Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Stop


Ποδηλατείς προσεκτικά - κράνος, εξάρτηση, φώτα πορείας. Πας δεξιά πάντα, δεν ελίσσεσαι σα μουρλός ανάμεσα στα ΙΧ και τα λεωφορεία, σταματάς σε όλα τα φανάρια και δεν πηγαίνεις ανάποδα σε μονόδρομους. Ποδηλατείς με ευθύνη για ένα και μόνο λόγο. Θέλεις να ποδηλατήσεις και αύριο αν θα χει λιακάδα, και μεθαύριο και γενικώς. Θέλεις να γυμναστείς, θέλεις να νιώσεις την ελευθερία που σου προσφέρει το υπέροχο αυτό μέσο, θέλεις να σβήσεις τη γεμάτη μέρα απ το κεφάλι σου.
Κι έρχεται η στιγμή του μαλάκα που θα ανοίξει την πόρτα χωρίς να κοιτάξει ή που θα κόψει απότομα δεξιά, μόλις 1 μέτρο από σένα και θα κοκαλώσει το αυτοκίνητο γιατί απλά μιλούσε στο γαμημένο το κινητό και δεν σε έχει δεί.
Και κοκαλώνει τα φρένα και πέφτεις. Και χτυπάς, όχι πολύ, πιο μεγάλη είναι η τρομάρα, αλλά χτυπάς. Κι εκείνος χαμπάρι. Όσο σε μαζεύουν οι έκπληκτοι περαστικοί κι εσύ προσπαθείς να καταλάβεις τι έγινε, αν χτύπησες, αν χάλασε το ποδήλατο, αν σκίστηκαν τα ρούχα σου, από που τρέχουν τα αίματα - εκείνος συνεχίζει ατάραχος να μιλά στο κινητό.
Και σας βλέπω συνέχεια - μα συνέχεια - που οδηγείτε με το κινητό στ αυτί. Συνέχεια. Ή που τσακώνεστε μέσα στο αμάξι. Ή που βάφεστε εν κινήσει. Η άλλη έγβαζε τα φρύδια της εν κινήσει. Ή που περνάτε Stop χωρίς καν να κοιτάξετε. Και κάποια μέρα θα σκοτώσετε κάποιον γιατί απλά δεν θα τον πάρετε χαμπάρι. Και μέσα στην ένταση που αισθάνομαι τώρα - σας εκλιπαρώ. Μη μιλάτε με τα κινητά στο αυτοκίνητο. Μην αποσπάτε την προσοχή σας. Βάλετε ένα γαμημένο hands free, δωρεάν τα δίνουν με τα κινητά εδώ και χρόνια. Συνέλθετε γαμώ το κέρατό σας.

33 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει σωτηρία άλλη για τον ποδηλάτη πέρα από την απόλυτη προσήλωση του τουλάχιστον 50 μέτρα μπροστά αλλά και τα αυτιά του να τα έχει πίσω για οχήματα που πλησιάζουν. Σκυλάκια, παιδάκια, μπάλες, πόρτες που ανοίγουν, όλα είναι πιθανό να βγουν μέσα στο δρόμο, αρκετό βέβαια να χτυπήσει κάποιος, ή εσύ να στρίψεις απότομα αριστερότερα και να κόψεις το δρόμο σε άλλο όχημα που σε προσπερνά.
    Γενικά το ποδήλατο είναι σαν το αυγό με τις πέτρες μέσα στο δρόμο. Το πιο εύθραυστο.
    καταφέρνεις κάτι με το να πατάς πάνω στη δεξιά γραμμή γιατί πίσω σου δίνεις το δικαίωμα στα αμάξια να επιχειρήσουν να σε προσπεράσ και πιθανά να σε στριμώξουν σε μια επόμενη προεξοχή του δρόμου όπως ένα παρκαρισμένο όχημα, ένα κάδο σκουπιδιών, η κάποιον πεζό που περιμένει πάνω στο οδόστρωμα να περάσει απέναντι.

    Βοηθά γενικά και το να κινείσαι με γρήγορο ρυθμό όταν είναι εφικτό για να μην καθυστερείς εμφανώς τη κίνηση.

    Τώρα για τα κινητά και την οδήγηση... αποτελεί απλά ουτοπία.

    just beware...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό κάνω φίλε μου Elkador, εξαιρετικά προσεκτικός, γιατί πετάγονται πολλοί από παντού. Ο Έλληνας δεν έχει καμία αίσθηση ευθύνης στο δρόμο, νομίζουν όλοι ότι βρίσκονται στο χωράφι τους... Τόσο πλέον με φοβίζει που δεν ξέρω αν θα συνεχίσω την ποδηλατική μου καθημερινότητα!

