Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Αλαμουντίν στον τόπο σου*

*ο τίτλος κλεμμένος από σχόλιο στο fb.

Είδα λοιπόν χτες φιλενάδα - εκεί που χαζολογούσα μετά το μούχρωμα γιατί είχα και μια κόπωσις σωματική, ουχί ψυχολογική, ψυχολογική έχω σήμερα γιατί ξύπνησα με πονοκέφαλο και δεν παλεύεται, α, είναι και σωματική ταυτοχρόνως οπότε μπορούμε να την αποκαλέσουμε ψυχοσωματική που κάνει κι αίσθησις -είδα λοιπόν πίνοντας τον αντιοξειδωτικό χυμό μου στο ένα χέρι και με το τσιγάρο στο άλλο, ρεπορτάζ για την άφιξη της κυρίας Αλαμουντίν, δηλαδή της κυρίας Κλούνη, της τυχερής αυτής κορασίδος που παντρεύτηκε τον πολυπόθητο εργένη - και ποιος από μας δεν ορέχτηκε τον γόη Γεώργιο τον Κλούνη, του οποίου η ομορφιά, το κλας και η μόρφωσις μαγεύει τα πλήθη, η οποία κυρία Αλαμουντίν-Κλούνη τυγχάνει να είναι δικηγορέσσα διάσημος - πιο διάσημος και από την Ελίζα τη Βόζενμπεργκ, όπου είναι και κρίμα γιατί το Ελιζάκι και σε ταινίες έπαιξε και βουλευτίνα είναι (ήτο - δεν το χω παρακολουθήσει) και γενικώς είναι έκπαγλου καλλονής και τεραστίας μορφώσεως, άσε που δεν παντρεύτηκε τον Γιωργάκη τον Κλούνη και την έφαγε το τοπικό τζετ σετ κι από διεθνές μόνο σε χαρτοπετσέτες και μωρομάντηλα. 


Μπερδεύτηκες; Εγώ να δεις κι έχω κι ένα κεφάλι που πάει να σπάσει.


Πάμε πάλι.


Ήρθε λοιπόν η κοπέλα που όλοι γνωρίσαμε πριν λίγο καιρό - εγώ προσωπικώς δεν την είχα ξανακούσει - μαζί με μια μεγάλη ομάδα δικηγόρων από την Αγγλαιτέρα, προσκαλεσμένοι όλοι από την καλή μας την Κυβέρνηση, για να μπριφαριστούν και να δώσουν συμβουλές για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνος στην Ελλάδα. Μέχρις εδώ καλά. 


Τώρα βέβαια θα μου πεις, τόσα λαμπρά ονόματα στη χώρα, τι Κούγιας, τι Λεωτσάκος, τι ο άλλος που μάζευε γραβάτες και μετά τον μαζεύανε στη μπουζού, την Αμάλ και το επιτελείο της έπρεπε να κουβαλήσουμε, νεόνυμφο κορίτσι, να μην προλάβει να δει το σύζυγο με τα τζάμπερς, να τον χαρεί, να πιουν μαζί έναν εσπρέσσο βρε αδερφέ, να κάνουν σχέδια για το μέλλον;


Έπρεπε φιλενάδα, έπρεπε, γιατί θα πρέπει να κατανοήσεις ότι τις εντυπώσεις σε αυτό το θέμα οφείλει να το κλέψει το λάιφστάιλ. Μην κοιτάς που δεν έχεις να φας, που σου παίρνουνε το σπίτι κι έχεις να δουλέψεις απ το 2010, το θέμα μας δεν μπορεί να είναι συνέχεια αυτό, και μιας και η Αμφίπολη όπου να ναι θα ξεφουσκώσει μετά την αποκάλυψη του "ενοίκου" (αναρωτιέμαι τι κοθνόχρηστα να έχει εκεί πέρα ο ένοικος), πρέπει να έχουμε να ασχοληθούμε με κάτι άλλο. Μιας λοιπόν και ο Έμπολα δεν λέει να μας επισκεφτεί να κάνουμε δελτία ανάλαφρα, μας επισκέφτηκε η Αμάλ και το επιτελείο.


Και τι υποδοχή, τι πρόγραμμα, τι στιλ (κακά τα ψέμματα, κούκλα και κομψότατη η Αμάλ), όλα ειπώθηκαν στο δελτίο. Από τι φορούσε, πως ήταν χτενισμένη μέχρι τι έφαγε με τη συνοδεία της στο εστιατόριο γνωστού τηλεσέφ, όλο το μενού με επιδόρπιο και κρασί. Επίσης, λέει, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και επίσκεψη στο Μουσείο Ακροπόλεως και στον Ιερό Βράχο, αν και λέγω αν βρούμε σπορτέξ να της δανείσουμε μιας και πήρε την πτήση την golight της Aegean, αυτής που δεν παίρνεις βαλίτσα αλλά αν θες να πάρεις την πληρώνεις όπως στη Ryanair. Οπότε γιατί να μην πάρεις απλά Ryanair να τελειώνεις; Είναι σίγουρα πιο φτηνή - βρε λες στην τελική να ήρθε με τη Ryan?


Και ήρθα και αναρωτήθηκα φιλενάδα. Έχουμε τόση ανάγκη από γκλάμουρ και από αποπροσανατολισμό σ αυτόν τον έρμο τόπο ώστε να αποτελεί είδηση η άφιξη της συζύγου γνωστού σταρ - όσο αγαπητός κι αν είναι αυτός - για δουλειές; Γιατί μπίζνα είναι, μη μου γελιέσαι, και η Αμάλ και το επιτελείο θα πληρωθούν αδρά αν αναλάβουν την υπόθεση. Τόση λοιπόν ανάγκη μου χεις το λαιφστάιλ μες στο χάλι που μας δέρνει; Δεν σου αρκεί ο Σεφερλής που κάνει τηλεφωνικές φάρσες κια κοψοχολιάζει τον κόσμο ότι θα τους πάρουν τα σπίτια; Δεν σου φτάνει η έρμη η Σκόρδα που μες στα μίνια τη βάλανε να καταβροχθίζει μακαρονάδα μπολονέζ κι απάνω τούρλα με το φουέ; Δεν ξέρεις τι είναι το φουέ; Ο αυγοδάρτης ή αλλιώς σύρμα μαγειρικής.


Ε άμα δεν σου αρκούν σου χω δω το μενού που ταΐσαν την Αμάλ να πάρεις μάτι την ώρα που τρως τη φακή απ τα χθες. Χωρίς φέτα.


Έξω από το εστιατόριο, την υποδέχθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Η Amal Alamuddin επέλξε κόκκινο κρασί για να συνοδεύσει το γεύμα της. Το μενού με θέα τη θάλασσα  που επιμελήθηκε ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου,περιελάμβανε: αχινοσαλάτα, λαυράκι μαριναρισμένο με παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι, τραγανά φιλέτα μπαρμπουνιού με μους μελιτζάνας, κριθαράκι με γαρίδες, φιλέτο χριστόψαρο με μους σελινόριζας και επιδόρπιο παρφέ με κρέμα τυριού σε τραγανό μπισκότο λεμόνι με παγωτό πραλίνα και φρούτα του δάσους!


Επίσης, έτσι για να σου ανοίξω την καρδιά, σου χω αληθινό στιγμιότυπο από τα σόσιαλ τα μύδια. Διότι είμεθα λαός μορφωμένος και αυτό πρέπει να το μάθει η οικουμένη!





Σωστά το λες αγάπη μου, άτιμο πράγμα η Καζαμπλάνκα...



15 σχόλια:

  1. Αχ, εμένα θα μου πεις για την καζαμπλάνκα (με κ μικρό, όπως της μπέμπας2012)...;

    Μια που η κυρία Αλα(μου)ντίν, είναι εξπέρ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και μια που την έχουμε εύκαιρη... μήπως να έριχνε μια ματιά στα πέριξ του Συντάγματος και της ευρύτερης περιοχής πρωτευούσης...;

    (Άσχετο: θέλω επειγόντως τη συνταγή για μους σελινόριζας, περιμένω γάτες και λέω να φτιάξω κάτι πρόχειρο, εύκολο κι αλαφρύ!...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου χω συνταγή τριζάτη
    γ΄ραψε

    Τι χρειαζόμαστε:
    2 σελινόριζες
    2 ξινόμηλα
    700 ml πλήρες γάλα για το βράσιμο
    400 gr βούτυρο φρέσκο
    1 λεμόνι
    αλάτι, λευκό πιπέρι
    χαμόγελο και χαρά

    Πώς το κάνουμε:
    Ξεκινάμε καθαρίζοντας και κόβοντας τις σελίνόριζες σε κυβάκια. (Αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι της συνταγής). Τα κομμάτια τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτια της σελινόριζας και ρίχνουμε γάλα ίσα να τα σκεπάσουν και βράζουμε για 20 λεπτά.
    Μόλις περάσει το 20λέπτο,προσθέτουμε και τα καθαρισμένα ξινόμηλα και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά. Θα δείτε ότι το γάλα θα κόψει, μη σας ανησυχήσει είναι απόλυτα φυσιολογικό.
    Μετά το 10λέπτο με μία τρυπιτή κουτάλα παίρνουμε τα κομμάτια της σελινόριζας και ξινόμηλα και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό για να αφαιρέσουμε τα υγρά.
    Βάζουμε τα κομμάτια σελινόριζας και τα μήλα στο mixer και προσθέτουμε σιγά-σιγά και λίγο-λίγο το βούτυρο, όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε .
    Ο πουρές σας είναι έτοιμος. Αν προλάβετε και δεν τον φάτε με το κουτάλι μπορεί να συνοδέψει ωραιότατα φιλετάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν προκάμω να τα προμηθευτώ όλα τούτα, η γάτα... :(
      Απαλεύτου, η συνταγή, ομολογώ!!!
      Σ' ευχαριστώ και, βεβαίως, καλώς σε βρήκα!!!

      Διαγραφή
  3. βρε παιδιά ,ε όχι να γίνουμε όλες οι ωραίες ίσα κι όμοια!
    Αυτη ,αν αφαιρέσεις μακιγιάζ και ντύσιμο,αν ήταν μια απλή κι όχι πλουσία ούτε οι γάτοι που θα εχει καλεσμένους η Roula The Cat δε θα την κοίταγαν! Κοκαλιάρα είναι ,μαυροτσούκαλη είναι,μεγαλοκοπέλα είναι.....χόρτασε ο Κλούνη γυναίκες και στραβώθηκε σ'αυτήν! Μηπως και θα βλέπονται;
    Δωρεάν να με τάιζες αυτο το μενού δεν το'τρωγα! Αλλά τι ξέρω εγω η πτωχειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε που είναι και κοκάλλω. Τσάμπα το παλλικάρι, τσάμπα ο Γιώργης μας, τον έφαγε η μέγαιρα!

      Διαγραφή
    2. Άσε που έχει μια μύτη που καθόλου δεν της κολακεύει το προφίλ! Τσάμπα το παλικάρι, τσάμπα και τόσα ρεπορτάζ απο τα εγχώρια! Μα να μην είναι συνέχεια καλοκαίρι, λέω τώρα εγώ, να έχουμε ωραιότατο γκλάμουρ από τη Μύκονο και τις κρουαζέρες με τα κότερα στο Αιγαίο; Τέλος πάντων, θα κάνω μια μέρα τη μους, μιας και ανέφερες τη συνταγή, κι αν ο δικός μου μού τη φορέσει καπέλο θα περάσω να σου πω αν μου πηγαίνει...
      Την καλησπέρα μου :)

      Διαγραφή
    3. Ό,τι και να λέτε εσείς, της τράβηξε κάτι ασπασμούς σβουριχτούς το δικό μας, το εγχώριο Λουκά-προϊόν... που ήταν όλοι δικοί της!

      Διαγραφή
    4. @ Fri, α, η μύτη δεν με χαλάει, εδώ κοτζαμάν Στρέιζαντ κι έκανε καριέρα λαμπρή, να τα βραβεία, να τα τούτα, να τα κείνα, μην το συζητείς. Αν την κάνεις και στη φέρει καπέλο να με ενημερώσεις να σε στείλω στο Άσκοτ - αντιλαμβάνεσαι!

      @Roula The Cat, ζηλεύω, πάντα ήθελα εκδηλώσεις αγάπης από την Κα Λουκά, είναι μια φαντασίωση που έχω παιδιώθεν!

      Διαγραφή
    5. Αντιλαμβάνομαι σαφώς! Θα σε κρατώ ενήμερο...
      Εμ η διαφορά της κιουρίας από τη Στρέιζαντ είναι πως η δεύτερη είναι κοτζαμάν, τέλος πάντων ας το δεχτώ...

      Διαγραφή
  4. Ετοιμαζόμουν να κάνω έναν καλοσυνάτο, μην πω και μελιστάλαχτο, εκτενή κοινωνικό σχολιασμό περί της ομορφάδας της κ. Αλαμουντίν, αλλά είδα το σκλήρυνση καζαμπλάνκας και όπως καταλαβαίνεις ξέχασα τα πάντα!!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το γελάς, είναι άτιμο πράμα η Καζαμπλάνκα, ενώ το Μαρακές απείρως ομορφότερο!

      Διαγραφή
  5. Ποια σκατά είναι αυτή η Αλαμουνίν που μας έχουν πρήξει το πέος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαστε σοβαροί ρε; Πού πάμε σα χώρα; Την ταΐζουν φιλέτα μπαρμπουνιού και σάλτσες Μαδαγασκάρης; Πιάσε ρε κανα κοψίδι να χορτάσει το κορίτσι! Αίσχος! Είχα σκοπό να πάω Ιταλία αλλά πλέον ντρέπομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, εγώ θα πάω, ίσως αν τη δω εκεί να της εξηγήσω για το τι θα πει γουρουνοπούλα!

      Διαγραφή