραφή
  8. Τρεμουλάκο ηρέμησες σήμερα; Μπαααααααααααα............
    Καλημέραααααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτός ο ουρακοτάνγκος με το σμαρτάκι και το κινητό πετάχτηκε προχθές το απόγευμα και μπροστά από το δικό μου το αμάξι, που να τον πάρει το ΚΤΕΟ και να τον σηκώσει. Το πόσο τον κόρναρα, δεν περιγράφεται. Αφού κάτι κουφές γριές σε παρακείμενη πολυκατοικεία, ξαναβρήκαν την ακοή τους και βγήκαν στο μπαλκόνι και μουτζώνανε.

    Χάλια και τα δικά μου τα νεύρα, χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήταν ο ίδιος πτηνό μου, κυκλοφορούν και κλώνοι του - χιλιάδες. Δεν θα σωθούμε ποτέ από δαύτους...

      Διαγραφή