Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Ένα βραβείο και μια συνταγή

Ρε φιλενάδα, τι συγκίνηση ήταν αυτή, δεν στα πα; Η αγαπημένη μου η Λευκή, ξέρεις αυτή η κουκλίτσα, η Φλου που είχε ντυθεί βρικολακέσσα τις Απόκριες, αυτό το υπέροχο πλάσμα, με τίμησε δίνοντάς μου αυτό το βραβείο και μάλιστα αποκαλώντας με ευαίσθητο πρίγκηπα με ντελιριακές περιγραφές.



Πρώτον να σταθώ στο βραβείο που είναι ένας υπέροχος πιγκουίνος, λατρεύω τους πιγκουίνος και νομίζω ότι κάθε νοήμων άνθρωπος τους λατρεύει, είναι γλύκες και φατσούλες, δεν το συζητώ περαιτέρω.

Δεύτερον, στο επίσης σημαντικό γεγονός ότι ένα νέο και υπέροχο κορίτσι γουστάρει να διαβάζει και βραβεύει εμένα και επίσης ότι με περιγράφει με έναν τρόπο υπέροχο, αχ αγαπημένη μου σ ευχαριστώ απ τα βάθη της καρδιάς μου, ξέρεις,αυτά τα γραφτά -αστεία ή σοβαρά- είναι κείμενα προσωπικά και είναι αφενός υπέροχο να ξέρεις ότι κάποιοι μπαίνουν στον κόπο να τα διαβάσουν και να τα εκτιμούν αφετέρου. Σ ευχαριστώ λοιπόν για άλλη μια φορά, με συγκίνησες πραγματικά!!!!

Και πάμε τώρα στη συνταγή που σου μισοπεριέγραψα την Παρασκευή κάνοντας το σαλάκι σου να τρέξει και που έταξα στην αγαπημένη Λιακάδα ότι θα μοιραστώ μαζί της. Γράφε φιλενάδα, γράφε...

Προφιτερόλ
Η συνταγή έχει 3 βασικές φάσεις, είναι μπελαλίδικη αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, κανένα ζαχαροπλαστείο δεν την κάνει έτσι, συνηθίζουν να πνίγουν λίγα σου σε σοκολάτα που θυμίζει Άνθος Αραβοσίτου, η δικιά μας είναι το ακριβώς αντίθετο. Πολλά σου με τη σωστή κατ εμέ αναλογία σοκολάτας και κρέμας σαντιγί.

Σου 1 μερίδα- περίπου 40 σουδάκια

1 κούπα νερό
1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (αυτό μας κάνει μισή συσκευασία βιτάμ φερ ειπείν για να μην ψάχνεσαι)
λίγο αλάτι
1 κούπα αλεύρι σκληρό
4 αβγά

Βράζεις ρε φιλενάδα το νερό με το βούτυρο και το αλάτι μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μόλις γίνει αυτό κατεβάζεις απ το μάτι και ρίχνεις με μιας το αλεύρι, ανακατεύεις ζωηρά να ενωθεί το μίγμα και το ξαναβάζεις στο μάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη απ τα τοιχώματα εύκολα, εκεί δείχνει ότι έχει ψηθεί ικανοποιητικά! 2-4 λεπτά φτάνουν, μην το παρακάνεις, ε;

Το αφήνεις να κρυώσει κανα μισάωρο και μετά ρίχνεις ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας να ενωθούν τελείως. Σου προτείνω να την αφήσεις να κάτσει μια ωρίτσα και κατόπιν αφού τη βάλεις σε σακουλάκι πλαστικό, τύπου Polybag, βουτυρώνεις το ταψάκι σου, κόβεις με ένα ψαλιδάκι το σακουλάκι λίγο σε μια γωνίτσα και σχηματίζεις ροζέτες στο ταψί. πρόσεχε όχι πολύ κοντά η μία στην άλλη γιατί φουσκώνουν, ναι;

Ανάβεις το φούρνο στους 200 στον αέρα και ψήνεις περίπου 20-25 λεπτά να τα δεις να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλεις, τα βάζεις κατευθείαν σε ένα κάτι να κρυώσουν κι επαναλαμβάνεις το ψήσιμο μέχρι να τελειώσει η ζύμη...

Σαντιγί
500 ml κρέμα γάλακτος πλήρους λιπαρών γιατί αν πάρεις τη λαίτ άστα βράστα, ναι;
5-6 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
1/2 κουταλιά γλυκού κρεμόριο ( το βρίσκεις εύκολα στο τμήμα μπαχαρικών, βοηθά την κρέμα να σφίξει και να μη νερουλιάζει)

Εύκολο φιλενάδα, τα χτυπάς όλα στο μίξερ μαζί να γίνει σφιχτή κρέμα. Δοκιμάζεις μήπως θες κι άλλη ζαχαρίτσα, γούστα είναι αυτά βρε συ!

Σοκολάτα (σάλτσα) (για την ποσότητα των 40 σου εγώ κάνω διπλή δόση)
1 κούπα κακάο
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας νερό ή γάλα
1 βανίλια
λίγη βότκα

Βάζεις τη ζάχαρη με το κακάο σε κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και ανακατεύεις συνεχώς για 2-3 λεπτά να ενωθούν.
Ρίχνεις βανίλια και νερό ή γάλα και ανακατεύεις συνέχεια να διαλυθεί το μίγμα. Δεν χρειάζεται να βράσει, να δεις ότι θα πάρει μια λαμπερή βελούδινη όψη και είναι έτοιμο. Βάζεις και τη βότκα και όξω απ την πόρτα!

Δέσιμο γλυκού
Αφού τα σου και η σοκολάτα έχουν κρυώσει ρίχνεις σε ένα όμορφο μπωλ σοκολάτα στον πάτο και στα τοιχώματα με μια κουτάλα, βάζεις σαντιγί σε ένα κορνέ, γεμίζεις τα σου (βάλε εκείνο το εξάρτημα που μπορεί να τα τρυπήσει, δεν χρειάζεται να τα κόψεις, τρυπάς και γεμίζεις), στρώνεις μια σειρά κάτω, ρίχνεις σοκολάτα και συνεχίζεις μέχρι να τελειώσουν... κάντο όπως γουστάρεις, σχημάτισε ένα γλυκό βουνό και ρίξε την εναπομείνασα σοκολάτα πάνω και στόλισέ το με ροζέτες σαντιγί.

Καλή όρεξη ρε φιλενάδα!!!

32 σχόλια:

  1. Λευκή να είσαι καλά!
    Και εσύ Τρέμενς να καμαρώνεις!
    Αλλά τούτη εδώ η συνταγή πολύ μπελά έχει αν και τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα μακράν των έτοιμων.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαγιά μου στην προτείνω ανεπιφύλακτα! Δεν φαντάζεσαι νοστιμιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπώ τους πιγκουίνους!
    αγαπώ το προφιτερόλ!
    αγαπώ τη μαγειρική!
    αγαπώ αυτή την ανάρτηση!
    και πάνω από όλα αγαπώ tremens!!!!

    καλή σου μέρααααα! :)
    θα το αποπειραθώ το γλυκάκι σύντομα!
    σμουτς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α αγαπημένη, να το προσπαθήσετε οπωσδήποτε, δεν θα το μετανιώσετε!

      Κι εγώ σας αγαπώ αρωματική μου βανίλια

      Διαγραφή
  4. Πολλά μπράβο για το βραβείο.
    Όσον αφορά το προφιτερόλ προτιμώ μακράν να το δοκιμάζω απ΄τα χεράκια σου παρά απ΄τα δικά μου. Είναι σίγουρα πιο νόστιμο.

    Η φιλενάδα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου άρεσε που το δοκίμασες φιλενάδα;

      Διαγραφή
    2. Δεν το κατάλαβες???

      Διαγραφή
  5. γλυκέ μου τρέμενς, μεσημεριάτικα, δεν βάζουν τον κόσμο σε πειρασμό!

    και πότε έρχεται το ταπεράκι, λέμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A φιλενάδα, δεν είδες πόσο απλό είναι να γίνει; Σα να βράζεις νεράκι.

      θα σου φτιάξω βρε κουτό, θα σου φτιάξω

      Διαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για το πιγκουινο-βραβείο αγαπητέ μου :-)
    Όσο για τη συνταγή, με έκανες να μου τρέχουν τα σάλια! Πνίγομαι όμως αυτόν τον καιρό, delivery μπορείς να κάνεις 1-2 μερίδες; Δέχομαι και περισσότερες :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ πως να σας προλάβω τις πολυάσχολες φιλενάδες μου, πως!

      Διαγραφή
    2. Δε μας καλείς λέω εγώ μια Κυριική απόγευμα να μας κεράσεις όλες μαζί; Έτσι θα φάμε όσο θέλουμς εμείς να μας προλάβεις κι εσύ ;-)

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχαχα η καλύτερη λύση!

      Διαγραφή
  7. Προφιτεροοοοόλ!!!!Ετσι,ετσι,να γλυκαινει το στοματάκι μας:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ήξερα ότι έχουμε ίδια αγάπη στους πιγκουίνους!
    Πολύ χαίρομαι που το διαπίστωσα!
    Οπότε εάν ποτέ στη ζωή μας συναντηθούμε θα κουσκουσεύουμε (είπαμε η εχεμύθεια εχεμύθεια, αλλά μην το παρακάνω κιόλας...) πλέκοντας πουλοβεράκια για τους πιγκουίνους και απολαμβάνοντας προφιτερόλ από τα χεράκια σου!
    Φιλί. Φιλί. Μεγάλο φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται αγαπημένη μου, τσαγάκι σκέτο και προφιτερόλ να γλυκαίνει το στόμα

      Διαγραφή
  9. Πολλά βραβεία αξίζεις καλέ μου tremens:)
    Μπράβο στη Λευκή που σου απένειμε το πιγκουινάκι!
    Η αγαπημένη μας Λιακάδα, ας στείλει μια φωτο απ' το υπέροχο γλυκό που θα φτιάξει...
    Να τρέχουνε τα σάλια μας...:))
    Πολλά γλυκά φιλάκια λατρεμένε μου:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ αγαπημένη μου γκοφρετίτσα! τη Λιακάδα δε βλέπω και ανησυχώ!!!

      Φιλιά πολλά καρδούλα μου!

      Διαγραφή
    2. Γατούλα είμαι καλέ μου:)

      Διαγραφή
    3. Το ξέρω αγαπημένη μου, μαρέσει να σε λέω γκοφρετίτσα όμως, θα το αλλάξω! Καλημέρα!

      Διαγραφή
  10. συγχαρητήρια για το βραβείο,καλοφόρετο και καλοτάξιδο....
    θα το φτιάξω το προφιτερόλ δεν μου γλιτώνει....
    πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ γλυκιά μου, οπωσδήποτε να το φτιάξεις και θα με θυμηθείς!!!

      Διαγραφή
  11. Θα δοκιμάσω τη συνταγή, φαίνεται υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίστεψέ με, τον αξίζει τον μπελά της!

      Διαγραφή
  12. Καταρχήν καλώς σε βρήκα!
    Κατά δεύτερον, συγχαρητήρια για το βραβείο! πάντα τέτοια!!
    Κατά τρίτον OMG συνταγή για προφιτερόοολλλ!!! Δηλαδή έεελλεοοςς!! θέλω η δύστυχη να κάνω δίαιτα και με αυτά που διαβάζω μου τρέχουν τα σάλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα κι εγώ και σ ευχαριστώ!

      Το προφιτερόλ δεν παχαίνει βρε κουτό, το μπρόκολα παχαίνει, μην ανησυχείς, φτιάξτην και θα με θυμηθείς!

      Διαγραφή
  13. Τέλεια! Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο...
    Θα μπω και γω με την σειρά μου για να την αντιγράψω στο βιβλιαράκι μου με τις αγαπημένες μου συνταγές... όμως από κει κι έπειτα δε σου υπόσχομαι τίποτα...
    Θα συμφωνήσω με την φιλενάδα σου...
    Αν και με αρκετές "δάφνες" στην κουζίνα τη συγκεκριμένη συνταγή θα την προτιμήσω να την απολαύσω από χέρι άλλου... :)
    (μήπως να μοιράσω μερικες φωτοτυπίες της σε "ενδιαφερόμενους"?)
    Φιλάκια και καλό ξημέρωμα!!

    Υ.Γ Ποτέ μη λες ποτέ τελικά γιατί τώρα που το ξανασκέφτομαι Θα την έφτιαχνα σε κάποιον με την προϋπόθεση ότι θα ήμουν ερωτευμένη μαζί του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α φιλενάδα πρέπει να τη φτιάξεις και θα με θυμηθείς!

      Διαγραφή
    2. Mην ανησυχείς και είσαι unforgetable και χωρίς το προφιτερόλ! :)

      Διαγραφή
  14. Εγώ σε ευχαριστώ καλέ μου τρεμενς! Καλη σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή