Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Αηδία


Η συμφωνία δεν επετεύχθη ακόμα απ ότι έχω καταλάβει. Περιμένουμε.
Σίγουρα δεν θα επιτευχθεί αυτό που θα θέλαμε όσοι κουράστηκαν να πληρώνουν χωρίς έλεος, όσοι έβλεπαν δικούς τους ανθρώπους αλλά και μη να εξαθλιώνονται, όσοι δεν μπορουσαν άλλο να βιώνουν είτε μέσα από τη δική τους καθημερινότητα, είτε απο την καθημερινότητα των άλλων τα σχεδόν καθημερινά χαστούκια επί 5 ολόκληρα χρόνια. από κυβερνήσεις μαριονέττες. Από Σαμαράδες, Παπαδήμους, Βούλτεψες και Αδώνιδες.
Σίγουρα η Γερμανία, για άλλη μια φορά, έχει κυρήξει έναν οικονομικό πόλεμο, αντικατέστησε τις βόμβες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με δανεικά, δείχνει να κερδίζει απέναντι σε κράτη που έχουν ανάγκη, όπου καθόλου αθώα δεν είναι, απεναντίας, έπεσαν στην παγίδα από βρώμικους πολιτικούς - εξαιρετικά ταϊσμένους με μίζες και συμφωνίες κρυφές - και από έναν λαό που ζούσε στον κόσμο της Barbie μέχρι να αντιληφθεί ότι η Barbie είναι πλαστική, ψέυτικη και χαλάει.

Την απογοήτευση την κατανοώ - κι εγώ είμαι απογοητευμένος. Την αναρώτηση επίσης - κι εγώ αναρωτιέμαι. Όλη αυτήν την χαιρεκακία που έχουν πολλοί από εσάς και τρίβουν τα χεράκια τους που κέρδισε ο Γερμανός - με συγχωρείτε, αλλά ούτε θα την συμμεριστώ, ούτε θα την κατανοήσω. Όλη αυτήν την χαιρεκακία που δεν θα γίνουν άμεσα αλλαγές προς το οικονομικά καλύτερο των ασθενών τάξεων, όλη αυτήν την χαιρεκακία που δεν θα πάρει ανάσα - απ ότι δείχνει τουλάχιστον - ο Έλληνας πολίτης, όλο αυτό το "σας τά λεγα εγώ" όχι απλά δεν το καταλαβαίνω αλλά το θεωρώ κατάπτυστο και εξωφρενικό. Προδοτικό και ύπουλο. Βαρείς χαρακτηρισμοί, ναι. Τους νιώθω όμως. Ούτε εγώ είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε groopie του Βαρουφάκη. Ποτέ όμως δεν θα χαιρόμουν για τη σφαλιάρα που τρώει η χώρα μου - όποιος κι αν κυβερνά. Αλλά αυτοί είστε. Κακεντρεχείς. Αδιάφοροι. Γκρινιάρηδες.
Πέσαν οι μάσκες αποκριάτικα και το πρόσωπο ορισμένων είναι φριχτό. Ανθελληνικό. Με καμία αγάπη, καμία ελπίδα. Λυπάμαι. Τώρα όλοι εσείς που χαρήκατε με τη "νίκη" Σόιμπλε σβήστε με απ τα κιτάπια σας άμεσα γιατί έχω να καθαρίσω το σπίτι και βαριέμαι να ασχοληθώ μαζί σας περαιτέρω.

12 σχόλια:

  1. Ξέρεις τι γίνεται, βρε Tremens μου; Μια μεγάλη μερίδα αυτού του 37%, έχω την αίσθηση ότι ψήφισε βάσει προσωπικών, καθαρά, κινήτρων. "Σε τι θα ωφεληθώ εγώ/το σπίτι μου/η φαμίλια μου. Στο σύνολο δε του εκλογικού σώματος, είχαμε ένα βαρβάτο 37,6% που απείχε από τις κάλπες και τώρα έχει... άποψη!!!
    Αυτόκλητοι "οικονομολόγοι-αναλυτές", άτομα που όσο είχαν/έχουν δουλειά προσπερνούσαν σχεδόν αδιάφορα τις κατραπακιές της τρόικας και των τσιρακίων σαν "αναγκαίο κακό, αλλά τι να κάνουμε;", άτομα που η μόνη ψήφος τους ήταν στο... the voice, άτομα που αγνοούσαν (και αγνοούν) τους θεσμούς, αλλά ανερυθρίαστα τους επικαλούνται...
    Δεν θέλω να καταχραστώ το χώρο σου. Ψύχραιμα αναμένω τις επόμενες κιινήσεις.
    Το βαθύ χέρι στη διαφθορά των νταβατζήδων "απ' όπου κι αν προέρχονται, μου μοιάζει η πιο δύσκολη μάχη, μια που όπως έχουμε πλέον διαπιστώσει, πολλοί οι σφουγγοκωλάριοι κι οι αυλικοί.

    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο σε όσα λες. Πολλοί ψήφισαν επειδή ακολουθούν το ρεύμα, άλλοι πίστεψαν ότι αν είναι με αυτούς που καθώς φαίνεται θα νικήσουν μπορεί και να ωφεληθούν, ο Έλληνας δεν παύει να είναι παρτάκιας επειδή άλλαξε η κυβέρνησή του. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να καταδικάζεις.
      Μακάρι να παταχθεί η διαφθορά, άσχετα αν πολλοί αντιλαμβάνονται ως διαφθορά μόνο εκείνη που ευνοεί τους άλλους...

      Διαγραφή
  2. Είναι απογοητευτικό αν μη τι άλλο αυτού του είδους στάση που δικαιολογεί την φυγή στο εξωτερικό και κατεπέκτασιν την αποφυγή των ίδιων των ελληνών που έφυγαν ή φεύγουν για τους ίδιους ακριβούς λόγους.
    Πολλά είπα, επιστρέφω στη σπηλιά μου.
    Υ.Γ. Εγώ καθάρισα εχθές τα μέσα, τζάμια πατζούρια έλεγα για σήμερα... αλλά δεν το χει η μοίρα τους να πλυθούν μου φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι αυτοι που τους πηδουσαν ανελεητα 40 χρονια οι ιδιες κυβερνησεις,τα ιδια προσωπα και περιμεναν πως μεσα σε ενα μηνα η Ελλαδα θα γινει επηγειος παραδεισος.Αυτοι που οταν καιγεται το σπιτι του διπλανου λενε ευτυχως δεν καιγεται το δικο μου.
    Εγω λεω να κανουμε λιγακι υπομονη μονο αυτο δεν αλλαζει μια κατασταση απτη μια στιγμη στην αλλη ουτε μπορουμε να τα βαλουμε με μια ολοκληρη μαφια που κρυβεται πισω απτο ονομα ΕΕ.Ερχονται και αλλες εκλογες μεσα στο χρονο(ισπανια,πορτογαλια κλπ) νομιζω πως και οι δικοι μας αυτο περιμενουν,ετσι θαναι μεγαλυτερο το μετωπο.Οχι ουτε και εγω ανηκω σε καμια νεολαια συριζα αλλα κοιταω το μελλον του τοπου μου και οχι μονο το δικο μου!Συμφωνω με οτι ειπες καταπτυστοι κακεντρεχεις τυποι που πρεπει να τους βαζουμε γρηγορα στο περιθωριο χωρις λογο και καμια εξουσια.
    υγ.Ειναι η μοναδικη αναρτηση που τοποθετηθηκα πολιτικα τοσο καιρο και αυτο γιατι ειναι ακριβως αυτα που σκεφτομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρχισαν τα όργανα δυστυχώς. Ο Γλέζος έκανε δηλώσεις βούτυρο στο ψωμί των φιλελέδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι ώριμη η κοινωνίας μας, από εκεί ξεκινούν όλα! Το να μην κατανοεί κανείς τι ωφελεί το σύνολο είναι απόδειξη αυτού.
    Φιλί γλυκό βρε Τρεμένς. Καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έπαθα προμνησία, ελληνιστί déjà vu!
    Καλά να πάθω, αφού μπήκα πρώτα στο φέισμπουκ και μετά στο βλογ σου! Ας πρόσεχα.
    Κατά τα λοιπά, θα συμφωνήσω μαζί σου. Όσο για τον Βαρουφάκη, σου τα είπα, δεν θα τα ξαναπώ!
    Φιλί.

    ΥΓ. Είδα κι έπαθα να αφήσω αυτό το σχόλιο. Μου έπιανε την κουβέντα κάποιος στο φέισμπουκ. Δεν τον ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα είπες όλα και φυσικά συμφωνώ απόλυτα!!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όντως υπάρχει αυτή η χαιρεκακία και με τον μόνο τρόπο που μπορώ να την εξηγήσω είναι πως δυστυχώς εκεί που ξεκινά ο πολιτικός φανατισμός τελειώνει η λογική. Χαιρέκακοι πάντα θα υπάρχουν και από οποιαδήποτε πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα αυτή η βεβαιότητα στα όρια της προσδοκίας του να αποτύχει ο πολιτικός αντίπαλος και φυσικά για άλλη μια φορά να χάσει η Ελλάδα και οι Έλληνες, είναι πραγματικά απίστευτη. Όπως και να'χει, φαίνεται πως τα νερά κινούνται σιγά σιγά στην Ευρώπη και υπάρχει μια δυναμική για αλλαγή. Γενικά θα ήταν ας πούμε... ανέντιμο να προδώσεις τις συμμαχίες πολλών ετών και να πεις, οκ, φεύγω εγω τώρα από Ευρώπη που δε μπορώ να πληρώσω τα κερατιάτικά μου...

    Από την άλλη όμως, δεν είμαστε και Ευρωπαίοι. Απλά ζούμε στην ίδια ήπειρο. Όσο και να θέλουν να μπούμε στο παιχνίδι της μικροπαγκοσμιοποίησης με όνομα Ευρώπη, εμείς θα φερόμαστε αλήτικα και θα κοιτάμε και ξένους κώλους (βλέπε Brics).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το λένε κι Ποντέμος, το λεέι κι ο Τσόμσκι όι θα μας χτυπήσουν άγρια.
    Μα όπως λες: να χτυπιόμαστε από μόνοι μας; Με ξεπερνά.

    Αλλά τι να πεις; Απόλυτη ηθική κατάπτωση. Σήμερα ο Γκίκας Χαρδούβελης πρώην Υπουργός και σύμβουλος Σημίτη απολογήθηκε που έβγαζε χρήματα στο εξωτερικό στην πιο δύσκολη στιγμή
    επειδή είπε ανησυχούσε. Αυτός, ο υπουργός. Εμείς κοιμόμασταν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή