Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Του συρμού



Το κείμενο πρωτοδημοσιεύτηκε στο www.boemradio.com

Το Σάββατο το βραδάκι είπαμε να κάνουμε την κλασική dinner & movie έξοδο, οπότε πήγαμε στου Περιστεριού τα μέρη τα όμορφα να συνδυάσουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή ωραιότατο μπεργκεράκι σε μπυραρία διαλεχτή και μετά ανηφορίζοντας τον πεζόδρομο, θερινό σινεμά μετά γρανίτας και δροσιάς!

Παρκάρω που λες το όχημα το αγαπημένο έξω από ένα δημοτικό σχολείο στις 21.30 και με έκπληξη ακούω μουσικές νησιώτικες και όπα όπα τα μπουζούκια – όπα και ο μπαγλαμάς. Αναρωτήθηκα τι ακριβώς συμβαίνει για να πληροφορηθώ άμεσα ότι είναι πολύ κομ ιλ φώ και του συρμού στις μέρες μας να κάνουν νυχτιάτικα τα δημοτικά εορτή κλεισίματος με γλέντια και χαρές λες και γυρίσανε τα παιδιά απ τον πόλεμο και είναι όλα τόσο όμορφα, που το γιορτάζουμε.

Επιστρέφοντας από το σινεμά για το αυτοκίνητο, κατά τη 1 προ μεσημβρίας, το γλέντι ήτο κραταιό και βεβαιωθήκαμε ότι τα παιδιά δεν θα ξανακάνουν φυλακή με τον Καπετανάκη – που χει μπούκλα το μουστάκι, που χει μπούκλα το μουστάκι και ηρεμήσαμε κάπως διότι ένα άγχος το είχαμε η αλήθεια είναι.

Ενώ το είχα λοιπόν ξεχάσει, επιστρέφοντας χτες το βράδυ κατά τις 23.30 σπίτι μετά την εκπομπή, ο δρόμος με έφερε έξω από έτερο δημοτικό το οποίο γιόρταζε ενδελεχώς το κλείσιμό του με Τσαλίκη και σε σε σε και τα τοιαύτα. Κούνησα θλιμμένος το κεφάλι γιατί  - πες με παράξενο – αλλά το όλο αυτό σε κάθε δημοτικό μου έβγαλε μια θλίψη, μια ντεκαντάνς  - παρόλο που είναι του συρμού.

Βέβαια για να λέμε τα σύκα σύκα και τα ροδάκινα νεκταρίνια, φοβούμαι ότι στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, η ντεκαντάνς είναι γενικώς πολύ του συρμού – και του διασυρμού μη σου πω.

Ας πούμε οι ατυχείς και ανόητες δηλώσεις – τύπου «ο καφές μου είναι ανάλατος» που είπε η φίλη και συνάδελφος Μαρία προ ολίγου αλλά στο πιο σοβαρό τους. Φερ ειπείν η αγαπημένη σε όλους ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (θύμισέ μου να σου πω ότι μου ήρθε λογαριασμός ρεύματος 119€ για το σπίτι στο οποίο εδώ κι 6 μήνες πηγαίνω μόνο τα Σάββατο, βάζω πλυντήρια και φεύγω -  και το πλυντήριο σε οικονομικό πρόγραμμα, στους 40° C μη φανταστείς ότι τα βράζω σαν προβατίνα σε κάθε πλύση, όχι, σέβομαι την ίνα και την υφή), δήλωσε προ μίας εβδομάδας ότι η λεγόμενη κλιματική αλλαγή είναι ένα μύθευμα και ότι εξυπηρετεί συμφέροντα οικονομικά – κυρίως κινέζικα.

Έτσι, η αγαπημένη σε όλους ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, στηρίζει την απόφαση του προέδρου του Τραμπ, σύζυγου Μελάνιας, καλλονής υπέροχης, να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από την συμφωνία των Παρισίων.

Χαιρετίζω με πυγμή και αδελφοσύνη την δήλωση της αγαπημένης σε όλους ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και πάω λίγο έξω να με ξαναψεκάσουν να ισιώσω. Είναι βλέπεις του συρμού.

Όπως του συρμού είναι επίσης και η δήλωση του μέγα κου Καζάκου ότι οι νέοι που φεύγουν στο εξωτερικό μπας και φάνε κανά πιάτο φαΐ χωρίς να ζητιανεύουν, είναι προδότες διότι αφήνουν την ΠΑΤΡΙΔΑ προς ιδίον όφελος. Μετά το κράξιμο που έφαγε βέβαια ο αγαπημένος σε όλους καλλιτέχνης επειχείρησε να το μαζέψει αλλά δεν μαζεύεται εύκολα η βλακεία, η οποία όπως γνωρίζουμε κι έχουμε πει πολλάκις είναι λίγο πιο μικρή απ το σύμπαν, γιατί πρέπει να χωράει κάπου.

Άσε που είναι εντελώς του συρμού η βλακεία στις μέρες μας, ne ce set pas?


6 σχόλια:

  1. Καλέ ναι, αφού μέχρι και το Club Decadence θα ανοίξει και πάλι, σου λέει, πράγμα που είναι πάρα πολύ ωραίο!
    Ίσως το μόνο ωραίο στη γενικότερη ντεκαντάνς που υφιστάμεθα!
    Αλλά δεν συγχίζομαι, απλώς προσπαθώ να ζω την παρακμή με στυλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τι να πρωτοσυγχιστούμε πια αγαπημένη, γι αυτό, στιλ και χάρη και πάντα τα πάντα σεταρισμένα!

      Διαγραφή
  2. Ε άμα δεν τα πούνε αυτά αυτοί που τρώνε πολλά πιάτα φαΐ ποιοι θα τα πουν;

    Από πού να τα πιάσω και που να τα αφήσω όλα αυτά του συρμού που συρμός με πήρε και με σήκωσε απόψε!
    Βλέπεις του συρμού είναι και τα πανηγύρια το καλοκαίρι...απόψε δε με βλέπω να κλείνω μάτι και ξύπνησα στις 6 όπως κάθε εργάσιμη, αλλά ξαναμπήκα στο σπίτι στις 7, πράγμα που ευτυχώς δε συμβαίνει κάθε εργάσιμη!...μαύρη νύχτα θα περάσω, κι εύχομαι το αντίθετο σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς πέραν από τις σχολικές εορτές έτερα πανηγύρια δεν έχει κοντα, έτσι κι αλλιώς για τα πανηγύρια είμαστε, ναι;

      Διαγραφή
  3. Μήπως είναι κάποιος ιός αυτό στα δημοτικά; Κι εδώ το ίδιο έγινε!

    Μήπως ψεκάζουν τα παιδιά μαζί με τους ΓΕΝΟΠΔΕΗτζήδες;

    Προέδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω, ενδεχομένως η φτώχεια να θέλει καλοπέραση και η πουτανιά φτιασίδι!

      Διαγραφή