Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ζωή ποδήλατο

Και θέλω που λες να φτιάσω σπανακόρυζο. Μ' αρέσει το σπανακόρυζο. Πολύ. Το ξέρω πως είναι διαστροφή αλλά μ' αρέσει. Θυμάμαι παλιά που μου λεγε η μαμά «τι θες παιδί μου να σου φτιάξω;» και απαντούσα σπανακόρυζο. Δεν το πίστευε η έρμη, δεν μπορούσε να το χωνέψει ο πατέρας μου που το σιχαίνονταν.

Και πάω να πάρω φέτα. Τρικάλων, διότι ο Γαλαξίας Καλαβρύτων δεν έχει - μη με ρωτάς γιατί, δεν ξέρω. Και πάνω στα ψυγεία με τις φέτες και τα ανθότυρα βλέπω το Γκελντή - το γνωστό τσουπωτό σεφ - να ποζάρει με μια μεζούρα. Και ο τίτλος του βιβλίου, «Τρώτε χάνοντας». Τα μυαλά μας ενδεχομένως, γιατί να βλέπεις το μάγουλο του Γκελντή και να σε πείθει πως θα σε αδυνατίσει, δεν είναι και ότι πιο φυσιολογικό. 3η έκδοση παρακαλώ, αν και κατάτι σκονισμένο. Στενοχωρέθηκα. Μάλλον δεν πήγε καλά.

Εν τω μεταξύ, 2 βδομάδες πριν, μου χε σκάσει το λάστιχο του ποδηλάτου - Κυριακή μεσημέρι, μετά το μουσακά, γύρω στα 3 χλμ απ το σπίτι. Και τό σουρνα μες στον ήλιο. Με το μουσακά στην κοιλιά και τον ήλιο στα μαλλιά. Και μετά λέω στον εαυτό μου, δεν το πας για σέρβις, μιας και το χεις κάνα χρόνο,να στο πλύνουν κι όλας, να σου αλλάξουν τακάκια- μπουζί-πλατίνες; Κι έτσι έπραξα, και το πήρα το προηγούμενο Σάββατο, μη ρωτάς το γιατί, δεν κατάλαβα. Και την Κυριακή που μας πέρασε λέω κάτσε να πάω με το ποδήλατο στο αμόρε, να γυμνασθώ πριν φάω το λουκούλειο δείπνο, ν' ανέβω εκεί να να τις ανηφοριές στα ριζά των Τουρκοβουνίων να ξαλαγράρω. Και στα Κάτω Πατήσια σκάει το λάστιχο. Κυριακή απόγευμα. Με το φραπέ στην κοιλιά και τα νεύρα κρόσια.

Και να μην στα πολυλογώ και σε κουράζω, τη Δευτέρα το πρωί ξυπνάω νωρίτερα να βρω ποδηλατάδικο. Και βρίσκω 1 και μοναδικό στου διαόλου το κέρατο. Πήγαινα σαν το βλαμένο σούρνοντας το όχημα και συνάντησα στο διάβα μου
• Είδη προικός
• Video club
• Internet cafe
• Λευκά είδη
• Τυροπιτάδικα, μπακάλικα, μανάβικα
• Νεωτερισμούς

ό,τι θες εκτός από ποδηλατάδικο σε λογική ακτίνα. Και αναρωτήθηκα εντόνως για την ανάγκη ύπαρξης Video Club και Internet cafe. Πραγματικά όμως.

Το φτιάχνω λοιπόν, έρχομαι στη δουλειά, όλα υπέροχα, πάω το απόγευμα να φύγω να πάω στο φυσικοθεραπευτή να με τρίψει με το μηχάνημα που τρίβουν τα έπιπλα να τα λουστράρουν, και με πιάνει - φυσικά - βροχή στο δρόμο. Η οποία βροχή ήταν ένα τοπικό φαινόμενο το οποίο ελάμβανε χώρα ακριβώς από πάνω μου. Φαντάσου ότι κάνα δυο τετράγωνα πιο πέρα δεν έβρεχε. Παρόλα αυτά, κατάφερα κι έφτασα, μούσκεμα και αναζωογονημένος, με τρίβει ο άνθρωπος, και φεύγω να πάρω το όχημα να πάω σπίτι, ποδηλατώντας με χάρη στους λιγδιασμένους δρόμους. Κι εκεί που ετοιμάζομαι και φοράω τα κράνη μου και τα σχετικά παρκάρει ένας θείος απέναντι. η ώρα είναι 8 το απόγευμα, ψιχαλίζει και γενικώς έχει μια χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα έκπαγλου καλλονής.

Κι εκείνη την ώρα ο θείος σβήνει τη μηχανή και αρχίζει να τοποθετεί με ζέση και προσοχή περισσή την ηλιοπροστασία στο παρπρίζ. Μετά από αυτό επιβεβαιώθηκα ότι δεν υπάρχει σωτηρία - ποτέ και για κανέναν...


24 σχόλια:

  1. Τους λαχανοντολμάδες μην ξεχάσεις για αύριο χιχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα! Είσαι απολαυστικός Τρέμενς! Χαρά στο κουράγιο σου ν'ανεβείς εκεί στα Τουρκοβούνια με ποδήλατο! Εγώ πάντως όποτε πρέπει να πάω προς τα εκεί, στη μαμά μου, από Πεδίον του Άρεως σχεδόν, παίρνω ταξί!! Δεν το έχω καθόλου με τις ανηφόρες, ιδίως με τον ήλιο κατακέφαλα!
    Όσο για τον θείο, ήταν απλά προνοητικός ο άνθρωπος. Αμέσως εσύ να τον κατηγορήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, σ ευχαριστώ Ραπουνζέλ μου! Μωρέ έχω φτάσει Πολύγωνο με το ποδήλατο, στην πλατεία, κατά λάθος βέβαια αλλά το κατάφερα!

      Διαγραφή
  3. ο αγαπημένος μας γκαντεμούλης επέστρεψε! χαχαχα

    τελικά υπάρχει λόγος που σε ονειρεύομαι! Από μαθητρια ,όταν με καλουσαν σε γευμα φιλενάδας μου ,παράγγελνα σπανακόρυζο ! Στην αρχη προσπαθουσαν να με πεισουν με διαφορα άλλα εδεσματα ,αλλά τελικά μου το έφτιαχναν ! Ακόμα θα θυμούνται οι γονείς τους με πόση λαιμαργία - λαχτάρα το έτρωγα ....στο μεταξύ αυτοί είχαν άλλο φαγητό,ειχαν φτιαξει το σπανακορυζο μόνο για εμένα...μια μαμά ,όταν φτιάχνει ακομα μου στελνει με τη φίλη μου....
    Τρεμουλακο και εγω βαζω το βραδακι ,οταν επιστρεφω την ηλιοπροστασια για το επόμενο πρωί βρε!
    Την στερηση τόσων χρόνων με το μπρόκολο ,την αντικατεστησες φετος με μουσακάδες και ντολμάδες γιαβρί μου;;; Ήμαρτον ,μας κολάζεις!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνω βρε Νάσια μου, δεν μπορώ άλλο μπρόκολο, ας βγω χιοντρός φέτος στις παραλίες και του χρόνου βλέπουμε... είμαι λιχούδης ο έρμος!

      Διαγραφή
  4. Βρε, φάε σπανακόρυζο να φχαριστηθεί η ψυχούλα σου! Τόσα χιλιόμετρα κάνεις σε αναζήτηση ποδηλατάδικου, τρεις θερμίδες παραπάνω δεν πάνε χαμένες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε με ντε, ένα σπανακόρυζο δεν μπορώ να ευχαριστηθώ!

      Διαγραφή
  5. Χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχ!!! Δεν υπαρχεις!!!! Μοναδικος!! Κ εσυ κ ο κυριος με την ηλιοπροστασια!
    ΥΓ φετα Βονιτσας εχεις δοκιμασει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, σ ευχαριστώ αλλά νομίζω ότι ο θείος ηλιοπροστασία με ξεπερνά!
      Όχι ακόμα αλλά θα το τολμήσω!

      Διαγραφή
  6. Εεεεεμ! Εγω ρώτησα το άλλαξες το λάστιχο? είπες δε χρειάζεται! Κουβάλα τώρα με τον φραπέ στο στομάχι. Ωχ....λές να θεωρηθώ γρουσούζα τώρα?οοοοοχι δε νομίζω!!! Απλα ένα σενάριο σκέφτηκα! ΔΕ ΦΤΑΙΩ! ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΛΕΩ!!!!
    Εμένα και τα είδη προικός με συγκλονίζουν! Ειδικά όταν μια γνωστή σκέφθηκε να μου ξεπληρώσει μια χάρη και αντι για χρήματα να μου πει αν θελω να μου πάρει ένα σεντόνι για τη προίκα μου! Στα 18α γενεθλιά μου μάλιστα,μια οικογενειακή φίλη μου εκανε και δώρο 3 ζευγη μαξιλαροθήκες λευκές,κεντημένες στο χέρι! Είμαι πολύφερνη νύφη,αν χρειαστεί
    Τελευταίο σχόλιο για internet cafe και video club: Δε πιστευεις κι εσυ οτι κάνουν ξέπλυμα μαυρου χρήματος? ή κάτι σε παράνομο εμπόριο τέλος πάντων...λευκής σαρκός,ναρκωτικών...δε παίρνω κι όρκο!
    --ΣαλιάγκιΤοΣυνωμοσιολογικόΚαιΠροικισμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ εσύ δίκια είχες - όχι όμως δεν έφταιγε το λάστιχο το έρμο, η μαύρη μου η μοίρα φταίει.

      Κι εγώ για προικιό έχω κάτι τσεβρέδες ολοκέντητους, εξαιρετικούς, κλεισμένους σε ένα αρχαίο σκρίνιο, υπέροχο, ολοσκάλιστο μαόνι, βαρύ πράμα, αθάνατο, αφού να φανταστείς για να το κατεβάσουμε στο υπόγειο να μην το βλέπουμε πάθαμε τέτοια ζημιά που τώρα, χρονια μετά πάμε για φυσικοθεραπείες...

      άστα

      ξέπλυμα μαύρου χρήματος λοιπόν, ναι, παίζει...

      Διαγραφή
  7. Μα καλά, αυτό το σύννεφο θαρρείς ότι σε παρακολουθεί!
    Τώρα, όσο για το σπανακόρυζο, εγώ δεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αρέσκεσθε στο σπανακόρυζο; Πλήττομαι και φρίττω αγαπημένη...

      Διαγραφή
    2. Delirium Tremens
      Τι να κάνω αγαπητέ; Δεν είναι της τάξεώς μου τα σπανακόρυζα...

      Διαγραφή
    3. @BLUEPRINT

      ♥♥♥

      Εσύ...

      Διαγραφή
  8. Μπαμπά είσαι γκαντεμόσαβρος, ευτυχώς που δεν σου έμοιασα σε αυτό... να προσέχεις ντε στην ηλικία σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδί μου, ευτυχώς πήρες απ τη μάνα σου - μάλλον γιατί δεν έχουμε ιδέα ποια είναι, έρμο μου κι εσύ...

      Διαγραφή
  9. Μια χαρά είναι το σπανακόρυζο...καλά εγώ δεν τρελαίνομαι, αλλά είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά της κόρης μου! Το άλλο είναι οι φακές(!?!)
    Α θα πάρω κι εγώ ποδήλατο για να...περπατάω περισσότερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά δε λες τίποτα, και σήμερα σπανακόρυζο θα φτιάσω! να πάρεις, σφίγγει γάμπες και μπράτσα απ το κουβάλημα!

      Διαγραφή
  10. αγνωσται αι βούλαι του θείου... Τα ίντερνετ καφέδια πρέπει να έχουν μέσα μόνο φαντάρους. Δε γίνεται αλλιώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άφησα το θείο έπιασα την τύχη μου... μάλλον έχεις δίκιο, δεν εξηγείται αλλιώς!

      Διαγραφή