Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Μεσαίωνας



Το κείμενο πρωτοδημοσιεύτηκε στο www.boemradio.com

Τέλειωσε και η Eurovision και τώρα τι; Τι θα δώσει ενδιαφέρον στην καθημερινότητά μας πια – βλέπεις και το Survivor τόσους μήνες καθημερινότητα έχει γίνει, έχει – λένε, εγώ δεν το χω δει ποτέ και λέω την αλήθεια – ακόμα ενδιαφέρον αλλά για πόσο;

Ευτυχώς που έχουμε και τα μνημόνια και κάτι κινείται σ αυτόν τον έρμο τόπο. Βλέπεις, χτες, στη συζήτηση περί μνημονίου στη Βουλή των Ελλήνων, όπου είναι αυτός ο χώρος που ήτανε λέει κάποτε παλάτι (εν τω μεταξύ, έχοντας γυρίσει όλη την Ευρώπη δηλώνω πολύ απογοητευμένος από τα παλάτια, βλέπεις, στα κινούμενα σχέδια τα παλάτια ήτανε κομψά, όμορφα, με τις πολεμίστρες τους, με τους πυργίσκους τους, όπου κορασίδες/πριγκήπισσες ζούσαν κλεισμένες τα δράματά τους και ρίχνανε τα μακριά τους μαλλιά σε τοπικούς παράγοντες και τα τοιαύτα, ενώ στην πραγματικότητα είναι τεράστια κτιριακά συγκροτήματα, κάτι σαν Mall Μεσαίωνος, τέλος πάντων) και εκεί μέσα είναι οι εκλεγμένοι από το σοφό λαό εκπρόσωποί του, πήγε ο αγαπημένος Κάσι και χαστούκισε τον αξιέραστο κύριο Δένδια γιατί πέρασε από μπροστά του την ώρα που αγόρευε. Ο Κάσι. Αγόρευε. Ο Κάσι. Αγόρευε. (θα μπορούσα να συνεχίσω απορώντας για σελίδες επί σελίδων).

Κι έγινε λέει της μουρλής, και αποβλήθηκε ο Κάσι από την αίθουσα και φωνάζανε τη φρουρά, αλλά η φρουρά πουθενά, είχε μάλλον πάει στην ταράτσα να απλώσει τα ασπρόρουχα μιας και χτες έφυγε η σκόνη εκ Σαχάρας, που τόσο όμορφη συντροφιά μας κράτησε τόσες μέρες και είχε κι ένα μικρό βοριαδάκι και στεγνώνουν τα ρούχα άμεσα, (από αύριο βροχές, οπότε καλά έκανε η φρουρά – των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν) κι έλεγε ο Κάσι διάφορα πρόστυχα στον προαύλιο χώρο όπου τον απέβαλλαν και γενικώς αδερφές και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια και απορώ κι εξίσταμαι γιατί έφυγε και ο ανάδρομος και η Πανσέληνος και τα επαγγελματικά μας – έγραφε η αστρολόγος -  εμάς των Τοξοτών θα είναι εξαιρετικά, μαζί και με τα οικονομικά και με τα ερωτικά. Ο Κάσι τι ζώδιο είναι; Ο κος Δένδιας; Η Φρουρά;

Βλέπεις, στην Πανσέληνο είχα αποδώσει το μικρό συμβάν της προηγούμενης εβδομάδας όπου ο συνήθως ηρεμότατος κος Τζήμερος αφού έσκισε αφίσες εχαστούκισε (ή γρονθοκόπησε) την κα Μπαλού κι έγινες στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Μπαλής το πανηγύρι. Έπεσε απ’ τα σύννεφα το Πανηλίθιο και όλοι αναρωτηθήκαμε πως αυτός ο πραότατος κύριος έφτασε σ αυτό το σημείο. Η Πανσέληνος εκεί, για τον Κάσι δεν ξέρω, αστρολογικώς δεν εξηγείται.

Από την άλλη έχεις πάρει χαμπάρι πόσα σκηνώματα έχουν αριβάρει στην Ψωροκώσταινα από τότε που έχουμε αριστερή κυβέρνηση; Πιο πολλά και από τα μνημόνια της αριστερής κυβέρνησης. Ένα πράγμα απίθανο. Η κάρα της δείνα, η χείρα του τάδε, τώρα ήρθε και η αγία Ελένη – μεγάλη η χάρη της -  εορτάζει και η μνήμη της σε λίγες μέρες, και μετά αναρωτιόμαστε αν έχουμε περάσει διαφωτισμό ή ζούμε ακόμα στο Μεσαίωνα. Θα σου επιβεβαιώσω λοιπόν ότι ζούμε ακόμα στο Μεσαίωνα διότι σε κάθε μεγάλη γιορτή, οι δήμοι και οι εκκλησίες το συνδυάζουν εξαιρετικά – σετάκι μοναδικό – με πανηγύρια αγοραπωλησίας μαξιλαριών, εσωρούχων (στριγκακίων συμπεριλαμβανομένων), κομποσχοινακίων και εικονιτσών εκτυπωμένων σε inkjet και κεκολλημένων σε MDF και ευλογημένων από τον κύριο που τις εκτύπωνε), τα οποία πανηγύρια συμβαίνουν πολλές φορές σε κεντρικούς δρόμους της Πρωτευούσης και δεν μας έφτανε το χάλι μας, δεν βρίσκεις να παρκάρεις 3 μέρες, και αναγκάζεσαι να μετακομίσεις – αν έχεις την ευκαιρία, αν δεν την έχεις παρκάρεις σε άλλο δήμο και το κόβεις με το πόδι.

Η δική μου μικρή ένσταση σ’ αυτό το θεματάκι που κρατάει χρόνια, είναι ότι καταλαβαίνω ότι η θεία Ευτέρπη θα συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, θα ανάψει και το κεράκι, θα ψωνίσει και το βρακάκι, το ότι ο Ιησούς έδιωξε εν εξάλλω τους εμπόρους από τον περίβολο του Ναού το θυμάται κανείς ή μόνο εγώ; Μάλλον μόνον εγώ που στο κάτω κάτω  δεν έχω και θέση ισχύος για να το αποτρέψω, αλλά μετακομίζω από το ένα σπίτι στο άλλο όταν η εκκλησία κοντά στο σπίτι μου πανηγυρίζει.


Μεσαίωνας.

2 σχόλια:

  1. Ηθελα να σου γραψω κ στα προηγουμενα αλλα δεν εχω ιδεα απο γιουροβιζιον εκτος απο τα βασικα.
    Το ως ανω αρθρο ειναι γαματο!
    Το τραγικο με τα παραπανω ειναι οτι καποιοι ολα αυτα τα πιστευουν.
    Πιστευουν τις μαλακιες του κασιδα του δενδια της φρουρας (η φρουρα φυσικα δεν εσκασε γιατι οι μπατσοι τους υποστηριζουν).
    Ανθρωποι που με τρελα πιστευουν στα πτωματα των αγιων Αρπαχτιου και λοιπων που αν τους πεις οτι "ξερεις σε κοροιδευουν για να σε μαδανε", χαλαρα αυτοι σε πετανε απο το παραθυρο γιατι εβρισες τον αγιο.
    Και ολα αυτα ειναι φασισμος μαζι με ενα σωρο αλλα.
    Το τερας που καιροφυλακτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ πολύ Τίνα μου, έχουμε και συνέχειες όπως θα δεις!

      Διαγραφή