Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Dimmi Quando Tu Verrai



Για πες μου λοιπόν εσύ που έχεις μόρφωση και ο νους σου κατεβάζει, για πες μου ρε φιλενάδα, για πες μου που μου κάνεις την έξυπνη που να τις βάλω τις σαγιονάρες τις βρεγμένες και τις πετσέτες και όλα τα ρούχα που φοράω στο γυμναστήριο και είναι υγρά και ιδρωμένα; Να τα αφήσω μέσα στην τσάντα να μουχλιάσουν; Θα τα απλώσω εδώ μέσα, ε και σ' όποιον αρέσει. Σ' όποιον δεν αρέσει να πάει να μου βάλει σχοινιά στην ταράτσα να τ' απλώνω κάτω απ τον θερινό ήλιο με μόνο κίνδυνο να μου τα κάνουν σύσκατα τα περιστέρια που όσο και να πεις τα χουμε μπόλικα στην περιοχή.

Μα τέτοιος πόνος στο χέρι, τέτοιο πιάσιμο που δε μ' άφησε να κοιμηθώ σαν άνθρωπος χτες το βράδυ; Μα τι σου κανα χεράκι μου χρυσό και με ταλαιπωρείς έτσι; Δεν με λυπάσαι που ήμουν στο πόδι 5.45 με 24.00; Να μην κοιμηθώ ένα εξαωράκι σαν άνθρωπος κι εγώ να ηρεμήσω; Γι αυτό κι εγώ φιλενάδα το τιμώρησα σήμερα το χεράκι μου και το ξαναγύμνασα μανιωδώς να μάθει. (αυτή τη μέθοδο ομοιοπαθητικής την έχω πάρει απ τη μάνα μου που είχε κάνει χειρουργείο στο μηνίσκο και μετά από λίγες μέρες περπατούσε χιλιόμετρα και αναρωτιόταν γιατί πονάει το γόνατο). Αν θέλει ας πονάει και αύριο!

Εν τω μεταξύ, έχεις παρατηρήσει ότι όταν βιάζεσαι, ακόμα και τα πιο απλά πράγματα γίνονται πολύπλοκα; Θέλω το πρωί να φύγω απ το σπίτι κι ετοιμάζομαι. Και θέλω να φτιάξω το τοστάκι των 12. Και ανοίγω καινούριο πακέτο ψωμί. Ρε δεν άνοιγε σου λέω. Η ζελατίνα λες και ήταν φτιαγμένη από τιτάνιο. Δεν σκιζόταν με τίποτα. Μια δυο τρεις τα καταφέρνω και πάω να βγάλω μια φέτα γαλοπούλα. Και αρχίζει να κομματιάζεται. Και την αγριοκοιτάζω. Και χέστηκε η φέτα, συνεχίζει να κομματιάζεται. Αρχίζω να της μιλάω «έλα καλή μου βγες να τελειώνουμε, άντε θ' αργήσω γλυκιά μου». Τίποτα αυτή, εκεί, παζλ 2.500 τεμαχίων έγινε μέχρι να τη βγάλω. Και μετά για να μη σε κουράσω ακριβώς τα ίδια έγιναν με το τυρί. Που να θελα να βάλω και κανά ζαρζαβατικό μέσα, θα φευγε και θα το κυνηγούσα στους λόγγους και τ' άγρια βουνά!

Το φτιάχνω μην στα πολυλέω το τοστ, το βάζω στην τσάντα - έξαλλος - μαζί με τα άλλα 3.000 τσουμπλέκια που την κάνουν να ζυγίζει κανά τόνο, τη ζαλώνομαι στους ώμους και τότε θυμάμαι να πετάξω τα σκουπίδια.

Απλό.

Βγάζω τη σακούλα η οποία ήταν φίσκα, πέφτουν υπολείμματα καφέ κάτω στο πάτωμα, ξαναβάζω τη σακούλα μέσα και φέρνω - ζαλωμένος πάντα τη σκούπα να τα μαζέψω. Τα μαζεύω, τη βγάζω πιο προσεκτικά και ανακαλύπτω ότι:

α. είναι τρύπια
β. έχουν πέσει σκουπιδουγρά μέσα στον κάδο.

Βρίζοντας, ξεζαλώνομαι την τσάντα, βγάζω μια καινούρια, την ελέγχω για το αν έχει τρύπα (δεν είχε) τη βάζω πάνω απ την τρύπια, τη δένω, την ακουμπάω κάπου και βγάζω τον πλαστικό κάδο από το μεταλλικό κάδο και τον πλένω με χλωρίνη.

Ξαναζαλώνομαι την τσάντα, ελέγχω ότι το σπίτι είναι κλειστό, παίρνω το όχημα και φεύγω.

Στα 100 μέτρα θυμάμαι ότι έχω αφήσει τα σκουπίδια στην κουζίνα. Εκεί έπρεπε να με έβγαζες φωτογραφία. Υποθέτω ότι το ύφος μου ήταν τόσο τραγικό όσο εκείνου που έπαιζε τον Οιδίποδα (εν Αυλίδι;) στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου κάποια περασμένη χρονιά. Αφού κάτι παιδάκια που περνούσαν δίπλα μου για να πάνε σχολείο (αυτά τα σχολεία δεν έκλεισαν ακόμα; Αφήστε τα ήσυχα επιτέλους τα παιδάκια) με κοιτούσαν έντρομα.

Με τούτα και με κείνα φιλενάδα άργησα κανά τεταρτάκι, έτσι στο νερό. Ευτυχώς που δεν είχαμε ευτράπελα στο τρένο γιατί δεν ξέρω πραγματικά. Βέβαια, για μια ακόμα φορά, ούτε τεκνάκια είχαμε, οπότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω την ώρα που φεύγω απ το σπίτι... Μα που πήγαν επιτέλους οι άντρες; (πάντα ήθελα να το πω αυτό).

Και να σε ενημερώσω ότι για να καλμάρω τον εαυτό μου που όπως βλέπεις περνάει δύσκολες στιγμές την τελευταία περίοδο (είναι εκείνες οι μέρες του μήνα;) χτύπησα μια τυρόπιττα κι ένα τσιγάρο μετά το γυμναστήριο! Αμ πως!

Υ.Γ. Credits στη συνάδελφο (ναι, εκείνη που τρώει τα γλυκά) που αναρωτήθηκε τι γυρεύουν οι σαγιονάρες στο γραφείο μου και μου έδωσε έμπνευση!

32 σχόλια:

  1. η Ραφαέλλα πού κολλάει?
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από το γιατί έχεις τις σαγιονάρες φάτσα κάρτα στο γραφείο, η συνάδελφος-που-τρώει-τα-γλυκά (αλλά παραμένει κομψή και υπέροχη) κατά τα άλλα συμφωνεί και αναρωτιέται επίσης "μα πού πήγαν επιτέλους οι άντρες;;;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αγαπημένη το μεταβολισμό σου να χα να έτρωγα κι εγώ γλυκά ανερυθρίαστα!

      Διαγραφή
  3. α η συνάδελφος εχει δίκιο!!!!εσύ τα σούρνεις σε άλλους που κανουν τέτοια...δεν λυπόσουν τον κόπο σου με τη γαλοπούλα ,που τσάκισες και τυρόπιτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσα χιλιόμετρα με το ποδήλατο και χτύπημα στα όργανα, δεν αξίζω μια τυρόπιτα;

      Διαγραφή
  4. το σύσκατο από το περιστέρι αλλά και από οποιοδήποτε πετούμενο νομίζω πως είναι γούρι-λεφτά!!!!
    καλά έκανες και την τσάκισες την τυροπιτίτσα σούπερ!!!
    και εγώ αναρωτιέμαι που πήγαν οι άντρες,όποιος το ανακαλύψει πρώτος το λέει στον άλλον!!!!

    μάκια πολλάααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη όλο με χέζουν αλλά από μπερντέ τίποτα... τι λαχεία πήρα, τι τζόκερ έπαιξα, ούτε το λήγοντα...

      Μόλις μάθουμε θα κάνουμε ανταλλαγή απόψεων (εγώ βέβαια δεν έχω παράπονο απλά πάντα ήθελα να πω την ατάκα των κοριτσιών)!

      Θέλω παγωτό...

      Διαγραφή
    2. αν τα παγωτά αδυνάτιζαν πίστεψε με θα ήμουν το πετσί και το κόκκαλο!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Δεν αδυνατίζουν; Πέφτω απ τα σύννεφα...

      Διαγραφή
  5. ti που να βάλεις τα βρεγμένα βρε, σε τσάντα να τα βάλεις και όταν πάς σπίτι τα βγάζεις και αερίζονται. Τις παντόφλες και την τσάντα. τα υπόλοιπα φυσικά για πλύσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι αγάπη μου που θα χω τα βρεγμένα και τα ιδρωμένα μεσ στην τσάντα 9 ώρες να βρωμοκοπά το σύμπαν, απλά κάνω το γραφείο πλυσταριό!

      Διαγραφή
    2. Αυτό θέλω να το δω πώς το κάνεις!

      Διαγραφή
    3. Κάνω ένα γραφείο μαγεία σκέτη, πετσέτες, σώβρακα φανέλες σαγιονάρες απλωμένα όπου βρω μέχρι να στεγνώσουν, τσαντίρ μαχαλά, αν με απολύσουν θα ξέρω το λόγο!

      Διαγραφή
  6. χαχαχαχαχαχαααααααααααα...έχω λιώσει στα γέλια!!!
    Γαμώ την ζελατίνα του τοστ! Πόσες φορές το έχω πει αυτό!!!
    Αμ το άλλο;...να παίρνεις την σακούλα από το μπαλκόνι και μέχρι την εξώπορτα να έχει δημιουργηθεί ένας διάδρομος πιτσιλιές!!!
    Δικαίως η αγανάκτηση!!!!

    Καλώς σε βρήκα!!!

    Α! και κάτι άλλο...κατά το μεσημέρι βγαίνουν οι ωραίοι άντρες... εξακριβωμένο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ρε φιλενάδα που με λεν παράξενο και γκρινιάρη!!!

      Μεσημέρι ε; Δουλεύω γαμώτο τα μεσημέρια!

      Καλώς μου ήρθες!

      Διαγραφή
  7. Πάντως αυτό με το χέρι μην το αψηφάς. Μπορεί να είναι τένοντας. Εμένα με πιάνει κατά καιρούς και κλαίω από τον πόνο. Κυριολεκτικά. Είναι αφόρητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ευτυχώς ήταν απλά πιάσιμο, με πέθανε το άτιμο, έκανα δικέφαλους μετά από 2,5 μήνες κι έβαλα ένα σωρό κιλά χτες, σήμερα κρατήθηκα το θηρίο... αύριο θα δείξει!

      Διαγραφή
    2. Κατάλαβα. Έπεσες με τα μούτρα... Με το μαλακό, πουλάκι μου!

      Διαγραφή
  8. Ψηλοκρεμαστές οι σαγιονάρες (ναι, ναι στο κλιματιστικό), αμέσως στεγνώνουν!
    Ωστόσο, η απότομη γυμναστική παχαίνει. Δεν προπαγανδίζω την τεμπελιά αλλά η ήπια άσκηση κι ένας ύπνος μεσημεριανός, είναι καλύτερος συνδυασμός, σ΄εμένα τουλάχιστον. Κι οι "σαμπρέλες" -δεν λέω για μας καλέ μου, για κάτι άλλους το λέω- ξεφουσκώνουν αν ενισχύεις το μεταβολισμό σου με λίγο μηλόξιδο. (Κάποιος είδε θαύματα να ξέρεις.)
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν παχαίνει βρε κουτό, αυξάνει το μυϊκό όγκο! Θέλω να πιστεύω τουλάχιστον!

      Φυσικά εμείς σαμπρέλες δεν έχουμε, αλλά για λέγε που το βάζει κανείς το μηλόξυδο, για λέγε!!!

      Διαγραφή
    2. Μια κουταλιά της σούπας στο νερό. Τρεις, τέσσερις φορές τη μέρα. Ακίνδυνο και δροσερό ρόφημα για καλοκαίρι. Ενισχύει μεταβολισμό, δρα λιποδιαλυτικά, βοηθά την πέψη, απομακρύνει φουσκώματα, κάνει καλό σε δέρμα και μαλλιά, ρίχνει τη χοληστερίνη, ρυθμίζει το σακχάρο στο αίμα. Μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά. Τα κρύβουν αυτά οι φαρμακοβιομηχανίες, εννοείται. Ρίξανε βέβαια κάποιες κάψουλες στο εμπόριο αλλά γιατί να δώσει κανείς 15 ευρώ όταν τα 80 λεπτά κάνουν την ίδια δουλειά και δεν καταπίνεις και το περίβλημα ζελατίνης;
      Ο μυϊκός όγκος οκ, καλός είναι, αλλά σ΄εμένα το να καταπονούμαι και να καίω θερμίδες, με κάνει να λυσσάω για φαγητό. Ούτε τον κόπο μου σέβομαι ούτε τίποτα...
      Καλό Σαββατοκύριακο φίλε μου!

      Διαγραφή
    3. Τέλεια, το ξεκινάω αύριο κιόλας!

      Σ ευχαριστώ γλυκιά μου, έσωσες έναν χοντρό με αδύναμο χαρακτήρα!

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Γέλασες λιγάκι; Κι εγώ σ' αγαπώ! Έκοψες το τσιγάρο έμαθα ε; αααααααααχ

      Διαγραφή
  10. Είχα πει πως όταν αρχίσω να κάνω καπνό, θα κόψω το τσιγάρο. Και νομίζω ήρθε η ώρα!
    Ευχαριστώ για το σχόλιο στα περασμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα που πήγαν όλοι οι άνδρες;

      Εγώ δεν βλέπω να το κόβω εις τον αιώνα των αιώνων...
      Αμήν

      Έχω πολλά περασμένα σου να διαβάσω ακόμα!

      Διαγραφή
  11. Βρε άτομο τι τα θέλεις όλα αυτά; Άραξε και απόλαυσε τον κοιλιακό τον σύγκορμο να ησυχάσει το μυαλό σου! :-Ρ χαχα

    Tremens για συνάδελφος! Tremens για συνάδελφος!
    Πού είπαμε πως δουλεύεις εσύ να στείλω βιογραφικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι παιδί μου, πρέπει να τον κάνουμε τον έναν έξι, λέμε τώρα!!!

      Έλα, έλα σε διαφημιστική "μεγάλη" είμαι!!!

      Διαγραφή
  12. μμμμ ! κάτι άνδρες εχω στο τελευταίο συρτάρι, μαζί με τις φρυγανιές, μισό να κάνω κατάδηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί τους έχεις καταχωνιάσει κι έχουμε φάει τον κόσμο;

      Διαγραφή