Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ναι; Ναι; Σίτσα μ ακούς;

Ναι; Ναι; Έλα Σίτσα* μου, μ ακούς; Ναι;
Κάτσε να πάρω το μηδέν.
Ναι; Έλα, ναι, εγώ σ ακούω, αχ δεν πιάνει καλά από δω μωρέ ή από κει; Ναι; Μην κουνιέσαι χριστιανή μου. Τι; Απλώνεις τη μπουγάδα; Άστηνε που χω να σου λέω.

Ναι; Έλα ναι, εγώ είμαι, καλά είμαι, καλά είμαστε, έκτακτα περνάμε, εσείς; Η γιαγιά; Την εβρήκες τη μασέλα της; Ναι; Που της είχε πέσει; Πίσω απ το καλοριφέρ; Χριστέ και Παναγιά, ευτυχώς που τη βρήκατε γιατί άμα ανάβατε το καλοριφέρ λιώμα θα γινότανε - είναι και η φτηνή, η ακρυλικιά, ναι, αν ήταν πορσελάνες δεν θα λιωνε. Βέβαια θα μου πεις πότε να τ ανάψετε κι εσείς έρμες το καλοριφέρ, ναι, ξέρω, κι εμείς με το σεσουάρ θα ζεσταινόμαστε το χειμώνα, θα το βάζω με βάρδιες στο σπίτι, μισή ώρα ό ένας το μαλλί, μισή ώρα ο άλλος, κάτι θα γίνεται.

Συμφέρει άραγε το σεσουάρ; Δεν ξέρω βρε Σίτσα* μου, δεν ξέρω καθόλου, άκου, πόσο θα μου ρθει το ρεύμα αν ανάβω το σεσουάρ τα βράδυα; Και είναι ασφαλές κάτω απ τα σκεπάσματα ή θα πιάσουμε καμιά φωτιά και θα γενούμε ψητοί; Κάτσε να το γκουγκλάρω να δω... Το γκούγκλαρα αλλά άκρη δεν έβγαλα, καλύτερα να μην το βάλω λέω. Εσύ τι λες; Τι; Σου κάηκε και στεγνώνεις το μαλλί με το ατμοσίδερο; Τι να κάνεις κι εσύ. Μην σου πιάσει μόνο, μη σου πιάσει γιατί ξέρεις πως βρωμά η καμένη τρίχα;

Ναι. Καλά είμαστε. Ωραία περάσαμε, άλλος κόσμος βρε Σίτσα* μου εκεί στην Ιταλία, άλλος αέρας. Τι λίμνες, τι ομορφιές, τι πράσινο, και ο κόσμος καλοντυμένος, αφού να φανταστείς σα να πήγαινα σε βάφτιση ντυνόμουνα κι εγώ μη μου πέσουνε τα μούτρα. Ναι. Είχε και κάτι Αμερικάνους - αίσχος - να η σαγιονάρα, να η κάλτσα μέσα απ τη σαγιονάρα και το μαλλί κομμένο με το τάπερ, ναι, να χε και φέτα μέσα το τάπερ να γινότανε η κόμμωση κουρού, άστα, μαύρη ασχήμια οι έρμοι, τι να σου λέω. Αλλά οι Ιταλοί και οι Ιταλίδες, μοντέλα. Μοντέλα σου λέω.

Ήταν που λες το Κόμο μια ομορφιά απίστευτη, τι δρόμοι, τι κτίρια, τι παλιά πόλη, χάρμα σου λέω, και οι διαδρομές μαγικές, σα να σαι σε παραμύθι, πήγαμε και στα χωριά εκεί τριγύρω, και στην Ελβετία - κοντά είναι τα σύνορα - για ένα καφέ, και σε άλλες πόλεις και χωριά, και στο Μενάτζιο που πήρανε το σπίτι ο Τζώρτζ και η Αμαλίτσα, αλλά δεν τους είδα, τους είχα πάρει και μια φοντανιέρα έκτακτη για το γάμο, αλλά δεν τα σηκώνανε τα τηλέφωνα Σίτσα* μου, τι να πω, θά χανε τρεχάματα, ξέρεις, τρέχει αυτή για τα μάρμαρα, τρέχει αυτός για τους καφέδες, μού μεινε η φοντανιέρα αμανάτι. Δεν πειράζει, δεν ψυχραίνομαι εγώ εύκολα, ξέρεις τι άνθρωπος είμαι, όλο και κάποιος άλλος θα παντρευτεί και θα την πάω.

Και πάμε που λες Σίτσα μου να μαζευτούμε, να επιστρέψουμε, και πέφτουμε σε μια κίνηση έξω απ το Μιλάνο 20 χιλιομέτρων, και αφού δεν έπαθα το εγκεφαλικό πάλι καλά να λες. Και πετάγαμε 11.50 και να παρακαλάω να χει καθυστέρηση το αερόπλανο, και φτάνουμε 11.40 να επιστρέψουμε τ αμάξι και να το κοιτάζει ο υπάλληλος προσεκτικά κι εγώ να χοροπηδάω και μπαίνουμε στον έλεγχο σαν τρελοί και να χει μια ουρά κι εκεί χιλιομέτρων και αρχίζω να φωνάζω "We ll miss our flight" και με κλωτσοπατινάδα περνάμε μπροστά και την ώρα που μας περνάει τον έλεγχο, κλείνει την πόρτα το αερόπλανο και πάει καλλιά του κι έχω μείνει εγώ με στραβωμένο στόμα να κοιτάζω τον άδειο ουρανό και νη μην το πιστεύω.

Και μετά να πρέπει να αλλάξεις το εισιτήριο, εκεί να σ έχω Σίτσα* μου, που δεν έπιανε το ρημάδι το WiFi και όταν έπιανε δεν δούλευε η εφαρμογή, και να μην έχει τελικώς πτήση την ίδια μέρα και να μην μπορούμε να κλείσουμε για την επόμενη και να μιλάμε με την έρμη την αδερφή μου στο τηλέφωνο να πατάει τα κουμπιά για να μας βγάλει εκείνη το εισιτήριο και μας το βγάλε ο Θεός να την έχει καλά και όλο αυτό πήρε κάνα δίωρο. Το στόμα μου δεν έχει ξεστραβώσει ακόμα.

Και μετά, στο λεωφορείο για το Μπέργκαμο, και μετά να ψάχνεις ξενοδοχείο, και τα περισσευάμενα λεφτά να είναι λίγα και κάτω από 150 ευρώ να μην βρίσκεις και να κάνει και ψοφόκρυο για να τη βγάλεις στο παγκάκι. Ευτυχώς Σίτσα* μου, βρήκαμε ένα ωραίο με 90 και κομμάτια να γίνει το κλείσαμε.

Και εκεί που λες Σίτσα* μου ανακαλύπτω ότι το Μπέργκαμο είναι μια πόλη θαύμα. Ένα αριστούργημα. Τι δρόμοι, τι παλιά καστρόπολη, τι αγορά, τι φαγητό, χάρμα σου λέω, ομορφιά απίστευτη. Σε καλό βγήκε η χασούρα γιατί είδα αυτήν την πόλη κι έκανα διακοπές άλλη μια μέρα. Σε καλό.

Ναι, εδώ είμαι τώρα, να φανταστείς τα χαράματα σηκώθηκα κι έστρωσα και χαλιά και έκανα και γενική γιατί θα μ έτρωγε η σκόνη. Εδώ είμαι και ονειρεύομαι το επόμενο ταξίδι. Αλλά αυτή τη φορά θα πάω από την προηγούμενη στο αεροδρόμιο να μαι σίγουρος.

*Σίτσα. Μυθική φίλη, κάποιου γνωστού απ τα παλιά, την οποία ανέφερε σε κάθε συζήτηση - τύπου «και η Σίτσα αυτό, και η Σίτσα εκείνο» και δεν γνώρισα ποτέ και μου χει μείνει τραύμα.

43 σχόλια:

  1. Μας τελείωσε η φιλενάδα?

    Παρεμπιπτόντως είχα κομμώτρια Σίτσα, λες να είναι η ίδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, είναι έκτακτη εμφάνισις. Τη μελετάω χρόνια - ήταν απωθημένο μου. Βρε λες να είναι αυτή;

      Διαγραφή
    2. Πλάκα θα έχει, πάντως κι η δικιά μου Σίτσα στόμα είχε και μιλιά δεν είχε!!!!

      Διαγραφή
  2. σε ματιάξανε οι Ιταλοί ,είμαι σίγουρη πως αυτό φταίει!
    Πολύ όμορφη η εκδρομούλα σου αν και παρέλειψες ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ !
    Κάποτε ειχα δει ηλεκτρολόγο στην τιβί ,που έλεγε πως το σεσουάρ και το ηλεκτρικό σιδερο ειναι αυτα που καταναλώνουν το πιο πολύ ρεύμα !
    Φιλάκια φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, και πως θα ζεσταθώ μου λες; Στο φούρνο θα μπω;

      Διαγραφή
    2. Και κυρίως παρέλειψε τις πικάντικες, αλλά θα τις πω εγώ, χοχοχοχο

      Διαγραφή
    3. Τι πικάντικες καλέ; Ήτο road trip με τα όλα του, όλη μέρα στο δρόμο!
      Como, Lugano, Bellagio, Menagio, Bergamo, όλα υπέροχα!

      Διαγραφή
    4. @Loustrakos τα λόγια σου με χόρτασαν και το ψωμί σου φάτο.Ακόμα περιμένω να μου πεις τα προπέρσινααααα!

      Διαγραφή
    5. Ποια προπέρσινα; Να στα πω εγώ!

      Διαγραφή
    6. να'σαι καλά! Πεθαίνω στο γέλιο με τις απαντησεις σου!

      Διαγραφή
  3. Αυτά τα ξαφνικά, είναι τα καλύτερα τελικά!
    Τουλάχιστον δεν την έκλαψες την πτήση που έχασες!
    (Μόνο μην το διαβάσει η Σίτσα και σας κατσικωθεί next time!)

    Φιλιά!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ να σου πω την αλήθεια ήταν ωραίο το Μπέργκαμο, τι ωραίο δηλαδή, θαύμα σκέτο αλλά οικονομικώς με τσάκισε το έξτρα το διακοσάρι... νερόβραστα το Νοέμβρη, νερόβραστα και καλή καρδιά!

      Διαγραφή
    2. Κυρία Ρούλα μου στο μπλόγκ σας παίζει μόνο το countdown για τα Χριστούγεννα. Κάντε κάτι γιατί θέλω να μπώ να θαυμάσω!

      Διαγραφή
    3. Καμιά αλλαγή θα έκανα (πάλι!)
      Περάστε, περάστε! :)

      Διαγραφή
  4. Για αυτό χάθηκες βρε μικρέ; Να ευχηθώ και του χρόνου ή θα την κάνεις για αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα κι εγώ να ξεσκάσω λίγο... θα δειξει γάτε μου, θα δείξει!

      Διαγραφή
  5. Η καλύτερη συμβουλή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να χαλαρώσεις και να το απολαύσεις. Κάτι αντίστοιχο έπαθα και εγώ το 2010 - αν θυμάμαι καλά - , τότε που είχε γεμίσει ο ουρανός τέφρα από την Αίτνα και ενώ είχαμε εισιτήριο, χάσαμε στο τσακ το τσεκ-ιν επειδή γινόταν χαμός στο αεροδρόμιο και βρεθήκαμε στη Ρώμη χωρίς plan B. Ευτυχώς, μας έκλεισαν από εδώ εισιτήριο με το πλοίο από την Ανκόνα, και έτσι είδα και την Ανκόνα που δεν το είχα σκοπό. Μια χαρά πέρασα, τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ....Να΄ σαι καλά!
    Από τις πιο διασκεδαστικές αναρτήσεις που έχω διαβάσει τελευταία...
    Πέθανα στο γέλιο με το μαλλί-τάπερ!!!

    Τελικά, σε καλό σου βγήκε η αναποδιά....
    Καλό Σαββατοκύριακο...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αν εξαιρέσεις το φοβερό άγχος, πραγματικά ήταν ωραία! Επίσης Αννιώ!

      Διαγραφή
  7. Διαβάστε απο δω το ίδιο είναι. Μετά αφαιρέστε κι εδω την επιλογή και στο τέλος γράψτε και τα δικά σας ονόματα στη σειρά γιατί το δικό μου, όπως ίσως έχει πάρει το αυτί σας, έχω βαρεθεί να το γράφω.
    Επί των ακαδημαϊκών σας προσόντων: Τις σπουδές σας θέλετε (αλλά δεν θέλετε) να διαφημίσετε; Δεν κομπλάρω μη φοβάστε, μπορείτε αν επείγεστε να τις εκθέσετε κι αυτές στη σειρά, θα το αντέξω.
    Για τον Πεντζίκη: Αφήστε τον για άλλη εποχή προς το παρόν ασχολείστε με την περίοδο του ρομαντισμού.
    Για τα γραπτά σας: Χιούμορ δεν διατείνεστε ότι κάνετε; Το ίδιο κι εγώ, μόνο που το δικό μου, προς το παρόν, είναι προσεκτικότερο απο το δικό σας. Όσο όμως ξεφεύγει το δικό σας θα βαραίνει και το δικό μου.
    Σας αρκούν οι συστάσεις; Εμένα πάντως ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το προηγούμενο στείλτε το στην κυρία roula the cat με την προσθήκη ότι δεν πρέπει να επιθυμεί να με γνωρίσει προσωπικά, δεν θα μείνει ικανοποιημένη απο την έκβαση.
    Το τωρινό για την κυρία mahler.
    Eσείς ειδικά θα μάθετε κάποια στιγμή στο μέλλον, ποιό τρολ όπως σας συμφέρει τώρα να λέτε, βρίζατε ελεεινά στο παρελθόν. Αν σας βγαίνει αυθόρμητα επιχειρήστε το πάλι, περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρή τόσες βλαμμένες περάσαν από το δρόμο μας τα τελευταία χρόνια που να ξέρω ποια από όλες είσαι;

      Διαγραφή
  9. Δεν θα το πιστέψεις. Έχω Σίτσα γειτόνισσα! Κόπιασε να στη συστήσω να σου φύγει το τραύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ, κάτσε να χτυπήσω μια μουσταλευριά κι έρχομαι, μην έρθω μ άδεια χέρια, ντροπή είναι!

      Διαγραφή
  10. Αχ, ωραιες αυτες οι εκδρομες!!
    Αληθεια, ξεστραβωσε το στομα τωρα πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έξοχα ήταν, έξοχα. Του βαλα λίγο γαλακτομπούρεκο και ήρθε στα ίσια του!

      Διαγραφή
  11. Υπομονή μη βιάζεστε, έχετε κι αλλα να γράψετε ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλημερα! περασα να ευχηθω καλο μηνα! να ειναι χαρουμενος και δημιουργικος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου έυχομαι με τη σειρά μου επίσης έναν υπέροχο Νοέμβρη!

      Διαγραφή
  13. Σίτσα μ' ακούς; Πολύ κωλόπαιδο η μασέλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσείς και η παρέα σας κυρία μου δεν είστε απλοί feeders είστε κανονικοί data providers.
    Για τρίτα πρόσωπα μόνο.
    Και επειδή εσείς προσωπικά είστε και εξαιρετικά ευγενής έχετε ήδη ομολογήσει ότι γνωρίζετε αρκετά προσωπικά πράγματα για μένα.
    Ένα απο αυτά είναι ότι δεν αστειεύομαι για σοβαρά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι επειδή τυγχάνω διαχειριστής τούτου του ιστολογίου, και δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συμβαίνει, θα θέλατε να με ενημερώσετε σε ποιον απευθύνεστε από το ιστολόγιό μου, για ποιο λόγο το κάνετε αυτό και ποιος / ποια είστε; Διότι αγαπητέ/ή, πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι τι δουλειά έχουν αυτά τα σχόλια εδώ μέσα. Θα ήμουν υπόχρεος!

      Διαγραφή
  15. Μη μιλάς καθόλου!
    Σε καλό σου βγήκε!
    Γνώρισες και το….. Μπέργκαμο!
    Που στο καλό είναι αυτό;
    Δώσε γεωγραφικό στίγμα για να μην ψάχνω στον γούγλη και μου καεί η σπανακόπιτα!
    Μια φορά τον χρόνο την κάνω,μην την κάψω η ανεπρόκοπη γυνή!
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ ναι, το γνώρισα και το λάτρεψα, μην το συζητείς! Είναι πάνω δεξιά απ το Μιλάνο, ένα χάρμα σου λέω! Πέτυχε η πίτα;

      Διαγραφή