Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Έγινε Παρεξήγηση!

Λύσσαξες βρε Νάσια, λύσσαξες, από τις 16 του Αυγούστου μου φωνάζεις να γυρίσω, το είδα εκεί που ήμουν στις χρυσαφένιες αμμουδιές το μήνυμα και χαμογέλασα, αλλά δεν σου απάντησα, δεν συ απάντησα γιατί το χα κλείσει το μαγαζάκι και διακοπιζόμουν με την αγάπη μου χαλλλλλαρά και ωραία.

Και ήρθα βρε φιλενάδα μου καλή, ήρθα ξανά στο Άστυ, όχι το παγωτό (αλήθεια αυτή η γαλακτοβιομηχανία έχει τινάξει τα πέταλα ή εμένα μου φαίνεται;) το άλλο, το κλείνον, αυτό που είχε κλείσει χτες μια ζέστη και μια υγρασία Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Η και που μπήκα στα διαμερίσματά μου τα ευάερα, ευήλια, ευρύχωρα και νηπενθή κι έβαλα το αρκοντίσο που έλεγε και η γιαγιάκα μου η καλή - Θεός σχωρέστην την καημένη, πόσο την αγαπούσα, δεύτερη μάνα την είχα, τι έλεγα; Α, ναι, το μπουμπούνισα το άτιμο όσο θα χω ρεύμα γιατί δεν πλέρωσα τη ΔΕΗ και επειδή δεν έχω ιδέα πότε θα μας πλερώσουν από τη γλυκειά μου εργασία, δεν ξέρω πόσο θα έχω ρεύμα, αν μου το κόψουν θα ανοίξω το προστατευτικό του ανεμιστήρα και θα γυρνάω εγώ τα πτερύγια γύρω γύρω να κάμουν δροσιά ή θα διπλώσω μια Α4 τσάκα τσάκα να κάνω βεντάλια γιατί δεν έχω να πάρω σπανιόλικη να σου κάμω πόζες...

Κι εκεί που είχα αράξει κάτω απ' το μηχάνημα και πάγωνε ο σβέρκος μου λέω μέσα μου "Δεν ανοίγεις το ψυγείο να δεις τι θα φας το βράδυ; Και το ανοίγω ο δύστυχος για να αντικρύσω την καταστροφή.

•Γαλοπούλα και τυρί κίτρινο - έχουν γίνει πράσινα - στον κάδο.

•Ψωμί του τοστ μια απ τα ίδια

•Κάτι ροδάκινα που είχαν απομείνει είχαν χάσει κάτι απ τη φρεσκάδα τους - είχαν μουμιοποιηθεί σου λέω φιλενάδα - στον κάδο

•Το τάπερ με τη φέτα δεν το άνοιξα καν να δω τι είχε μέσα, γύρισα το κεφάλι απ την άλλη και στον κάδο σύσσωμο το σετ

•Κάτι κρεμμύδια φρέσκα μέσα σε μια σακούλα δεν ήταν πλέον κρεμμύδια φρέσκα, ήταν ένα γλοιώδες πράμα, μια σαπισμένη μάζα, μια εξωγήινη οντότητα, μια απελπισία - στον κάδο

•Το εβαπορέ, αυτό στο γυάλινο μπουκάλι, γιατί αγάπη μου θέλω ντιζάιν στο ψυγείο, δεν θέλω ό,τι κι ό,τι, στο νεροχύτη και το μπουκάλι στην ανακύκλωση γιατί είμεθα και οικολόγοι, έχω κόψει και τη λακ, αυτήν την παντός καιρού για να μην τρυπά το όζον

Μετά από αυτή τη γενική εκκαθάριση στο ψυγείο είχαν απομείνει 2 αυγά, καφές φίλτρου, κέτσαπ, μουστάρδα, μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη αλλά γλυκιασμένη από χυμό σταφυλιού διότι έχουμε κι ένα κορμί να υποστηρίξουμε, νερό (4 μπουκάλια), 2 αλκοολούχα σκευάσματα που τα χει πάρει η αδερφή μου και τα χει εκεί μέσα κανά χρόνο τώρα - μιας και ως γνωστόν είμαι μεγάλος πότης - κάτι κροκάν φουντουκιού που είχα φτιάξει στα γενέθλιά μου και είχαν περισσέψει (ήταν για το στολισμό της τούρτας), κορν φλάουρ, φλάουρ κανονικό και λίγο βούτυρο, γιατί εγώ μαργαρίνη δεν βάζω στα μακαρόνια.

Μετά από έναν έλεγχο στα ντουλάπια όπου η κατάσταση ήταν μέσες άκρες η ίδια, αν εξαιρέσεις κάτι κρακεράκια με ζώδια που όλο λέω να τα φάω και όλο τα ξεχνάω, αποφασίζω με βαριά καρδιά να πάω Σκλαβενίτη. Έλα όμως που ο Σκλαβενίτης δεν είναι ακριβώς δίπλα, αποφασίζω λοιπόν να πάρω το ποδήλατο... Ανοίγω την πόρτα, το κατεβάζω απ τις σκάλες, και ανεβαίνω περιχαρής πάνω. Φλατάρει το πίσω λάστιχο. Αμάν λέω. έσκασε, το σκασα ο χοντροκώλης, από αύριο μόνο νερό θα πίνω. Κατεβαίνω και βλέπω ότι δεν έχει σκάσει απλά μετά από 1 μήνα απραξίας έχασε το αέρα του κι αυτό το δόλιο.

Το τσουλάω λοιπόν σε κοντινό βενζινάδικο που είμαι πλέον γνωστή φυσιογνωμία και ρωτάω τον Πακιστανό ευγενέστατα

"Καλησπέρα, μπορώ να βάλω αέρα;"
"Όχι" μου απαντά
"Γιατί;" του ανταπαντώ απορημένος
"Δεν έχει αέρα, να πας αλλού"

Περιττό να σου πω ότι μου γύρισε το μάτι. Τι τον Ξένιο Ζευ επικαλέστηκα, τι τον Κάσι τον ονειρεμένο εραστή παραλίγο να πάρω τηλέφωνο, κοιτάζω δεξιά- αριστερα έξαλλος και εντοπίζω λαστιχάδικο - βαλκανιζατέρ. Μπαίνω μέσα και λέω στα παιδί ο οποίος παρεπιπτόντως είναι και νόστιμο τεκνάκι, με τη φόρμα του την εργασίας, με τα γράσα του, με το ιδρωμένο στέρνο του το γυμνασμένο (φούντωσα πάλι ο κωλόγερος) αν μπορώ να βάλω αέρα, μου λέει φυσικά, και του λέω

"Ευχαριστώ γιατί στο βενζινάδικο μου είπε ότι δεν έχει αέρα"

"Α, ναι" μου απαντά, "τους έχει χαλάσει το μηχάνημα κι όλοι εδώ έρχονται"

Πόσο γελοίος ένιωσα ρε φιλενάδα που τα βαλα με τον καημένο τον Πάκι... απλά δεν μου είπε σωστά ο άνθρωπος τι συνέβαινε κι εγώ αμέσως στην πυρά. Απαπαπαπαπα, μα είμαι κι εγώ... Παρεξήγηση λοιπόν φιλενάδα, θα ξαναπάω εκεί, δεν θα τους κρατήσω μούτρα, ναι;

ΥΓ Μην περιμένεις post πως τα πέρασα, ωραία τα πέρασα!!!! Περισσότερη γκρίνια αύριο γιατί δεν ήθελα να γυρίσω και μου φταίνε όλα!!!





26 σχόλια:

  1. Καλώς ήλθες μανάρι μου!
    Μου έλειψες!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήλθες πίσω!! Δεν ξέρεις πόσο σε ζηλεύω που έκανες τις διακοπούλες σου! Εγώ πότε θα γεμίσω τις άδειες μου μπαταρίες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, γιατί δεν πήγες διακοπούλες; και μη μου πεις ότι δεν έχεις λεφτά γιατί δεν θα σε πιστέψω... αχ κουράγιο αγαπημένη, κουράγιο

      Διαγραφή
  3. Εγινε παρεξήγηση...
    αντε,να ξεδωσεις με το τραγουδάκι,
    για το καλωσόρισμα...
    http://www.youtube.com/watch?v=qt0aaSPst0I

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένο το άσμα, αγαπημένο!!!! Καλώς σας βρήκα! Καλό φθινόπωρο!

      Διαγραφή
  4. Έλα μανάρι να συνεχίσεις διακοπές,θα ανοίξει το μάτι σου ,θα χαρείς ομορφιές,φερε μόνο ένα μεγαλο μπουκάλι,ξέρεις αυτό το χοντρό του νερού από το μασινι,(δεν υπονοώ τίποτα πονηρό μυαλό), να σου βάλω μπόλικο αέρα, ένα 8αρι μποφόρ το έχουμε εδώ, θα ξεχειμωνιάσεις άνετα, μη σου πω θα σε δροσίσει τις υπόλοιπες καυτές μέρες του Σεπτέμβρη..
    Το ταπερ με τη φεεεεετα,δεν το εβαλες στα πλαστικά βλεπω, μα το μπρουμούτισες απ ευθείας στα σκουπίδια !θα σε μαλώσω!
    καλώς ηρθες,τα λέμε,φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από αέρα τα πάτε καλά εσείς στα κυκλαδονήσια! Έπρεπε να βγάλω το ποδήλατο στο μπαλκόνι που φύσαγε κι εδώ μπόλικο (ευτυχώς κι έφυγε αυτή η φριχτή υγρασία επιτέλους) μπας και φουσκώσει μόνο του-εναλλακτικά σα μπαλόνι με το στόμα!!!

      Βρε συ, τα τάπερ δεν ανακυκλώνονται, μόνον οι συσκευασίες... και σιγά μην το άνοιγα να λιποθυμούσα απ τη μπόχα για να πλύνω το τάπερ!

      Διαγραφή
  5. χαχαχαχαχα καλώς το μου ,καλώς το μου ...το'ξερα πως απο κάπου θα κρυφοκοιτάξεις αλλά δεν θα σχολιάσεις γιατί ήσουν με την αγάπη σου!!!άντε καιρός ήταν! η Αγάπη σου σε χόρτασε ,γύρνα σε εμάς τώρα (αν και απο τον τρόπο που μου σχολίασες στο μπλογκ μου,μήπως δεν χορταστήκατε;;;λίγο στριμμενούλης γύρισες;;;χιχιχιχιχι....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχεχεχεχεχεχε, είδες γκρίνια που σου χα αφιερωμένη; Δεν έχεις παράπονο, ε;

      Δεν χορταίνεται καρδιά μου ο έρωτάς μου, μόνο φουντώνει σα φωτιά (ποιητικό κι επίκαιρο!)

      Διαγραφή
  6. Δεν πας πάλι πίσω; Δεν σε θέλει η καθημερινότητα αγάπη μου! Στραβά άρχισε το θέμα! Δεν φταις που τον παρεξήγησες...ας το έλεγε αλλιώς να το καταλάβεις καλύτερα!!!
    Εμένα με προϋπάντησε η ΔΕΗ με το που γύρισα! Κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό με το ποσό! Συνδιασμός χαρατσίου και κατανάλωσης αιρ-κοντίσιον... θανατηφόρος συνδιασμός! Το'χω σίγουρο ότι θα μου το κόψουν!!!
    Μας έλειψες πάντως!!!!!!!!
    Φιλιά πολλά πολλά και μια γλυκιά καλημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, πίσω στη Σαλονίκη, ναι, αυτό μόνο θέλω....

      Μα άδικο είχα ρε συ; Δεν μπορούσε να το διατυπώσει διαφορετικά; Εγώ φταίω που επικαλέστηκα το Κάσι το μάυρο πειρατή από τις Αχαρνές;

      Φιλιά αγαπημένη μου, καλό φθινόπωρο!

      Διαγραφή
  7. Βρε καλώστο! Επειδής μας έλειψες, σου επιτρέπουμε να γκρινιάξεις όσο -μα όσο- θέλεις! (Μου ήθελε κι αέρα, ακόμα δε γύρισε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πτηνό μου αγαπημένο, tremens χωρίς γκρίνια είναι σα Δυναστεία χωρίς Αλέξις!!!

      Πήραν τα μυαλά μου αέρα η αλήθεια είναι!!!

      Διαγραφή
  8. Πού είναι αυτό το λαστιχάδικο;Όχι για 'μένα,για την φουκαριάρα την μάνα μου.

    Καλώς ήρθες απ' τις διακοπές και καλώς σε βρήκα κι εγώ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, μα είναι στη Δυρραχίου, δεν σου λέω αριθμό, ψάξτο και λίγο να κουραστείς!!!! Μασημένη τροφή; Όχι μάτια μου!

      Καλώς μου ήρθες!

      Διαγραφή
  9. βρε βρε καλώς το παιδί!!!!μαύρα μάτια κάναμε,είμαι σίγουρη ότι τα πέρασες καταπληκτικά,να ζητήσεις και από εμένα συγγνώμη στον πάκι γιατί και εγώ άρχισα να τον στολίζω όταν διάβασα την ατάκα που σου είπε!!!!
    δεν εύχομαι εγώ καλούς χειμώνες για κανένα λόγο!είναι πολύ νωρίς ακόμη!φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας βρήκα Χριστινιώ, καλώς σας βρήκα! χαχαχαχαχαχα θα του το όταν θα ξαναπάω για αέρα ΑΝ και μονο ΑΝ μου επιτρέψει να βάλω!

      Διαγραφή
  10. και τα αυγά (μη νομίζεις) σώθηκαν γιατί δεν βρέθηκαν σε διάφανη συσκευασία να δείς το κλωσόπουλο από μέσα να σου παίρνει πόζες αλλιώς κι αυτά τρας θα είχαν γίνει. Μωρέ πας να με τρελλάνεις? Φλαουρ και κορν φλαουρ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ? Τα πα-ΚΕΙ-στα-ΝΑ να τα προσέχεις. Βιάζουν ότι βρεθεί μπροστά τους γιατί υποθέτω (όπως και στους Ινδούς) απαγορεύεται να το ... κάνουν ... πριν παντρευτούν αλλά μάλλον αυτό ισχύει γιά Πακι με Πακι (όχι αυτός με το σκαλιστό χρυσό ΠιΠι απ'την Σωφερίνα....άαααλλος). Με αλλοδαπούς επιτρέπεται. Εχουν και οι θρησκείες τα τερτίπια τους τι νομίζεις. Ευχαριστούμε και γιά τον Μάνο.

    Αλλά βρε παιδί μου πήρε το μάτι μου εκεί δεξά το εν δημοπρασία εσώρουχο. Τι γίνεται. Κανείς δεν το διεκδίκησε τελικά? Ολο λόγια είμαστε. Με το καλό η επόμενη σαιζόν...πρόσεξες? Δεν την ξεστόμισα.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε διάφανη είναι, θα δείξει ίταν τα σπάσω τι μπόχα θα βγει!
      Ναι, αλεύρια στο ψυγείο να μην πιάνουν μαμούνια, αχ τι θα σε κάνω βρε; Να με βιάσει Πακιστανό και τι στον κόσμο, θα αυτοπυρποληθώ στο Σύνταγμα καταμεσίς και μέρα μεσημέρι, εργάσιμη να έχει μπούγιο!!!

      Τίποτυα με τη δημοπρασία τζίφος, γι αυτό θα πάρει νέα μέτρα ο Αντωνάκης (ακούς Αντωνάκη; Έμαθα πως ζει ο κόσμος!)

      Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  11. Καλώς ήρθες αγαπημένε μου!
    Αντε να μαζευόμαστε σιγά σιγά.
    Πολύ μου έλειψες καλέ μου....
    Αφού όμως πέρασες καλά:)
    Θα μας τα πεις όλα!!!!
    Σε φιλώ πολύ πολύ και σ' αγκαλιάζω σφιχτά:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα ομορφιά μου, επέστρεψα ο δυστυχής αλλά δε χόρτασα!!!

      Φιλί όμορφο στο μυτάκι σου!

      Διαγραφή
  12. Καλώς ήλθες και πάλι στη βλογογειτονιά!
    Αν και δεν έχω πάει ακόμα στο βλογ μου, πέρασα να σε διαβάσω και να σου πω το εξής: Το πιστεύεις ότι μου είχε λείψει αυτή η χαριτωμένη γκρίνια σου;
    Σε φιλώ λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα πολυαγαπημένη μου! Κι εμένα μου έλειψες πολύ! Ελπίζω όλα να είναι καλά, ναι;

      Διαγραφή
    2. Όλα είναι καλύτερα!
      Κι εσύ μου έλειψες.

      Διαγραφή
    3. Χαίρομαι αγαπημένη, άντε τώρα που μαζευτήκαμε όλοι σπίτια μας να τα πούμε κι από οντά, έχουμε πολλά να πούμε!!!

      Διαγραφή