      Διαγραφή
  2. Τι να πω; Δεν μπορώ να καταλάβω πώς τα καταφέρνουν και οδηγούν κάνοντας κι άλλα πράγματα. Με ποιο χέρι αλλάζουν ταχύτητα, με ποιο κρατούν το τιμόνι, με ποιο το τηλέφωνο και το κυριότερο, πώς βάφονται; Εδώ εγώ τρομάζω να τραβήξω μια ίσια γραμμή στο μάτι, σε στέρεο έδαφος, όχι να οδηγώ κιόλας. Αλλά θα μου πεις, γι αυτό παίρνουν παραμάζωμα ότι βρίσκουν στον δρόμο. Από γατιά, σκυλιά μέχρι και ανθρώπους.
    Περαστικά Τρεμένς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aχ Αθηνά μου, για πες μου, εδώ η άλλη έβγαζε τα φρύδια της, το χω δει και αυτό... ευτυχώς που δεν έπαθα χοντρή ζημιά και τι στον κόσμο

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς δεν υπάρχουν συνειδητοποιημένοι οδηγοί. Βγαίνουν και παίρνουν αμπάριζα όποιον βρουν. Απρόσεκτοι και στην κοσμάρα τους. Τι το θες μαντάμ το τιμόνι, αφού δεν μπορείς να προσηλωθείς στην οδήγηση. Προσωπικά, επειδή είμαι υπερβολικά πάρα πολύ πελούσια (και ραμολί επίσης) και δεν οδηγώ πλέον κι έχω σωφέρ, δεν τον αφήνω ποτέ να απαντήσει σε τυχόν κλήση που θα δεχτεί στο κινητό του. Το παίρνω και απαντώ εγώ στα διάφορα πιπίνια που τον καλούν και σιγά τον άνδρα δηλαδή…
    Τέλος πάντων, μη σε ζαλίζω κιόλας, εύχομαι περαστικά και μη χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς όχι νέα μου φίλη, και πολύ καλά κάμεις και απαντάς εσύ στα πιπίνια γιατί ο σωφέρ οφείλει να έχει την προσοχή του σε μένα - αν με πετύχετε στο δρόμο!!

      Διαγραφή
  4. είναι μεταλλαγμένος πιθηκας από τον Ωρωπό....γνωστός αρχαιομαλάκας, γαμώ το τουτου του...θέλω να του βάλω το κινητό στο γκώλο μια μέρα...προφανώς και θα το κάνω...

    περαστικά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβω΄ς αυτό, ένας μπετομαλάκας με το νου στα τηλέφωνα και όχι στο δρόμο... Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  5. Από τη μια η ασυνειδησία, από την άλλη οι φουρνιές δεκαετιών που έλαβαν το δίπλωμα ταχυδρομικώς και αλωνίζουν στους δρόμους... τι να πω, βρε Tremens μου;

    Περαστικά σου και καλό -ήσυχο- απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταχυδρομικώς και πολύ το λες, πλάκα πλάκα, θρηνούμε καθημερινά θύματα από την ανοησία μας, ευτυχώς εγώ φτηνά τη γλίτωσα...

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Προσέχω ο έρμος, πιο προσεκτικός ποδηλάτης δεν υπάρχει, αλλά μερικά πράγματα δεν εξαρτώνται από μένα. Ευτυχώς, όλα καλά, λίγες γρατζουνιές είναι θα περάσουν

      Διαγραφή
  7. Εχω παρατηρήσει ότι οι γυναίκες δεν καπνίζουν ποτέ όταν περπατάνε. Καπνίζουν πάντα μέσα στ αμάξι. Και φυσικά μιλάνε στο τηλέφωνο πάντα. 20 μέτρα να θέλουν να πάνε κάπου θα μιλήσουν στο τηλέφωνο για κάποιο λόγο. Και οι άντρες περνάνε 3 μέτρα το στοπ και μετά σταματάνε και κοιτάνε αν έρχεται κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βγάζουν και φρύδια, το χω δει μπροστά μου... δεν υπάρχει σωτηρία σου λέω

      Διαγραφή
  8. Όπως τα λες ακριβως!!!
    Πώς εισαι καλο μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι ύστερα μου λένε γιατι δεν παίρνω ποδήλατο... Ευτυχώς δεν χτύπησες σοβαρά βρε αγόρι. Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα να πάθω μεγάλη ζημιά αλλά είμαι τυχερός!

      Διαγραφή
  10. Καλό μήνα νέε μου! Εύχομαι να είσαι καλύτερα σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πες μου ποιος το έκανε! Πες μου ότι κράτησες πινακίδες! Έχω κάτι φίλες κουρούνες που μπορούν να φάνε φασολάδα και να κουρνιάσουν σε κλαδί πάνω από τ'αμάξι του.

    (ελπίζω να είσαι καλά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ δεν με ενημερώνεις κι εσύ ότι έχεις διασυνδέσεις με την κουρούνικη μαφία! Τον επόμενο θα στον δώσω στεγνά! (καλά είμαι, φτηνά τη γλίτωσα)

      Διαγραφή
  12. Κι εμένα με προβληματίζει το πως τα κάνουν όοολα μαζί. Νιώθω εντελώς ανίκανη όταν τις βλέπω. Εγώ πάλι, όταν οδηγώ το πολύ πολύ να τσακώνομαι με τα παιδιά που τσακώνονται μεταξύ τους. Τίποτ' άλλο. Άπαπα!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://www.topontiki.gr/article/123401/volvo-thraysi-kanei-sprei-poy-fosforizei-ti-nyhta-video

    Κάποιες φορές δε με αντέχω....Μα να έχω λύσεις σε ολα τα προβληματά σας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αυτό που πάτε και βρίσκετε κάτι τέτοιες δικαιολογίες για να πειτε οτι δεν εχω δίκιο,με ξεπερνά!!! Ακου...Μα ήταν μέρα!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  14. Ελληνική Οδηγική Παιδεία + Ελληνικοί Ποδηλατόδρομοι = Tremens + Γρατζουνιές (που τείνουν προς το συν άπειρο)
    Απλά μαθηματικά.

    Δεν ξέρω πώς είναι οι ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα, στη Συμβασιλεύουσα πάντως είναι για τον... εισαγγελέα. Οι μόνοι ποδηλατόδρομοι της προκοπής που έχω πετύχει στην Ελλάδα, είναι στην Καρδίτσα. Με ξεχωριστά φανάρια και απ' όλα. Το άλλο που τραβάμε μια κίτρινη γραμμή στο δρόμο και το βαφτίζουμε ποδηλατόδρομο είναι να 'χαμε να λέγαμε.

    Στον αντίποδα, στην κατάντια που λέγεται "Ελληνική Οδηγική Παιδεία" βάζω και ορισμένους ποδηλάτες, απ' αυτούς που το πήραν το εργαλείο επειδή είναι μόδα, και νομίζουν ότι κάνουν ποδήλατο στην αλάνα του χωριού που δεν θέλουν να παραδεχτούν όι έχουν. Για να τα λέμε σφαιρικά τα πράγματα.

    Περαστικά εύχομαι, και σιδερένιος!


    ΥΓ
    Και ναι, πάρτε πληζ όλοι απ' αυτό το σπρέι φάντασμα που λέει η roza/σαλιάγκι, να γλιτώσουνε κι εμάς των απο πίσω τα ματάκια μας από την επιληψία του φωτακίου-που-αναβοσβήνει-δαιμονισμένα-και-μου-αποσπάει-την-προσοχή-και-στο-φινάλε-είναι-εν-δυνάμει-αιτία-ατυχήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, μακάρι να χαμέ στην Αθήνα ποδηλατόδρομους σαν της Σαλονίκης, εδώ δεν έχει τίποτα, κι αν έχει είναι άκυροι τελείως. Χρειάζεται σχεδιασμός, χρειάζεται π[αιδεία, χρειάζονατι πολλά απ όλες τις πλευρές...

      Μωρέ, έτσι που το πάει το πράμα θα ψεκάζομαι εγώ με τη φωσφορούχα μπογιά να τρομάζω τις γριές...

      Διαγραφή
  15. Ποδηλάτισσα κι εγώ, σε νιώθω, πουλάκι μου!
    Σιδερένιος. Χίλια μύρια δίκια έχεις!!!
    Σε είχα χάσει έναν καιρό που σε διάβαζα, (μαζί με τους υπόλοιπους πιστεύω...)
    Να είσαι καλά, να γράφεις, να ποδηλατείς και Καλό Πάσχα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα τι τραβάμε οι ποδηλάτες, αλλά τι τραβούν και οι οδηγοί με μας, μην τα συζητάς!

      Καλό Πάσχα να έχεις, να περάσεις υπέροχα!

      Διαγραφή
  16. εγω παντως ποδηλατω εδω και πολυ καιρο και ποτε δεν ειχα καποιο ασχημο περιστατικο απο οδηγο αυτοκινητου. το αντιθετο. ειναι ευγενικοι και σταματανε συχνα για να περασω το δρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή