Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ζέστη - και νιώθω σέξι

Φιλενάδα καλή χρονιά, είθε το 2015 να ναι ο χρόνος που όλα θα σου πάνε καλά και όλα τα σχετικά. Απολογισμό του 2014 θα κάνουμε άλλη στιγμή - για το ταξίδι το εορταστικό, το οποίο ήτο υπέροχο, θα μιλήσουμε άλλη φορά, είτε από δω είτε από το ραδιόφωνο - σε λίγες μέρες ξεκινάμε άλλωστε και επισήμως, άλλο ήθελα να σου πω εγώ σήμερα, Κυριακή 4 του μηνού του καινούριου, σωτήριου έτους 2015, άλλο θέμα θα πιάσουμε.

Θέλω να σου θυμίσω ότι όταν η θεόσταλτη κυβέρνησή μας - μάλλον όχι τούτη, ο ΓΑΠ κακό ψόφο να χει που θέλει και κίνημα καινούριο, φρέσκο, που θέλει να τον εμπιστευτείς εσύ, προσωπικά, ναι, εσύ, δεν κοιτώ τον από πίσω σου, εσύ που μου σαι ένα κουκλάκι απ τα λίγα,  για να ξανασώσει τη χώρα, όταν ο ΓΑΠ λοιπόν έθεσε την υψηλή φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο Θεός μας λυπήθηκε κι έκανε ελαφρύ χειμώνα. Την επόμενη χρονιά που η αγαστή κυβέρνησή μας κράτησε τη φορολογία υψηλή γιατί είπε ο Άδωνις ότι το μέτρο είχε επιτυχία ακόμα κι αν οι πωλήσεις έπεσαν κατακόρυφα, επίσης κάποιος μας λυπήθηκε και βαρομετρικό χαμηλό δεν είχαμε. Κανά μέτριο και πολλές βροχές να ανθίσουν τα μαρούλια και να πλένεις βρακιά στον Ποδονύφτη.

Όλα αυτά μέχρι πέρσι. Γιατί φέτος, όποιος μας είχε λυπηθεί τις προηγούμενες χρονιές, άλλαξε γνώμη και είπε να στείλει κρύο. Και χιόνια. Ακόμα και στο λεκανοπέδιο. Οπότε αυτά που ήξερες να τα ξεχάσεις. Οπότε φιλενάδα, με δεδομένο ότι πολλά σπιτικά δεν έβαλαν πετρέλαιο, ο κόσμος παγώνει.

Ας σου καταθέσω για άλλη μια φορά τα δικά μου. Εγώ λοιπόν, ζω σε ένα διαμερισματάκι μικρό, ένα δυαράκι ταπεινό σε μια πολυκατοικία με 69 (ω Θεέ μου, πόσο σέξι πολυκατοικία) διαμερίσματα όπου πετρέλαιο έχει να μπει 3 χρόνια. Το μόνο σε πετρέλαιο που έχει μπει είναι σε μπουκάλι που παίρνει η γραία από πάνω για εντριβές γιατί μου πιάνεται η γλυκιά μου τραβώντας τα έπιπλα δώθε κείθε και κάτι πρέπει να κάνει.

Κι έτσι προσπάθησα να λύσω το πρόβλημα αγοράζοντας πέρσι μια σόμπα χαλαζία κι ένα θερμαντικό φέτο, που κάτι κάνουν - δε λέω, αλλά καλοριφέρ δεν είναι (για την άλλη επιτυχία, ένα θερμαντικό που πήρα πρόπερσι και είχε τόσο καλή απόδοση που το βγάλαμε χαϊδευτικά "χνώτο" δεν σου λέω, άστο να πάει, άστο). Κι εφόσον λοιπόν οι περισσότεροι ένοικοι σ' αυτήν την ταπεινή περιοχή που διαμένω, δεν έχουν (διότι πραματικά δεν έχουν) να δώσουν για να βάλουμε πετρέλαιο να ζεσταθούν αμφότερα και το κοκκαλάκι αλλά και το κωλαράκι μας, προσπαθώ ο έρμος να ζεσταθώ έτσι...

