Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Περί Τυφλότητος


Που είσαι ρε φιλενάδα; Πως τα δες τ' αποτελέσματα; Είσαι ικανοποιημένη; Τι; Δεν το περίμενες το ποσοστό των νεοδικτατορίσκων; Εξεπλάγης; Αλήθεια ρε φιλενάδα; Γιατί;

Εγώ θα σου ομολογήσω ότι δεν εξεπλάγην καθόλου και άσε με να σου ξετυλίξω πολύ απλά το σκεπτικό μου το οποίο ίσως είναι απλοϊκό γιατί όπως γνωρίζεις ούτε πολιτικός αναλυτής, ούτε δημοσιογράφος είμαι, ένα απλό παιδί της διπλανής πόρτας, με την όποια μόρφωση και καλλιέργεια διαθέτω, πως θα μπορούσα εγώ να μη νιώσω σεβασμό για εκείνον τον άνδρα και να αμφισβητήσω τις όποιες αποφάσεις και πράξεις του μπροστά στο δέος εκείνο - ώπα ώπα, από αλλού είναι αυτό, η απεργός πείνας το πε και όχι εγώ, απλά ταυτίστηκα ρε φιλενάδα, τι να κάνω, ένα αχλάδι έφαγα ο δύστυχος και ζαλίζομαι απ την πείνα... τι έλεγα λοιπόν; Α ναι, η προσωπική μου άποψη για το χυδαίο -κατά τη γνώμη μου πάντα- γεγονός της εισόδου με μεγάλο ποσοστό του Πλατινέ Μουχρώματος στη γλυκειά μας τη Βουλή.

Πριν κάμποσα χρόνια, όχι και τόσα πολλά ώστε να μη γνωρίζουμε και να έχουμε ξεχάσει, η χώρα μας υπέστη μια "Επανάσταση", μια Χούντα βρε αδερφέ, μια Δικτατορία με σήμα το πουλί (γιατί άλλο το πουλί του ναύτη, άλλο του καντηλαναύτη - οπότε πόσο μάλλον αν είναι του Δικτάτορα, φλεγόμενο το πουλί), η οποία διήρκησε 7 χρόνια. Επί 7 ολόκληρα έτη λοιπόν η Ψωροκώσταινα κυβερνήτο από χυδαίους δικτατορίσκους, μικρούς κομπλεξικούς τυρράνους, οι οποίοι μέσω των οργάνων και οπαδών τους υποδούλωσαν, βασάνισαν κι εξευτέλισαν έναν ολόκληρο λαό, ένα λαό ναι μεν περήφανο και αγωνιστή, αλλά ταυτόχρονα διχασμένο σε διάφορα πολιτικά διλλήματα. Κι εδώ έρχεται η λέξις κλειδί. Όχι το βασάνισαν, ούτε το υποδούλωσαν. Το οργάνων. Ναι αυτή η απλή λεξούλα. Τα όργανα των βασανιστών.

Αυτοί λοιπόν οι συμπολίτες μας που με τον έναν ή με τον άλλων τρόπο ευεργετήθηκαν από το κατάπτυστο καθεστώς είναι λογικό αν μη τι άλλο και κρυφά και φανερά να υποστηρίζουν αυτό το οποίο τους ευεργέτησε, τους τάισε, τους βόλεψε όσο κι αν αυτό είναι στην τελική ένα αδηφάγο τέρας που για να ταίσει τα παιδιά του ξεψαχνίζει πολλαπλάσιο αριθμό ανθρώπων, ντροπιάζει κάθε έννοια ανθρωπισμού και δημοκρατίας. Κι αν μου πεις ότι που ήταν τόσα χρόνια αυτοί οι άνθρωποι, τι ψήφιζαν και δεν τους ξέραμε, δεν τους είχαμε καν υποψιαστεί, θα σου απαντήσω πως πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια είτε καταπιέζονταν ψηφίζοντας δεξιό κόμμα - τη Μεγάλη Παράταξη του Αντώνη, που τότε δεν ήταν του Αντώνη, ήταν κάποιου άλλου, είτε εκείνη την ΕΠΕΝ, είτε αργότερα προσχώρησαν στο ΛΑΟΣ αν πραγματικά ένιωθαν ότι τους εξέφραζε. Και μην ξεχνάς ότι η παλιά γενιά εκείνων των ανθρώπων έιχε και απογόνους, φυσικά επηρεασμένους από τους παλαιούς όπως γίνεται πάντα.

Από τη στιγμή όμως που τα πράγματα στην πολιτική άλλαξαν κατά πολύ και ο σοσιαλισμός του ΠΑΣΟΚ με το φιλελεύθερο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έγιναν ένα και το αυτό, οι άνθρωποι αυτοί δεν ήθελαν - μπορούσαν να ψηφίσουν την Τέως Μεγάλη Παράταξη για τον απλούστατο λόγο ότι πλέον δεν τους εξέφραζε. Και από τη στιγμή που το ΛΑΟΣ συγκυβέρνησε για όσο συγκυβέρνησε μαζί τους, δεν τους εξέφραζε επίσης. Οπότε τι πιο λογικό να μην τηρηθούν πλέον ούτε τα προσχήματα και να ψηφίσουν αυτό που τους εκφράζει ή που νομίζουν ότι τους εκφράζει; Διότι τι ξέρουμε για το Πλατινένιο Μούχρωμα; Τίποτα. Δεν βγήκε κανείς στην τηλεόραση εκπρόσωπός του να μας διαφωτίσει, να μας στρέψει προς αυτό ή εναντίον του. Τώρα το γιατί, ακούγεται ότι δεν δέχτηκαν οι ίδιοι, ίσως γιατί ήξεραν ότι δεν θα κρατήσουν σε πολύ ξεσκόνισμα, η μάσκα των προστατών που προσπάθησαν να πουλήσουν πριν τις εκλογές θα αναγκαζόταν να βγει αν τους περιελάμβανε κάποιος έμπειρος και σωστός δημοσιογράφος...

Βέβαια, κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν ψήφισαν μόνο οι Φιλοπουλικοί το Πλατινένιο Μούχρωμα. Όχι. Κάποιοι ψήφισαν γιατί ζώντας σε περιοχές προβληματικές από εγκληματικότητα και ανεργία, σε δοκιμασμένους δρόμους μέσα σε ένα κράτος ανάλγητο που δεν σέβεται και δεν υπολογίζει στο ελάχιστο τον πολίτη, βαρέθηκαν να ακούνε θα θα θα θα θα θα θα και αποφάσισαν - βλακωδώς κατ εμέ- να δώσουν την ψήφο τους σε προστάτες. Κάποιοι ίσως από περιέργεια. Κάποιοι για πλάκα και ούτω καθεξής. 

Εν τω μεταξύ, αν κάτσεις και ρωτήσεις γνωστούς, φίλους, συγγενείς, όλο και κάποιος θα έχει κάνει το ατόπημα. Ξέρεις ε; Δεν κατέβηκαν τέρατα απ τον Άρη να ψηφίσουν, εγώ, εσύ και γνωστοί και φίλοι μας ψήφισαν. Τραγικό; Ναι. Αναμενόμενο; Απόλυτα. 

Γιατί; Γιατί έτσι. Τώρα να δούμε τι θα τους κάνουμε κι αυτούς που φορτωθήκαμε, δεν μας έφταναν όλοι οι άλλοι....

Α, και που σαι Αλέκα, μια κουβέντα μόνο επειδή σ αγαπώ πολύ, με τα συνεχόμενα όχι δεν κερδίζεις ψήφο ούτε πας μπροστά. Με τα συνεχόμενα όχι χαίρεται ο Αλέξης και καλά κάνει. Νυσάφι πια.

Υ.Γ. Άσχετο αλλά θέλω να το αναφέρω. 
Αξιέραστε κε Βαλλιανάτο, διάβασα κάπου και δεν θυμάμαι που, ότι έγραψες στο φατσοβιβλίο σου πως ο εκλιπών Μητροπάνος ήταν ομοφοβικός. Μου δημιουργήθηκαν οι εξείς σκέψεις ως αδερφή που σέβομαι τον εαυτό μου.
α. Χέστηκε ο Πολύδωρος Γρηγόρη παιδί μου
β. Χέστηκε η Φατμέ
γ. Χέστηκα κι εγώ που μου άρεσε ο μακαρίτης
δ. Χέσε ψηλά κι αγνάντευε
ε. Ο κόσμος δεν περιστρέφεται ούτε γύρω απ το δικό σου κώλο, ούτε γύρω απ το δικό μου. Έχει κι άλλα πράγματα να κάνει. Ασχολήσου με ό,τι σε παίρνει και άσε το συγχωρεμένο στην ησυχία του.

Υ.Γ.2 Και για να δικαιολογήσω εντελώς τον τίτλο να σου πω ότι σήμερα παραλίγο να τυφλωθώ από κομμάτι καπνού που μπήκε στο μάτι μου πρωί πρωί και είδα κι έπαθα να το βγάλω. Τέτοιο πόνο στο μάτι δεν έχω ξαναπεράσει, άστα φιλενάδα, τον πειρατή θα παίζαμε στο τέλος... (επίδομα μονοφθαλμίας υπάρχει; Λέξη τέτοια υπάρχει;)

32 σχόλια:

  1. Το συμπέρασμα είναι ένα λοιπόν: Το κάπνισμα ΒΛΑΠΤΕΙ! χαχαχαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε καταράστηκε ο πατέρας που δεν του δίνεις μια τζουρίτσα του ανθρώπου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι παιδί μου, κάνω ήδη ενεργειες για να ξαναπάρω το όσκαρ του χρόνου, έχω ένα όνομα και οφείλω να το διατηρήσω!

      Διαγραφή
  3. θα πας για άλλο όσκαρ φέτος.. πάει η γκρίνια !! και όταν το πάρεις μην ξεχάσεις να ευχαριστήσεις τους γονείς σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να το συζητήσω με τα αγαπημένα Partalia να δω τι άλλες κατηγορίες παίζουν να κινηθώ αναλόγως και να βρω κατάλληλο outfit!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε μου συμφωνώ, αγανακτισμένοι κάνανε το ατόπημα. Αυτοί που πριν τα βάλουνε με τους ξένους, φωνάζανε έξω απ΄τη Βουλή. Πώς το πήραν αλλιώς, δεν χρειάζεται ανάλυση...
    Ο Βαλλιανάτος, αν θυμηθώ και την άδικη επίθεση που έκανε στην Κανέλλη, δικαιώνει την (παρά)φραση "ο ήλιος καίει τους γκέι".
    Και πού να σφίξουν κι οι ζέστες. Να θυμηθούμε να τον βάλουμε στις κάμαρες όταν πηδιόμαστε να μας βαστάει τα μπόσικα.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ φιλενάδα, οι επόμενες θα γίνουν όταν θα έχουν σφίξει οι ζέστες... για να δούμε τι θα δούμε επιτέλους...

      Διαγραφή
  6. '' τι ειναι η Ελλαδα μας ; μην ειναι οι καμποι ;'' Δυστυχως ,η Ελλαδα εγινε ενας απεραντος καμπος. Ισοπεδωθηκε.

    τι τρως αποψε;; δωσε καμια ιδεα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα απέραντο μπουρδέλο γλυκιά μου...

      Μη σου οπω τι τρώω γιατί άρχισα δίαιτα, μπιφτέκια και κοτόπουλα και σαλάτες...

      Διαγραφή
  7. Λατρεμένε μου πολύ καλά τα λες!
    Ουφ και πολύ ασχοληθήκαμε μαζί τους.
    Κομπλεξικά ανθρωπάρια είναι.
    Σε φιλώ καλέ μου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα πώς το καταφέραμε αυτό; Πώς από το 'περί φωτίσεως' που έλπιζα εγώ φτάσαμε στο 'περί τυφλότητας' που συμπέρανες εσύ;
    Μα είμαστε έτσι εμείς οι Έλληνες που δε μπορούμε τελείως να χαρούμε, πάντα να υπάρχει ένα βαρίδι (ή συνήθως περισσότερα) να μας κρατάει δραματικά κάτω.

    Έχεις προφανώς δίκιο για τον προβληματισμό σου με τα χρυσά αυγά. Τι είδα κι ένιωσα τουλάχιστον 6,97 % ντροπή; Υπάρχει βέβαια κι εκείνο το 35% που δε φάνηκε να 'φωτίζεται, που δε μπόρεσε να ξεφύγει από τα ψεύτικα διλήμματα, μα αυτοί (και οι εκπρόσωποί τους) μπορούν (ίσως) να χαρακτηριστούν ως γραφικοί. Εκείνο όμως το 6.97% (κι ακόμα περισσότερο οι εκπρόσωποί τους!) πολύ φοβάμαι ότι θα κάνουν πολλά παραπάνω από αυτά που αντέχει η δημοκρατία μας (κι όχι απαραίτητα μέσω της παρουσίας τους στη Βουλή)...

    Ξέρεις τι νομίζω εγώ; Πως σαν φάρσα πρέπει να το δούμε αυτό, σαν μια μεγάλη κακόγουστη φάρσα. Εντάξει το κάναμε, γελάσαμε (πικρά), κι όταν μας ξανά καλέσουν να ψηφίσουμε για τη δημοκρατία μας θα το κάνουμε με περισσότερη σοβαρότητα κι ευθύνη. Άντε να δούμε..

    Την καλησπέρα μου αγαπητέ μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δούμε στις επόμενες το 35% θα πάρει ευθύνη ή θα πάει για καφέ; Την καλησπέρα μου αγαπημένη!

      Διαγραφή
  9. Άμα σου πω ότι ξέρω ομογενή (πφφφ... αλβανό) που ψήφισε χρυσή αυγή πως θα σου φανεί;
    Ρε Τρέμενς, μήπως το εστιάζουμε στο χρώμα και δε θέλουμε να το παραδεχτούμε;
    Στο μεταξύ σήμερα το πρωί ο άντρας άκουγε φωνές στη δουλειά και βγήκε να δει τι γίνεται. Τρία "παλικάρια" (από αυτά με τις μαύρες μπλούζες) είχαν ρίξει στο πεζοδρόμιο έναν Βούλγαρο που είχε την ατυχία να'ναι μελαμψός και τον σάπισαν στο ξύλο. Η αστυνομία (α,χα, ανέκδοτο!) ήρθε σε μισή ώρα.
    Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ποιος θα ασχοληθεί; Αυτό που δε νομιμοποιούνται να κάνουν οι αστυνομικοί, το κάνουν κάποιοι άλλοι. Γιατί να χαλάσουμε τη ζαχαρένια μας;

    Περί Βαλλιανάτου, αρχιδόπιτα. Όπου τον παίρνει κράζει, κι όπου τρώει, γλύφει. Ο Ανδρέας (ο γνωστός) τον είχε στην μπάντα γιατί φοβόταν μη μιλήσει. Ο Γιωργάκης, ακόμα περισσότερο. Το γεγονός πως πλέον ασχολείται με το ποιος νεκρός ήταν ομοφοβικός, εμένα μου κάνει αμελητέα ενόχληση, μικρότερη κι από βηχαλάκι. Γιατί για να τα βάλεις με τος πεθαμένους, είναι πιο πούστικο κι από την πουστιά την ίδια. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το από ποια τρύπα τον τρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ρε συ, μη δούμε σκουρόχρωμο σ αυτή τη χώρα, αμέσως τον κατατάσσουμε στους βρωμιάρηδες, το θέμα είναι ότι γνωρίζω πολλούς ανοιχτόχρωμους βρωμιάρηδες και πειναλέους στην ψυχή...

      Ο φίλος Γρηγόρης κάνει ό,τι μπορεί για το φαινέσθαι μου φαίνεται, κρίμα δεν είναι; Κι εμείς γαμιόμαστε μαντάμ, δεν κάνουμε έτσι...

      Διαγραφή
  10. όταν όλα σχεδόν τα κόμματα έθεταν ως μέγιστο πρόβλημα της χώρα τους μετανάστες αλλά δεν παρουσίαζαν κάποια λύση πέρα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ήταν σίγουρο πως οι αφελείς θα στρέφονταν σε αυτούς που πίστευαν πως θα διόρθωναν το πρόβλημα. Πραγματικά φρικ΄το όλο αυτό. Όσο για τον Βαλλιανάτο που έκραξε την Κανέλλη και τον εκλιπόντα Μητροπάνο χαίρομαι που είχε την εκλογική περιφρόνηση που του άξιζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, το κράτος αναλγησίας επέτρεψε στα νεοναζιστάκια και στους Καιάδες να πάρουν τα πάνω τους... Όσο για το Γρηγοράκη θα χρησιμοποιήσω την Τασούλα

      έχει ξεφύγει...

      Διαγραφή
  11. Ένα πράγμα μόνον θα πω κι ύστερα θα σωπάσω:
    Χώσε κι άλλα στην Αλέκα.

    Φιλιά!

    ΥΓ. Ελπίζω τα χρυσαύγουλα να μείνουν εκτός Βουλής στις επερχόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εδώ ο κόσμος καίγεται και το κατί χτενίζεται...Άρε Βαλλιανάτε πότε θα καταλάβεις πως με το να δακτυλοδείχνεις τους ομοφοβικούς δεν προάγεις το LGBT κίνημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά μας κάνει ακόμα πιο μισητούς στην κοινωνία, έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
  13. Για τον Βαλλιανάτο ένα έχω να πω: τόσα χρόνια που έτρωγε από κρατικοδίαιτες θέσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν μια χαρά, τώρα αποφάσισε πως θέλει και έδρανο στη βουλή και συστρατεύεται με τον πιο ακραίο οικονομικό νεοφιλελευθερισμό.

    Πώς να τον πάρει σοβαρά κάποιος όταν τραβάει τα βυζιά του για την ομοφοβική ελλάδα και από την άλλη γλύφει το πιο ακραίο κομμάτι δεξιού νεοφιλελευθερισμού; Μόνο ως περσόνα στυλ Βαίτση μπορώ να τον δω. Άντε με το καλό και η συνεργασία με τη Ντορούλα για τις επόμενες εκλογές Γρηγοράκο, εκτός αν υπακούσεις στο κάλεσμα του Σαμαρά και επιστρέψεις στο μαντρί της ΝΔ εκεί που νοητικά και ιδεολογικά μια χαρά ταιριάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα λεφτά τα κάνεις όλα, για τα λεφτά δεν μ αγαπάς
      και ούτω καθεξής ο γλυκός μου

      Διαγραφή
  14. Προσπαθώ να το δικαιολογήσω:
    "Ήταν ένα αστείο, μια φάρσα" (Δε γέλασα).
    "Θέλαμε να τιμωρήσουμε κάποιους" (Τους εαυτούς μας).
    "Κάπου μέσα μας, είμαστε βαθιά εθνικόφρονες" (Θα ξεράσω Γκρέμλινς).
    "Παίρνουμε κρυφά "κάτι". (Κουτόχορτο).
    "Μας ψεκάζουν". (80% πιθανότητες).
    Ο κ. Βαλλιανάτος πρέπει να επικεντρωθεί σε άλλα θέματα. Με αυτά τα οποία ασχολείται, καταπιάνονται και οι "espresso", "ΟΚ", "tv tsou-tsou" και άλλα έγκριτα. Ας πρωτοτυπήσει...
    Της Αλέκας, της λες "καλημέρα" και βρίσκει 40 επιχειρήματα για να σε διαψεύσει.
    Πολλοί συμπατριώτες μας πρέπει να έχωσαν καπνό στο μάτι τους και να στραβώθηκαν, κατά την ψηφοφορία της προηγούμενης Κυριακής. Αλλιώς δεν εξηγούνται κάποια ποσοστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε για τα ποσοστά, ούτε για το Γρηγόρη, ούτε για την Αλέκα. Βλακεία μπόλικη, δικαιολογία καμιά...

      Διαγραφή
  15. αφήνουμε τα στριφτά και πιάνουμε τα κανονικά τσιγάρα είναι το συμπέρασμα!!!
    όσο για το εκλογικό αποτέλεσμα δεν παιζόμαστε!!!
    καλό απόγευμα,φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες; Μα έχουν αρχίσει και μου αρέσουν καλύτερα παρά τα ατυχήματα...

      Φιλιά Χριστινιώ μου

      Διαγραφή
  16. κάνε ανάρτηση και γράψε ΟΧΙ!!
    Όχι, Η παλιά διεπαφή του Blogger να ΜΗΝ καταργηθεί τους επόμενους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διάβασα το κείμενο μόλις..με καθυστέρηση...κι έχω να πώ οτι για μια ακόμη φορά συμφωνώ απόλυτα,κυρίως στα τελευταία...αλλά ας ξεκινήσω από την αρχή...ο κόσμος πάνω από όλα ψήφισε τους νεοναζί από φόβο...από φόβο προς το ξένο,προς τους ξένους κλπ..ξέρεις,οι διαφορετικές κουλτούρες,και το γεγονός οτι δεν καταφέραμε να αφομοιώσουμε σαν κοινωνία τους μετανάστες είναι αυτό που οδηγεί στο να τους φοβόμαστε..και άρα στο να στηρίζουν μερικοί τους δικτατορίσκους...end of story..όσο για τα υπόλοιπα..το όχι της Αλέκας με το όχι του Τσίπρα έχουν μια διαφορά..της Αλέκας είναι συνεπές και είναι ένα όχι διαφωνίας για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε..Του Τσίπρα είναι ένα όχι μισαλλοδοξίας...και κάτι τελευταίο...Δεν ξέρεις πόσο συμφωνώ σε αυτό που είπες για το Μητροπάνο και το Βαλλιανάτο...Σεβαστές οι ιδιαιτερότητες του καθενός,αλλά α)αυτό δεν είναι πολιτικός λόγος και β)δε μπορεί με βάση αυτές τις ιδιαιτερότητες να κρίνει τους άλλους ανθρώπους..κοινώς και σε απλά Ελληνικά..χέστηκα εγώ τι κάνει ο Βαλλιανάτος...μπράβο σου ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ για όσα έγραψες...καλημέρα και συγγνώμη για το τεράστιο σχόλιο.... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα, χαίρομαι που συμφωνείς, άντε να δούμε επιτέλους τι θα γίνει με την περιπτωσάρα μας!!!

      Διαγραφή