Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Έξυπνες θερινές λύσεις



Το κείμενο πρωτοδημοσιεύτηκε στο www.boemradio.com

[Δεν θέλω να σε τρομάζουν όσα συμβαίνουν γύρω μας, ούτε ο Τραμπ, ούτε οι τρομοκρατικές ενέργειες, τίποτα. Εξάλλου, σε διαβεβαιώ, βλέποντας τον τελευταίο κύκλο του House of Cards έχω αντιληφθεί ότι όλα είναι πλαναρισμένα από άλλους για σένα και για μένα πολύ πριν τα υποψιαστούμε καν.]

Πάμε στα δικά μας, τα όμορφα, τα καθημερινά, τα θαυμάσια, εξάλλου καλοκαιράκι ήρθε, οι παραλίες μας περιμένουν - αν και βέβαια βρέχει πλέον μόνο τα σαββατοκύριακα, αλλά το μπάνιο στη βροχή είναι λέει μια εμεπιρία αλλιώτικη, σίγουρα είναι, δε φοβάσαι μη βραχείς βλέπεις και βουτάς με άλλη διάθεση.

Όσο για την ηλιοθεραπεία μην το συζητάς, θα βρίσκεις χρόνο τις καθημερινές που θα σκάει ο τζίτζικας, μια ωρίτσα από δω, μισή από κει, θα λες στο αφεντικό ότι έχεις μια αδιαθεσία δις εβδομαδιαίως και θα ξαπλάρεις στο μπαλκόνι σου, στον κήπο, στην ταράτσα ή εναλλακτικά στην αυλίτσα και θα απολαμβάνεις με συνοδεία σορμπέ βατόμουρου ή νερό δαμασκηνό τις ευεγερτικές αχτίδες του ήλιου που θα θεραπεύουν και θα μαυρίζουν το ατάσθαλο κορμί σου.

Κάπως έτσι το σκέφτηκε και μια πολύ αγαπημένη μου φίλη κι έσπευσε να πάει στην ιδιωτική της ταράτσα να κάνει ηλιοθεραπεία. Αυτό το κάνει συχνά, βλέπεις είναι μια υπέροχη ταράτσα με θέα πιάτο την Αθήνα και οι γειτόνοι, σχεδόν όλοι δεν μπορούν να τη δουν διότι είναι χαμηλότερα. Έλα όμως που τη συγκεκριμένη μέρα που ήθελε να λιαστεί όπως βαπτίστηκε, είχαν έρθει κάποιοι γειτόνοι οι οποίοι λείπουν συνήθως και δεν μπορούσε η αγαπημένη μου, οπότε, χρησιμοποιώντας το πολυμήχανο μυαλό της κατέβασε τη μια την τέντα και έβαλε σεντόνια να δημιουργήσει ένα χώρο ευεξίας πριβέ και να λιαστεί με την ησυχία της.

Δεν γνώριζε όμως πως, όντας λάτρις της τεχνολογίας, οι τέντες που είχε βάλει δεν έχουν απλά ηλεκτρικό κουμπί ανοίγματος/κλεισίματος, αλλά ήταν οι έξυπνες τέντες (για να είμαι ειλικρινής αυτό εγώ δεν το είχα ξανακούσει αλλά πάντα υπάρχει η πρώτη φορά). Ξαπλώνει λοιπόν η φίλη η ακριβή καλυμένη απ τους γειτόνους και απολαμβάνει την ηλιοθεραπεία της συντροφιά με δροσερό αφέψημα και ένα καλό βιβλίο. Η μέρα θαυμάσια, ο ήλιος λάμπει, τα πουλιά κελαηδούν και η ευργετική δράση των ακτίνων χαιδεύει απαλά το γυμνό κορμί της. Κάποια στιγμή βγαίνουν και οι γειτόνοι στη δική τους βεράντα και κάθονται αλλά δεν την ενδιαφέρει καθόλου μιας και δεν μπορούν να τη δούν. Δυστυχώς μετά από λίγη ώρα το αεράκι γίνεται κατάτι έως πολύ δυνατότερο και αρχίζει να σκοτεινιάζει. Απορροφημένη η φίλη απ το βιβλίο δεν δίνει σημασία και συνεχίζει να λιάζεται ηδυπαθής και υπέροχη μέχρι που η δόνηση της τέντας δίνει σήμα στον εγκέφαλο που τις προστατεύει και αρχίζουν να μαζεύονται γρήγορα-γρήγορα μιας και είναι έξυπνες όπως είπαμε κι έχουν σύστημα αυτοπροστασίας.

Μέχρι να πάρει χαμπάρι η φίλη τι γίνεται, η τέντα έχει μαζευτεί, το σεντόνι έχει πέσει, οι γειτόνοι τη χαιρετούν με χαρά κι εκείνη τρέχει και δε φτάνει να κρυφτεί αντιλαμβανόμενη επιτέλους γιατί όταν έβαζε μπουγάδα κάτω απ τις τέντες κι έπιανε βροχή έβρισκε τις τέντες μαζεμένες και τα ρούχα μούσκεμα.

Καλοκαίρι λοιπόν και το στιλ γίνεται πιότερο ανάλαφρο, πιότερο ανέμελο και αδίστακτα φλοράλ. Ρούχα, νύχια και μαλλιά στολίζονται αναλόγως και η διάθεσή μας ανεβαίνει με ζωηρά χρώματα και τα σχετικά. Έλα όμως που κάποιες φορές αυτό δεν είναι αρκετό αλλά χρειάζεται το λουλουδικό να είναι πιο ζωντανό πάνω μας, πιο ζωντανό κι απ τον ιβίσκο που η Αλίκη στόλιζε στα πλούσια ξανθά μαλλιά της. Τι εννοώ;

Διαβάζω λοιπόν, ότι καλλιτέχνις νυχού στην Αυστραλία πηγαίνει την ονυχοπλαστική - η οποία είναι η επιστήμη της εποχής μαζί με τη μοριακή κουζίνα - ένα βήμα παραπέρα. Αντί λοιπόν να συνθέτει ανθοσυνθέσεις διαλεχτές φτιαγμένες από χρώματα νυχιών, κοινώς μανό ή όζα αν είσθε πάνω απ τα Τέμπη, παίρνει φυτική κόλλα και κολλά πάνω στο νύχι το μακρύ, μικρά παχύφυτα φτιάχνοντας έτσι συνθέσεις μοναδικές, διαλεχτές και ολοζώντανες.

Έρχεται λοιπόν η Σοράγια η Ατάσθαλος στη νυχού την καλλιτέχνι - κηπουρό, της εξηγεί ότι έχει να πάει σε βάπτιση στο ξωκκλήσι του Αη - Γιώργη στ Άνω Λιόσα Αυστραλίας κι εκείνη της κοτσάρει στο νύχι και μια φυτοσύνθεση μοναδική. Βέβαια, όταν η Σοράγια θα πρέπει μετά να ξετυλίξει το γλυκό απ τη ζελατίνα που προσφέρουν μετά τη βάπτιση σε ένα πολύ σικ κέτερινγκ, θα έχει ένα θεματάκι γιατί θα μπουρδουκλωθεί το παχύφυτο με τον εργολάβο και Κύριος οίδε τι θα συμβεί.


Οπότε κορίτσια συγκρατηθείτε και μην βάλετε παχύφυτα στο νύχι, θα πρότεινα μίνι βουκαμβίλια να έρθει να τυλίξει στο μπράτσο θεσπέσια, ή εναλλακτικά, κακτάκια που δεν θέλουν και πολύ νερό και αν μια ξαφνική φαγούρα εμφανισθεί αίφνης, θα δώσουν τη λύση διακριτικά και ρηξικέλευθα!

8 σχόλια:

  1. Ασε με μωρέ και απέναντι από τη δουλειά αράζουν 2 νέες κοπέλες με μαγιό όλο το απόγευμα (μετά τη θάλασσα φαντάζομαι) και φαίνονται από τα παράθυρά μας και άντε εμείς μετά να δουλέψουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τα συζητάς πρόεδρε, κουράγιο κι έρχεται κάυσωνας!

      Διαγραφή
  2. αυτή που κάνει αυτά τα νύχια προσπάθησε να ξύσει τον κώλο της μ'αυτά;
    και γιατί τη λένε έξυπνη τη τέντα όταν δε σε προστατεύει και από τη βροχή...εμένα για χαζή με φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα εσύ και πες μου τώρα, βάλε χρυσή μου κανάν κάκτο να ξυστείς με την ησυχία σου! Είναι έξυπνη η τέντα γιατί αυτοπροστατεύεται και στα τέτοια της αν θα βραχείς εσύ!

      Διαγραφή
  3. Χαχαχαχα...και εγινε το νυχι...ανθοκηπος!!! Εε ρε δοξες οι κατηφεδες!!! Μα αυτα φανταζομαι ...εκει στα ξενα εε?? Γιατι σε μας εδω ...με τις θαλασσες και τα ουζακια μας διπλα...τιμητικη θα εχει ο ...γαυρος!!!! Να ...εκει στον δεικτη...ειναι οοοτι πρεπει!!! Σηκωνεις και το χερι ...μπροστα σου...''φατε ματια ψαρια''....και οοολα τα συναφη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το νύχι το σωστό το πρόστυχο οφείλει να έχει θέμα. Τώρα, κάκτος θα ναι αυτό, μαρίδα θα ναι δεν μας νοιάζει! Θέμα να ναι κι ότι να ναι!

      Διαγραφή
  4. των ποδιών νομίζω είναι πιο κινκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή