Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Απόλυτη Αμηχανία

Γεια σου ρε φιλενάδα, που μου πες χτες να μην κάνω αναρτήσεις το πρωί γιατί δεν προλαβαίνεις και για να δεις τι άνθρωπος είμαι δεν το κάνω, όχι για να δεις δηλαδή. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν έκανα το πρωί γιατί απ τη βαρεμάρα μου και δεν είχα σκεφτεί τίποτα και δεν είχα μπει στη διαδικασία να σκεφτώ... Μόνο την τυρόπιτά μου ξανάφαγα για να επιβεβαιώσω την επιτυχία (και την επιβεβαίωσα η αλήθεια είναι - παρόλο που σήμερα έξω απ το φούρνο είχε κατασκηνώσει κύριος σε αθλία κατάσταση και όποιος πήγαινε να μπει μέσα του έλεγε ότι είχε βρει τρίχα μέσα σε αρτοσκεύασμα και σου το έδειχνε κιόλας να το σιγουρέψεις, και είχε καλέσει την αστυνομία και είπα μέσα μου "όχι, δεν θα δώσεις σημασία" και δεν έδωσα, διότι αν έδιδα άντε βρες φούρνο της προκοπής πάλι...)

Τι έλεγα; Α, ναι. Δύσκολη που λες η μέρα σήμερα φιλενάδα, δύσκολη γιατί κάνει μια νύστα, μια πλήξη, μια βαρεμάρα κι ευτυχώς η εργάσιμος τελειώνει και θα συνεχιστεί ελπίζω επί του καναπέως οριζοντίως κάτω απ το κλιματιστικό που άρχισα να το θεωρώ την αγορά του αιώνα. Ευτυχώς που το πήρα πρόπερσι που χα κανά φράγκο και σώθηκα.

Και μέσα σε μια συζήτηση συναδελφική που είχα πριν λίγο, προέκυψε το εξής θέμα βαθιάς φιλοσοφίας και κοσμοθεωρίας.

Έχεις παρατηρήσει φιλενάδα πως αρκετές φορές όταν παρακολουθείς κάτι είτε στην τηλεόραση είτε κάπου αλλού, χωρίς να έχεις καμία μα καμία ευθύνη, αισθάνεσαι μια βαθιά αμηχανία επειδή το θέαμα είναι τόσο θλιβερό και κακό; Και σου επαναλαμβάνω η ευθύνη σου για το θέαμα είναι ανύπαρκτη. Δεν το δημιούργησες εσύ. Αυτό μπορεί να είναι μια ταινία, ένα θεατρικό έργο, ένα σίριαλ, μια επιθεώρηση με το Σεφερλή, ή ένα βίντεο κλιπ οποιουδήποτε καλλιτέχνη... Ιδιαίτερα δε αν δεν είσαι μόνος η αμηχανία σου εντείνεται στο έπακρο κι αισθάνεσαι υπεύθυνος για το βιασμό της αισθητικής του δύστυχου που είστε μαζί και το παρακολουθείτε. Έτσι δεν είναι φιλενάδα;

Για να είμαι ειλικρινής, επειδή πλέον εδώ και κάποια χρόνια δεν παρακολουθώ τηλεόραση, κατεβάζω ό,τι θέλω να δω και το βλέπω με αποκλειστικά δική μου ευθύνη, και συνήθως δεν ντρέπομαι γι αυτό, την έχω γλιτώσει. Έλα όμως που επειδή όσο και να ναι σερφάρεις στο διαδίκτυο και όλο και κάτι θα πάρει το μάτι σου, ο κίνδυνος ελοχεύει, ο τρόμος ενεδρεύει...

Έτσι λοιπόν την πάτησα και σχετικά πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου το νέο βίντεο κλιπ του νέου υπερπαραγωγικού άσματος της Αννούλας - όχι του χιονιά, της Από(β)λυτης - με τίτλο Τυραννιέμαι...
Αρχικά σκέφτηκα να προστατεύσω τον τηγανισμένο μου εγκέφαλο και να μην πατήσω το κλικ. Μετά όμως, σκέφτηκα ότι ο καλός κουτσομπόλης πρώτα βλέπει και μετά κρίνει οπότε έκατσα και το είδα (και το άκουσα)...

...ολόκληρο...
...απ' την αρχή μέχρι το τέλος!

Λοιπόν, η αηδία και η αμηχανία που ένιωσα δε νομίζω ότι έχει προηγούμενο, θλίψη καμία, γιατί είναι ευρέως γνωστό ότι δεν την έχω σε καμία απολύτως εκτίμηση την Απόλυτη.

Αυτό που είδα είναι ένα τερατούργημα βγαλμένο από την πιο κακόγουστα κιτς σκηνοθετική κόλαση που θα μπορούσε να σκεφτεί ανθρώπου νους. Μια γηρασμένη καλλιτέχνις η οποία τράβα τράβα τα μούτρα έχει φτάσει ο στόμας απ το ένα αυτί μέχρι το άλλο, να το παίζει (ακόμα) λεβαντομπεμπέκα.
Ο συλληφθέντας την ιδέα του πονήματος, θέλοντας να προσδώσει μια χιουμοριστική χροιά στο έργο, παρουσιάζει τη μπεμπέκα ως μια πικραμένη πολύχρωμη, κατσιασμένη κομμώτρια (εγώ αν ήμουν κομμώτρια θα έκανα μήνυση κατ ευθείαν και χωρίς δεύτερη σκέψη - Μαρούσκα άσε το evian και φέρε τον Κούγια), την οποία επειδή την έχει παρατήσει ο γκόμενος ο οποίος όλως τυχαίως είναι ένα θεότεκνο (ναι, του πάει το κοντό μαλλί του Τότσικα) με τα μισά της χρόνια κι εκείνη ξεκατινιάζεται χωρίς καμία απολύτως αισθητική και χωρίς κανέναν απολύτως λόγο εντός κι εκτός του κομμωτηρίου με ταυτόχρονη διαφήμιση σε λειτουργικό κινητών τηλεφώνων.
Εκτός του ότι ξεκατινιάζεται λοιπόν και κάνει διάφορα άνευ λόγου και αιτίας, αλλάζει και περούκες για να προσδώσει ένα μυστήριο για τα πολλά πρόσωπα της γυναικείας φύσης, οι οποίες περούκες είναι ποιοτικά τόσο φτηνές που σου δίνουν την εντύπωση ότι μόνο που τις κοιτάζεις θα αυτοαναφλεγούν. Είναι πιο φτηνιάρικες αμφότερες και από της γριάς που μένει από πάνω, που όσο και να πεις χαμηλοσυνταξιούχα είναι, δεν είναι και η Μαριάννα!

Φθηνή εξαιρετικά είναι γενικά η σύλληψη, το λεγόμενο κόνσεπτ, η σκηνοθεσία, η παραγωγή, το acting και γενικώς ό,τι συμμετέχει σ αυτό το βίντεο περιβάλλεται από μια φθήνια φρικτή, φθήνια αισθητικής και φθήνια του παραλόγου - χίλιες φορές να την είχες σε παραλία πάνω κάτω με ένα παρεό να τραγουδά και να τυραννιέται, παρά αυτό το πράγμα. Είναι ένα αποτελεσμα αισθητικά τόσο χυδαίο που δεν μπορεί καν να καταταγεί στην αγαπημένη κατηγορία trash. Όχι, η Πατσιούρα και η Βέντη δεν ήταν ποτέ τόσο φτηνές όσο η Αννούλα σ' αυτό το βίντεο.

Το τραγούδι δε, αριστούργημα. Τόσο αδιάφορο, αισθάνεσαι πως αντί για νέκταρ πίνεις χλιαρό νερό, δεν είναι κακόηχο, δεν είναι ενοχλητικό, είναι α δ ι ά φ ο ρ ο  και δεν υπάρχει φιλενάδα τίποτα χειρότερο από το αδιάφορο. Καλύτερα να σε μισούν παρά να περνάς απαρατήρητος και αδιάφορος.

Δεν στενοχωριέμαι για την όποια κατάντια της κυρίας, αυτή είναι συνεχιζόμενη εδώ και πολλά χρόνια, στενοχωριέμαι γιατί όταν θα βγει σε εφημερίδα το άσμα θα γίνει αίφνης πλατινένιο, γιατί όλες οι μικρές φαν θα κωλοχτυπιούνται τυραννισμένες στα πουστράδικα, γιατί η κυρία θα κάμει σουξέ μαζί με τον άθλιο δημιουργό του άσματος, γιατί κανείς επώνυμος δεν θα της πει να πάει να κλειστεί σε γηροκομείο ή εναλλακτικά σε μοναστήρι να τελειώνει αυτή η γελοιοποίηση.

Γιατί Αννούλα μου, νομίζω πως για σένα πιο κάτω δεν έχει. Έγλειψες τα πατώματα. Και ξέρεις κάτι; Είναι κρίμα γιατί πριν 40 χρόνια είχες ξεκινήσει τόσο ελπιδοφόρα...

ΥΓ Σου παραθέτω το βίντεο το οποίο θα παρακολουθήσεις με αποκλειστικά Δική Σου Ευθύνη!


32 σχόλια:

  1. Ε θα την πω την κακία μου, δε μπορώ.
    Δε ντρέπεται, αντί να βρει κανα γαμπρό για την κόρη της!
    Ακόμα τη λένε Αννούλα;
    Τη γεροντομπεμπέκα;...
    Την είπα την κακία για το καλοκαίρι.
    Σε φιλώ λατρεμένε μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχα με εστειλες φιλεναδα, για παντρολογηματα ειναι η Αννουλα τώρα;

      Καλο καλοκαιρι ομορφιά μου!

      Διαγραφή
  2. Και γιατί δεν ερχόταν να το γυρίσει στο σπίτι μου το βίδεο κλιπ;
    Να είναι στο μπαλκόνι και να φωνάζει στον κύριο με την τιβί, στα παιδάκια που σκούζουν και στην χήρα με τα σκυλάκια της, τυραννιέμαι! Και με το δίκιο της θα τυραννιόταν.
    Θα ήταν πιο αξιοπρεπές αντί να κυνηγάει τεκνά!

    Θα σου πω μια ιστορία. Υπήρχε ένα μαγαζί με ρούχα στην Ερμού, κάτω προς την Αθηνάς, Works το έλεγαν, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα. Σε αυτό το μαγαζί είχα βρει κάτι μπλουζάκια μακό χρώματος μαύρου που επάνω τους έγραφαν "Βαρέθηκα την Άννα"! Είχα αγοράσει για όλη την παρέα! Τόσο πολύ την σιχαίνομαι. Δεν ξέρω μπορεί να την ζηλεύω κιόλας επειδή που παρόλο που είναι μεγαλύτερή μου δείχνει νεότατη και γι' αυτό να την σιχαίνομαι!

    Συγνώμη που δεν θα δω το βίδεο. Αλλά δεν νομίζω ότι αντέχουν τα νεύρα μου τέτοια πίεση αυτό τον καιρό!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ, δεν της το πες και τρελαθηκε στα έξοδα η ζαβή...

      Θέλω μπλουζάκι άμεσα, άμεσα σου λεώ γιατί δεν την αντέχω, και μη λες ότι δείχνει νεότατη και μένα αν με τραβολογάγανε νεότατος θα δειχνα!!!

      Φιλί γλυκό

      Διαγραφή
  3. Αν και μικρότερη της δεν θα την δικαιολογήσω, ούτε το Βιντεο θα δω,δεν αλλάζεις θέμα, να πούμε για καμιά τυρόπιτα,λουκανικόπιτα έστω...
    Φιλενάδε καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ πρέπει να το δεις για να με καταλάβεις, άστα Φούλη μου άστα

      Καλό βράσυ γλυκιά μου!

      Διαγραφή
  4. και εγώ θα έλεγα ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ Άννα , μην εξευτελίζεσαι άλλο με άθλια σιντί από περιοδικά τηλεοπτικά
    καλύτερα να σε θυμάται ο κόσμος σταρ με φωνή όχι σαν μια δεύτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ακόμη και ηβανδη κυκλοφόρησε με καλύτερο εξώφυλλο άσχετο που έμοιαζε στη βισση χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε με μωρέ με τις ατάλαντες όλες, αυτήν κι αν την έχω άχτι, μην κοιτάς που δεν την έχω περιλάβει ακόμα, έβλεπα και ξανάβλεπα το video που πόσταρα στο προηγούμενο, αυτό είναι ταλέντο, ταλέντο να δακρύζεις, βαρέθηκα τις μετριότητες με τα πλαστικά χείλη

      Διαγραφή
  6. τώρα μάλιστα!σε διάβασα με την ησυχία μου και χάρηκα που είδα ανάρτησή σου..
    λεβεντομπεμπεκα ακούω και κάποια μου θυμίζει,ποια μωρέ ποια;;;;
    συμφωνώ μαζι σου πριν καν δω το βιντεο(που δεν μου παιζει)αλλά επειδή όπως εχω καταλάβει ,σε αυτά έχουμε το ίδιο γούστο και λίγα είπες!!!!!!!ποτε δεν την χώνεψα γιατι μου δινει την εντυπωση πως νομιζει οτι κάποια είναι χωρίς να είναι!
    αντε νανάκια τώρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγώ θα σχολιάσω το βίντεο αγαπημένε μου.
    δε βαρέθηκες να παρακολουθείς τα μουσικά δρώμενα της κωλόγριας; έλεος. ήμουνα νια και γέρασα και ακόμα τραγουδά. τρίτη δημοτικού πήγαινα όταν βγήκε πρώτη στο φεστιβάλ θεσσαλονίκης. και τώρα κοντεύω να βγω στη σύνταξη και ακόμα τραγουδάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνω ρε συ, το είδα μπροστά μου κι έπρεπε απλά να μάθω... tragic σου λέω, tragic

      Καλά κάνει και τραγουδάει, την εικόνα που προσπαθεί να βγάλει κρίνω, έλεος πια...

      Διαγραφή
    2. εικόνα γουμαρομπεμπέκας!


      μπεμπέκα με αναβολιά!


      μπεμπέκα ήταν όταν οι άντρες φόραγαν φουστανέλα!


      μπεμπέκα ήταν οταν έκανε παρέα με τον παλαιολόγο!


      μπεμπέκα την έλεγε και ο αριστειδης ο δίκαιος!


      άμα θέλω, τη θάβω και άλλο, αλλά χτυπάει το τηλέφωνο!

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχαχα φιλενάδα, έγραψες

      βλέπω είσαι μεγάλη fun της Αννούλας!

      Διαγραφή
  8. "This video is private" μου είπε, κι ένιωσα μια αγαλίαση, άλλο πράμα. Μια φορά, αμαρτία να κράζετε την τυρρανισμένη! Έλα στη θέση της καλέ μου, να προσπαθούν να σου περάσουν το σαγόνι πάνω από το σβέρκο για να κρυφτούν τα χρόνια σου και να κυνηγάς το φρούτο το άγουρο ενώ είσαι κομπόστα; Δεν είναι για όλες αυτά Αννούλα.. επικεντρώσου στη "διεθνή σου καριέρα" να δούμε κι εμείς άσπρη μέρα, να χαρείς τις περούκες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτηνά τη γλίτωσες φιλενάδα, φτηνά τη γλίτωσες... να βλεπες μόνο τις περούκες και την ανόητη υστερία θα είχες εφιάλτες για χρόνια

      Διαγραφή
  9. Αχ! Πάμε να βγούμε ένα βράδυ στο Γκάζι και ή θα βάλουν απαγορετικό να ξαναπλησιάσουμε την περιοχή, ή θα μας στήσουν άγαλμα στην πλατεία!
    Φιλιά οι μέρες περνάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα βάλουμε τα κολλητά μας, τα διχτυωτά μας, θα ξουρίσουμε πόδι και βυζί αφήνοντας το μούσι και θα χορεύουμε ως παλαβά με το άκουσμά της. Αυτό επιβάλλει η πουστροφύση μας. Όχι ε; Α να γεια σου!

      Διαγραφή
  10. Χαχα, με τόσο κράξιμο που έριξες το κατεβάσανε το βιντεάκι.
    Η απόρρητη ελληνίδα σταρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχα

      τα κατάφερα, την κατέστρεψα την καριόλα!

      Διαγραφή
  11. Αχ με γλίτωσες από ένα Semantics που το είχα στο ντουλάπι...να 'σαι καλά καμάρι μου!

    Εν τω μεταξύ κάτι άκουσα ότι η γεροντομπεμπέκα Από(β)λυτη τα έχει με τον Θέε-μου-σχώρα-με-τεκνό-πλέον Τότσικα. Έλεος! Εντάξει εμείς καπαρωμένα είμαστε, αλλά υπάρχει τόσος καλός και άξιος κόσμος εκεί έξω...η γραία θα το πάρει ΚΑΙ αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι; Πήρε και τν Τότσικα η κωλόγρια; καλά κι αυτός τέτοια ανωμαλία κουβαλάει; Δεν έχω λόγια πια, δεν έχω λόγια...

      Να κάμεις κι εσύ αφιέρωμα σε παρακαλώ, δεν σε φτάνω σε περιγραφές!

      Διαγραφή
    2. Καλά...αφού μου το ζητάς...θα στο αφιερώσω κιόλας!!

      :-Ρ

      Διαγραφή
  12. Σε γηροκομείο να κλειστεί. Τα μοναστήρια τα έχει ρεζερβέ η άλλη.... που θα κλειστεί σε μοναστήρι, άει σιχτίρι (εμπνευσμένη ρίμα) και αν με δει, θα μου πετάξει το ψαλτήρι. Το λέω κι ανατριχιάζω. Βελζεβούλες, όλες τους!
    Το βίντεο κλιπ της Αννουλώς, δεν το είδα, διότι το στικάκι μου δε σηκώνει ταρζανιές τέτοιου είδους! (Πες το ιντερνετική προστασία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έχεις δίκιο απόλυτο, τα μοναστήρια τα πήρε το Εφάκι που είναι και θεούσα. κι εσύ πρέπει να είναι γιατί ο θεός σε φύλαξε και δεν το δες...

      Διαγραφή
  13. Για την Αννούλα υπάρχει κάτι πιο κάτω απο τα πατώματα!
    Το υπόγειο!
    Οταν κατεβαίνεις τα σκαλιά,μοιραία θα φτάσεις και στο υπόγειο!
    Οχι στο απόγειο καλέ!
    Στο υπόγειο είπαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί είναι κρυμμένη η μικρή Αννούλα λοιπόν. Άντε να την κλειδώσουμε να μην ξαναβγει!

      Διαγραφή
  14. Πάντα υπάρχει και το πιο κάτω δυστυχώς...Κατά τα άλλα δεν έχω να σχολιάσω κάτι μιας και με την Αννούλα :) δεν έχουμε συναντηθεί και ποτέ...και με αυτά που πλέον ακούω δε νομίζω να γίνει στο μέλλον...Βέβαια με τρόμο θυμάμαι παλιά σε κάποιο Village που πριν τη ταινία μας είχαν μαζί με τα trailers και ένα της video clip...Καλό ξημέρωμα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά κάνεις και την αποφεύγεις, πολύ καλά κάνεις φίλε μου!

      Διαγραφή
  15. Το άκουσα, ειναι ανάγκη και να το δω?
    μεγαλώνουμε και δεν βλέπουμε την γελιότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή