Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ο Κόσμος Της Τέχνης

Χτες ρε φιλενάδα σε ενημέρωσα ότι θα πήγαινα -κι ας έγινα βαρετός- στην έκθεση έκπληξη που διοργανώνεται για φιλανθρωπικό σκοπό στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Και πήγα πράγματι, έβαλα τα κυριακάτικά μου, και πήγα, μέχρις και τιράντες φόρεσα, όχι πανωμπάκι, τις είχα αφήσει να σούρνωνται γιατί είμαι πολύ τεκνό και τρέντι κι ας είχα συγχιστεί το πρωί που άλλα ήθελα να βάλω αλλά ας όψονται τα εδέσματα που με ταΐζουν φίλοι και συγγενείς γιατί ως γνωστόν είμαι απλήρωτος και δεν έχω να φάω (αλλά internet έχω ακόμα φιλενάδα) κι έχει πεταχτεί το μπακόνι, τόσο που όταν με είδε ο φίλος μου αγαπημένος διαιτολόγος αναφώνησε έκθαμβος "Ω, μα αν δεν έκανες όλα αυτά που κάνεις που θα χε φτάσει η κοιλιά σου;" κι εγώ του είπα ότι θα χα φτάσει τα 500 κιλά έτσι που τρώω αλλά ρε φιλενάδα τρώω συνέχεια γιατί

α. Κάνει κρύο
β. Έχω στενοχώριες
γ. Με κερνάνε όλοι
δ. Γιατί είμαι φαγανό γαμώτο
ε. Όλα τα ανωτέρω

(Βρες τη σωστή απάντηση και κερδίζεις την εμπιστοσύνη μου)

Λοιπόν όμως άλλα ήθελα να σου πω και με παρέσυρε ο οίστρος.

Πήγα χτες στην έκθεση λοιπόν και ήμουν υπερήφανος που ο διαλεχτός μου φίλος έπαιρνε μέρος με 2 εξαιρετικά έργα (αναμφισβήτητα τα ωραιότερα). Αρχίζω που λες να χαζεύω τα έργα, κάποια μου άρεσαν πολύ, κάποια λίγο, κάποια καθόλου και για κάποια θα ορκιζόμουν ότι δεν είναι τέχνη, είναι ξεπέτα. Ναι, πες με ό,τι θες αλλά το πολύ μεταμοντέρνο δεν είναι της αρεσκείας μου, θέλω το έργο να μου πει κάτι, να έχει ένα κάποιο εικαστικό κι αισθητικό αποτέλεσμα και στην τελική να θέλω να το κρεμάσω στον ταπεινό μου τοίχο. Τo λίθοι τε πλίνθοι τε κέραμμοι ατάκτως εριμμένοι δεν μου λέει τίποτα και προσωπικώς  απορώ και ξύνομαι που σε άλλους λέει. Αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα φιλενάδα, εξ άλλου σου έχω πει ότι οι απόψεις είναι ωσάν τις κωλοτρυπίδες, έκαστος διαθέτει και μία. Πέραν αυτού όμως, υπήρχαν πολύ όμορφα έργα και θα γούσταρα να πάρω κάποια από αυτά αν μου το επέτρεπαν τα οικονομικά μου.

Πέραν των έργων όμως, άρχισα να παρατηρώ και τους παρατηρητάς της τέχνης και για μια ακόμα φορά έμεινα έκθαμβος με την κακογουστιά και τη δηθενιά ανθρώπων που συχνάζουν σε τέτοια ιβέντς. Δεν σου λέω ότι όλοι ήταν έτσι, σου λέω όμως ότι μια μεγάλη πλειοψηφία ήταν. Πρώτα απ' όλα το 99% των αρσενικών παρευρισκομένων ήτο gay, αλλά όχι όπως εσύ κι εγώ που το πολύ πολύ να ρίξεις μια τιράντα στο γόνατο για να κάνεις αίσθηση όταν θα σου μπουρδουκλωθεί σε κανά Αβραμοπουλοκαγγελάκι και σε ξεβρακώσει, όχι. Ήταν τεχνοαδερφές.

Οι τεχνοαδερφές, ανεξαρτήτου ηλικίας, ντύνονται λες κι επισκέφθηκαν τα καλάθια του παζαριού στο Σχιστό Πειραιά, ό,τι βρουν μπροστά τους σε χιλιάδες χρώματα, μοιάζουν να έχουν να πλυθούν κανάν αιώνα και έχουν ένα περισπούδαστο ύφος ανθρώπων της Τέχνης, κομ ιλ φω ξυνό κι ανυπερθέτως ψηλομύτικο, ενώ όταν ξεχαστούν τους τρέχει το σαλάκι για οποιονδήποτε δείχνει σχετικά φυσιολογικός και καθαρός. Είχα καιρό να δω και το είχα ξεχάσει. Οι τεχνοαδερφές κρατούσαν το πλαστικό ποτηράκι με το κρασί λες και κρατούσαν κρύσταλλο Βοημίας γεμάτο εκλεκτό καμπανίτη, ενώ σχημάτιζαν ωραιότατα πηγαδάκια σχολιάζοντας - καυστικά ενδεχομένως - τα έργα, με ύφος 1000 καρδιναλίων και διάλεκτο άγνωστη στην πλέμπα όπως εγώ.

Αγαπημένα τεμάχια είχα τρία εχτές. Έναν που νόμιζε ότι ήταν ο Ιησούς του Τζεφιρέλλι (μέχρι και χιτωνίδιον φορούσε, θα το χε δαγκώσει η δόλια), ένας άλλος προκεχωρημένης ηλικίας με ένα απίστευτα γλυκερό, σαλιάρικο, γλοιώδες ύφος, ο οποίος μεταξύ τύρου και αχλαδιού μάτιαζε όλα τα νορμάλ αρσενικά του χώρου και φορούσε μια ωραιότατη καφέ σκατί πυζάμα με όχι και τόσο πτι καρό - εξαιρετική. Αλλά ο αγαπημένος μου ήτο νεαρός που έδειχνε να έχει να πλυθεί από την τελευταία μέρα βροχόπτωσης, με μαλλί ράστα (δεν θέλω να ξέρω τι σουρνόταν μέσα εκεί), τεράστιο καπέλο και ρούχα τύπου Ό,τι Έβγαλα Από Αυτά Που Είχε Πετάξει Ο Χυτήρογλου Στην Ανακύκλωση. Τι κουρτίνα, τι κρετόν, τι κρόσι, μόνο η Παναγιά της Γουαδελούπης έλειπε από πάνω του να κομποζάρει στο συνολάκι.

Οι γυναίκες δε, όχι όλες, είχε και κάποιες όμορφες παρουσίες και ιδιαίτερα η διοργανώτρια ήταν το λιγότερο εντυπωσιακή, ήταν του γνωστού στυλ της Χαροκαμμένης. Άλλα ντ' άλλα τα μεγάλα της Παρασκευής το γάλα φιλενάδα. Ότι του φανεί του Λωλοστεφανή και τα σχετικά. Απελπιστική κατάσταση. Ήθελα να ξερα, καθρέφτη δεν διατηρούν στις οικίες τους αυτοί οι άνθρωποι; Δεν είναι απαραίτητο να είσαι μοντέλο για να είσαι ευπαρουσίαστος, λίγο γούστο χρειάζεται. Και το βλέμμα, απλανές, περισπούδαστο, ελαφρά απελπισμένο ή χαμένο στους θησαυρούς του Ελντοράντο.

Γι' αυτό κι εγώ σε πήρα έξω να κάνουμε τσιγαράκι και να τραγουδήσουμε το Κόμπρα, είσαι μια κόμπρα,  γιατί τόσους ανθρώπους της Τέχνης μαζεμένους δεν τους μπορώ. παθαίνω ρε φιλενάδα τις αλλεργίες μου!



Πάρε και το άσμα να δεις τι εστί υψηλή τέχνη!


40 σχόλια:

  1. Επειδή τα είχα με μία ζωγράφο 3 χρόνια σε καταλαβαίνω απόλυτα...
    ...χίλιες φορές η κόμπρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορεί να είναι η κόμπρα καλύτερη από τα τεμάχια...μπορεί?
    Απίστευτη περιγραφή..μόλις σταματήσω να γελάω με αυτά που εγραψες θα αρχίσω να γελάω με την κόμπρα...καλέ αυτή χαϊδεύεται κιόλας...τι κόμπρα!!..χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ τα ζα που κυκλοφορούσαν εκεί, ναι, ήταν καλύτερη!!! η κόμπρα δε, ίνδαλμα!!!

      Διαγραφή
  3. ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟ??? μ'εχει εντυπωσιάσει πάντως το εύρος των γνώσεών σου περί τέχνης: απ' άκρη σε άκρη!!!
    Έχω κι άλλη απάντηση εκτός από το ε), αλλά θα ισχύει μόνο αν μαγειρεύεις υπέροχα και γι αυτό τρως!! ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπου το είδα και το λάτρεψα, love in the first sight ήταν, δεν φταίω εγώ!!!

      Το ε, το ε!!!

      Διαγραφή
  4. Καλά λέω να το παίξω αύριο, αφιερωμένο στον καλεσμένο μου, χαχαχαχα!!!!!

    Αθήνα είσαι μικρέ? Άντε χτύπα φώνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπωσδήποτε να το παίξετε και να μου το αφιερώσετε σας παρακαλώ πολύ

      Κόμπρα
      είμαι μια κόμπρα
      κόμπρα
      είμαι μια κόμπρα

      Διαγραφή
  5. Ο Χριστός κι η μάνα του! Μα που το ξετρύπωσες τούτο; Με άρεσε ιδιαίτερα η κυριούλα με το φούξ ταγεράκι που ήταν πολύ χαρούμενη με την... κόμπρα!!!
    Όσο για τον κόσμο της τέχνης...Άβυσσος! Μέσα κι έξω!

    Φιλάκι! να έχουμε μια όμορφη, ήρεμη εβδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κυριούλα είναι όλα τα λεφτά, το καταχάρηκε δεν λες τίποτα!

      Φιλί γλυκό!

      Διαγραφή
  6. Αρχικά να πω ότι η σωστή απάντηση είναι το:
    ε. Όλα τα ανωτέρω.

    Και δεύτερον να καταθέσω ότι έχω μείνει ενεή και αποσβολωμένη διότι ενώ είχα την εντύπωση ότι έχω δει αρκετά πράγματα στη ζωή μου, διαπιστώνω ότι δεν έχω δει ποτέ τεχνοαδερφή!

    Θα επιστρέψω για να ακούσω το άσμα διότι τώρα δεν προλαβαίνω.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορθή φυσικά, το ε είναι!

      Δεν έχεις συναντήσει τεχνοαδερφή; με εκπλήσσεις! Δεν πας σε βερνισάζ; Α, δεν ξέρεις τι χάνεις!

      Το άσμα να το ακούσεις οπωσδήποτε, είναι εξαίρετο!

      Διαγραφή
  7. αρχικά να πω ότι εννοείται το Ε είσαι, όσο για τον κόσμο της Τέχνης ναι, έχει πολλές τέτοιες φιγούρες που περιγράφεις δυστυχώς, φιλιά καλημέρας μπαμπάκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό!!!! που τσιμπάει ε τραγουδάει ήθελα να πω αυτή η κόμπρα;
    Αυτό το βίντεο έπρεπε να είναι ένα ποστ από μόνο του, έκαψες την ανάρτηση και έχει πολύ γέλιο η περιγραφή σου..
    δ. Γιατί είμαι φαγανό γαμώτο,ψηφίζω δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α φιλενάδα, όλα, το ε, το φαγητό βλέπεις είναι μια απ τις μεγαλύτερες απολάυσεις, μαζί με το σεξ και το χέσιμο (συγνώμη αλλά έτσι είναι!)

      Απίθανη η κόμπρα, η νέα μου αγαπημένη έγινε! Δεν μπορούσα να μην τη βάλω παρόλο που έχεις δίκιο ότι τράβηξε την προσοχή στην ανάρτηση, γιατί εκίνο το βράδυ στην έκθεση το τραγουδούσα συνέχεια μεσ στον κόσμο! Ρεζίλι γίναμε!

      Διαγραφή
  9. Χαρά στο κουράγιο που άντεξες τέτοιο βιασμό οφθαλμών!
    Ρε φίλε τεχνοαδερφή δεν έχω πετύχει ποτέ αλλά από την περιγραφή σου είμαι σίγουρος ότι δεν θα ήθελα να δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη δεις φίλε μου, δε χρειάζεται, είναι μια κατηγορία προς αποφυγήν!
      Αλλά και οι γκόμενες άθλιες... απαπαπαπαπα

      Διαγραφή
  10. Κι εγώ στο "όλα τα ανωτέρω" θα τό'ριχνα, και να μην έχεις τύψεις. Στις μεγάλες πείνες παχαίνουμε. Είναι η ασυνείδητη αποθήκευση λίπους επειδή ξέρεις πως έρχονται χειρότερα.

    Αυτό με την τέχνη, θα το αναλύσουμε εκτενέστατα λίαν προσεχώς. Το πως η μπίχλα μεταφράζεται σε άποψη και τέχνη, είναι μεγάλη υπόθεση. Προσωπική εμπειρία, μετά από 3 χρόνια ιστορία της τέχνης, μαθήτεψα δίπλα σε μια παρδάλω που μεταξύ άλλων το'παιζε και ζωγράφος, και για να μαζέψει μπούγιο στην "πρώτη προσωπική της έκθεση" (αμφιβάλω πως υπήρξε δεύτερη) κάλεσε όλα τα τμήματα της σχολής να δουν από νεκρή φύση, μέχρι προσωπογραφίες του Αϊνστάιν.
    Εγώ μια φορά στο βιβλίο επισκεπτών έγραψα "καλή προσπάθεια. την επόμενη φορά προτείνω να ζωγραφίσετε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βρήκες, το ε, δαγκωτό! περί τέχνης είναι μεγάλη η κουβέντα, αυτό είναι αλήθεια! Που να βλεπες εγώ καθηγήτρια που χα στη σχολή, θεότρελη, χαρακτικός και εικαστικός, είχε να πλυθεί κανάν αιώνα και στα μαλλιά της φώλιαζαν διάφορα τρωκτικά, ήθελε να με κάνει ζωγράφο γιατί είχε διακρίνει έναν Πικάσσο στα κάρβουνά μου και μια πλαστικότητα- μη χέσω- σε διάφορα έργα μου αλλά το απέφυγα ενδελεχώς!

      Διαγραφή
  11. Y.Γ. Η κόμπρα έμεινε ασχολίαστη γιατί δε με σόκαρε. Με είχες προετοιμάσει :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο αναφορά το κουίζ είμαι ανάμεσα στο α και στο ε,αλλά θα επιλέξω το ε!
    Η ανάλυση για τις τεχνοαδερφές ήταν γαμάτη και τώρα θα μπορώ να τις ξεχωρίζω από μίλια μακριά.
    Και τώρα λίγα σχόλια για το άσμα:
    Τι διαμάντι πήγες και ξετρύπωσες;Το βίντεο είναι θεϊκό...Η χορογραφία είναι βγαλμένη από μιούζικαλ του εξωτερικού το λιγότερο.
    Γέλασα απίστευτα με το λίκνισμα της παρουσιάστριας,και με τα γλειφιτζούρια που είναι επάνω στο τραπεζάκι!!!
    Πέθανα με τα γλειφιτζούρια!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι επιλέγεις ορθά! Εύγε νεαρά μου!

      Η Κόμπρα είναι ένα αριστούργημα, βαθιά ερωτικό και μια κραυγή στην κοινωνική κατακραυγή. τα γλειφιτζούρια είναι για να γλυκάνουν λίγο το θυμό και η παρουσιάστρια προσθέτει θηλυκότητα και χρώμα, όλα σοφά μελετημένα - μου φαίνεται πρέπει να το κάνω πιο ενδελεχή ανάρτηση, το αξίζει!

      Διαγραφή
    2. και εγώ της ίδιας άποψης είμαι,το πέρασες πολύ ξώφαλτσα το άσμα!!!

      Διαγραφή
  13. Πολύ γέλιο η κόμπρα!:)))
    Όλα τα λεφτά όμως ήταν η καταπιεσμένη κυρία στο βάθος που ενώ την είχε συνεπάρει η "κόμπρα", προσπαθούσε να κρατήσει το φιδίσιο της κορμί και το ερπετό που κρύβει μέσα της, σε νάρκη, χωρίς αυτό να είναι πάντα εφικτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, η μαντάμ με το φούξια ταγιεράκι είναι το κερασάκι στην τούρτα, είναι ακριβώς ό,τι πρέπει για να συμπληρώσει το σκηνικό!

      Διαγραφή
  14. Η Τέχνη, όταν απαντάται με ερωτήματα κι όχι συναισθήματα, συνήθως ο διερωτών προσπαθεί να καλύψει το κενό στον εγκέφαλό του.
    Please Mind the gap between your brain and Art.

    Πολύ καλή πρωτοβουλία, με ενδιαφέροντα έργα. Εύχομαι να επαναληφθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ήταν πολύ όμορφα παρόλο το θάψιμό μου, μη φανταστείς και μου άρεσε και το διασκέδασα, αλλά έχω κι ένα blog να ικανοποιήσω οπότε έπρεπε να παρατηρήσω και τους θαμώνες!

      Διαγραφή
  15. γλυκέ μου, είμαι μιας κάποιας ηλικίας. πληζ μεγάλωσε τη γραμματοσειρά. δε διαβάζω χριστό!

    και θα ματαπεράσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε αγάπη μου, πόσες φορές θα το πω, ctl= μεγαλώνει η γραμματοσειρά! Μπες να διαβάσεις μην έρθω εκεί κι έχουμε άλλα!

      Διαγραφή
  16. γμτ... το ξέχασα ότι ήταν χθες...!!
    Ητανε να πάμε με μια φίλη αλλά και οι δυο το ξεχάσαμε...
    Προφανώς δε χάσαμε και τίποτα!
    Την επόμενη φορά μην τολμήσεις να γράψεις χωρίς να βάλεις φωτο σε σκότωσα!
    Καλό βράδυ και καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι όχι, παρεξήγησες, από έργα - γιατί αυτό μας ενδιαφέρει - είχε κάποια πολύ ωραία, τώρα ο κόσμος, ε, τι να κάνουμε, έτσι είναι!!!

      Διαγραφή
  17. Τρως συνέχεια γιατί, επιλέγω κρυφή επιλογή στ : γιατί μπορείς!
    Ορίστε μας τώρα θα δικαιολογούμε και το παραμικρό;
    Τρώγε καμάρι μου δίχως τύψεις, τρώγε τώρα που υπάρχει ακόμα φαγητό να φάμε γιατί δεν το βλέπω να διαρκεί.
    Όσο για την κόμπρα; Μανιφικ, μπορούν να στο πιστοποιήσουν και οι γείτονες, θα με άκουσαν να γελάω δεν μπορεί.
    Φιλί γλυκό και εύχομαι η εβδομάδα που θα έρθει για εσένα να είναι υπέροχη και ανατρεπτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόμπρα
      είσαι μια κόμπρα
      κόμπρα
      είσαι μια κόμπρα
      με αναστάτωσες

      απλά θεϊκό, το χω λατρέψει!!!

      μ αρέσει η κρυφή επιλογή, μ αρέσει πολύ!

      Διαγραφή
    2. Τόσο γρήγορη ανταπόκριση; Τόσο? χαχα Πότε πρόλαβες και απάντησες?

      Διαγραφή
  18. Μ αρέσει να πηγαίνω σε εκθέσεις αλλά ένας λόγος που δεν πάω συχνά είναι γιατί απεχθάνομαι αυτούς τους τύπους που περιέγραψες!
    Φιλιά πολλά γλυκέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α παιδί μου, απλά δεν δίνεις σημασία, κι αν δώσεις κάνεις ανάρτηση!

      Διαγραφή