Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ένα Δάκρυ

Πρωτοδημοσιεύτηκε στο boemradio


“Ο Περικλής πάντως δεν δάκρυζε. Ούτε ο Ελευθέριος Βενιζέλος δάκρυζε. Ούτε ο Ηλίας Ηλίου δάκρυζε. Ούτε καν ο Άρης Βελουχιώτης.
Η Μάρθα Βούρτση δάκρυζε. Κι ο Νίκος Ξανθόπουλος. Κι ο Κώστας Πρέκας.
Και επειδή διαβάζω πλήθος σχολίων, να διευκρινίσω τα εξής: Έχω κλάψει πάρα πολύ στη ζωή μου για λόγους που δεν αφορούν παρά εμένα και τους κοντινούς μου ανθρώπους. Στην πολιτική και στη δημόσια σφαίρα γενικά το να εκβιάζεις το συναίσθημα του ακροατηρίου σου το θεωρώ τουλάχιστον αντιαισθητικό.”

Σου μεταφέρω το status του κου Χωμενίδη, του πνευματικού αυτού ανδρός. Κάποιοι απ τους φίλους μου, που τους εκτιμώ και που γνωρίζω ότι έχουν περάσει δύσκολα, και ίσως ακόμα περνούν δύσκολα, συμφωνούν μαζί του. Εγώ προσωπικώς όχι. Και θα σου εξηγήσω το γιατί. Δεν συμφωνώ μαζί του γιατί το θεωρώ ως την ύψιστη μορφή κακίας, αυτή, η ευγενής κακία, η κακία του διανοούνενου, ο οποίος ακριβώς επειδή υποστηρίζει κάτι άλλο, ή απλά γιατί δεν εμπιστεύεται το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται, χτυπά με φτερό σε ευαίσθητη χορδή. Δεν αναφέρεται στο - κατά τη γνώμη του, η οποία είναι ίσως σεβαστή - ψεύτικο των δηλώσεων ή στο ανέφικτό τους, αλλά αναφέρεται στη συγκίνηση του Τσίπρα την οποία θεωρεί κάλπικη.

Κε Χωμενίδη κι εσείς αγαπημένοι φίλοι που συμφωνείτε μαζί του, σήμερα το πρωί είδα πάλι τον άστεγο έξω απ το φούρνο, εκείνον τον άνδρα τον νεότερο από μένα, τον ξανθό με τα γαλάζια μάτια, που αν τον πλύνεις και τον καλοντύσεις θα είναι εμφανισιακά πιο στέλεχος από πολλά στελέχη που γνωρίζω, και τον ξαναφίλεψα - όχι τυρόπιτα, μιας και τον είχε φιλέψει μια άλλη κυρία πιο πριν, αλλά χρήματα για να έχει για μετά που θα ξαναπεινάσει. Και με κοίταξε με ευγνωμοσύνη - και μένα δάκρυσαν τα μάτια μου που δεν δακρύζουν εύκολα.


Ναι, σήμερα δάκρυσαν γιατί υπήρχε λόγος. Όπως θεωρώ ότι και χτες το βράδυ, σε κείνο το βήμα υπήρχε λόγος. Αν εσείς, την κριτική σας σε μια κυβέρνηση που μόλις ξεκίνησε την εστιάζετε εκεί, λυπάμαι. Αφόρητα όμως. Και ξέρετε ε; Θέλω ακόμα πιο πολύ να πετύχει σ αυτά που λέει, όχι μόνο για να έχω θέρμανση του χρόνου, αλλά για να στραβώσουν και να κλείσουν στόματα και μυαλά σαν τα δικά σας. Σαν τα δικά σας που τόσα χρόνια μιζέριας και δυστυχίας το μόνο που ήξεραν είναι να κουνήσουν το δάχτυλο στους δυστυχισμένους, και το μόνο που ξέρουν να κάνουν στην τελική είναι αυτό. Και πιστέψτε με, αυτό δεν είναι για δάκρυα, για κλάμματα είναι.

5 σχόλια:

  1. Απλώς, συμφωνώ μαζί σου. Δε λέω, και εγώ κουμπωμένη είμαι απέναντι στα ωραία λόγια που άκουσα. Όμως, δώστε του, βρε αδερφέ, μια ευκαιρία και αυτουνού να αποδείξει, ακόμα και ότι έχετε δίκιο. Οι προηγούμενοι πόσες τέτοιες ευκαιρίες είχανε; Και σε τελευταία ανάλυση, πόσα χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που ελληνική κυβέρνηση όρθωσε ανάστημα και δεν έσκυψε γονυπετής να φιλήσει την άκρη του φορέματος των καλών μας ευεργετών;
    Πραγματικά θέλω να πετύχει αυτή η κυβέρνηση, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά επειδή, αν τα σκατώσει θα συμπαρασύρει μαζί της στον όλεθρο και όλες τις φιλελεύθερες φωνές. Και για το κόμμα, σιγά τα αυγά, για τις φιλελεύθερες φωνές όμως νοιάζομαι.
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι θέμα αν πιστεύει κανείς ή όχι, είναι θέμα καθαρής κακίας - αυτό είναι που με ενοχλεί αφάνταστα. Αυτό και μόνο.

      Διαγραφή
  2. μια αριστερη και καλα κυβερνηση που συγκυβερνα με μια ακροδεξια οχι δε με πειθει, αλλα ειναι η μονη λυση αυτη τη στιγμη και τα πρωτα δειγματα της ειναι καλα, το παραδεχομαι μακαρι να μην ειναι αλλο ενα ψεμα
    η συγκινηση του τσιπρα ειναια ανθρωπινη με ψησε μενα που ειμαι καυχοποτος με συριζα γενικα στρατουληδες και αλλες κουλες που βγαινουν αδαεις και λενε διαφορα
    Επισης με πειθει ο βαρουφακης οτι το κατεχει και γενικα πιστευω οτι επρεπε να φυγει η κυβερνηση που ειχαμε , και ηταν η μονη λυση αυτη!πια δε συγκινουμαι απο αστεγους εχω τοσους στη γειτονια μας! δραση βοηθεια, αγοαστε τη Σχεδια το περιοδικο, ενα φαγακι παληα ρουχα οτι μπορειτε
    Δραση, οσοι μπορουμε ακομη να βοηθαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εμπιστεύεσαι την κυβέρνηση Άσωτε και αυτό είναι θεμιτό. Εγώ προσωπικά την εμπιστεύομαι μέχρι του σημείου της ειλικρίνειας. Τώρα, το τι θα καταφέρει είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Περί κουλών, αναζήτησε μπόλικες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, σ αυτήν ας περιμένουμε να δούμε.

      Διαγραφή
  3. δεν υπαρχουν πνευματικοι ανθρωποι πια, πνευματικοι ανθρωποι ηταν ο Μανος Χατζιδακις και ο Γκατσος, εχεις δει τον Χριστιανοπουλο να μιλαει τοσο φλυαρα? επι παντος επιστητου?
    Ο χωμενιδης και κατι μουσικοσυνθετες που ολο αλλαζουν τα στατους υπερ του συριζα η κατα , ενω παληοτερα εχουν γαμηθει στις επιδοτησεις απο τα πασοκ και εχουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή