Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

'Αει σιχτίρ

Το τούρκικο μόριο -tir- (που παίρνει κι άλλες μορφές ανάλογα με το ριζικό φωνήεν της λέξης στην οποία μπαίνει εμβόλιμο) έχει την έννοια του «κάνω κάποιον να κάνει κάτι». Gelmek = έρχομαι / getirmek = φέρνω.
konusmak =μιλάω / konusturmak = κάνω κάποιον να μιλήσει (ρήμα εξαιρετικά χρήσιμο σε ανακριτές - βασανιστές) κλπ. Επί του προκειμένου, sikmek =γαμάω /siktirmek =κάνω κάποιον να γαμήσει.
Αφαιρώντας την απαρεμφατική κατάληξη -mek προκύπτει η προστακτική. Οπότε siktir σημαίνει κατά κυριολεξία: κάνε (κάποιον) να γαμήσει (εσένα)= άντε γαμήσου. Το ακριβές αντίστοιχο του αγγλικού go get yourself fucked.



Πρωί. 5.45. 
Τα πουλάκια δεν κελαηδούν ακόμα, τα λουλούδια δεν έχουν ανοίξει τα όμορφα πρόσωπά τους προς τον ήλιο κι εγώ ξυπνάω μετά από 5.45' ύπνου. Προγραμματισμένη ώρα εγέρσεως 6.30. Πραγματική 5.45. Αει σιχτίρ.


Στράβωμα μούρης με την αποκάλυψη αυτή και τέντωμα των γυμνασμένων μπράτσων μου. Κρακ ο σβέρκος. Πόνος που θα γίνει πονοκέφαλος. Αει σιχτίρ.


Πρωινός καφές στις 6, εκεί κοντά στο τρίτο τσιγάρο προσπαθώ να διαβάσω τους φίλους μου και να σχολιάσω να γελάσουμε και ο υπολογιστής σούρνεται σαν το διάβολο στην πιο ερπετώδη μορφή του. Επανεκκίνηση. Τα ίδια. Αει σιχτίρ.


Πρώτη μέρα που θα πάω γυμναστήριο ξανά μετά από 3 σχεδόν μήνες, η συγκίνηση μεγάλη, όμως δεν μπορώ να βρω το λουκετάκι το οποίο κάπου φύλαξα πριν 2 βδομάδες με σκοπό να το βρω εύκολα όταν το ξαναχρειαστώ (δηλαδή σήμερα), και είναι σα να άνοιξε η γη και το κατάπιε. Νυσάφι, πρέπει να πάρω άλλο και που θα βρω πρωί πρωί; Αει σιχτίρ.


Ποδηλασία για το τρένο. Ο ήλιος παρόλο που είναι πρωί καίει απίστευτα, η τσάντα που έχει μέσα ρούχα, πετσέτες, σαμπουάν, σαγιονάρες, μπιφτέκια, ντομάτες, τοστ, κρέμα μούτρων, άρωμα, εσώρουχο, φέτα, κάλτσες, αφρόλουτρο, με βαραίνει αρκετά στην πλάτη και ο ιδρώτας κυλά από τα πρώτα μέτρα και το κεφάλι χτυπάει πιο δυνατά. Μια ομάδα από παιδιά που πάνε σχολείο περπατάει μέσα στη μέση του δρόμου λες κι έχει πάρει LSD αναγκάζοντάς με να κάνω ένα σωρό μανούβρες για να τους περάσω χωρίς να τους πατήσω, ένα φορτηγό ξεφορτώνει κλείνοντας το δρόμο λίγο παρακάτω (όπου είναι ανηφόρα κι εκεί που έχω φορτσάρει για να τη βγάλω κι έχει κρεμαστεί η γλώσσα μέχρι τον αστράγαλο, αναγκάζομαι να σταματήσω, να κατέβω και να καβαλάω ένα στενότατο πεζοδρόμιο μέ έναν κάδο απορριμάτων που μυρίζει σαν τα ψάρια της γειτόνισσας) και γενικώς όλοι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να με κλείσουν με αποκορύφωμα μια γριά με γεμάτο καρότσι λαϊκής (ήθελα να ξερα, στις 5 είχε πάει για ψώνια;) η οποία πηγαίνει ζικ ζακ στο δρόμο, κάνοντας με να στοιχηματίζω για το αν συγκρουστούμε ή όχι. Αει σιχτίρ.


Θαραλλέα είσοδος στο κουτσουρεμένο τρένο, κόσμος πολύς μέσα και ο μουρλός με το όχημα και την τσάντα κατασκήνωσης στους ώμους, στριμωγμένος ανάμεσα σε μια χοντρή κι εξαιρετικά άσχημη μαντάμ κι έναν τύπο που έχει να πλυθεί από τους κατακλυσμούς του Νώε που ήταν το νεράκι άφθονο και πλενόσουν ήθελες δεν ήθελες. Αει σιχτίρ.


Κυαλάρισμα στο βαγόνι για οφθαλμόλουτρο, όλο και κάποιο τεκνό θα πηγαίνει στο εργοστάσιο, γιαπί, μηχανοστάσιο, να ξαποστάσει ο ταλαιπωρημένος μου αμφιβληστροειδής. Τίποτα. Ο ομορφότερος εκεί μέσα είμαι εγώ και δεν έχω καθρεφτάκι μαζί να αυτοθαυμάζομαι. Αει σιχτίρ.


Άφιξη στο γυμναστήριο, μούσκεμα στον ιδρώτα, οι απαραίτητες χαιρετούρες και βουρ για το μηχάνημα που λατρεύω να μισώ. Εκείνο που είναι πιο ενισχυμένο απ το ελλειπτικό και σηκώνει κωλαράκι και σφίγγει ό,τι χρειάζεται σφίξιμο. Με φρίκη ανακαλύπτω πάνω σε αυτό μια κακάσχημη καμπούρα κα Κουασιμόδου η οποία δεν το αντέχει το ενισχυμένο κι έτσι κάνει ένα βήμα ανα μισή ώρα ενώ ταυτόχρονα στέλνει μηνύματα στο κινητό και όταν λαμβάνει απάντηση σταματάει την άσκηση για να χαμογελάσει και να απαντήσει. Θέλω απλά να την πιάσω απ το μαλλί και να την πετάξω κάτω και να την ποδοπατήσω μέχρι να γίνει χαλκομανία που τόλμησε να πιάσει Το Αγαπημένο Μου Μηχάνημα Χωρίς Λόγο. Αει σιχτίρ.


Κάνω την προπόνηση, ευτυχώς πολύ καλύτερα απ ό,τι υπολόγιζα (αύριο θα πονάω παντού εκτός απ το κεφάλι ελπίζω) και μπαίνω στο ντουζ. Βγαίνω δροσερός, φρέσκος και ασύλληπτα όμορφος και ανακαλύπτω ότι έχω ξεχάσει το μασχαλέξ. Και είναι βέβαιο πως θα ιδρώσω. Και θα μυρίζω τζατζικάκι ν ανοίγω την όρεξη των συμπολιτών μου. Και τις ψεκάζω με άρωμα ξέροντας ότι δεν κάνει γιατί θα με πιάσουν φαγούρες. Αει σιχτίρ.


Στο δρόμο για τη δουλειά με παίρνουν από τη δουλειά 2 τηλέφωνα να με ρωτήσουν ακριβώς το ίδιο πράγμα 2 διαφορετικοί άνθρωποι. Είμαι με το ποδήλατο κάπου με κίνηση και αναγκάζομαι να τρώω φάσκελα για να απαντήσω στην ίδια ερώτηση 2 φορές. Αυτοί οι άνθρωποι κάθονται δίπλα κι εγώ το πολύ σε 10 λεπτά θα ήμουν εκεί. Αει σιχτίρ.


Λίγο πριν φτάσω, προπορευόμενο αυτοκίνητο κοκκαλώνει ξαφνικά στο δρόμο, χωρίς αλάρμ, για να ανταλλάξει απόψεις με παρακείμενο περιπτερά. Παραλίγο να πέσω πάνω του. Αυτό που έπεσε πάνω του ήταν ένα φάσκελο ξεγυρισμένο. Θύμωσε. Αν κατέβαινε θα τον σκότωνα. Αει σιχτίρ.


Διαβάζω τα νέα και ανακαλύπτω πως ακόμα δεν με μήνυσε ο Κασιδιάρης στερώντας μου τα 15 λεπτά δημοσιότητας που μου αναλογούν και τα χω τόσο ανάγκη. Αει σιχτίρ.


Δεν έχω ιδέα τι να ψηφίσω. Δεν έχω σου λέω. Αει σιχτίρ.





28 σχόλια:

  1. Ότι και να ψηφίσουμε ... Γαβγίζουμε εμείς, γαβγίζουν οι Ευρωπαίοι, ποιος θα δαγκώσει πρώτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάντως με αυτά και με αυτά το Όσκαρ το έχεις καπαρωμένο και για δεύτερη συνεχή χρονιά... και που είσαι: χαλάρωσε βρε, δες τα πράγματα από την καλή τους μεριά (ναι, κι όμως υπάρχει σε όλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α φίλε μου, δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι όλα αυτά τα γράφω για να γελάμε, όλα είναι αληθινά αλλά προς Θεού αν τα παίρνω τόσο σοβαρά όσο τα γράφω, είναι η δουλειά του blog αυτή να μεγενθύνει τα πάντα! Άσε που είναι και το Όσκαρ στη μέση και πρέπει να σταθώ στο ύψος μου!

      Διαγραφή
  3. μια καθημερινή μέρα δηλαδή...

    τα συνηθισμένα.

    φιλιά γλυκέ μου, μην συγχίζεσαι, κάνει ρυτίδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να χαμε να λέγαμε καρδιά μου!
      Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά να κάνουμε καμιά ανάρτηση να γελάμε!

      Δε συγχίζομαι ομορφιά μου, αν περάσει και ο πονοκέφαλος που τον έχω όλη μέρα εκεί να δεις χαρές!

      Διαγραφή
  4. Oπως είδες και η δική μου μέρα ξεκίνησε με σιχτίρισμα...
    Μόνο που στην περίπτωσή μου ... ήταν ευχή... :-p
    Eύχομαι αύριο μια καλύτεραη μερα... :)
    Φιλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, μα στις μέρες μας και το σιχτίρισμα ευχή είναι! Έτσι να φεύγει η ένταση!
      Μακάρι αγαπημένη!
      Φιλί γλυκό!

      Διαγραφή
  5. Θεός ! . -
    Πες μου που σε ποιο βωμό σε έχουν κάνει άγαλμα να έρθω να κάνω την ανάλογη θυσία γιαπί-παρθένου.

    x.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, γλυκό μου παιδί δυστυχώς δεν έχει ανακαλυφθεί η μεγαλοφυία μου ακόμα,άσε που δεν θα δεχόμουν τίποτε λιγότερο από έναν Rodin!

      Πήγαινε στα πρώτα post αν θες να γελάσεις με την ησυχία σου!

      Διαγραφή
  6. είσαι ασύλληπτα όμορφος και μετριόφρων χαχαχα! σε πάω εξαλλου η μετροφροσυνη ανήκει στους μέτριους (άσωτος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα καλό μου παιδί που τα λέω και με λεν ψωνάρα! Πες τα ντε!
      (Μ αρέσει πάντως που στέκεσαι στην πιπεράτη λεπτομέρεια!!!)

      Διαγραφή
  7. Άι (χωρίς "ε") σιχτίρ εννοείτε. Εκτός και αν εννοείτε αεί(=πάντα) σιχτίρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέτε; και είχα τη λανθασμένη αίσθηση ότι έτσι γραφόταν... βέβαια εδώ που τα λέμε και το αεί με το σιχτίρ ταιριάζει και ομορφαίνει!

      Διαγραφή
  8. Δεν έχω κάτι να συμπληρώσω (ούτε και να συμβουλέψω στην τελευταία ερώτηση), οπότε θα περιοριστώ σε καμιά πιο χρήσιμη συμβουλή: Όταν έχεις να γυμναστείς καιρό και πας και ξεπατώνεσαι, κάνε καπάκι ΚΑΥΤΟ ντους. Βοηθάει τους μύες να ελευθερώσουν το γαλακτικό σου οξύ και να χαλαρώσουν.
    Αυτό, μέχρι να πάρεις το κολάι. Μετά που θα΄σαι συνηθισμένος, πλύσου και με παγάκια να τσιτώνεις δέρμα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A ναι, με καυτό έκανα (με το ζόρι αλλά το άντεξα) αλλά ένα μικρό πιασιματάκι το νιώθω, εμ 2,5 μήνες αποχής τι τα θες, τι τα γυρεύεις! Αυριο που θα ξαναπάω θα ξεπιαστώ ελπίζω!!!

      Διαγραφή
  9. Μια χαρά σε βρίσκω! Το ποδήλατο, ειδικά στην πόλη, σφίγγει μια χαρά κωλαράκι. Το δικό μου βρίσκεται στην αυλή και το κωλαράκι αν συνεχίσω έτσι, δεν πρόκειται να ξανακούσω...siktir!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, σφίγγει, σφίγγει το δόλιο, τι να κάνει! Ξεκίνα να το χρησιμοποιείς το ποδήλατο και μετά από 1 βδομάδα δεν θα θες να μετακινείσαι αλλιώς!!!

      Διαγραφή
  10. Αντε και με τρόμαξες.
    Ακου ν'αρχίζει ανάρτηση με την φράση

    το τούρκικο μόριο

    Αλήθεια το siktirmek πως το καταφέρνει κανείς?

    Με δυό λόγια το αι-σιχτίρ είναι ΕΥΧΗ*!

    Μιά ανάρτηση 13 ΕΥΧΕΣ*

    Τι περιγραφή κι αυτή "μάνα" μου? Κόντεψα να σ'ερωτευθώ!

    Τι θα γίνει βρε γμτ όλοι τον κασιδιάρη ονειρεύονται.

    Λες να μυνήσει και τους ΜΚΕ?

    Και που να βρω λόγια τώρα να σου πω πόσο απόλαυσα αυτή την ανάρτηση. Να'σαι καλά που μου'φτιαξες τη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κοίτα, με λίγη καλή θέληση και ταλέντο το καταφέρνεις μια χαρά, δεν θα επεκταθώ εδώ γιατί θα μου το κλείσουν το μαγαζάκι!

    13 ευχές ε; Δεν το χα δει έτσι, σα να χεις ένα δίκιο!

    Καλημέρα γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια απλή ανθρώπινη μέρα λοιπόν...
    Άει σιχτίρ! Δε θα σου συμβεί κάτι διαφορετικό εσένα δηλαδής; Και προς τη δόξα (που την αξίζεις) πώς στο καλό θα πας; :-Ρ

    Καλή σου μέρα :-)

    υ.γ.Και στο γυμναστήριο! Μα πόσο πιο υπέροχο θέλεις να το κάνεις το κορμί σου;
    υ.γ.2 Μα δεν τον προκάλεσες αρκετά τον Κάσι αγαπητέ μου, έτσι τσάμπα μοιράζει τις δημοσιότητες νομίζεις;
    υ.γ.3 Κοίτα να πάρεις την σωστή απόφαση ως την Κυριακή, ναι; ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, είναι αυτά τα μικρά, τα καθημερινά που έχω αρχίσει και τα παρατηρώ απ όταν ξεκίνησα αυτό το blog ώστε να μπορώ να σας γκρινιάζω με την ησυχία μου! Κατά τα άλλα καλά!!!

      Μα τι έπρεπε να κάνω στον φίλο Κάσι; να του ρίξω κανά κουβά με νερό μήπως και μου την ρίξει τη μήνυση να ησυχάσω; Μήπως όμως επικροτήσει και με θέλει μετά γι άντρα του κι έχουμε τρεχάματα; Εγώ το χω πει, με πολιτικό στέλεχος (τοι ιού της γρίπης), δεν τα φτιάχνω. που να ετοιμάζεσαι κάθε 3 και λίγο, και να τα μποτέ, και να τα χτενίσματα για να βγαίνω στα κανάλια. Μια εμφάνιση έχω να κάνω γιατί την τελευταία φορά ήταν το 1821 που παρουσίαζε ο πολυχρονίου τον Τροχό της Τύχης και ήμουν κοινό γιατί δεν κληρώθηκα να παίξω... δεν με παίζανε σου λέω...

      Όσο για το κορμί, ε, ας το κάνουμε ωραίο να πιάσουμε δουλειά σε καμιά τσόντα γιατί για κει μας βλέπω....

      Διαγραφή
    2. χαχα
      Μα άντρας του Κάσι, αυτό καταντάει διαστροφή!

      Αν πάντως είσαι έτοιμος για 'υποκριτική' καριέρα πες ταινία να σπεύσω :-Ρ

      Διαγραφή
    3. Είμαι κίνκυ αγόρι, τι να κάνω!!!!! Όλα μου τα απωθημένα καθώς και όλα τα απωθημένα γνωστών και φίλων στον Κάσι θα τα έβγαζα!

      Διαγραφή
  13. μην σιχτιρίζεις παιδί μου, χαλάει το κάρμα... μη!
    και να εχεις πάντα καθρεπτάκι! το βγάζεις απο το σακίδιο, κοιτιέσαι και λες "φτού σου μην σε ματιάσουν"... και κόκκαλο οι άλλοι...

    πέρα απο πλάκα κοίτα το δίκτυό σου, αν σέρνεται ο υπολογιστής.
    τόπαθα προ καιρου και άλλαξα πασ, και τους πέταξα όλους έξω η μουλάρα...εεε αει σιχτίρ.. ωχ.. μπερδεύτηκα.
    καλη μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ μα άμα τα κρατάω μέσα μου θα εκραγώ σου λεώ!

      Φαντάζεσαι να κοιτιέμαι σε καθρεφτάκι μακιγιάζ μέσα στο βαγόνι; Θα πέσει πολύ γέλιο!

      Δεν φταίει το δίκτυο, το δόλιο το πισι πνέει τα λοίσθια το δύστυχο, τόσα χρόνια τι να σου κάνει και αυτό...

      Διαγραφή