Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ελπίδας ευχές

2 μόλις μέρες πριχού των Χριστουγέννων και 4 μέρες πριχού σου φύγω για τα εξωτερικά - έσκασα πια στην Αθήνα, θέλω να πάρω τον αέρα μου βρε φιλενάδα - είπα να έρθω να σου δώσω τις ευχές μου, μέρες που ναι οι ευχές είναι στανταράκι για όλους μας, βλέπεις, υποψιάζομαι ότι το χειμερινό ηλιοστάσιο στο οποίο αποφασίστηκε να εορταστεί η γέννηση του θεανθρώπου, είναι μια χρονική περίοδος κατά την οποία από αρχαιοτάτων χρόνων εορταζόταν γιατί σήμαινε την επάνοδο του φωτός, η μέρα έχει ήδη αρχίσει να μεγαλώνει και η ελπίδα να επιστρέφει.

Φυσικά ο χειμώνας είναι ακόμα στο ξεκίνημά του, τα κρύα δεν έχουν καλοξεκινήσει, αν και χτες που ήρθα στο σπίτι μετά από πολλές μέρες γιατί είχα μετακομίσει ατύπως στο σπίτι του αγαπημένου μου που έχει ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ - όχι μόνο γιατί έχει ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ που εγώ προσωπικώς έχω να τη δω 3 ολάκερα χρόνια (μαύρη η ωρα σου ηλίθιε ΓΑΠ που έβαλες το φόρο για να πατάξεις τη φοροδιαφυγή και καλά, και από τότε έχουν παγώσει ακόμα και τα τριχίδια τα εσωτερικά του αυτιού, μαύρη η ώρα σου συγκυβέρνηση που τον διατηρείς, μαύρη η ώρα σου Αγκέλα με το μαλλί κράνος που σου φάνηκε καλό το μέτρο, μαύρη η ώρα σας γενικώς), τι έλεγα; Α ναι, χτες που μπήκα σπίτι μετά από μια βδομάδα απουσίας κόντεψαν να παγώσουν και τα καινούρια μου μποτίνια και μέχρι να ανάψω τη σόμπα στο σαλόνι και την άλλη στην κρεββατοκάμαρα και να έρθει λίγο να γλυκάνει το πούσι έκανα αλματάκια χοπ χοπ χοπ σαν τη Μαρία Ιωαννίδου, με πλήρη εξάρτηση, παλτό κασκόλ γάντια σκουφί μαι θερμοφόρα για να μην μείνω παγοκολώνα και με εκθέτουν σε καμιά έκθεση γλυπτών πάγου - που είμαι κι ένα κουκλί απ τα λίγα και όσο να ναι έναν Απόλλωνα θα μπορούσαν να με παρουσιάσουν... Οπότε αντιλαμβάνεσαι τι έχει να γίνει εδώ μέσα μόλις μπει για τα καλά ο χειμώνας.

Παρόλα αυτά, η μέρα μεγαλώνει και η ελπίδα του φωτός που επιστρέφει ριζώνει μέσα μας για τα καλά κι ας βγαίνει ο Γιακουμάτος στην τηλεόραση για να πλήξει το Χαϊκάλη για το χρηματισμό και το αποτέλεσμα πιο σουρεάλ από ταινία του Αλμοδοβάρ. Πιο σουρεάλ κι απ τη ζωή την ίδια. Και να βλέπεις τα δημοσιογραφίδια να χαϊδεύουν τ αυτιά του σεβάσμιου γέροντα με το βαμμένο μαλλί, εκείνου του καράβλαχου που γίνηκε βουλευτής εδώ και πολλά χρόνια διότι κάποιοι τον ψηφίζουν τόσα χρόνια - μου λέιψε η Παρθένα η Φουντουκίδου που την έχω μέσα στην καρδιά μου και είναι και κοπέλα σοβαρή. Όλα κι όλα. Η ελπίδα λοιπόν παραμένει, το φως ξαναγυρνά κι ας ζούμε όλα αυτά τα δράματα ως έθνος και ως λαός μη σου πω, και ας ζούμε εδώ και χρόνια στην κόψη του παραλόγου κι ας είμαστε υπεύθυνοι για το παράλογο αυτό που ζούμε - μιας και δεν κάνουμε τίποτα για να αλλάξει.

Και ζούμε μέσα στο φως της ελπίδας την εκλογή του ΠτΔ, που δεν είμαι εγώ πάρόλο που είχα εκθέσει τα προτερήματά μου, ο οποίος δεν βγαίνει χρονιάρες μέρες και είναι κρίμα βρε φιλενάδα, άδειο θα ναι το προεδρικό το μέγαρο μέρες που είναι και δεν κάνει, μοναχά τα λαμπιόνια, μοναχή κι η φάτνη και ποια ελπίδα, ποια ελπίδα νά χει κι αυτός ο έρμος ο Αντώνης που προσπαθεί τόσον καιρί να μας κάνει καλά παιδιά, προσπαθεί τόσον καιρό να μας κάνει ευρωπαίους πολίτες με μισθούς Ουγκάντας κι λίγο λιγότερο και αυτή η κακιά η αντιπολίτευση ΔΕΝ συναινεί, που για όλα φταίει η αντιπολίτευση βλέπεις, η αντιπολίτευση μας κυβερνά τόσα χρόνια που έχουμε φύγει απ το χείλος και είμαστε στο βάθος του γκρεμού αλλά κι εμείς δεν το καταλαβαίνουμε, είναι υγρά και ζεστά στο γκρεμό μέσα κι ας πονάει, κι ας είμαστε γδαρμένοι απ τα βράχια και ποδοπατημένοι από τους τυχερούς (;) που αναπνέουν ακόμα καθαρό αέρα.

Ελπίδα λοιπόν μαζί με το φως, έρχεται, όμορφη και φαιδρή, ως συνήθως, μην ξεχνάς ότι ήταν κλεισμένη στο κουτί της Πανδώρας - είναι καλή, είναι κακιά, ποιος ξέρει (πως σε λεν - Ορφέα και μένα Tremens) και ας την υποδεχτούμε. Ας την υποδεχτούμε με αγάπη, με προσήλωση, με χαμόγελο και ζεστασιά και ποιος ξέρει, ίσως αποφασίσει να μείνει μαζί με τον ήλιο, ίσως λέω εγώ τώρα, αποφασίσει να μεταλλαχτεί σε ευτυχία, αν όχι σε ευτυχία, σε ισορροπία. Ίσως αυτές οι γιορτές, αυτά τα Χριστούγεννα και αυτός ο Νέος Έτος να μας φέρουν κάτι καλό. Αν όχι, θα συνεχίσουμε να το παλεύουμε. Μέχρι τέλους.

Τέλος παραληρήματος, καλές γιορτές φιλενάδα, όμορφα να περάσεις και να χαμογελάς. Πάντα να χαμογελάς.

28 σχόλια:

  1. καλημέρα και καλές γιορτές μπαμπά, με έπιασε ένας κλαυσίγελος διαβάζοντας τα παραπάνω (γιατί παρότι τα λες υπερβολικά τα λες εντελώς σωστά), σου εύχομαι να περνάς όμορφα πάντα με χαμόγελα κι αγαπημένος όπως τώρα, φιλιά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιε μου και μονάκριβέ μου, για γέλια και για κλάματα είμεθα ως έθνος αλλά εγώ θα πάω να ξεσκάσω και ο μήνας έχει εννιά! Να χούμε όμορφες γιορτές και το 2015 είθε να περνάμε υπέροχα!

      Διαγραφή
  2. Ευχομαι τα καλύτερα για το νέο έτος Τρεμουλάκι ,να περάσεις τέλεια να μας φέρεις κι εμάς εικόνες να χαρούμε και να απολαύσουμε στην 1η εκπομπή σου!
    Καλές Γιορτές να έχεις,φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια μας πολλά αγαπημένη μου, μην ανησυχείς, λεπτομέρειες δεν θα χω απ το ταξίδι, το αφήνω στο πτηνό αυτό το μέρος του μπλόγκιν, αλλά ομορφιές θα προσπαθήσω να φέρω και να τις μοιραστώ! Φιλιά πολλά καμάρι μου!

      Διαγραφή
  3. εδωσα και εγω τις ευχες μου με αναρτηση αλλα ηρθα και εδω ! αυτο που ζουμε τρεμεντουλακο, ειναι ιλαροτραγωδια , 100 χρονια μετα οι μεταγενεστεροι θα μας θεωρουν πολυ ζωα ως ελληνες που τα υποστηκαμε χωρις ενα κιχ! αλλα δε βαριεσαι
    ευχομαι αγορακι υγεια και να περασεις τελεια κει στα εξωτερικα! να αγαπας και να αγαπιεσαι:!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι, η ιστορία θα μας καταγράψει ως τους πιο μουδιασμένους λαούς όλων των εποχών. Καλές γιορτές φίλε μου!

      Διαγραφή
  4. Μακάρι το νέο έτος να φέρει μόνο καλά!
    Ευτυχισμένες γιορτές με υγεία και χαρά και καλά να περάσεις στα εξωτερικά!
    Και να μας πεις λεπτομέρειες....έτσι θα μας αφήσεις?..δε θέλουμε εμείς να δούμε?
    Πες πως αυτό θα είναι το δώρο που θα μας φέρεις από το ταξίδι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα φέρει Μαράκι μου αλλά εδώ είμαστε να το παλέψουμε! Σ ευχαριστώ για τις ευχές και αντεύχομαι υγεία, ευτυχία και ηρεμία! Α, λεπτομέρειες ταξιδιών δε λέω, εδώ μόνο τα ευτράπελα!

      Διαγραφή
  5. Και που να δεις τη δήλωση που έκανε ο Άδωνις που λέει ότι για το χρηματισμό του Χαϊκάλη φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε η λογική χάνεται μέσα στην τόση βλακεία!

    Καλές και καυλές γιορτές!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπε τέτοιο πράγμα ο θεός ο Άδωνης; Πόσα να αντέξω!
      Χρόνια πολλά Πρόεδρε, να σαι πάντα καλά!

      Διαγραφή
  6. φτουυυυ....δεν σε πρόλαβα πάλι. Τα χαιρετίσματά μου στα εξωτερικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε πάλι φεύγει; Καλά να περάσεις. Υγεία αγάπη ευτυχία!!! Καλά Χριστούγεννα μικρέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ άλλο γάτε μου, πνίγομαι, θέλω αέρα, άντε χρόνια μας πολλά και υπέροχα!

      Διαγραφή
  8. Καλές γιορτές και σε εσένα, και καλό ταξίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τρεμενάκο καλή ξεκούραση καλά να περάσεις!
    απλά παρέλυσα με το "αλματάκια στο πούσι" χαχαχαχα
    Χρονια Πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τρεμένς μου, καλές γιορτές να έχουμε. Να περάσεις τέλεια ότι και αν κάνεις, όπου και αν βρεθείς. Εύχομαι τα φετινά Χριστούγεννα για σένα να 'ναι μαγικά και η νέα χρονιά να σου φέρει όλου του κόσμου τα καλά, μα πάνω απ' όλα υγεία, αγάπη και χαμόγελα.
    Σε γλυκοφιλώ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ ομορφιά μου, χρόνια μας πολλά, χαρούμενα και υπέροχα!

      Διαγραφή
  11. Χρόνια πολλά Τρεμένς (ή Τρέμενς το προτιμώ), με υγεία, χαρά και ότι επιθυμείς !!
    Γέλασα, η αλήθεια είναι, με τη μοναχή φάτνη και με περί Αντώνη που προσπαθεί ο έρημος αλλά εμείς ανθιστάμεθα σθεναρώς....
    Και μάλλον καλά κάνουμε, αν το κάνουμε !!!
    Να περάσεις όμορφα και περιμένουμε την πρώτη εκπομπή σου
    Ευχές πολλές
    Σόφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόφη μου, πάντα με γέλια και χαρές ακόμα και στα δύσκολα, χρόνια πολλά και υπέροχα!

      Διαγραφή
  12. Καλές μας γιορτές εμάς των κανονικώνε, και μαύρη τους η ώρα αυτονώνε, ξέρουνε αυτούνοι ποιοί είναι.

    Καλά να περάσεις στα εξωτερικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ φίλε μου, θα το παλέψω, δεν θέλω να πάω, η ανάγκη με έκανε...

      Χρόνια μας χαρούμενα και όμορφα!

      Διαγραφή
  13. Καλά να περάσεις, Τρεμενσάκο !!! Αν γελάμε κι αν χαμογελάμε, όλα γίνονται ομορφότερα (εξαιρούνται Άδωνις και Βούλτεψη !).

    Φιλιά Πολλά και Καλές, Ευτυχισμένες Γιορτές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Αγγελική μου, χρόνια χαρούμενα, με υγεία κι ευτυχία!

      Διαγραφή
  14. Nα περάσεις Όμορφα όπου κι αν πας με όποιον κι αν είσαι.
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένε μου, σου εύχομαι κάθε επιτυχία - αχ, στην παρουσιάσή σου θα μαι στις Λόντρες να αερίζομαι - τι να κάμω, θέλω να παραμείνω ευάερος και νηπενθής! πολλά πολλά φιλιά!

      Διαγραφή