Ρε φιλενάδα, τι συγκίνηση ήταν αυτή, δεν στα πα; Η αγαπημένη μου η Λευκή, ξέρεις αυτή η κουκλίτσα, η Φλου που είχε ντυθεί βρικολακέσσα τις Απόκριες, αυτό το υπέροχο πλάσμα, με τίμησε δίνοντάς μου αυτό το βραβείο και μάλιστα αποκαλώντας με ευαίσθητο πρίγκηπα με ντελιριακές περιγραφές.
Πρώτον να σταθώ στο βραβείο που είναι ένας υπέροχος πιγκουίνος, λατρεύω τους πιγκουίνος και νομίζω ότι κάθε νοήμων άνθρωπος τους λατρεύει, είναι γλύκες και φατσούλες, δεν το συζητώ περαιτέρω.
Δεύτερον, στο επίσης σημαντικό γεγονός ότι ένα νέο και υπέροχο κορίτσι γουστάρει να διαβάζει και βραβεύει εμένα και επίσης ότι με περιγράφει με έναν τρόπο υπέροχο, αχ αγαπημένη μου σ ευχαριστώ απ τα βάθη της καρδιάς μου, ξέρεις,αυτά τα γραφτά -αστεία ή σοβαρά- είναι κείμενα προσωπικά και είναι αφενός υπέροχο να ξέρεις ότι κάποιοι μπαίνουν στον κόπο να τα διαβάσουν και να τα εκτιμούν αφετέρου. Σ ευχαριστώ λοιπόν για άλλη μια φορά, με συγκίνησες πραγματικά!!!!
Και πάμε τώρα στη συνταγή που σου μισοπεριέγραψα την Παρασκευή κάνοντας το σαλάκι σου να τρέξει και που έταξα στην αγαπημένη Λιακάδα ότι θα μοιραστώ μαζί της. Γράφε φιλενάδα, γράφε...
Προφιτερόλ
Η συνταγή έχει 3 βασικές φάσεις, είναι μπελαλίδικη αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, κανένα ζαχαροπλαστείο δεν την κάνει έτσι, συνηθίζουν να πνίγουν λίγα σου σε σοκολάτα που θυμίζει Άνθος Αραβοσίτου, η δικιά μας είναι το ακριβώς αντίθετο. Πολλά σου με τη σωστή κατ εμέ αναλογία σοκολάτας και κρέμας σαντιγί.
Σου 1 μερίδα- περίπου 40 σουδάκια
1 κούπα νερό
1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (αυτό μας κάνει μισή συσκευασία βιτάμ φερ ειπείν για να μην ψάχνεσαι)
λίγο αλάτι
1 κούπα αλεύρι σκληρό
4 αβγά
Βράζεις ρε φιλενάδα το νερό με το βούτυρο και το αλάτι μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μόλις γίνει αυτό κατεβάζεις απ το μάτι και ρίχνεις με μιας το αλεύρι, ανακατεύεις ζωηρά να ενωθεί το μίγμα και το ξαναβάζεις στο μάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη απ τα τοιχώματα εύκολα, εκεί δείχνει ότι έχει ψηθεί ικανοποιητικά! 2-4 λεπτά φτάνουν, μην το παρακάνεις, ε;
Το αφήνεις να κρυώσει κανα μισάωρο και μετά ρίχνεις ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας να ενωθούν τελείως. Σου προτείνω να την αφήσεις να κάτσει μια ωρίτσα και κατόπιν αφού τη βάλεις σε σακουλάκι πλαστικό, τύπου Polybag, βουτυρώνεις το ταψάκι σου, κόβεις με ένα ψαλιδάκι το σακουλάκι λίγο σε μια γωνίτσα και σχηματίζεις ροζέτες στο ταψί. πρόσεχε όχι πολύ κοντά η μία στην άλλη γιατί φουσκώνουν, ναι;
Ανάβεις το φούρνο στους 200 στον αέρα και ψήνεις περίπου 20-25 λεπτά να τα δεις να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλεις, τα βάζεις κατευθείαν σε ένα κάτι να κρυώσουν κι επαναλαμβάνεις το ψήσιμο μέχρι να τελειώσει η ζύμη...
Σαντιγί
500 ml κρέμα γάλακτος πλήρους λιπαρών γιατί αν πάρεις τη λαίτ άστα βράστα, ναι;
5-6 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
1/2 κουταλιά γλυκού κρεμόριο ( το βρίσκεις εύκολα στο τμήμα μπαχαρικών, βοηθά την κρέμα να σφίξει και να μη νερουλιάζει)
Εύκολο φιλενάδα, τα χτυπάς όλα στο μίξερ μαζί να γίνει σφιχτή κρέμα. Δοκιμάζεις μήπως θες κι άλλη ζαχαρίτσα, γούστα είναι αυτά βρε συ!
Σοκολάτα (σάλτσα) (για την ποσότητα των 40 σου εγώ κάνω διπλή δόση)
1 κούπα κακάο
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας νερό ή γάλα
1 βανίλια
λίγη βότκα
Βάζεις τη ζάχαρη με το κακάο σε κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και ανακατεύεις συνεχώς για 2-3 λεπτά να ενωθούν.
Ρίχνεις βανίλια και νερό ή γάλα και ανακατεύεις συνέχεια να διαλυθεί το μίγμα. Δεν χρειάζεται να βράσει, να δεις ότι θα πάρει μια λαμπερή βελούδινη όψη και είναι έτοιμο. Βάζεις και τη βότκα και όξω απ την πόρτα!
Δέσιμο γλυκού
Αφού τα σου και η σοκολάτα έχουν κρυώσει ρίχνεις σε ένα όμορφο μπωλ σοκολάτα στον πάτο και στα τοιχώματα με μια κουτάλα, βάζεις σαντιγί σε ένα κορνέ, γεμίζεις τα σου (βάλε εκείνο το εξάρτημα που μπορεί να τα τρυπήσει, δεν χρειάζεται να τα κόψεις, τρυπάς και γεμίζεις), στρώνεις μια σειρά κάτω, ρίχνεις σοκολάτα και συνεχίζεις μέχρι να τελειώσουν... κάντο όπως γουστάρεις, σχημάτισε ένα γλυκό βουνό και ρίξε την εναπομείνασα σοκολάτα πάνω και στόλισέ το με ροζέτες σαντιγί.
Καλή όρεξη ρε φιλενάδα!!!
Λευκή να είσαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εσύ Τρέμενς να καμαρώνεις!
Αλλά τούτη εδώ η συνταγή πολύ μπελά έχει αν και τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα μακράν των έτοιμων.
Καλημέρα!
Γιαγιά μου στην προτείνω ανεπιφύλακτα! Δεν φαντάζεσαι νοστιμιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπώ τους πιγκουίνους!
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπώ το προφιτερόλ!
αγαπώ τη μαγειρική!
αγαπώ αυτή την ανάρτηση!
και πάνω από όλα αγαπώ tremens!!!!
καλή σου μέρααααα! :)
θα το αποπειραθώ το γλυκάκι σύντομα!
σμουτς!!
Α αγαπημένη, να το προσπαθήσετε οπωσδήποτε, δεν θα το μετανιώσετε!
ΔιαγραφήΚι εγώ σας αγαπώ αρωματική μου βανίλια
Πολλά μπράβο για το βραβείο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσον αφορά το προφιτερόλ προτιμώ μακράν να το δοκιμάζω απ΄τα χεράκια σου παρά απ΄τα δικά μου. Είναι σίγουρα πιο νόστιμο.
Η φιλενάδα σου
Σου άρεσε που το δοκίμασες φιλενάδα;
ΔιαγραφήΔεν το κατάλαβες???
ΔιαγραφήΚάτι υποψιάστηκα!
Διαγραφήγλυκέ μου τρέμενς, μεσημεριάτικα, δεν βάζουν τον κόσμο σε πειρασμό!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι πότε έρχεται το ταπεράκι, λέμε;;;
A φιλενάδα, δεν είδες πόσο απλό είναι να γίνει; Σα να βράζεις νεράκι.
Διαγραφήθα σου φτιάξω βρε κουτό, θα σου φτιάξω
Συγχαρητήρια για το πιγκουινο-βραβείο αγαπητέ μου :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τη συνταγή, με έκανες να μου τρέχουν τα σάλια! Πνίγομαι όμως αυτόν τον καιρό, delivery μπορείς να κάνεις 1-2 μερίδες; Δέχομαι και περισσότερες :-Ρ
Αχ πως να σας προλάβω τις πολυάσχολες φιλενάδες μου, πως!
ΔιαγραφήΔε μας καλείς λέω εγώ μια Κυριική απόγευμα να μας κεράσεις όλες μαζί; Έτσι θα φάμε όσο θέλουμς εμείς να μας προλάβεις κι εσύ ;-)
Διαγραφήχαχαχαχαχα η καλύτερη λύση!
ΔιαγραφήΠροφιτεροοοοόλ!!!!Ετσι,ετσι,να γλυκαινει το στοματάκι μας:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καλύτερο της αγοράς ε;
ΔιαγραφήΔεν ήξερα ότι έχουμε ίδια αγάπη στους πιγκουίνους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι που το διαπίστωσα!
Οπότε εάν ποτέ στη ζωή μας συναντηθούμε θα κουσκουσεύουμε (είπαμε η εχεμύθεια εχεμύθεια, αλλά μην το παρακάνω κιόλας...) πλέκοντας πουλοβεράκια για τους πιγκουίνους και απολαμβάνοντας προφιτερόλ από τα χεράκια σου!
Φιλί. Φιλί. Μεγάλο φιλί!
Εννοείται αγαπημένη μου, τσαγάκι σκέτο και προφιτερόλ να γλυκαίνει το στόμα
ΔιαγραφήΠολλά βραβεία αξίζεις καλέ μου tremens:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο στη Λευκή που σου απένειμε το πιγκουινάκι!
Η αγαπημένη μας Λιακάδα, ας στείλει μια φωτο απ' το υπέροχο γλυκό που θα φτιάξει...
Να τρέχουνε τα σάλια μας...:))
Πολλά γλυκά φιλάκια λατρεμένε μου:)))
Σ ευχαριστώ αγαπημένη μου γκοφρετίτσα! τη Λιακάδα δε βλέπω και ανησυχώ!!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά καρδούλα μου!
Γατούλα είμαι καλέ μου:)
ΔιαγραφήΤο ξέρω αγαπημένη μου, μαρέσει να σε λέω γκοφρετίτσα όμως, θα το αλλάξω! Καλημέρα!
Διαγραφήσυγχαρητήρια για το βραβείο,καλοφόρετο και καλοτάξιδο....
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το φτιάξω το προφιτερόλ δεν μου γλιτώνει....
πολλά φιλιά.
Σ ευχαριστώ γλυκιά μου, οπωσδήποτε να το φτιάξεις και θα με θυμηθείς!!!
ΔιαγραφήΘα δοκιμάσω τη συνταγή, φαίνεται υπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠίστεψέ με, τον αξίζει τον μπελά της!
ΔιαγραφήΚαταρχήν καλώς σε βρήκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατά δεύτερον, συγχαρητήρια για το βραβείο! πάντα τέτοια!!
Κατά τρίτον OMG συνταγή για προφιτερόοολλλ!!! Δηλαδή έεελλεοοςς!! θέλω η δύστυχη να κάνω δίαιτα και με αυτά που διαβάζω μου τρέχουν τα σάλια!!
Καλώς σε βρήκα κι εγώ και σ ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΤο προφιτερόλ δεν παχαίνει βρε κουτό, το μπρόκολα παχαίνει, μην ανησυχείς, φτιάξτην και θα με θυμηθείς!
Τέλεια! Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μπω και γω με την σειρά μου για να την αντιγράψω στο βιβλιαράκι μου με τις αγαπημένες μου συνταγές... όμως από κει κι έπειτα δε σου υπόσχομαι τίποτα...
Θα συμφωνήσω με την φιλενάδα σου...
Αν και με αρκετές "δάφνες" στην κουζίνα τη συγκεκριμένη συνταγή θα την προτιμήσω να την απολαύσω από χέρι άλλου... :)
(μήπως να μοιράσω μερικες φωτοτυπίες της σε "ενδιαφερόμενους"?)
Φιλάκια και καλό ξημέρωμα!!
Υ.Γ Ποτέ μη λες ποτέ τελικά γιατί τώρα που το ξανασκέφτομαι Θα την έφτιαχνα σε κάποιον με την προϋπόθεση ότι θα ήμουν ερωτευμένη μαζί του...
Α φιλενάδα πρέπει να τη φτιάξεις και θα με θυμηθείς!
ΔιαγραφήMην ανησυχείς και είσαι unforgetable και χωρίς το προφιτερόλ! :)
ΔιαγραφήΕγώ σε ευχαριστώ καλέ μου τρεμενς! Καλη σου εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφή