Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Άν ραγίσει το γυαλί...

Αχ φιλενάδα, τι τραβάω να ξερες τι τραβάω, άγαλμα θα μου χες κάνει στην Πλατεία Ειρήνης που είναι το νέο trend της πόλης απ' ότι ακούω, γιατί εγώ δεν ξέρω, έχω να βγω για drink ούτε που θυμάμαι από πότε. Θα με ρωτήσεις το γιατί και θα σου απαντήσω ευθαρσώς. Απλά δεν μου λειψε βρε συ, δεν μου λειψε καθόλου το πάστωμα σε bars και clubs, την καταβρίσκω με φίλους και το μωρό σε κανα σπίτι, να τρώμε, να πίνουμε και να γκρινιάζουμε ότι ήρθε το καλοκαίρι και πως θα βγούμε στην παραλία και όλα αυτά τα φιλοσοφικά (Ούτε μαγιό δεν έχω πάρει ακόμα, δεν τολμώ σου λέω, θα πρέπει να πάρω εκεί στο Φαινόμενο στα XXL κανά τεντόπανο να κρύψω τη γύμνια μου στην αμμουδιά... άσε με σου λέω και ξαναμαναπεινάω).

Ένα θα σου πω κι ότι κατάλαβες κατάλαβες.

Άλλος για Ρόδο τράβηξε - πήγε - κι άλλος για Σαλονίκη. Ξενιτευόμαστε για τον φτερωτό τον έρωτα, θα μου πεις εντός των συνόρων ξενιτεμός είναι; Ναι μαντάμ, όταν δεν μπορείς να συνεννοηθείς για το άτιμο το σουβλάκι, ξενιτεμός είναι (πλάκα σου κάνω μικρή μου, τη Σαλονίκη δεν την αλλάζω με τίποτα). Κάποιοι σε λίγο δεν θ αλλάζουν τη Ρόδο - ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε, με ξέρεις δα - και θα μαστε όλη η παρέα σκορπισμένη στις 4 γωνιές της Ελλάδος να ερωτοτροπούμε. (Και στο λεγα κουμπάρα για το βοσκό στον Ψηλορείτη και τίποτα εσύ, κάτσε καλά γιατί θα σου βρω τεκνό στο Καστελόριζο και να σε δω πως θα πηγαίνεις, και όταν λέω τεκνό εννοώ τεκνό, να μην μπορείς ν αντισταθείς, όχι μέτριο πράμα, αλλιώς πως θα σ έχω στα καράβια δις μηνιαίως τουλάχιστον να τραμπαλίζεσαι;)

Τι έλεγα; Α ναι, για τη μοίρα μου τη μαύρη που δε λέει να μ' αφήσει 1 μέρα να χαλαρώσω, να ξεκουραστώ, να χαμογελάσω...

Ξυπνάω λοιπόν το Σάββατο στις 5 το πρωί να ετοιμαστώ να πάρω εκείνο το Υπέροχο Τρένο Που Πάντα Για Κάποιο Απροσδιόριστο Λόγο Αργεί, και κατά τις 6.20 βγαίνω ν αλλάξω θέση στο αυτοκίνητο γιατί θα έλειπα 3 μέρες και ήθελα να το βάλω κάπου πιο κοντά στο σπίτι (αν έβρισκα θέση).
Βγαίνω που λες, πάω στο σακαρακάκι μου και ανακαλύπτω με σοκ και δέος ότι κάποιο αχαρακτήριστο ον έχει πάρει μια κοτρώνα κι έχει σπάσει το πίσω τζάμι. Στην αρχή προσπαθούσα να καταλάβω το γιατί, μετά είδα ότι είχαν ρίξει το πίσω κάθισμα για να έχουν πρόσβαση στο πορτ μπαγκάζ και να κλέψουν από μέσα:

•Τα βατραχοπέδιλα, τα οποία τα χω αγοράσει 6-7 χρόνια και τα χω χρησιμοποιήσει μια φορά μόνο στο Πήλιο που χα πάει κάτι χιλιόμετρα μέσα για να γυμναστώ και κουράστηκα και είχα και την Κούκου την τρελή μαζί, χωρίς βατραχοπέδιλα αυτή να ρχεται τσούκου τσούκου και οι άλλοι να καλούν την ακτοφυλακή για να μας μαζέψει γιατί μας είχαν χάσει απ τα μάτια τους. Επειδή λοιπόν ξέρω να κολυμπώ καλά και δεν το ξανακάνω τόσο βαθιά, δεν τα ξαναχρησιμοποίησα αν και κακώς γιατί σφίγγουν τις γάμπες και αποβάλλουν τις τοξίνες. Μετά κάνεις ένα τσιγάρο μόλις βγεις να τις ξαναπάρεις, μη μου ανησυχείς.

• Την ψάθα την μπλε ριγέ που δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ γιατί προτιμώ εκεί που χει ξαπλώστρες και φρεντοτσίνους - ναι φιλενάδα, είμαι κι εγώ από Εκείνους...

• Σετ μάσκα-αναπνευστήρας, επίσης μάλλον αχρησιμοποίητο. Φοβούμαι δε, ότι μετά από τόσα χρόνια στο πορτ μπαγκάζ και με τη ζέστη που χουν φάει θα χουν λιώσει αμφότερα και θα χουν αλλάξει σχήμα.

• Ρεζέρβα και σετ γρύλος - αχρείαστα να ναι γιατί με τη σκόνη που χουν πιάσει οι ρόδες ούτε ο Σουγκλάκος δεν μπορεί να τις ξεβιδώσει.

• Πυροσβεστήρας, που άμα πιάσω (χτύπα ξύλο) φωτιά πιο πιθανό είναι να βγάλει κομφετί παρά αφρό μετά από τόσα χρόνια.

• Τρίγωνο κινδύνου το οποίο επίσης έχει λιώσει απ τη ζέστη κι έχει γίνει τραπέζιο της συμφοράς.

• Καλώδια για να παίρνεις ρεύμα από άλλες μπαταρίες (το μόνο χρήσιμο μέχρι στιγμής μαζί με τη ρεζέρβα).

• Φαρμακείο το οποίο δεν έχω ιδέα τι έχει μέσα, είμαι σίγουρος δε ότι και να ξερα δεν θα μου χρησίμευε.

• Μια ομπρέλλα θαλάσσης μπλε ριγέ επίσης σπασμένη την οποία απλά έχω βαρεθεί να πετάξω.

• Αυτο Εκεί Που Βάζεις Το Καλοκαίρι Στο Παρπρίζ και ανάθεμα κι αν το θυμάμαι ποτέ να το βάλω.

• Σκόνη, Χώμα, Αίμα, Δάκρυα και Ιδρώτα...

Αφού όπως αντιλαμβάνεσαι δεν είχαν κλέψει τίποτε απ όλα αυτά και δεν μπήκαν στον κόπο ν ανοίξουν το ντουλαπάκι μπροστά να πάρουν το διαολεμένο το ηχοσύστημα ή κάτι τσίχλες που χω εκεί μέσα αφημένες το μόνο που κατάφεραν ήταν να μου ανεβάσουν το αίμα στο κεφάλι πρωί πρωί και να με βάζουν σε διαδικασία να δω τι θα κάνω που ταξίδευα σε λίγο.

Ευτυχώς η λογική επρυτάνευσε και πήρα το τρένο ενώ ειδοποίησα την αδερφή μου την καλή να το αναλάβει. Κι έτσι κι έγινε, ήρθα σήμερα και το τουτού έχει όλα του τα τζάμια...

Α, κοίτα φιλενάδα, αν κάνεις ασφάλεια βάλε και θραύση κρυστάλλων γιατί σου τ' αλλάζουν τσάμπα με ένα τηλεφώνημα κι έτσι όπως είναι πια τα πράγματα, δυστυχώς, μας βλέπω να μας σφάζουν για 5 ευρώ και 2 κιλά ντομάτες...

Πάρε και τη νικήτρια, γιατί το αξίζει!




20 σχόλια:

  1. πολυ ωραια η Σουηδεζα και το τραγουδι!!το μονο που εχω κάνει ειναι ασφαλεια για θραύση!το εχω παθει ,αλλά από πετρα που πεταχτηκε απο άλλο αυτοκινητο!
    χάλια τα πράγματα παντού,ούτε τη μέρα δεν μπορούμε να κυκλοφορησουμε πια........πότε θα πάρουμε μαγιό;θα μας τα πάρουν τα καλύτερα,χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία η άτιμη, το άξιζε κι ακόμα παραπάνω... ενημερώθηκα ότι μου αγοράστηκε μαγιό ερήμην, από αύριο γιαούρτια!

      Διαγραφή
  2. Τέλος καλό, όλα καλά! Ελπίζω να μην σου χάλασε τη διάθεση στη Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι όχι, μετά από λίγες ώρες στο τρένο το ξέχασα, ευτυχώς το χω αυτό!

      Διαγραφή
  3. Τι τραβάς κι εσύ λατρεμένε μου.
    Ενα ταξίδι ξεκίνησες να πας και τι σου έτυχε!
    Είδες όμως η καλή η αδρερφούλα πως σε προσέχει;
    Εγώ που δεν έχω αδέρφια σε ποιον θα τηλεφώναγα;
    Αντε να ξεκουβαληθεί η κολλητή απ' την άλλη άκρη της Αθήνας...
    Τουλάχιστον πέρασες καλά;
    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν να την πάρω τη σύγχιση πρωί πρωί, αλλά ξέρεις κάτι φιλενάδα; Ό,τι μπορεί να φτιαχτεί θα φτιαχτεί και δεν θα σκάσω, πέρασα πολύ όμορφα, ήσυχα και ξεκούραστα! Φιλιά μικρή μου!

      Διαγραφή
  4. Εμένα μου κατεδαφίζουν συνέχεια τον καθρέφτη. Λες να είναι προμήνυμα;;
    Εγώ όμως, θα τους την σκάσω. Πίσω έχω μόνο μία ψάθα και έναν πυροσβεστήρα που δεν κάνει τίποτα. Ρεζέρβα δε θυμάμαι αν έχω.. Φαντάσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου το χουν κάνει και μένα τα τέρατα, ίσα να δίνουμε κατοστάρικα τσάμπα γιατί μας περισσεύουν... ας είναι...

      Διαγραφή
  5. Οχι ρε γμτ! Γιατί γμτ μου όλα τα καλά σε σένα?
    Μήπως να κάνεις ένα ευχέλαιο καμάρι μου γιατί νομίζω ότι είτε σου ΄χουνε κάνει βουντού είτε σε έχουνε ματιασει!
    Φτου φτου φτου! Φτύνω και ματαφτύνω γιατί έχω και μάτι πελώριο και κακό η γυναικα...

    Υ.Γ Μάλλον ο πρωην σε γλωσσοτρώει... :-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με φάγανε φιλενάδα που είμαι ένα κουκλί και με ζηλεύουν! Ο πρώην, όχι ο Πρώην, ναι; Ναι!!!

      Διαγραφή
  6. τέλος καλο και όλα καλα βαλε στη διαπασών αυτό το υπέροχο κομμάτι και απολαυσετο
    απόψε γεμίζει ολοένα το φεγγάρι, θα χει πανσέληνο σε λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά είμαι καλέ μου, όλα καλά! Μα δεν είναι υπέροχο;

      Διαγραφή
  7. Εμένα, μέσα σε δύο χρόνια, μου το έχουνε τρακάρει γύρω γύρω(παρκαρισμένο) μου έχουνε σπάσει διαδοχικά ΟΛΑ τα φανάρια, μου έχουν κάνει χαρακιές με κλειδί (γαλλικό) σε όλο το μήκος και το πλάτος του καπό, μου έχουν κατσαβιδιάσει το πορτ μπαγκάζ (το οποίο δεν μπορώ να ανοίξω πια) και έχουν βρει μέσα ότι ακριβώς, μα ακριβώς βρήκαν και στο δικό σου, μου έχουν σπάσει το τζάμι, μου έχουν σπάσει το τιμόνι, έχουν ενώσει τα καλώδια και το έχουν κλέψει, για να το βρω δυο τετράγωνα παρακάτω... Υπάρχουν κι άλλα, αλλά δεν τα θυμάμαι όλα. Αυτό δεν είναι αυτοκίνητο. Είναι η Μπλανς Επιφανί! Καταλαβαίνεις πως δεν μπαίνω στον κόπο να αγοράσω καινούριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α μια χαρά σου φέρονται βλέπω, δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω προς τι οι βανδαλισμοί, μια φορά το βρήκα κι εγώ με βγαλμένο καθρέφτη, και όχι δεν ήταν από ατύχημα και άλλη μια με ένα τεράστιο βαθούλωμα στο πορτ μπαγκάζ, τι να κάνουν τα αμαξάκια μας ωσάν την Μπλανς στηρίζονται στην ευγένεια των ξένων αλλά φευ, δεν τη βρίσκουν...

      Διαγραφή
  8. πολύ χρηστικά πράγματα είχες στο αυτοκίνητο...
    μετά που θα τα είδαν οι κλέφτες, απορώ πως δε σου άφησαν και κανένα πενηντάευρο...

    καλά να περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχαν τα παιδιά, αλλιώς θα μου άφηναν 50 ευρώ κι ένα τεψί μουσακά να μην πεινάσω... τι να πω

      Διαγραφή
  9. Ηλιοπροστασία το λένε Αυτό Εκεί Που Βάζεις Το Καλοκαίρι Στο Παρπρίζ!
    Και καλά δεν το συζητώ! Κακό μάτι είναι αγάπη μου, που έχει πέσει σε εμάς τους Οσκαροστεμένους!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α να γεια σου και δεν θυμόμουν πως το λένε το άτιμο. Άκου φιλενάδα, πριν 1 βδομάδα έσκασα 700 ευρώ για το αμάξι που είχε πάθει μια ζημιά, τώρα σπάσανε το τζάμι, αύριο ποιος ξέρει... θα το δωρήσω στους Πακιστανούς της γειτονιάς να ησυχάσω (αλλά το θέλω το δύσμοιρο για κανένα ταξιδάκι)

      Διαγραφή
  10. Δηλαδή καλό μου ο καιρός δεν σε χαλάει? Θελεις να μου πεις οτι σε εμπνέει ν' αγοράσεις μαγιώ χειμερινέ μου κολυμβητή? Εγώ ήλθα και έφριξα. Το απόγευμα που μας πέρασε παραλίγο να πάρω μαζί μου στην έξοδο χοντρουλο μπουφάν που έφερα μαζί μου. Πάντως την αλλη βδομάδα υπαρχει υποσχεση γιά υψηλές θερμοκρασίες οποτε θα απολαύσω τουλάχιστον την Κρήτη με ή χωρίς μαγιώ. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάλια χάλια, ευελπιστώ ότι το ΣΚΔΤ θα είναι καλός μπας κι εγκαινιάσω το πληθωρικό κορμί μου στα γαλάζια νερά... νισάφι πια!

      Διαγραφή