Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Γενικώς κι ανυπερθέτως

Φιλενάδα, επέστρεψα απ τις διακοπές, επέστρεψα ο έρμος, ωραία ήταν δε λέω, πολύ ωραία, τι θάλασσες, τι βουνά, τι χαρές, τι ξεκούραση, επέστρεψα και επειδή έχω μια βδομάδα ακόμα λέφτερη και είμαι άφραγκος τό ριξα στη γενική.

Ναι, καλά κατάλαβες, στη γενική όχι ως πτώση αλλά ως στάση ζωής, στη γενική την καθαριότητα ντε.

Έτσι που λες χτες αποφάσισα να αποψύξω το ψυγείο. Κι εκεί που μάζευα νερά και πάγους (αλήθεια, εκείνα τα no frost γιατί τα λέγουσι no frost αφού πιάνουν πάγο; Με την απορία θα μείνω) και οι ώρες περνούσαν τσαλαβουτώντας χαρούμενα στην κουζίνα, ανακάλυψα ότι η απόψυξις είναι μια πολύ καλή ευκαιρία μεταβατική των διακοπών διότι:

α. Αν βαριέσαι στο σπίτι και δεν έχεις λεφτά να βγεις, κάνε μια απόψυξη. Εκεί που θεωρείς ότι θα χεις τελειώσει σε καμιά ωρίτσα, αντιλαμβάνεσαι ότι ο χρόνος κυλά πιο γρήγορα από ποτέ κι εσύ δεν τελειώνεις. Ένα τριωράκι και λίγα σου λέω. Δημιουργικά, απλά και καις και τις θερμίδες των παγωτών!

β. Σου λειψαν τα γάργαρα νερά της υπέροχης παραλίας που ονειρεύεσαι; Θες να τσαλαβουτήσεις στο κύμα αλλά φευ, είσαι στο Άστυ το Κλείνον; Κάμε μια απόψυξη. Θα τσαλαβουτήσεις σε παγωμένα νερά σαν να μην υπάρχει αύριο, εσύ και ό,τι κυκλοφορεί ανέμελο στο πάτωμα της κουζίνας σου. Βάλε το μπανιερό, πάρε το σωσίβιο - παπί και βούτα!

γ. Θες να πας στα εξωτερικά αλλά που τέτοια τύχη; Σου λείψαν τα κανάλια της Βενετιάς, της Στοκχόλμης, του Άμστερνταμ και οι λίμνες οι Υλίκες κι εκείνες της Φινλανδίας; Η Τιτικάκα; Η Βαλτική; Βάλε την ανάλογη μουσική και κάνε απόψυξη. Αμέσως το τοπίο θα αλλάξει και θα μεταφερθείς σε μέρη μαγικά με νερά, πολλά νερά, όχι καταρράχτες, αλλά κανάλια και λίμνες, λίμνες παντού, στην κουζίνα, στο μπάνιο, στην κρεβατοκάμαρα, στην τραπεζαρία και ναι, και στο χωλ!

δ. Δεν εσυντήρησες το air condition? Δεν έχεις air condition και ζεσταίνεσαι; Απόψυξη. Μια μικρή γεύση των παγωμένων νερών και τοπίων της Αρκτικής ανάμεσα σε σάπιες ντομάτες, μπουκάλια με νερό και εκείνο το έρμο το κορν φλάουρ που έχει λήξει πριν 3 χρόνια μιας και το αγόρασες αλλά δεν το χρησιμοποίησες ποτές.

Απόψυξις. Γιατί η ζωή είναι ωραία.
Απόψυξις. Γιατί η ζωή χρειάζεται εναλλακτικές λύσεις.
Απόψυξις. Η περιπέτεια αρχίζει!

Bonus track.
Καθάρισμα φούρνου.
Θα πάρεις το προϊόν που υπόσχεται ότι χωρίς τρίψιμο θα σου κάνει το φούρνο σαν καινούριο. Θα το αφήσεις παραπάνω απ όσο λέει. Θα τρίψεις τελικά σαν να μην υπάρχει αύριο και ο φούρνος δεν θα γίνει σαν καινούριος Πότε. Ο μόνος τρόπος να έχεις καινούριο φούρνο θα είναι να αγοράζεις έναν κάθε μήνα ή να μην ψήνεις ποτέ.

19 σχόλια:

  1. Τρεμουλάκο ,εδώ χάμου συγκεντρωθήκαμε 3 τσούπρες του διαδικτύου και πίνουμε ολημερίς και ολοβραδίς φραπέδες ,ενώ ενδιάμεσα κουτσομπολεύουμε τις πεθερές που είναι από πίσω μας με την σφουγγαρίστρα ανα χείρας! Άσε τις καθαριότητες γιατί δεν σε βλέπω καλά!
    Φιλάκια ,φιλάκια ,φιλάκια ,φιλάκια!

    μη μάθω πως ήρθες εδώ πάλια και δεν ενημερώθηκα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να κάνω βρε Νάσια μου, its a dirty job but someone has to do it!

    Όχι, δεν ήρθα απ τα μέρη σας, θα σε είχα ενημερώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε τις δουλειές και να κανονίσουμε να τα πούμε και από κοντά. Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tremens μου, μετά τις διακοπές κατευθείαν καθαριότητα; Τι μεταβατικό στάδιο ήταν αυτό;
    (Είμαι η Drama Queen απ' τις Κρυφές μου Σκέψεις, με νέο ψευδώνυμο πια (το όνομα μου) και νέο χώρο επίσης).
    Σε φιλώ γλυκά και σου εύχομαι να έχεις μια όμορφη ημέρα.
    ΥΓ: Αυτό με τον φούρνο , true story!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου καλώς σε βρήκα! Άστα, μπήκα στα σκληρά με το καλημέρα σας! κι έχω πάθει και ψύξη και είμαι με φάρμακα...

      Διαγραφή
    2. Περαστικάαααααααα!

      Διαγραφή
  5. Α πα πα, καλοκαιριάτικα! Μα δεν εσκέφτηκες τον Μπάρμπα Στάθη; Δεν λυπήθηκες τον Κάπτεν Ίγκλο; (κι αυτό βέβαια, που κάθε ραμολί πάει και ψύχεται στη δική μου την κατάψυξη, καθόλου δεν το καταλαβαίνω -τι τις έχουμε τις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου;) Αυτές οι δουλειές γίνονται φθινόπωρο. Μη σου πω και χειμώνα. Την τελευταία φορά που έκαμα απόψυξη, είχα βγάλει τα βιτάμ και τα τυριά στο περβάζι. Γενάρης ήταν. Και με το που τα ξαναφέρνω μέσα, διαπιστώνω ότι είχαν παγώσει καλύτερα από ό,τι στο ψυγείο μου. Που το λες και μεγάλη απάτη, να έχεις δώκει ένα σκασμό λεφτά για το ζούπερ νο-φροστ ίνοξ ψυγείο. Αν το ήξευρα θα είχα αγοράσει ίνοξ περβάζι.

    Για εκμεταλλεύσου σε παρακαλώ την τελευταία εβδομάδα των διακοπών. Πάρε το ψυγείο και πάτε κάπου να κάμετε τα μπάνια σας. Να δεις που θα γυρίσετε και οι δύο ανανεωμένοι.

    Πολλά, πολλά φιλιά και γουέλκαμ μπακ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πτηνό μου, ένεκα της κενότητος που επικρατεί στο ψυγείο, τόσο άδειο είχα να το δω από τότε που το αγόρασα... τώρα κάνω έρανο να το γιομίσω καλούδια και λιχουδιές!

      Μωρέ θα τα κάμομεν και τα μπανάκια μας, τέρμα οι γενικές, λεφτεριά στο Κουρδιστάν κι όλα τα σχετικά, μη νομίζεις!

      Διαγραφή
    2. Πέθανα με το σχόλιο του Πιγκουίνου, ενώ είχα πεθάνει λίγο πριν από την ανάρτηση σου!!!!
      (από τα γέλια.....εννοω..) μη με νομίζετε και για πτώμα...γιατί όλο τον Αύγουστο μόνο πτώμα δε με λες από το καθισιό...ή καλύτερα το πτώμα της ξαπλώστρας.

      Για να κάνεις απόψυξη θες γερά και δυνατά νεύρα. Και το καλοκαίρι δεν ενδείκνυται. Δεν ήξερες, δε ρώταγες;;

      Φιλιά πολλά και καλό Χειμώνα να έχουμε.

      Διαγραφή
    3. Αχ Κούλα μου, και πότε να την κάνω; Όταν αρχίσει η δουλειά; Γι αυτό θυσιάστηκα εν μέσω του θέρους - μη νομίζεις ότι με έπιασαν οι ξαφνικές προκοπές!!!

      Καλό μας φθινόπωρο!

      Διαγραφή
  6. Μπαμπά μιας και κάθεσαι αυτή την εβδομάδα κι εγώ εργάζομαι δεν περνάς να κάνεις μια γενική (που μαδάει κι η εγγόνα σου και δεν περιγράφεται τι γίνεται;), φιλιά και καλές δουλειές - η απόψυξη είναι από τις καλύτερες ψυχοθεραπείες πάντως, για τον φούρνο άστα τα ίδια και χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιε μου, μονάκριβέ μου, σήμερα έβαφα στου Π. Αύριο θα τελειώσουμε, όχι άλλο, να ρθει η Δευτέρα να πάω για δουλειά να ξεκουραστώ κατάτι!

      Διαγραφή
  7. Γιατί δεν πας να γίνεις διαφημιστής; Αν είχες εταιρία αποψύξεως θα είχες ήδη χιλιάδες πελάτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς τον πάλι,
    άντε μας έλειψεις..
    Άσε λιγάκι τη φασίνα και γράφε μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είσθε προκομμένο παιδί πάντως! Εύγε! Καλό χειμώνα να'χουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή