Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Αντίστροφη μέτρηση, 2...

Αθλητική βραδιά σήμερα, έτσι να γουστάρουμε, εξάλλου Ολυμπιακούς είχαμε το καλοκαίρι και ναι, αναγκάστηκα και τους είδα όλους, άστα, ένα δράμα έζησα με τον άντρα που μπλεξα, ευτυχώς βλέπει ποδόσφαιρα στα κρυφά και όταν δεν είμαι εκεί, γιατί αυτό είναι υπεράνω των δυνάμεών μου (είχε προσπαθήσει ο έρμος στο Μουντιάλ να με μυήσει αλλά εισέπραξε παγωμένο βλέμμα κι ένα "δες το αγάπη μου εσύ, εμένα δεν με πειράζει, να εδώ θα είμαι να διαβάζω, μην ενοχλείσαι" και είδαμε ταινία).
Οπότε πάμε σε 2 αθλητικά περιστατικά που με έχουν σημαδέψει...

2. Στων Ψαρρών την ολόμαυρη Ράχη
Πολύ παλαιότερα το 2000, με είχε πιάσει πάλι κρίση με τα γυμναστήρια και είχα γραφτεί σε ένα από αυτά που για σένα νοιαζόσουνα και γυμναζόσουνα και μετά τα άρπαξε τα λεφτά η χοντρή και πήγε Λατινική Αμερική με το γκόμενο και μείνανε μαλάκες όλοι εδώ.

Ενθουσιασμός τις πρώτες μέρες φυσικά, ευεξία και μια νοοτροπία πρωταθλητισμού. Βλέπεις, όταν ξεκινάς κάτι τέτοιο πιστεύεις ότι με 2-3 πάνω-κάτω έχεις κάνει ήδη κορμάρα κι έχεις σε μισή ώρα αποκτήσει αντοχές καρχαρία στα βαθιά νερά. Η αλήθεια παρόλα αυτά απέχει μακράν. πολύ μακράν...

Την πρώτη βδομάδα λοιπόν κι εκεί που μου δίδουν το πρόγραμμα που θα ακολουθούσα, παρόλο που είχα πιαστεί άσχημα, έβαζα όσα κιλά μπορούσα να σηκώσω και πίεζα τον εαυτό μου πολύ περισσότερο απ ότι θα έπρεπε ζηλεύοντας τις διάφορες κορμάρες που κυκλοφορούσαν ελεύθερες κι επιθυμώντας διακαώς να γίνω κι εγώ έτσι...

Μια απ τις ασκήσεις είναι και αυτή των ραχιαίων φιλενάδα, σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις είναι εκείνοι οι μύες που στηρίζουν τη μέση. Σημαντικοί κι ας μη δίνουν ομορφιά όπως τα μπράτσα ή το εξαπάκετο. Μου δείχνει λοιπόν ο γυμναστής σε ένα πράμα σαν stand φαντάσου, που στέκεσαι υπό γωνιά και σκύβεις και σηκώνεσαι ώστε να γυμναστούν οι έρμοι οι ραχιαίοι. Βλέπω κι εγώ, κάνω δυο τρεις να καθησυχαστεί ότι το κατέχω και μόλις φεύγει πάω ο καλός σου και παίρνω ένα βάρος 10 κιλών να κρατάω για να την κάνω πιο δύσκολη - τρομάρα μου - και ξεκινώ. Οι ασκήσεις έχουν ως προϋπόθεση να γίνονται αργά με την ευχέρεια του χρόνου να γυμνάζει σωστά και να προλαβαίνεις και να αναπνέεις. Ε, νέο παιδί ήμουν, οι ραχιαίοι δεν είναι εξαπάκετο, είπα να τους τρέξω... και αρχίζω να ανεβαίνω και να κατεβαίνω σε ταχύτητες εξωφρενικές, πάνω-κάτω σαν το μουρλό που έχει πάθει σπασμούς και όταν τελείωσα, πάω να κατέβω και χάνω το φως μου. Μου ρχεται μια ζαλάδα λες κι είχα πιει και τον Βόσπορο και τους Ευβοϊκούς αμφότερους και πάρτον κάτω...

Τρέχει κόσμος, μου φέρνει νερά, μου κάνουν αέρα, ρεζιλίκι εγώ. Όταν συνήλθα μετά από κανά τέταρτο μου ριξε κι ένα ξέχεσμα ο γυμναστής -Γαβρίλος παρακαλώ- και δεν το ξανάκανα...

*Ο Γαβρίλος είχε πει την απίστευτη ατάκα σε άλλη φάση
"Καλησπέρα Γαβρίλο, τι κάνεις;"
"Πόδια"

1. Ο Αγορίνας που έπεσε απ το διάδρομο
4 χρόνια πριν φιλενάδα, πάω να γραφτώ στο γυμναστήριο με τον κολλητό τον Κ. μου ο οποίος με έπεισε χωρίς να ξέρει ότι μετά από τόσα χρόνια εγώ συνεχίζω ενώ εκείνος, αχ, αγρόν ηγόραζε...

Πρώτη μέρα λοιπόν, απόγευμα, ενθουσιασμός, θα κάνω κορμάρα και τα σχετικά, και τι ενέργεια και τι ωραία που είναι η ζωή και τι αθληταράς είμαι εγώ και τέτοια. Όλα αυτά πριν ξεκινήσω τις ασκήσεις. Έρχεται λοιπόν ο γυμναστής - ένα κουκλί σκέτο, άλλο να στα λέω άλλα να τα βλέπεις - να τρέχουν τα σαλάκια μας και στους 2 και μας δείχνει ο δύστυχος τα τι και τα πως. Και κάνουμε αυτό, κάνουμε κι εκείνο, κυκλικό πρόγραμμα το λένε , για να μπεις απαλά γυμνάζοντας τους μύες σου όλους και να μην πιαστείς, άσε που πιάνεσαι οπωσδήποτε και συνήθως δεν ξαναπατάς και μένει η ετήσια συνδρομή να αραχνιάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Και τελεύω το κυκλικό κι αισθάνομαι Άτλας το λιγότερο (όχι η Νατάσα Άτλας καλέ, ο άλλος με τη γη στους ώμους, μη μου μπερδεύεσαι) και ανεβαίνω στο διάδρομο να κάμω λέει αποθεραπεία. Εντάξει ρε συ, είχα ξανανέβει σε διάδρομο, είχα ξαναγραφτεί σε γυμναστήριο για να πάω μια-δυο φορές και να μην ξαναπατήσω γιατί το ψητό γουρουνόπουλο μου φαινόταν πιο ευχάριστο, οπότε με κέφι και μπρίο ανεβαίνω, εξηγώ στο γυμναστή ότι το κατέχω, εκείνος δεν με πιστεύει και προσπαθεί να μου δείξει κι εγώ θίγομαι ο αθληταράς και τέλος πάντων ξεκινάω βάδισμα. Και πάω και πάω και μετά βαρέθηκα και λέω βρε, δεν του ανεβάζεις λίγο ταχύτητα; και ανεβάζω και αρχίζω να τρέχω.

Και τρέξε τρέξε μικρούλη, γίνε άντρας μικρούλη, άντρας ωραίος γερός, κανά δυο λεπτά μετά τά χω παίξει, μου χει βγει όλη η πίσσα και η νικοτίνη και το γουρουνόπουλο απ τη μύτη, ο ιδρώτας να τρέχει ποτάμι και ψάχνω ο δύστυχος να τακτοποιήσω την ταχύτητα, δηλαδή να την κάνω από τρέξιμο σούρσιμο να μην πάθω καρδιά. Κι εκεί που παλεύω με το μοχλό, παίρνει το μάτι μου απ έξω να γίνεται τρακάρισμα. Α, σκέφτομαι, τους μαλάκες, πως τα κατάφεραν; Τς τς τς και πατάω το κορδόνι μου και πέφτω με τα μούτρα στο διάδρομο ο οποίος ακόμα έτρεχε με ταχύτητα...

Δεν σου περιγράφω φιλενάδα, μιλάμε για πτώση ολκής. Χτύπησα το γόνατο το οποίο κάηκε απ την τριβή, το χέρι και το πρόσωπο. Τρέχει ο γυμναστής έντρομος να κλείσει το διαολομηχάνημα, σηκώνομαι εγώ καταντροπιασμένος και παρατηρώ με περιέργεια ότι δεν γελάει κανείς. Είχε τόσο κόσμο και κανείς δεν γελούσε, μόνο εγώ απ τη ντροπή και την τρομάρα μου. Το αίμα να τρέχει ποτάμι από χέρι και πόδι, η μύτη είχε ήδη μελανιάσει κι εγώ προσπαθούσα χαμογελαστός να πείσω το γυμναστή που είχε τρομάξει πιο πολύ από μένα ότι είμαι μια χαρά.

Απολογισμός1 . επί 1 μήνα δεν μπορούσα να βάλω παντελόνι και μακρύ μανίκι, δεν μπορούσα καν να ανεχτώ το σεντόνι πάνω στο πόδι μου.
Απολογισμός 2. Έφαγα τρομερό δούλεμα από τον άλλον κολλητό ο οποίος με βάφτισε "Ο Αγορίνας Που Έπεσε απ το Διάδρομο" και μου πρότεινε να ξαναπάω με μεγάλα γυαλιά και περούκα την επόμενη φορά για να μη με αναγνωρίσουν.
Απολογισμός 3. Έκοψα μαχαίρι το διάδρομο και έμαθα το ελλειπτικό!!!

45 σχόλια:

  1. αυριο 8-10 ελα στο τσατ @ clipartradio.gr να δωσεις μια νοτα καλοκαιριού
    ξερεις εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ μικρέ μου, πάω σε λίγο να παραλάβω τον έρωτα, να φανταστείς αύριο αυτόματα θα αναρτηθεί το νο1...

      Διαγραφή
  2. Μου θυμίζεις φαντάρο...''περπατάω στο δρόμο κι ακούω φωνές,2 και σήμερα είναι πολλές''??χαχαχαχαχα...
    Έλα και λίγο έμεινε...μας έχεις κάνεις και μετράμε τις μέρες όλοι εμείς μαζί σου...ούτε για την αλλαγή της χρονιάς δεν αγωνιούμε τόσο :)
    Φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χε χεχεχεχεχε δεν έχει πλάκα; Εμένα μου αρέσει η αντιστροφη μέτρηση!

      Διαγραφή
  3. Λοιπόν τελικά μου αρέσει αυτή η ανασκόπηση ορισμένων γεγονότων της ζωής σου, που κάνεις περιμένοντας τα γενέθλιά σου!

    Και πολύ καλά κάνω που δεν πάω στα γυμναστήρια. Αυτά διαβάζω, που πέφτετε από τους διαδρόμους και άστο καλύτερα γιατί είμαι και σε ηλικία που μπορεί να πάω από πέσιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α κι εμένα λατρεμένη μου, έχει πλάκα να θυμάσαι!

      Θα πας αλλά θα είσαι προσεκτική, αν ήσουν εδώ θα σε πήγαινα εγώ...

      Διαγραφή
    2. Τι καλά που δεν μένουμε κοντά τελικά!
      Μπορεί να μην μπορούμε να μοιραστούμε τα γλυκά μας, αλλά δεν θα με τρέχεις στα γυμναστήρια να αγκομαχάω ολημερίς!
      Αφού παιδί μου εγώ είμαι του καναπέ!

      Διαγραφή
  4. Εγώ πάλι να μην έχω βρει ούτε έναν γυμναστή κουκλί, όλο σε κάτι παληκάρια με ύφος και μάτι του βοδιού πέφτω. Μα καλά, στα λάθος γυμναστήρια πηγαίνω;

    Αυτό με το πέσιμο πολύ το φοβάμαι, έχω και κάποια ηλικία και μάλλον απόψε θα το βλέπω εφιάλτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι δυνατόν; Θα πρέπει να κάνεις casting πριν γραφτείς γυμναστήριο, δε γίνεται διαφορετικά!!!

      Διαγραφή
  5. Έχασα μια μέρα κι αποφάσισα να αφησω τα σχόλιά μου σήμερα στα πάντα!!!!! Ευτυχώς που ο κόσμος στο σπίτι ήδη κοιμάται, γιατι θα πρεπε να εξηγώ γιατι γελάω σαν υστερικο και ταρακουνιέται το πάπλωμα κ το κρεβάτι μαζί!!! Είσαι ήρωας που πηγαίνεις στα γυμναστήρια μετά απ όλα αυτα!! Εύγε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, τι να κάνω, με έχει πιάσει κρίση ματαιοδοξίας και εκεί που το βαριόμουν τώρα αν δεν πάω για κάποιο λόγο εκνευρίζομαι... τι να πεις, άβυσσος!

      Διαγραφή
  6. όμορφέ μου, τηλέφωνο θα μπορέσω να σε πάρω ανήμερα των γενεθλιων σου;;;

    γιατί έχω σκοπό να το κάνω. είμαι λοιπόν, μια φίλη από το μετρό. από τη δουλειά, από που δεν ξέρω θα πεις. δε με νοιάζει. εγώ θα τηλεφωνήσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως να με πάρεις, να με πάρεις, να με πάρεις, να με πάρεις!!!

      Διαγραφή
  7. Μπουαχαχαχαχαχαχα!
    Το avatar εκεί πάνω δεξιά σε εκφράζει πλήρως!
    Εγώ θα σου πρότεινα να αφήσεις τα γυμμναστήρια και να ξαναπιάσεις τα γουρουνόπουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α φίλε μου, τίποτα δεν είναι τυχαίο, όχι, συνεχίζω, σταμάτησα να πέφτω απ το διάδρομο τώρα πέφτω μόνο απ την μπάλα που κάνεις κοιλιακούς! Άλλη αίσθηση!

      Διαγραφή
  8. Δεν παίζεσαι σου λέω,τώρα αυτοί έξω τράκαραν, η εσύ με το τρένο
    Αθήνας - Θεσσαλονίκης; τόση ζημιά με ένα πέσιμο; να προσέξεις το χ@@ιμο!!
    Καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχαχαχ!!! Τι τραβάμε για να γίνουμε κορμάρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα, μα να μη σε κάνει το γουρουνόπουλο κορμάρα, τς τς τς...

      Διαγραφή
  10. στο γυμναστήριο πηγαίνουμε μόνο για να ρίξουμε κάποιον - όταν δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα προσέγγισης - όχι για να μας ρίξουν...
    Χρόνια πολλά! Στόχος τα 100+
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς τα χω μπλεήει, είπα να πέσω μπας και μη λυπηθεί κανά τεκνό αλλά που...

      Σ ευχαριστώ φίλε μου!

      Διαγραφή
  11. Αχαχαχαχαχα το γέλιο που έκανα με την πτώση στο διάδρομο......
    Ουφ!
    Δε γέλασα τόσο με τη δική σου πτώση...
    Θυμήθηκα τη παραλίγο δική μου πτώση σε διάδρομο.
    Είμαι κάτι βδομάδες στο Δουβλίνο και πάω και γράφομαι σε γυμναστήριο.
    Πρώτη μέρα, έχω γίνει πτώμα και είμαι πια στο διάδρομο.
    Τελειώνω, αλλά καθώς τα χει παίξει σώμα ΚΑΙ μυαλό μαζί πάω να κατέβω χωρίς να το έχω σταματήσει.
    Και θα είχα τσακιστεί σαν εσένα αν δεν έπεφτα στην αγκαλιά του γυμναστή(κουκλί δε σου λέω τίποτα)που είχε δει πως πήγαινα σαν παρτσακλό και περίμενε την πτώση....
    Σήμερα είναι τα γενέθλια;;
    Αγαπημένε μου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!!!!!!!
    Να σου έρθουν όσα ονειρεύεσαι, όπως τα ονειρεύεσαι!!
    Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο μέσα από την καρδιά μου:)))
    Σ' αγαπώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνουμε κι εμείς του κόσμου οι γυμνασμένοι, ε, μια πτώση θα την έχουμε, εδώ έπεσε ο Κεντέρης και η Θάνου απ το παπί, φαντάσου!!!

      Σ ευχαριστώ αγάπη μου γλυκιά, σ ευχαριστώ μέσα απ την καρδιά μου!

      Διαγραφή
  12. Και έφτασε η ημέρα.
    Η ημέρα που κλείνεις τα 41!
    Χρόνια πολλά tremens!
    Να τα εκατοστήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, έφτασε η άτιμη και ακόμα 40 αισθάνομαι, ούτε μέρα μεγαλύτερος!
      Να είσαι χιλιόχρονη κι ευτυχισμένη!!!

      Διαγραφή
  13. Ουπς!
    Ξεχάστηκα!
    Να χαίρεσαι και την αδελφή σου!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Xaxaxaxaxa me pethanes vre xameno, eimai kai sto grafeio kai exo dakrisei apo tin prospatheia na min gelaso, sovari epagelmatias gar!

    (bardon gia ta greeklish, den diathetomen ellinikia grammatoseira)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ λατρεμένη και που σαι ακόμα, σου χω ιστορίες ανατρεπτικές, ένα σωρό!!!

      Διαγραφή
  15. Χρόνια Όμορφα Tremens, με πολύ Αγάπη και Χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω λατρεμένε μου, να είμαστε γεροί κι ευτυχισμένοι!!!

      Διαγραφή
  16. μπαμπά έχω πέσει κάτω με αυτό το ποστ, χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες εδώ, φιλί τεράστιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιε μου αγαπημένε, είδες τι έχει τραβήξει ο μπαμπάς για να κάνει αυτό το κορμί; Είδες;

      Φιλί γλυκό καρδιά μου!

      Διαγραφή
  17. Χρόνια πολλά και καλά φίλε!Να έχεις αγάπη και υγεία στη στη ζωή σου πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και ήρθε η μεγάλη μέρα με πολύ γέλιο..να είσαι καλά!!
    Χρόνια σου πολλά κι ευτυχισμένα!!
    Να χαίρεσαι και την αδερφή σου..φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήρθε, δεν θα ρχότανε; Ήρθε η άτιμη κι έχω άλλον έναν χρόνο στους πανέμορφους ώμους μου, τι να πεις, αντέχω ακόμα!

      Σ ευχαριστώ γλυκιά μου, σ ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  19. Σαν σήμερα εγώ έχω βαπτιστεί κι εσύ έχεις γενέθλια. Ένα θαύμα απέκτησε όνομα και ένα άλλο πνοή (με μερικά χρόνια διαφορά βέβαια).
    Χρόνια πολλά τρεμένς μου για τα γενέθλια σου,
    εύχομαι πάντα να αποκτάς ότι ποθεί η καρδιά σου,
    υγεία, ευτυχία και τύχη πολύ γιατί την έχεις ανάγκη,
    όνειρα όμορφα, χρωματιστές στιγμές και φυσικά αγάπη! :)
    Να περάσεις τέλεια σήμερα και να χαίρεσαι και την αδερφούλα σου. Φιλί γλυκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου σ ευχαριστώ, επέτρεψέ μου με τη σειρά μου να ανταποδώσω τις ευχές... να είμαστε όλοι υγιείς κι ευτυχισμένοι!!!!
      φιλί γλυκό!

      Διαγραφή
  20. Χρόνια πολλά γλυκό παιδί,να χαίρεσαι και την αδελφούλα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μιας και τα χρόνια πολλά τα είπα στην τελική ανάρτηση, έχω να πω οτι απόλαυσα με την καρδιά μου αυτή την αντίστροφη μέτρηση και κρίμα που δεν θα έχει άλλο. Έπρεπε να το είχες ξεκινήσει νωρίτερα (κανα χρόνο δηλαδη!!)

    Αυτό με τα γυμναστήρια δεν παίζει..είναι μαρτύριο. Και μόνο που εκεί που παλεύεις και νιώθεις αθληταράς έρχεται το κορμί δίπλα σου και αυτομάτως συνειδητοποιείς την αλήθεια είναι ότι χειρότερο μπορεί να βιώσει κανείς. Η χλαπάτσα στην μούρη σου ολάκερη, πάρε να έχεις για να μάθεις!

    Ματς μουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ είναι, αλλά ευτυχώς με τα χρόνια έχω βελτιωθεί και δεν πολυζηλεύω, έχω φτάσει σε ένα σημείο να με ζηλεύουν άλλοι... χεχεχε, είμαι ένας ματαιόδοξος κωλόγερος!

      Διαγραφή
  22. Σόρρυ τρεμενάκο αλλά εγώ γέλασα πολύ με την δεύτερη περιγραφή!! Μα είσαι και εσύ βρε παιδί μου!!
    Φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή