Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Από κα Φωτιά - Ανακοινωθέν*




Αγαπημένη φιλενάδα

Πραγματικά λυπάμαι βαθιά για την αναστάτωση που σου προκάλεσα ιδιαίτερα μια τέτοια μέρα που θα αποφασίσεις για το μέλλον της χώρας σου, εγώ δεν έχω πατρίδα, είμαι οικουμενική, είμαι συμπαντική, αλλά πραγματικά εδώ νιώθω σαν το σπίτι μου κι επίτρεψέ μου να σου εκθέσω τους λόγους:

Σ αυτό το κομμάτι γης είμαι πολύ αγαπητή, που αλλού στον κόσμο κάποιος θα με επικαλεστεί είτε κατά λάθος, είτε εσκεμμένα και θα με ξεκινήσει, θα με τροφοδοτήσει, θα με θαυμάσει στο καταστροφικό έργο μου;

Σε ποιο άλλο μέρος που έχει τις προδιαγραφές της ελληνικής βελονώδους φύσης, οι δυνάμεις καταστολής μου είναι τόσο πετσοκομμένες από ένα κράτος που λατρεύει την καταστροφή; Α, ξέχασα, ψηφίζεις σήμερα; Ωραία γιατί θα σε γυρίσω λίγα χρόνια πίσω όταν έγλυψα την Πάρνηθα, την Ηλεία, όταν κατέστρεψα τη Ζάκυνθο, τη Ρόδο, όταν κατασπάραξα τη Χαλκιδική, το Πήλιο, την Πάτρα, την Άρτα και τα Γιάννενα!

Σε ποιο άλλο μέρος ο ανόητος αγρότης θα διαλέξει να κάψει τα χωράφια του σε μια μέρα με τόσο αέρα, ο ηλίθιος περιπατητής θα ρίξει το αναμμένο του τσιγάρο στις ξερές πευκοβελόνες αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα, η βλακόμουτρη μάνα με τον ανεγκέφαλο πατέρα θα κάνουν barbeque στα δάση χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις, ο εγκληματικός οικοπεδοφάγος θα λιγουρευτεί καμμένες πλαγιές και θα κοιτάξει γύρω γύρω πριν πετάξει το αναμμένο στουπί;

Πουθενά γλυκιά μου, ειδικά στη Γερμανία που το χώμα είναι υγρό και οι άνθρωποι έχουν συνείδηση του περιβάλλοντος παρόλο που δεν θέλουν να πληρώσουν τις αποζημιώσεις στα ελληνικά χωριά που έκαψαν κι έσβησαν με το αίμα των κατοίκων τους....

Εν κατακλείδι αγαπημένη μου μην με κατηγορείς, γιατί είμαι σαν το θηρίο, έχω γεννηθεί για να καίω, να καταστρέφω και αν αφεθούν τα πράγματα στη φυσική τους τάξη (αν λέμε καλή μου φιλενάδα), να δημιουργήσω νέα ζωή.

Το να κατηγορείς εμένα είναι σα να κατηγορείς τον υπέροχο καρχαρία που έσκισε με τα δόντια του τον πανηλίθιο σέρφερ που διάλεξε να κολυμπήσει στην τραπεζαρία του.

Εγώ δεν μπορώ να κρατηθώ, είμαι δύναμη καταστροφής και αναγέννησης, όλοι αυτοί οι ηλίθιοι δεν μπορούν να κρατηθούν μέχρι να πέσει ο αέρας;

Πραγματικά τόσα χρόνια σ' αυτή τη γωνιά της γης αναρωτιέμαι! Αλλά όσο με θέλετε θα είμαι εδώ να καταστρέφω. Γι αυτό σας αγαπώ!

Καλή σου μέρα φιλενάδα! Καλή σου μέρα Ελλάδα! Σ ευχαριστώ για την προτίμησή σου!

Υ.Γ. Ο αέρας έπεσε, ίσως τελικά σας αφήσω να ψηφίσετε!

*Το κείμενο αυτό αποτελεί μια λίγο πιο εμπλουτισμένη έκδοση του σχολίου μου στην αγαπημένη Rockmantic την οποία υπεραγαπώ γιατί ξέρει να χάνεται πίσω απ τον καπνό ενός τσιγάρου και της το αφιερώνω επειδή με ενέπνευσε με το ξύπνημά μου. Έστω και με εικόνα καταστροφής.

24 σχόλια:

  1. Ασύμμετρη απειλή που είπε κι ο Βύρωνας, Τρεμενσάκο μου.. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ'άυτή τη χώρα. Και μπορεί τα μποφόρια να μην τα'χαμε παραγγελιά για κυριακή εκλογών, αλλά τα στουπιά μερικοί τα είχαν αναμμένα και περίμεναν. Τώρα που η βουλή είναι κλειστή, και άμα λάχει πετάμε και καμιά φωτογραφική διάταξη για όρους δόμησης από Δευτέρα.. με πιάνεις!
    Κι επειδή ρωτάς "σε ποιο άλλο μέρος", θα σου πω ό,τι έχω δει μόνο από δάση κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.. Περνάς με το τρένο, και βοσκάνε ελάφια. Κοιτάς στα δέντρα, και βλέπεις τα μονοπάτια, λες κι έχει περάσει η καθαρίστρια και τα'χει σαρώσει με τη σκούπα. Πως να τον μάθεις τον απολίτιστο καλέ μου πως το σκουπίδι του δε θα εξαϋλωθεί στο δύωρο; Εδώ βλέπεις εκπαιδευτικούς (ο θεός να τους κάνει, γιατί ο άνθρωπος τους έκανε δημοσίους υπαλλήλους) να πετάνε στην αίθουσα τη γόπα και το ποτήρι του καφέ νομίζοντας πως ως δια μαγείας αυτά εξαφανίζονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που ο φίλτατος Βύρωνας (τι εξέχουσα πολιτική φυσιογνωμία, ορθώνονται οι τρίχες μου στη σκέψη του) ξέχασε να ξεκαθαρίσει ότι εμείς είμαστε η ασύμμετρη απειλή, ξέχασε να μας πει ότι είμαστε απολίτιστοι βρωμιάρηδες, ότι ενώ τα σπίτια μας λάμπουν από πάστρα, οι δρόμοι, τα πάρκα και τα δάση μας είναι στολισμένα με κάθε λογής σκουπίδια, σα χριστουγεννιάτικο δέντρο βγαλμένο από ένα πολύ διεστραμμένο Tim Burton.

      Μια φορά, όταν ζούσα στη Στοκχόλμη, είχε έρθει να με δει η μάνα μου, την οποία λατρεύω, η οποία ανακυκλώνει και είναι πεντακάθαρη και πέταξε ένα κομμάτι χαρτί στο δρόμο. Ντράπηκα τόσο πολύ και της είπα "μάζεψέ το αμέσως, εδώ δεν έιναι Αθήνα". Κοκκίνισε και από τότε δεν έχει πετάξει σκουπίδι ούτε στην Αθήνα.

      Αλλά του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει και άμα γουστάρει να τα σπάσει, θα τα σπάσει.
      Ε κι αν γουστάρει να τα κάψει, θα τα κάψει, είτε εμμέσως είτε όχι... ne ce est pas ομορφιά μου;

      Διαγραφή
  2. Μεγάλα θέματα ανοίξατε.
    Κα Φωτιά τι μου κάνετε; Σας μισώ μέχρι εκεί που δεν ξέρετε. Πιο πολύ μισώ όμως τους ανεγκέφαλους συμπολίτες μου που σας δημιουργούν. Αυτούς τους οικοπεδοφάγους που σας βλέπουν σαν θεά, και όλους τους υπόλοιπους που είναι σε φάση "ωχ αδερφέ, σιγά μην πάρουμε φωτιά" και μετά τρέχουν γιατί τους έχει πάρει φωτιά ο κώλος τους. Δεν αντέχω άλλες καμμένες εκτάσεις. Πιάνεται η ψυχή μου όποτε σε βλέπω να διασκεδάζεις ανάμεσα σε δάση. Να σου ζητήσω μία χάρη; Δεν αφήνεις τα δάση να πας στους 300;

    Περί σκουπιδιών δεν έχω να πω πολλά. Το σπίτι φταίει για όλα. Όταν από μικρή έψαχνα κάδο για να πετάξω ένα χαρτάκι από τσίχλα με κοίταζαν όλοι λες και ήμουν Alien. Όταν το καλοκαιράκι μαζεύω όλα τα μπουκαλάκια-ποτηράκια από την παραλία όταν φεύγω (και των ανεγκέφαλων διπλανών μου) επίσης με κοιτάνε περίεργα. Όταν πίνω όλο το νερό από το μπουκαλάκι για να τους φτιάξω τασάκι στους καπνίζοντες επίσης έτσι με κοιτάνε. Αλλά είχα φάει ένα γερό χαστούκι από τους γονείς μου όταν τόλμησα να πετάξω κάτω την τσίχλα μου. Πως λοιπόν να μην μάθω; Μέχρι και τις ακαθαρσίες του σκύλου μαζεύω στην κάθε μας βόλτα γιατί έχω πατήσει άπειρες φορές και βρωμάν τα παπούτσια μου 40 μέρες. Αλλά μάλλον ανήκω και εγώ στην πλειονότητα.

    Αυτοί δυστυχώς είμαστε και δεν κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε.
    Καλημερίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από κα Φωτιά

      Αγαπημένο μου κορίτσι, μη μισείς εμένα, εγώ είμαι δύναμη της φύσης, εγώ γεννώ και καταστρέφω, εγώ είμαι ον αναξέλεγκτο, Μη με μισείς γιατί εγώ δίνω δύναμη στην ήλιο να σε φωτίσει, στο φούρνο να ψήσει το φαγάκι, στο σπίρτο ν' ανάψει το τσιγάρο. Πρώτη εγώ και μετά ο τροχός σου έδωσαν πολιτισμό, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Εγώ δεν έχω ήθος, ο θεός δεν έχει ήθος, η φύση δεν έχει ήθος, δεν έχω καλό και κακό. Εσύ έχεις, οι αγαπημένοι σου έχουν, ο έρωτάς σου έχει.

      Μην μισείς εμένα, είμαι μόνο το εργαλείο, το μαχαίρι που μπορεί να κόψει ένα φρούτο ή να κάνει μια καρδιά να σταματήσει. Μίσησε τα χέρια που με χρησιμοποιούν λανθασμένα κι άπληστα, βλακωδώς και ηλιθιωδώς. Μίσησε τους βλάκες και τους εγκληματίες.

      Η δύναμη είναι αθώα. Η δύναμη δεν έχει ενοχές. Όσο με ταϊζεις θα τρώω. Μη με ταϊζεις. Μην παίζεις μαζί μου - θα καείς.

      Από tremens
      Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, το ξέρω. καταλαβαίνεις όπως εγώ ότι η ανθρώπινη βλακεία σε όλες τις εκφάνσεις της προκαλεί καταστροφή. Σε όλες. Δεν έχει σημασία το εργαλείο, έχει σημασία η σκέψη και η λογική της καταστροφής!

      Καλημέρα και σ ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Διαγραφή
  3. Eχω με τη φωτια μια σχεση αγαπης-μισους που εχει σφυριλατιθει ολα αυτα τα χρονια που συνυπαρχουμε σε κουζινες και εργαστηρια.

    Ειναι οντως εργαλειο και αδυνατω να πιστεψω οτι τυχαια παντα τις μερες που σηκωνονται οι αερηδες συμβαινουν ολες οι καταστροφες.
    Αδυνατω να πιστεψω πως υπαρχουν αδολοι στις μερες μας .

    Μεγαλωσα σε μια οικογενεια που με εμαθε να αγαπαω την φυση και να την προστατευω.
    Ενηλικος προχωρησα καποια βηματα παρακατω γτ ενιωθα οτι μπορουσα να συνεισφερω λιγακι παραπανω.
    Κι ομως ακομη παρατηρω οτι η πλειοψηφεια γυρω μου νομιζει οτι η αναπλαση των φυσικων καταστροφων ειναι κατι που γινεται σε χρονο μηδεν ,τα σκουπιδια σε δαση και αλλες φυσικες περιοχες τα μαζευουν τις νυχτες ο Πουκ και η παρεα του και ολη αυτη η κουστωδια που φερει την υπερτατη ηλιθιοτητα σαν προσον σημερα θα αποφασισει για το μελλον της χωρας.
    Και τολμω να πω οτι η διακυβερνηση ενος τοπου ειναι ευκολοτερο πραμα απο την προστασια του, γτ με τα μυαλα που κουβαλαμε κυβερνησεις και προβληματα παντα θα εχουμε ,χωρα που να θυμιζει φυσικο τοπιο σε λιγες δεκαετιες δεν νομιζω πως θα υπαρχει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα λοιπόν δεν φταίει η φωτιά, φταίει για μια ακόμη φορά η έλλειψη παιδείας σ αυτόν τον ευλογημένο τόπο...

      Διαγραφή
  4. με τέτοιο ύμνο στην μουσική δεν με νοιάζει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..........
    Ενας 80χρονος έβαλε τροχό...
    Σε μια άλλη περιοχή 3 ΜΑΛΑΚΕΣ (όχι πάσχοντες από γεροντική ανοια αλλά από ΜΑΛΑΚΙΑ) έβαλαν την ίδια στιγμή τροχό που να τους τροχιστούν τ'αρχίδια!!
    Λυπάμαι δε μπορώ να είμαι κοσμιοτάτη σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον τροχό λοιπόν και οι 4
      Στην πυρά μη σου πω

      Ταϊστε με...

      Διαγραφή
  6. αγαπητή φωτιά, θα σε πατήσω κάτω αλύπητα. θα σε δαμάσω. θα σε πνίξω. με φιλικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς, το νερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α καλό μου νερό καλώς μου ήρθες!

      Συλληπητήρια καρδιά μου...

      Α, και τη φωτιά δεν τη νικά το νερό, σε ιδιαίτερες συνθήκες την τροφοδοτεί!

      Διαγραφή
  7. Φωτιά το κείμενο!
    Να μου επιτρέψεις τώρα να πάω να χορέψω με τον κουμπάρο Μάλερ, πιο πάνω!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιστρέψατε απ τα πάτρια αγαπημένη; Μπολιάσατε την κάλπη;
      Μου λείψατε από δω!

      Α, χαίρομαι που επιτέλους έβαλα τραγούδι που σου αρέσει, ας Put the blame on Flame!

      Διαγραφή
    2. Και που τη μπόλιασα την κάλπη, προκοπή δεν βλέπω!
      Κι εμένα μου έλειψε. Το εδώ!

      Διαγραφή
    3. Από αυτούς Αθηνά μου, ακόμα και απ το κόμμα που ψήφισα προκοπή δεν θα δούμε. Εν τω μεταξύ μετά το επεισόδιο με την Κανέλλη και τον Κάσι το θεό, ούτε Προκόπη μας βλέπω να ξαναβλέπουμε στην τηλεόραση...

      Διαγραφή
  8. λατρεμένε μου!
    σήμερα αποφάσισα να ξανα-φτιάξω την καλοκαιρινή μακαρονάδα που μου πρότεινες! και καθώς είχα το σπαγγετι να βράζει, είπα να διαβάσω την ανάρτησή σου.. αλλά ξεχάστηκα.. και το μακαρόνι παράβρασε!
    και γω τώρα πως θα το φάω που μου αρέσει αλτέντε;;!!!
    και ναι όταν ήμουνα μικρή στο χωριό, η μάνα μου αλτέντε μου τα φτιαχνε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε κουτό και στο χω πει, βάλε ένα χρονόμετρο όταν βράζεις μακαρόνια, εγώ πάντα βάζω γιατί κι εμείς εκεί στο χωριό μόνον αλ ντέντε τα τρώγαμε!

      Διαγραφή
  9. Πεντέλη, Σάμος, Αίγιο, Χαλκιδική, ο κατάλογος είναι μεγάλος. Κάθε φορά που φυσάει το καλοκαίρι σφίγγεται η καρδιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δυστυχώς με μας που έχει μπλέξει αυτός ο έρμος τόπος ο κατάλογος γίνεται όλο και πιο μεγάλος. όλο και πιο πικρός

      Διαγραφή
  10. Όλα καλά Tremens!
    Έχει η πατρίδα μας πολλά δάση ακόμη για κάψιμο!
    Μην στεναχωριέσαι!
    Θα τα καταφέρουμε!
    Μόλις βγάλουμε την νέα κυβέρνηση,θα συνεχίσουμε το έργο μας!
    Φιλούρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ακόμα, ναι, ακόμα είμαστε στη αρχή του καλοκαιριού!

      Να πούμε στον πρωθυπουργό να βάλει το Βύρωνα υπεύθυνο ναι είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα, μην έχουμε αμφιβολίες, κρίμα είναι!

      Διαγραφή
  11. Δεν το συζητώ...Πανέμορφη η ανάρτηση για τις σκέψεις μιας φωτιάς...
    Πρωτότυπη και γεμάτη χιούμορ...
    Θα αντέξουμε όμως Τρέμενς μου...Θα αντέξουμε..
    Καλό σου βράδυ γλυκέ μου! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ καρδιά μου, τι να πρωταντέξουμε δεν ξέρω!!!

      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή