Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

The end of an era

Φιλενάδα, δεν έχω πολλά να σου πω, δεν μπορώ βλέπεις, είμαι ακόμα σοκαρισμένος...
Από αύριο θα είμαι επίσημα άνεργος, σε μια αγορά εργασίας που είναι στραγγαλισμένη. Από αύριο, τα δεδουλευμένα μου θα τα κυνηγάω, την αποζημίωσή μου θα την κοιτώ με το κυάλι, το δώρο των Χριστουγέννων θα το πάρει το ποτάμι. Ποιο ποτάμι... Έμεινε και κανένα;

Σήμερα φάνηκε ότι όλον τον τελευταίο καιρό που όσοι μείναμε εδώ μέσα ήμασταν απλώς εύπιστα θύματα, σήμερα που λες φάνηκε ότι η αισιοδοξία που αισθανόμουν καιρό δεν ήταν παρά ένα παιχνίδι της ανόητης φύσης μου. Σήμερα έπεσε ταφόπλακα.

Κάθομαι για τελευταία φορά στο γραφείο μου, στον υπολογιστή αυτό, στη θέση που τόσα χρόνια πάλεψα να εδραιώσω μόνο και μόνο για να μην πάρω τίποτα και να μπω σε δικαστικούς κυκεώνες, από αύριο.

Αυτούς δεν τους λυπάμαι, αυτοί μια χαρά τα είχαν προγραμματίσει και μας δούλευαν ψιλό γαζί, όμως πραγματικά εύχομαι να πάθουν κακό, ένας προς έναν. Εύχομαι να πάθουν κακό γιατί μας κάνουν κακό, γιατί έπαιξαν με τις ελπίδες μας στο δικό τους τζόγο κι έχασαν. Γιατί εκμεταλλεύτηκαν την αγάπη μας για τη δουλειά και για την εταιρία που τη στηρίξαμε στα ωραία και στα δύσκολα και μας κορόιδεψαν. Έτσι αισθάνομαι. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά έτσι αισθάνομαι.

Συγχώρεσέ με γι αυτό το κείμενο, συγχώρεσέ με για τη στενοχώρια που ενδεχομένως σου προκαλώ. Αύριο όμως θα είμαι άνεργος. Δεν είναι μακριά, είναι αύριο. Σε φιλώ.

34 σχόλια:

  1. Τί να πω... Κρίμα, λυπάμαι πολύ. Να είσαι αισιόδοξος και να σκέφτεσαι ότι έχεις την οικογένεια σου και τους φίλους σου να σε στηρίξουν. Υπομονή φίλε μου καλέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψυχραιμία. Ξέρω ακούγεται χαζό τώρα, αλλά ψυχραιμία. Θα τη βρούμε την άκρη, πάντα την βρίσκουμε.
    Όσον αφορά τους άλλους, να πάνε να γαμηθούνε!. Τους έχει σιχαθεί η ψυχή μου.
    Μια μεγάλη αγκαλιά απο μένα. Όλα θα πάνε καλά ακόμα κι αν τώρα πιστεύεις πως όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω...λυπάμαι πολύ καλέ μου...
    Κάνε υπομονή, δε ξέρω κι εγώ τι άλλο να σου πω.
    Κάτι θα γίνει,δεν μπορεί...
    όσο για τους άλλους να πάνε στο διάολο και ακόμα παραπέρα!!

    Να'χεις υπομονή και πίστη.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλά κουράγιο.
    Τώρα για τα λαμόγια τι να πεις, αλλά πιστεύω ότι θα τη βρούνε από κάπου κι αυτοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορώ να σου πω τίποτε. Ούτε πως τα έχω περάσει, ούτε πως θα το ξαναπεράσω (σιγουράκι) ούτε τίποτε, τίποτε, τίποτε που θα σε παρηγορήσει...
    Κουράγιο, πολλές φορές, τα άσχημα είναι "κρυφές πορτούλες" για νέους δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είναι σίγουρο φρικτό κι ως εμπειρία και γενικότερα, ξέρω ότι είσαι σε ένταση τώρα, απλά κάνε μου μια χάρη: μην καταριέσαι, άκουσε που σου λέω, σου στέλνω μεγάλη αγκαλιά και θα τα πούμε, μείνε όσο ψύχραιμος μπορείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γράψε μου tremens! plz!!!
    Καρδιά μου μην είσαι μόνος τέτοιες ώρες...
    Αγκαλιά αγάπη μου γλυκιά:)
    Κάνε κουράγιο μάτια μου, κάτι να σκεφτούμε.
    Σ' αγαπώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν απολύθηκα από την ΠΥΡ-ΚΑΛ και μη έχοντας ένα πτυχίο στα χέρια μου που ίσως μου άνοιγε κάποιες πόρτες, τα έβαψα μαύρα. Φυσικά, τώρα σε αυτούς τους καιρούς τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, αλλά να δεις που κάτι καλό θα γίνει τελικά. Κι αν δεν βρεις κάτι στην Αθήνα, ίσως βρεις στη Θεσσαλονίκη. Που ξέρεις; Κάτι θα γίνει και θα βρεις καλύτερη δουλειά.
    Προς το παρόν ψυχραιμία που λέει και ο Βλουπριντς.
    Και μην στεναχωριέσαι διόλου που θα αφήσεις τον συγκεκριμένο υπολογιστή του γραφείου. Έτσι κι αλλιώς κάνει μικρά γράμματα.
    Φιλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ήρθα να σου πω χρόνια πολλά και έπεσα πάνω σε αυτό. Τώρα ό,τι και να πω...
    Καλή δύναμη μόνο. Αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κουράγιο Δύναμη Υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή δύναμη τρεμένς μου και κουράγιο. Εύχομαι να βρεθεί κάτι καλύτερο σύντομα. Φιλί γλυκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οταν κλείνει μια πόρτα μια άλλη ανοίγει. Ακόμα και σε εποχές κρίσης. Να το θυμάσαι αυτό.

    Καλά ξεμπερδέματα με τους αλήτες που έχεις μπλέξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Every cloud has a silver lining, να το θυμάσαι αυτό πάντοτε !!! Σου στέλνω μια σφιχτή αγκαλιά, γιατί τα πολλά λόγια δεν ταιριάζουν καθόλου σ' αυτήν τη στιγμή. (((((((((((((((((((((((((())))))))))))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν έχω κάτι να πω,παρά μόνο κάτι να παραθέσω!

    http://www.youtube.com/watch?v=hhZ0FnuFQDw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. φίλε μου λυπάμαι πολύ και για το οτι έχασες την δουλειά σου αλλά και γιατί όπως λες μάλλον τα χρωστούμενα θα πρέπει να τα κυνηγήσεις για να τα πάρεις. Ελπίζω μόνο να έχεις κάνει τα κουμάντα σου και να μην υπάρχει άμεσο θέμα οικονομικό. Εύχομαι να βρείς σύντομα κάτι καλύτερο. Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Tremens μου,μην σε ρίχνει από κάτω,ζόρικο το νιώθω,αλλά πιστεύω ότι δεν θα είναι για πολύ...όλα θα πάνε καλά θα δείς...Να θυμάσαι ότι και η πιό δύσκολη ώρα,έχει 60 λεπτά...
    Φιλάκια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. και εγω λυπαμαι πολύ! καλο κουραγιο εχω ηδη 2 φιλους στην ανεργία δστυχως! αν σ ενδιαφερει κατι με μαγειρικη επικονωνησε μαζι μου πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αααχχ καλό μου..μου θυμίζεις εμένα πριν κάμποσα χρόνια, τέτοιο καιρό περίπου και ανήμερα της γιορτής μου, μου κάνανε ανακοίνωση απόλυσης. Το τί κλάμμα είχα ρίξει δεν λέγεται,η χειρότερη γιορτή έβερ.. μετά, πέρισυ τέτοιο καιρό, με πέρνανε στο κινητό να μου ανακοινώσουν την απόλυσή μου ανήμερα της γιορτής του (πλέον πρώην) γκόμενου..Εγω φορούσα το συνολάκι μου για να φύγω και αυτοι μου λέγανε στο κινητό, λυπούμαστε αλλα δεν μπορούμε να συνεργαστούμε πια. Ξέρω τωρα ότι και να σου λέω, εσύ έχεις χάσει την δικιά σου γή κάτω απο τα πόδια...Το έχω ζήσει για τα καλά όλο αυτό και ξέρω πως είναι.Υπομονή σου εύχομαι και ελπίζω όλα να πάνε καλά, και να βρείς σύντομα μια νέα δουλίτσα. Πολλά πολλά φιλάκια τρεμενάκο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλαράκι εχω μείνει άφωνη,κλαίω για αυτό που θα πάθουν και τα δικά μου παιδιά,το βλέπω έρχεται,να εχεις δύναμη,εχεις τους δικούς σου ανθρώπους που θα σε στηρίξουν,αυτό κανουμε όλοι οι γονείς τώρα,μα θα μας αφήσουν να έχουμε να το κάνουμε!!!
    την αγάπη μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα συμφωνησω απολυτα με τον dimiscon μερικες φορες συμβαινουν ασχημα για να ερθουν ισως τα καλυτερα.Μπορει να σκεφτεσαι τι μαλακιες λεω αλλα φιλε μου εχε εμπιστοσυνη στον εαυτο σου και ολα καλα θα πανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όχι μωρέ Τρεμενσάκο, πολύ με στεναχώρησες... Κι εγώ κάπως έτσι βρέθηκα μόνη στην άγρια ανατολή -μόνο που δεν με απέλυσαν, παραιτήθηκα γιατί δεν ήθελα να συμμετέχω στη άθλια "νέα πραγματικότητα", που θέλει τους ανθρώπους σκλάβους.

    Στο διάολο να πάνε τα λαμόγια.

    Άμα απελπιστείς πάρε αμόρε αλαμπρατσέτα κι ελάτε. Αλλά σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά να σταθείς τυχερός , ακόμα και στην κρίση κάτι μπορεί να βρεθεί, δεν ξέρεις ποτέ.

    Σου στέλνω ένα μεγάλο φιλί και πολλή πολλή αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. fuck crisis!! πραγματικά λυπάμαι! Εύχομαι όπως τόσο γρήγορα έκλεισε αυτή η πόρτα. έτσι γρήγορα να ανοίξει μια άλλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ανεργία είναι μεγάλο κακό, αλλά η αδικία και η κοροϊδία δεν αντέχονται!
    Σου εύχομαι να πάρεις ότι δικαιούσε και μια καλή τύχη που την έχεις ανάγκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. φίλε tremens,ειλικρινά σου μιλάω ξέρω πώς νιώθεις ,ξέρω τι πόνο και οργή κουβαλάς,όμως είμαι σίγουρος ότι δε θα το βάλεις κάτω γιατί είσαι δυνατός,αισιόδοξος και σπουδαίο παιδί,ναι ρε είσαι πολύ σπουδαίο παιδί και να δεις που όλο αυτό θα σου βγει σε καλό.φίλε μου κ'εγώ,δέκα χρόνια τώρα σε ιδιωτική εταιρεία δουλεύω και ξέρω από πρώτο χέρι τα σενάρια τύπου:στηρίξτε μας τώρα στα δύσκολα {12-13}ώρες δουλειάς,δώστε ότι έχετε και δεν έχετε σωματικά και ψυχικά και βλέπουμε....αλητία...
    όλα θα πάνε καλά tremens

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ......... Δεν έχω λόγια.... Δεν έχω και κουράγιο να σε γιατροπορέψω....

    είμαι και γω στα μαύρα μου χάλια για τους δικούς μου λόγους..... (τί σύμπτωση με ένα "the end" ξεκινά και η δική μου αναρτηση... Θέλω να σου κάνω μια μεγάλη αγκαλιά και να κλάψω μαζί σου... (ξέρω ότι εσύ είσαι ο μονος που θα με αφήσεις να το κάνω χωρις να προσπαθήσεις να με σταματήσεις...)
    Δυστυχώς φοβάμαι ότι η αγκαλιά μου απόψε θα είναι παγωμένη και γεμάτη αγκάθια... δε θέλω να σε κάνω χειρότερα... θλίβομαι, αγαπώ, πονώ, νιώθω τόσα πολλά αποψε που νομίζω θα εκραγώ... :(( '(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είναι δύσκολο, ειναι δραματικό, αλλά εσύ εισαι δυνατός να σταθείς στα πόδια σου.
    Εχεις οργή (φεύγω μην αρχίσεις τις μπούφλες), αντιληπτό απόλυτα.
    Εύχομαι όμως τα καλυτερα να έρθουν και να σε βρούνε στο δόξα πατρί !

    σήμερα ειναι μια άλλη μέρα και αύριο μια καλύτερη!
    σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα λόγια είναι περιττά. Όλοι σχεδόν είτε το έχουμε περάσει, είτε έχουμε έναν άνθρωπο στο πολύ κοντινό μας περιβάλλον που το έχει πάθει. Συνεπώς ξέρουμε, καταλαβαίνουμε, νιώθουμε πόσο σκληρό είναι. Σου εύχομαι κουράγιο, δύναμη και τύχη! Εμείς ξέρεις ότι εδώ θα είμαστε και θα σε ακούμε (κι αν μπορούμε με κάποιο τρόπο να βοηθήσουμε, εννοείται πως μας ενημερώνεις)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ωωωωωωωω...

    λυπάμαι γλυκέ μου. λυπάμαι πολύ. εύχομαι να βρεις γρήγορα κάτι άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κι εγώ σε φιλώ! Για να μη στεναχωριέσαι... Ξέρω πως νιώθεις... πέρασα κι εγώ από αυτό το σημείο, που νιώθεις ρίγος που δεν σταματάει και τρέμει η ψυχή σου από το φόβο του αύριο...αύριο... κι αύριο... πέρασαν 2 χρόνια πια... συνήθισα... Εύχομαι για σένα να είναι μονάχα μια παύση. Εύχομαι ολόψυχα να βρεις έναν άλλο δρόμο, καλύτερο, φωτεινότερο, δημιουργικότερο...
    Όλα να πάνε καλά!... Ποτέ κάτω το κεφάλι καλέ μου. Μόνο ψηλά! Θα το παλέψεις. δεν είσαι μόνος.

    Φιλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @όλους τους φίλους
    Σας ευχαριστώ όλους που είστε εδώ και μου συμπαραστέκεστε για άλλη μια φορά σε μια ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολη στιγμή... Θα τα καταφέρουμε!

    Σας αγαπώ όλους και συγχωρήστε με που δεν έχω την ψυχική δύναμη να απαντήσω έναν προς έναν προσωπικά. Σας ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ξέρω πως θα τα καταφέρεις...αλλά θα ήθελα να μην πρέπει να το αποδείξεις...θα ήθελα να μην τα παθαίναμε όλα αυτά...θα ήθελα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή