Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ο Γιώργος, ο αλήτης, η κορμάρα



Έξαλλος είμαι φιλενάδα, έξαλλος απ το πρωί σήμερα, μα αν μια μέρα πάει στραβά απ την αρχή, πρέπει να συνεχίζει ώστε να κορυφωθεί με μένα στο τρελοκομείο δεμένο με εκείνο το ζακετάκι με τα μακριά μανίκια που δένουν διακριτικά πίσω στην πλάτη και καπιτονέ τοίχους; Γιατί;

Γιατί η γάτα έχει ένα αυτί είπες; Ίσως να χεις κι ένα δίκιο, ας τα πάρουμε όμως απ την αρχή.

Εκεί που λες που έπινα ήσυχος ήσυχος τον καφέ μου το πρωί διαβάζω στο blog του λατρεμένου μου Πιγκουίνου ότι ο Τζόρτζης, ποιος Τζόρτζης φιλενάδα; Εκείνο το ζαβό που ο ακόμα πιο ζαβός λαός μας τον εξέλεξε πρωθυπουργό σχετικά προσφάτως και ανακαλύψαμε ότι η ηλιθιότητα είναι δύναμη, εκείνο λοιπόν το αθλητικό ζαβό θεωρείται ένας από τους πιο διάσημους διανοητές παγκοσμίως και ενοικιάζει τις διανοητικές του υπηρεσίες σε διάφορα conferences και seminars ανά τον κόσμο. Ποιος; Ο παπιός.

Μα είναι ποτέ δυνατόν; Ποιος τρώει τόσο πολύ κουτόχορτο πια ώστε να συμβαίνουν αυτά; Ποιος πιστεύει ότι ο Τζόρτζης έχει την ικανότητα να σκέφτεται; Εδώ δεν έχει την ικανότητα να δένει τα κορδόνια του ο δύστυχος, αλλά αυτός μια χαρά το πουλάει φιλενάδα, εμείς που είμαστε κι έξυπνα πουλιά τρέχουμε όλη μέρα για να είμαστε και 2 μήνες απλήρωτοι επειδή ο Τζόρτζης ήθελε πρωθυπουργιλίκια. Καλά να πάθουμε...

Κάπου εκεί κι αφού έχω πάθει το mini stroke το πρωινό μου (είναι σα να μου λες ότι ο Μπένι προσελήφθη για τη νέα καμπάνια της γνωστής σειράς εσωρούχων Victoria's Secret, τόσο σουρεάλ), λέω να ξεκινήσω για τη γλυκιά μου εργασία. Και πάω στο τρένο κι έρχεται
α. 5βάγονο, που σημαίνει πήχτρα με ένα βαγόνι λιγότερο
β. χωρίς κλιματισμό, που σημαίνει έξτρα ιδρώτας και μπόχα
γ. με μια μαντάμ που μυρίζει σαν "την πρώτη μέρα που βούλωσε η αποχέτευση" ακριβώς δίπλα μου
δ. έναν αγαπημένο Πάκι απ την άλλη να τραγουδάει σχεδόν μέσα στ αυτί μου σε όλη τη διαδρομή
ε. έναν επαίτη με την κόρη του τη Σταυρούλα η οποία φορούσε φούξια συνολάκι στράπλες και ντρεπόταν αφάνταστα όσο ο πατέρας της τσίριζε για να μας τραβήξει την προσοχή. Συμβουλή προς επαίτη. Μην τσιρίζεις, έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Σε ακούμε και σε πιο χαμηλά ντεσιμπέλ.

Έρχομαι που λες εδώ σκεπτόμενος ότι έχει ματώσει η καρδιά της Μέρκελ με τις θυσίες του ελληνικού λαού και ανάβω τον υπολογιστή. Τίποτα. Η οθόνη μαύρη. Αφήνω κάτω την τυρόπιττα κι ελέγχω τις συνδέσεις. Όλα στη θέση τους. Ελέγχω το ρεύμα. Ρέει πλούσιο απ την πρίζα. Βγάζω όλα τα καλώδια και τα ξαναβάζω. Τίποτα. Παίρνω τηλέφωνο τον τεχνικό. Δεν έχει έρθει ακόμα. Βρίζω και ξαναβγάζω και ξαναβάζω τα καλώδια. Τίποτα. Βγαίνω απ το γραφείο και τρώω την τυρόπιττα σκεπτόμενος ότι αν έχει χαλάσει, μαύρο φίδι που μας έφαγε. Ξαναγυρίζω πίσω με τρίμματα σφολιάτας στο πηγούνι και ξαναπατάω το κουμπί. Ανάβει. Το μουτζώνω.

Διαβάζω τα mail μου να δω τι καλό θα κάνουμε και σήμερα και βλέπω ότι μια βιαστική δουλειά που έγινε χτες γιατί καιγόταν ο κόσμος και ο ντουνιάς, πρέπει να αλλάξει σήμερα γιατί κανείς δεν είχε συνεννοηθεί με το εργοστάσιο όπως είχα ζητήσει πριν 1 μήνα, όταν ξεκίνησε. Μια άλλη που κλωθογυρίζει κανά εξάμηνο πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει σήμερα γιατί είναι ξαφνικά πολύ βιαστική, και η τρίτη η καλύτερη είναι αγγαρεία από άλλη εταιρεία γιατί το μόνο που δεν μου έχουν ζητήσει ακόμα από κει είναι να τους μασάω την τροφή, ενώ μια τέταρτη έχει σταλεί λάθος και δεν το πήρε χαμπάρι κανείς εκτός από μένα*. Αντιλαμβάνεσαι ότι έστειλα τουλάχιστον 4 mails υβριστικού περιεχομένου σε συναδέλφους απαιτώντας εξηγήσεις. Καμία απάντηση ακόμα. Αλλά ξέρεις ε; Όσο δεν απαντούν και κρύβονται αυτές τόσο δεν πρόκειται εγώ να κάνω τίποτα.

Και μέσα σε όλο αυτό με παίρνουν τηλέφωνο από άγνωστο αριθμό. Το σηκώνω. Είναι απ την τράπεζα που έχω τις κάρτες και έχω καθυστερήσει τη δόση. Ακούω σχεδόν υπομονετικά τη βραδύγλωσση κυρία να μου εξηγεί ότι έχω καθυστερήσει και θα πάω στην κόλαση αφού πεθάνω απο τερηδόνα. "Κυρία μου" της απαντώ "έχετε ενημερωθεί από το σύστημα ότι έχω κάνει ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ αίτηση για διακανονισμό του χρέους μου, κάτι για το οποίο με συμβούλευσε το τμήμα σας τετράκις;" "Μάλιστα κε Tremens" μου απαντά. "Τότε γιατί καλή μου κυρία με παίρνετε τηλέφωνο απ τη στιγμή που έχει γίνει αυτή η κίνηση;" "Ε.... μέχρι να υπογραφεί δεν θα καταβάλλετε ποσό την κάρτα σας;" "Λέτε να προσημείωσα το οικόπεδό μου στην Περαχώρα Λουτρακίου αν δεν υπήρχε οικονομικό πρόβλημα; Διότι κυρία μου, αυτή τη στιγμή είμαι σε διαδικασία διακανονισμού με την τράπεζα και δε σκοπεύω να βάλω κανένα ποσό, απ τη στιγμή μάλιστα που σας έχω εξηγήσει ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ".

Της το κλείνω έξαλλος. Έξαλλος φιλενάδα. Πρώτη φορά φώναξα σε υπάλληλο απ το τηλέφωνο. Πρώτη φορά. Ξέρεις τι υποψιάζομαι; Ότι αυτοί παίρνουν ποσοστά απ τα ποσά που καταθέτεις και γι αυτό σου σπάνε τα νεύρα. Και να σου πω και κάτι άλλο; Χρωστάω 2 δόσεις. Ναι, το καταλαβαίνω, όπως και καταλαβαίνω ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να τα δώσω. Απ τη στιγμή όμως που προσημειώνω περιουσία μου κάνοντας αίτηση και περιμένοντας απάντηση απ τη γαμωτράπεζα, τι με ενοχλείς; Τι θα κερδίσεις;

Αντε μου στον αγύριστο μαντάμ, κι εσείς και το ποσοστό σας! Ο Τζόρτζης τους κάνει σεμινάριο επικοινωνίας;

* Για να καταλάβεις τι εννοώ θα σου πω μόνο ότι σήμερα μου ήρθε απ τον πελάτη να "φορέσω" κείμενο πάνω σε συσκευασία που λέει. Το Τάδε είναι ένα τάδε προηγμένης τεχνολογίας που περιέχει.
Από εκείνη την ώρα ψάχνω εναγωνίως να δω τι περιέχει, εγώ και όλη η ανθρωπότητα...

31 σχόλια:

  1. Γαμώτο! Και προς στιγμή, αμφιταλαντεύτηκα σήμερα το πρωί για το αν πρέπει να ποστάρω για τις νέες αρχολίες του Γιώργου! Αν το ήξευρα ότι θα ξεκίναγε τόσο ανάποδα η μέρα σου, ειλικρινώς θα επέλεγα κάτι πιο αλέγκρο, όπως τα γενέθλια της Μάγιας της Μέλισσας ή τη νέα ταινία με το Μικρό μου Πόνι (που κινούνται στην ίδια θεματική με το Γιώργο, αλλά έχουν το ακαταλόγιστο ως φίξιοναλ χαρακτήρες).

    Κουράγιο με το υπόλοιπον της ημέρας. Το βράδυ να βγεις να δεις την πανσέληνο. Αν είσαι ρομαντικός, θα περάσεις καλά. Αν είσαι προληπτικός, μπορείς ανετότατα να τη μουντζώσεις. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ πτηνό μου αγαπημένο, δε φταις εσύ, φταίει ο ντουνιάς μας που επιβραβεύει τους ζαβούς!!! ¨Εχι γενέθλια η Μάγια η μέλισσα; Παρθένος είναι; ο Βίλλυ ξέρουμε; Να δούμε αν ταιριάζουν!!!

      Κάνω κουράγιο, κάνω πτηνό μου και περιμένω εναγωνίως το βράδυ να απολαύσω φεγγαράδα μόνος στο σπίτι με ρομαντική διάθεση και ποτό ανά χείρας και ίσως ένα δάκρυ μοναξιάς στα υπέροχά μου μάτια...

      Διαγραφή
    2. Χαχα στο τσακ το εχεις το δάκρυ,στα υπέροχα ματάκια σου; να χυθώ να μη χυθώ; έλα με το ποτάκι σου στην παρέα θα περάσουμε καλά,πάντα περνάμε ντε!!

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχαχαχαχα αυτό είναι αλήθεια! το δάκρυ κυλά εύκολα (στην πραγματικότητα όχι αλλά λέμε τώρα!)

      φιλί γλυκό!

      Διαγραφή
  2. Δεν είναι τίποτα!
    Πανσέληνος είναι θα περάσει...
    Μέχρι τότε:
    Mην απαντάς άγνωστα τηλέφωνα...
    Μην ακούς τις παπαρολογιες κανενός μλακα Γιώργου (το γενικεύω γιατί έχω βάσιμες υποψίες για το όνομα αυτό ότι μπάζει από παντού...)
    Μην μπαίνεις σε στριμόκωλα βαγόνια εκτός αν έχουν κλιματισμό και ωραίους συνεπιβάτες...
    Πρόσεξε: η επιρροή της πανσελήνου ξεκινά 3 μέρες πριν και τελειώνει 3 μέρες μετά την πανσέληνο.
    Ελπίζω να σε έσωσα... :)
    Φιλί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα έλεγε ότι για μας τους Τοξόταρους είναι θετική!!!! που να τανε αρνητική τι θα χε γίνει!!!

      φιλί γλυκό!

      Διαγραφή
    2. Θετική θα είναι αν έχουνε κριούς δίπλα τους (που συνήθως οι τοξότες εχουν) για να τους κάνουν αγκαλίτσες και φιλάκια... Ελα... υπομονή...2 μερούλες ακόμα... :))

      Διαγραφή
  3. ότι ερχόμουν να σε πειράξω!!!βλέπω δεν χρειάζεται...με τόσα που συνέβησαν μου έκοψες τη φόρα...θα ξανάρθω το βράδυ,την ώρα της μοναξιάς-πανσελήνου γιατί η μέρα σου πρέπει να κλείσει όπως ξεκίνησε...εγω πάω θαλασσίτσα σε λίγο!!!
    μην ευχηθείς να πνιγώ,γιατί την είδα έτοιμη την ευχούλα στο λαρύγγι σου!κατάπιε την αμέσως!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, όχι να πνιγείς φιλενάδα, να κάνεις μια βουτιά και για μένα! Μόλις έφαγα και έχω ηρεμήσει κάπως!!!

      Αν με ταϊσεις με ηρεμείς, αυτό το μικρό tip είναι πολύτιμο!!!

      Διαγραφή
  4. Στείλε μου ενα μεηλ δεν βρίσκω το δικό σου, να σου στείλω κάτι. πληηηηζ. μερσί και το τουρσί για βραδυνό.
    μάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κι εγώ εκνευρίζομαι τρελλά όμως με τις τηλεφωνατζούδες-δοσατζούδες, αν έχεις την υπομονή μπορείς να κάνεις πλάκα βεβαίως
    καλή πανσέληνο και τα λέμε, φιλιά πλείστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γκουρμέ,
    γκουρμέ, χαλνάω εγώ χατίρια? οχι!
    τουρσί φλαμπέ με κοκκινιστά λαγοπόδαρα φαρσί.

    εεε πιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λατρεμένε μου δεν τον λένε Τζόρτζη...Τζέφρη τον λένε.
    Αλήθεια, έτσι τον φωνάζουν στην οικογένεια.
    Επίσης, εγώ δεν πιστεύω πως είναι τόσο ζαβός όσο δείχνει.
    Γιατί αγαπημένε μου, αν ήταν βλαξ, πως θα έτρωγε τόσα λεφτά, αυτός και τ' αδερφάκια του; Ρωτώ:P
    Πονηρό είναι όλο το σόι!
    Τώρα γιατί δεν έχει σκοτωθεί ακόμα με το ποδήλατο...δεν ξέρω, δυο φορές στο ΚΑΤ πήγε πάντως.
    Α! Ξαναέγινε πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
    Στο λέω μήπως είχες...φαγούρα...

    Τώρα όταν μια μέρα ξεκινάει άσχημα...θα συνεχίσει άσχημα.
    Το λέω από πείρα...δυστυχώς.

    Σε φιλώ πολύ πολύ:))

    ΥΓ Να δεις την πανσέληνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω καρδιά μου αλλά για μένα θα ναι πάντα ο Τζόρτζης ο αλήτης η κορμάρα... συνειρμοί βλέπεις!

      βρε κουτό βλαξ με περικεφαλαία είναι, απλά έχει τζιμάνια συνεργάτες που ξέρουν να "πουλάνε" το όνομά του....

      Διαγραφή
  8. Αυτό που μας βγάζουν τον λαπα έξυπνο να συμβουλεύει που το πας,αυτός ο ηλίθιος κάνει πετάλι με τα χέρια και κουπί με τα πόδια γιαυτο σκοτώνετε!!

    υγ Δεν θέλω το δάκρυ να κυλήσει μάνα μου ,δεν θέλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παιδί μου, πρέπει να του βάλουν βοηθητικές στο όχημα γιατί δεν τον βλέπω καλά σου λέω

      δεν κύλησε, έτρωγα παφωτό στον καναπέ κι έβλεπα σειρές!

      Διαγραφή
  9. χαχαχαχαχαχαχαχα...έχω λιώσει...ποιός καλέ θεωρείται διανοητής;;; Ο Γιωργάκης;;;;; Έλα Χριστέ και Παναγιά και οι 12 Απόστολοι μαζί!!!!!!!!
    Αμ το χθεσινό το άκουσες; Ο...συμμαθητής του διανοητή, ξέρεις... εκ του Havard, Αντώνης, ανακοίνωσε ότι τα μέτρα πείνας που πάρθηκαν χθες θα είναι και τα τελευταία!!!!!! Δεν ξέρω για σένα αγαπημένε μου αλλά εγώ κοιμήθηκα ήσυχη μετά από αυτό το ανακοινωθέν!!!!

    Φιλιά πολλά πολλά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μόνο διανοητής; Διάνοια σου λέω απ τις λίγες!!!

      Δεύτε τελευταίον ασπασμόν είναι καρδιά μου!

      Διαγραφή
  10. στραβώθηκα να κοιτώ το φεγγάρι!!ήθελα να δω αν είναι μπλε και να υπολογίσω πόσο δάκρυ θα κυλίσει απο τα υπέροχα ματάκια σου!!!
    μπλε δεν βλέπω ,οπότε ησύχασα,άσε που λέω θα τον έχει πάρει ο ύπνος στον καναπέ και εγώ κάθομαι και με ξεκούφαναν τα σκυλιά της γειτονιάς.....πάω να δω καμιά ταινία!!!
    μπλε καληνύχτες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κύλησε τελικά διότι άφησα τους ρομαντισμούς και το ριξα στο φαϊ και σε αγαπημένη αστυνομική σειρά!

      καλό μήνα!!!!

      Διαγραφή
  11. αχ γλυκέ μου τι τραβάς και συ!

    χάθηκα, αλλά θα σου πω τα νέα μου στο τηλέφωνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άσε κι εγώ τώρα από του Πιγκουίνου έρχομαι και είμαι μεταξύ του να πέσω κάτω από τα γέλια ή να βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο με τον Τζόρτζι... Θα δω τι θα κάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μου ντε, κι εγώ αυτό αναρωτιέμαι, γι αυτό απ το πρωί τρίβω το σπίτι πατόκορφα να ξεχαστώ αλλά φευ, δεν ξεχνιέμαι!!!

      Διαγραφή
  13. Τρεμενσάκο άραξε! Ο ήλιος είναι στη θέση του, τα πουλάκια δεν έπαθαν γαστρεντερίτιδα, η τράπεζα μια μέρα θα καεί και η Ελλάδα έχει υπέροχες παραλίες.
    Χαμογέλαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαμογελαστός είμαι καλή μου, ακόμα κι αν γράφω αυτά που γράφω και είναι όλα πέρα ως πέρα αληθινά, χαμογελαστός θα παραμείνω!!!!

      Διαγραφή
    2. Καλό αυτό, να το κρατήσεις!
      Φιλιά τρεμενσάκο!

      Διαγραφή
  14. Θέλω να γελάσω με τον Γιωργάκη..τα διάβασα τα κατορθώματά του στον Πιγκουίνο, αλλά μου κόβεις τη φόρα...
    από το φαιδρό (γιατί Παναγιά μου μόνο οι φελοί επιπλέουν? κάτι τέτοια με κάνουν να χαίρομαι που δεν είμαι "πετυχημένη"..αν αυτός είναι πετυχημένος, ας μείνω αποτυχημένη για πάντα..πάντως μεροκάματα βγάζει ο άχρηστος, αντίθετα με μένα που το κυνηγάω με το δίκανο)..στα σοβαρά και τα γνώριμα...πάγωσε το γέλιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα η κατάσταση είναι κλαυσίγελως, απ τη μια να γελάς μ αυτόν κι απ την άλλη να κλαις για σένα...

      Τράτζικ που έλεγε και η φίλτατη Τασούλα...

      Διαγραφή