Αλλά όπως προείπαμε, ό,τι και να κάνεις, καλοριφέρ, κεντρική δηλαδή θέρμανση, δεν είναι τίποτα εξόν της κεντρικής θέρμανσης. Ένα αγαθό απαραίτητο για όλον τον κόσμο, νέους γέρους και παιδιά, ένα αγαθό που θα έπρεπε οι κυβερνώντες μας να σεβαστούν και να μην το στερήσουν από τον κόσμο. Ένα αγαθό σημαντικό, ίσως όχι τόσο όσο το νερό και ο αέρας αλλά παρόλα αυτά ένα αγαθό το οποίο θα έπρεπε να είναι δεδομένο τον 21ο αιώνα. Όπως και πολλά άλλα που χάσαμε, αλλά σήμερα μιλάμε γι αυτό. Μιλάμε για το ότι γύρισα σπίτι μετά από μια βδομάδα διακοπών κι έχουν παγώσει τα πάντα και δε λέει να συνέλθει η κατάσταση με τίποτα ακόμα κι αν βάλω το σεσουάρ σε μπαλαντέζα και γυρίζω ως τρελός ψεκάζοντας ζεστό αέρα όλο το σπίτι.

Στο Λονδίνο λοιπόν, που δειπνούσα σε σικ εστιατόριο με υπέροχη παρέα, φορώντας πολύ σικ ανσάμπλ, είχα συζήτηση με έναν τύπο συμπαθέστατο πραγματικά, ο οποίος είναι μεγαλοστέλεχος σε τράπεζα και βγάζει ένα σκασμό λεφτά και πολύ καλά κάνει - κι εγώ να μου τα δίνανε θα τα έπαιρνα - με σπουδές παντού, με μια όμορφη και υπέροχη γυναίκα κι ένα θαυμάσιο γιο, με 3 αυτοκίνητα πανάκριβα και ταξίδια σε όλον τον κόσμο - και μου είπε ο άνθρωπος ότι με το μάτι του τραπεζίτη που έχει, ότι μάλλον στη Ελλάδα τα πράγματα είναι καλύτερα. Και ήθελα να του πω ότι εγώ δεν έχω θέρμανση στο σπίτι, ότι δεν είχα ούτε πέρσι, ούτε πρόπερσι, και μόνο αυτό ήθελα να του πω, αλλά κρατήθηκα, γιατί δεν θα με καταλάβαινε ο τραπεζίτης με τα 3 αυτοκίνητα, δεν θα καταλάβαινε τι του έλεγα, πίστεψέ με. Γιατί εκείνος κι εγώ ζούμε σε 2 τελείως διαφορετικούς κόσμους, σε 2 διαφορετικά σύννεφα, το ένα με 3 αυτοκίνητα και το άλλο με το "χνώτο". Οπότε τι να του πω, απλά χαμογέλασα, και όταν τον ξαναείδα μετά από μέρες απέφυγα την πολιτική κουβέντα για την πατρίδα, μιας και είμαι και κάποιας ηλικίας και δεν έχω αντοχές.

Οπότε φιλενάδα, τόσο απλά, άσε με να καταλήξω, εδώ που είμαι τυλιγμένος με τις Χουντάλα, ότι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που συνετελέσθησαν, είναι η αύξηση στη φορολογία του πετρελαίου. Έγκλημα βαθύ, κίνηση που χτυπά τους πάντες και ιδιαίτερα τους μη έχοντες. Έγκλημα ολκής - και προσωπικώς αυτό δεν μπορώ να το συγχωρέσω. Ούτε τώρα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ. Μεταξύ άλλων βεβαίως.

27 σχόλια:

  1. Ααααα, τι κρίμα... Δεν μπορώ να κατανοήσω το δράμα σου, διότι εμείς όλες στην πολυκατοικία μας είμαστε πλούσιες και έχουμε πετρέλαιο και το ανάβουμε όλη μέρα και τα σπίτια μας είναι στους 28 βαθμούς και είμαστε με τα κοντομάνικα και ζεσταινόμαστε πολύ και πίνουμε πίνα κολάντα για να δροσιστούμε κομμάτι!
    Σ' αφήνω τώρα, γιατί στάζει η μύτη μου από την πολλή τη ζέστη και πάω να την φυσήξω!
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεά δε λες τίποτα, εσείς πίνα κολάντα, εμείς φασούλες βραστές μπας και παράγουμε φυσικό αέριο μπας και... αλλά δεν...

      Διαγραφή
  2. Και γω σομπίτσα χαλαζία έχω αν σε παρηγορεί. Αλλά καλέ καμια αγκαλιά να ζεσταθεί το μέσα μας θέλουμε.. Για το έξω βολεύει ο χαλαζίας και η κουβέρτα..

    Καλό ξημέρωμα τρεμενς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγκαλιά διαθέτω ευτυχώς, η οποία αγκαλιά διαθέτει και κεντρική θέρμανση, αλλά με πνίγει το παράπονο βρε φιλενάδα!

      Διαγραφή
    2. Aφού διαθέτει κεντρική θέρμανση και το ανάβουν κιόλας...προσεχέ τον μη στον φάνε! Κελεπούρι σκέτο!
      Τα φιλιά μου και Καλή Χρονιά!

      Υ.Γ. Εγώ έχω αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου...Χάλασε ο καυστήρας παραμονή Πρωτοχρονιάς,σήμερα ήρθε ο τεχνικός...πλακέτα μου λέει ότι είναι. Θα το παραγγείλει την Τετάρτη κι μέχρι να έρθει θα έχουν έρθει οι Αλκυονίδες!

      Διαγραφή
    3. Προσέχω δε λες τίποτα, του χω βάλει συρματόπλεγμα να μη μου τον αγγίζουν καν!

      Οι πλακέτες κάτι τέτοιες μέρες χαλάνε πάντα, μην το συζητάς, ξέρω... τουλάχιστον ήτο καλός ο τεχνικός;

      Διαγραφή
  3. Γι αυτό όλοι πλέον ψάχνουν σπίτι με αυτόνομη θέρμανση. Κι εγώ καλοριφέρ αυτόνομο έχω (αλλά βάζω τη σόμπα).

    Ορίστε! Δε βγήκε πρόεδρας της δημοκρατίας και συνουσιάστηκε ο Δίας στον κωλόκαιρο! χασταγκ ανβγειοσυριζακαιτεθοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν συνουσιάστηκε λέει, και καλά χτες, παλευόταν, από σήμερα θα μας πάρει και θα μας σηκώσει, άντε να βγει κυβέρνηση Σαμαρά να ζεσταθεί το κωλαράκι μας!

      Διαγραφή
  4. Ας σταθούμε στα σοβαρά, πες μου λίγο ο γιος του τραπεζίτη τι ηλικία έχει; Γιατί είμαι και κόρη της παντρειάς και πρέπει να τα κοιτάμε αυτά.
    Ανυπομονώ για το ραδιόφωνο. Απλά μην πέφτει πάνω στα αγγλικά ή τα αραβικά μου και θα είμαι το Νο1 του fan club σου, τα ξέρεις αυτά.
    Καλημέρα και καλή μας εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι 2 χρονών, ξανθός, ευρύστερνος με γαλάζια μάτια! Τι θα σου δώκω, δεύτερο πράμα;

      Λογικά ξεκινώ την τετάρτη 14/1, 22.00-24.00! Θα περάσουμε όμορφα!

      Διαγραφή
  5. Τρεμουλάκο μου ,εγω φοραω 3-4 πιτζαμουλες μαζί για να ζεσταθω ,ειμαι σαν γελάδα ,φαντασου πόσο σέξι είμαι!Μεχρι να με γδύσει ο καλός μου ,έχουμε αποκοιμηθεί αμφότεροι!
    Αν δεν αποκοιμηθούμε και τελικά γδυθούμε αρχίζουμε και ουρλιάζουμε : μη με ακουμπάς εκει με το πόδι σου ,με πάγωσες, πάρε το χέρι σου από εκεί ,μπούζιιιιιιιιι είναι ,φόρεσε γαντια κι έλα,βάλε κάλτσες κ.τ.λ.......φιλάκια και περιμενω να ακουσω την εκπομπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα μίκρυνες κι άλλο αυτά τα γράμματα ;;;;;;;;;;;;; τιποτα δε βλέπω πια :(

      Διαγραφή
    2. Δεν τα μίκρυνα βρε, έτσι ήταν...

      Κι εγώ, μη νομίζεις, εκί που κοιμόμανα παλιά γδυμνός, τώρα φορώ την πανοπλία με την περικεφαλαία γιατί δεν αντέχω άλλο! Την άλλη Τετάρτη παρέα!

      Διαγραφή
    3. Πάλι για ύπνο αντί για σεχ ακούω από την ύπανδρη Νάσια που μου θύμισε την Αγγελικ΄ξ
      Εξαπολουθώ να έχω απορίες πώς τα κάνατε τα παιδιά.

      Καλή ζεστή Χρονιά σε όλους.
      Όπως είπε ο Τρεμενς είναι είδος ανάφκης η ζέστη.

      Διαγραφή
    4. εγω Δαφνη μου ,λίγο πριν πιάσουν τα κρύα, και αφου είχα καταναλώσει μια μπουκάλα κρασί....έκτοτε δεν πίνω και πέφτω σε χειμερια νάρκη ,χειμώνα καλοκαιρι!

      Διαγραφή
    5. Πρέπει να τη μεθύσουμε τη Νάσια Δάφνη μου, όπως αντιλαμβάνεσαι, καλή χρονιά να έχουμε, με ζέστη και υγεία!

      Διαγραφή
  6. αχ μπαμπά πόσο σε καταλαβαίνω, κι εγώ από την μία έχω την σόμπα αγκαλιά και από την άλλη την μικρή Ίρμα αλλά τι να σου κάνουν; στο κέντρο παγωμάρα... άντε με το καλό να μας αρχίσεις τις εκπομπές κι εύχομαι μετακόμιση σε Ισημερινή χώρα με σταθερή θερμοκρασία γύρω στους 26, φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιε μου, η κατάστσση είναι δύσκολη αλλά θα το καταφέρουμε, κάνα δάχτυλο να μας κόψουν το πολύ πολύ αλλά τι τα θες τι τα γυρεύεις, οδεύουμε στην ανάπτυξις! Χρόνια πολλά μικρέ μου!

      Διαγραφή
  7. Δεν μπορωωωωωω να μην γελαω απο την αρχη του κειμενου μεχρι και το τελευταιο σχολιο!!!!
    Καλα, αυτο με την αυξηση εφκ του πετρελαιου ας μην το σχολιασω καλυτερα ποσο επιτυχημενο ηταν. Αλλα νομιζω οτι ηταν επι Στουρναρα η αποφαση για το μετρο και οχι ΓΑΠ. Αυτος εστρωσε το δρομο για να παρθουν τετοια μετρα. Τεσπα..
    Αχ, αυτο το κρυο δεν το αντεχω!! Με δυο παπλωματα κοιμαμαι (και μια κουβερτα, αλλα δεν το λεω γιατι με λενε παραλογη). Αλλα τι να κανω; Στον υπνο τουλαχιστον τη θελω τη ζεστη μου.. Ε,μα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, γελάμε με το χάλι μας το παγωμένο, τι να κάνουμε, έτσι κι αλλιώς ελπίδα δεν υπάρχει! Μωρέ όποιος και να τανε κακό ψόφο να χει!

      Διαγραφή
  8. Ακούω που-λες προχθές τη γριά από πάνω να τραγουδάει το "σώμα μου" του notis! Και πάνω που αναρωτιόμουν σε τι σεκλέτια έχει περιπέσει στα ογδονταφεύγα της, συνειδητοποίησα ότι της χάλασε το ηλεκτρικό σώμα που είχε για να ζεσταίνεται. Πούναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί, ειδικά με το ice age που παίζεται αυτήν την περίοδο στη χώρα. Έγκλημα, tremens! Μέγα έγκλημα. Κατά των πολιτών αυτής της χώρας.

    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγκλημα πτηνό κου δε λες τίποτα, ποια γριά, εδώ και οι νιες το σώμα μου άδουν μέρες που ναι!

      Καλημέρα πτηνό μου!

      Διαγραφή
  9. το ιδιο δραμα ζω, θελω να θερω γκομενακι σπιτι και αναβω τα καλοριφερ απο το μεσημερι να μη γνω ρεζιλι διοτι πως να κανω πονηριες με το ισοθερμικο και σκουφι?? εεε!
    αφου λεει εχω καταντησει αλκοολικος στα μπαρ να βρισκω παρεα να κοιμαμαι με ξενα κορμια , να ζεσταινομαι τα βραδια
    αχ τυχεροι οι παντρεμενοι
    δε θα ρθει η ανοιξη ρε? δε θα ρθει το καλοκαιρι? ατιμε γαπ να μη σου σηκωθει ποτε ξανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, άμα έχεις καλοριφέρ μη μιλάς καθόλου, μια χαρά είσαι!

      Διαγραφή
  10. Αχ τρεμενς μου χιόνισε και το έστρωσε και εδώ που εχει να το κάνει απο τη χρονια που η Ρουλα με τον Ρίκι Μάρτιν μας ζέστανε, νταξι καλοκαίρι ήταν μα αυτο θυμόμαστε και το παγωμένο χνότο μας θυμίζει καπνό απο πυροτεχνήματα .
    Κάτι ξέρω εγω που το πάω σερί το μπάνιο απο το καλοκαίρι,την εχω μάθει την κορμάρα να αντέχει χαμηλές θερμοκρασίες,καλά.. κεφαλάκι δεν βουτάω μην πάει και χάσω και το λίγο μυαλό που διαθέτω...κατσε να σου βαλω φώτο να ζεσταθείς κομμάτι
    τσιμπα το τα φιλια μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη βουτάς παιδάκι μου στα χιονισμένα κι εσύ, τρέμω και μόνο που το σκέφτομαι! Εξαιρετική φωτό!

      Διαγραφή