Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

«Γαμημένο» Σύμφωνο

Πρωτοδημοσιεύτηκε στο boemradio.com

Χτες ήταν η κηδεία ενός αγαπητού καλλιτέχνη, του Μηνά του Χατζησάββα, γνωστού ηθοποιού και πολύ αγαπημένης φυσιογνωμίας.

Στην κηδεία λοιπόν του Μηνά, ο επί 25 χρόνια σύντροφός του, μέσα στη θλίψη, την πίκρα και την απίστευτη ταλαιπωρία που έχει υποστεί - ξέσπασε. Και μίλησε για το «γαμημένο» το σύμφωνο συμβίωσης. 

Και τότε, όλα τα μέσα, στο ίντερνετ τουλάχιστον, προέβαλαν το θέμα. Καλά έκαναν. Τι θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι τι ειπώθηκε από κάτω από τον λεγόμενο «απλό» άνθρωπο. Τι κορώνες μίσους, τι κραυγές απόγνωσης, τι υστερίες τύπου «τι θα πω στα παιδιά μου», τι κηρύγματα περί ανωμαλίας, περί σατανά, περί δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, για ένα θέμα απλό και ανθρώπινο. Για ένα θέμα που οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες έχουν λύσει ή είναι έτοιμες να λύσουν. 

Όχι όμως εδώ. Εδώ, πέραν των θρησκόληπτων, εμφανίζονται αηδιασμένα και πρόσωπα πολιτικού κύρους, εμπαίζουν τον πόνο και την ταλαιπωρία του ανθρώπου αποκαλώντας τον «αξύριστη χήρα». Εδώ, στην Ψωροκώσταινα βλέπεις υπάρχουν οι νοικοκυραίοι, οι εν δυνάμει νοικοκοιραίοι και οι άλλοι ας πάνε να πνιγούν. Για ποια δικαιώματα μιλάμε; Πως τολμά ο επί 25 χρόνια σύντροφος του αποθανόντος να απαιτεί, να τολμά να απαιτεί να κηδέψει τον αγαπημένο του; Το κράτος δεν το αναγνωρίζει αυτό. Επειδή η κοινωνία μας είναι τόσο βαθιά οπισθοδρομική που ενώ εδώ και χρόνια το «γαμημένο» προαναγγέλεται, το «γαμημένο» δεν έρχεται. Ο Γιωργάκης, καραμέλα. Ο Αντώνης το θάψε βαθιά. Ο Αλέξης το θέτει υπό δημόσια διαβούλευση και γενικώς τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. 

Υπάρχουν και οι φωνές που αναρωτιούνται αν είναι φλέγον θέμα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Εδώ ο κόσμος χρωστά, δεν έχει δουλειά, αυτοκτονεί και τρώει μακαρόνια χαλασμένα, με το σύμφωνο συμβίωσης θα ασχοληθούμε; Κατά την ταπεινότατή μου άποψη, ναι, θα ασχοληθούμε. Όταν μιλάμε για θεμελιώδη δικαιώματα του πολίτη, θα ασχοληθούμε ΚΑΙ με αυτό. Όχι μόνον με αυτό. ΚΑΙ με αυτό. Γιατί μία μία οι αδικίες οφείλουν να εκλείψουν. Μία μία οι τρύπες οφείλουν να γεμίσουν.

Φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι που αναρωτιούνται τι θα πουν στα παιδιά τους. Οι συγκεκριμένοι - κατά την ταπεινή μου άποψη - τίποτα. Δεν χρειάζεται να πείτε κάτι αγαπητοί. Δεν ξέρετε τι να πείτε διότι οι παρωπίδες δεν σας επιτρέπουν. Δεν ξέρετε τι να πείτε διότι αν δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικοί από σας και έχουν και αυτοί δικαιώματα, ε, δεν έχουμε και πολλά να εξηγήσουμε.

Και πολύς κόσμος αναρωτήθηκε αν κι εφόσον ο Μηνάς δεν είχε πει τίποτε δημοσίως επί του θέματος, ελάχιστοι άλλωστε γνώριζαν ότι ήταν ομοφυλόφιλος, ήταν σύμφωνος με το ξέσπασμα του συντρόφου του. Αυτό όμως δεν μπορεί να το ελέγξει κανείς.


Δεν ελέγχεται τι ήθελε ο Μηνάς. Αυτό είναι βέβαιο. Ας ελεγθεί τι θέλουμε εμείς. Θέλουμε μια μερίδα ανθρώπων να είναι πολίτες 2ης κατηγορίας μόνο και μόνο επειδή ερωτεύονται άτομα του ιδίου φύλου; Αν το θέλουμε αυτό, αφήνουμε τα πράγματα ως έχουν. Αν όχι, οφείλουμε να τα αλλάξουμε επιτέλους. Και ναι. Πλέον είναι γαμημένο το σύμφωνο συμβίωσης που 200 χρόνια είναι προς ψήφιση και δεν ψηφζεται ποτέ, επειδή Φαήλοι και Άνθιμοι και λοιποί σκοταδιστές είναι αντίθετοι. Είναι γαμημένο λοιπόν. Σε κάθε περίπτωση.

8 σχόλια:

  1. Το θέλουμε το σύμφωνο συμβίωσης, το θέλουμε για όλους ανεξαιρέτως! Και τα μικρόνοα, μισάνθρωπα, ομοφοβικά φασισταριά του κερατά να πάνε να πνιγούν! Φυσικά και θα καθυστερήσουν την πρόοδο : η χώρα προσφέρει ιδανικό περιβάλλον επώασης σε μικρόβια τύπου Φαήλου, με τον βαθύ συντηρητισμό της και την έλλειψη ορθολογισμού - άρα, και την αντιδημοκρατικότητά της, στην ουσία. Όμως, αγαπητέ, αυτά τα ανθρωπάρια διακρίνω πως χάνουν όλο και περισσότερο έδαφος. Και θα έρθει μια μέρα, που τις μπούρδες που σκέφτονται, δε θα τολμούν να τις πουν. Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ απορώ για το τι θα πουν αυτοί οι άνθρωποι στα παιδιά τους...ειλικρινά απορώ στο τι θα τους πουν αν τα παιδιά τους είναι από εκείνα που εκείνοι αποκαλούν όπως αποκαλούν!
    Τότε θα ταχθούν στο πλευρό τους σαν πραγματικοί γονείς, ή θα τα εξορίσουν στο πυρ το εξώτερο?
    Το πόσο αηδίασα με όλα αυτά δε λέγεται....το πόσο πικράθηκα με την υποκρισία δε φαντάζεσαι!
    Ομοφοβικά ανθρωπάκια που ρίχνουν τη χολή τους ολούθε!
    Κι όσο σκέφτομαι πως η κυβέρνηση αν και τύπου αριστερή κωφεύει τόσο μου τη δίνει!

    Α "νοικοκύρηδες" να γίνουν, όχι νοικοκυραίοι...το "νοικοκυραίος" ταυτίζεται με εκείνο το ομοφοβικό άχρηστο ανθρωπάκι (με τις πραγματικές του ορέξεις συνήθως καταπιεσμένες, η εκτονωμένες κρυφά τη νύχτα σε ανυπεράσπιστες ψυχές) που βολεύεται με μέσον πατώντας πάνω στους άλλους και κοιτάει τη δουλειά του, που δεν είναι άλλη από το να αποκτά όλο και περισσότερα εκμεταλλευόμενος τους πάντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γεγονός πως είμαστε μέσα σε οικονομική κρίση δε σημαίνει πως θα τα παραβλέψουμε όλα.
    Το διάβασα κι εγώ τρέμενς μου.
    Το χειρότερο, άκουσα μια εκπομπή όπου ο δημοσιογράφος είπε πως έχουν δικαίωμα οι ομοφυλόφιλοι όπως όλοι οι άνθρωποι.
    Το αυτονόητο, κατά τη γνώμη μου.
    Ε, άνοιξε μετά τις γραμμές και οι ακροατές όρμηξαν να τον φάνε!
    Δεν μπορώ να το καταλάβω.
    Γιατί τέτοιος φόβος(;)
    Και στην τελική αν δεν υποστηρίξουμε τον σύντροφο του Χατζησάββα, τους ομοφυλόφιλους αύριο θα χρειαστούμε συμπαράσταση οι γυναίκες(παράδειγμα)τι θα γίνει;
    Ποιος θα μας συμπαρασταθεί;
    Ποτέ δεν κατάλαβα αυτόν τον φόβο.
    Λες και είναι κολλητική αρρώστια.
    Μπαίνει και η θρησκεία στη μέση και τα πράγματα γίνονται τρις-χειρότερα.
    Τα παιδιά, τι να πουν στα παιδιά;...
    Στα παιδιά που δεν τους μιλάνε όταν πρέπει, για όσα πρέπει, αυτό τους μάρανε;
    Μπαίνουμε στο 2016 και είναι λες και ζούμε στη Ζιμπάμπουε.
    Αυτοί που μιλάνε άσχημα δεν έχουν διαβάσει καθόλου για την Αρχαία Ελλάδα;(που είναι και περήφανοι γι αυτήν)κακομοίρηδες.....

    Φιλάκια πολλά καλέ μου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, η κατάσταση με το "γαμημένο" σύμφωνο, έχει γίνει "γάμησέ τα", με το συμπάθιο κιόλας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, χαίρω πολύ, έχουμε οικονομική κρίση. Ας τα παρατήσουμε όλα στην άκρη να μην ασχοληθούμε με τίποτα (λες και κάνουμε έτσι κι αλλιώς κάτι με τα πιο "σημαντικά"). Εν τω μεταξύ αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο απλά θέματα που έχουμε αφήσει ανοιχτά, λύνεται σε μισή μέρα, αλλά όχι, χαλάει τη ζαχαρένια κάποιων βλαμμένων, πώς να ασχοληθούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τρεμουλάκο την άποψή μου την ξέρεις !Η αδικία υπάρχει από κτήσεως κόσμου και δυστυχώς χρειάζονται χρόνιααα για την αλλαγή νοοτροπίας! Τώρα πια με θλίβει πραγματικά όταν βλέπω νεους ανθρώπους να υιοθετούν αυτές τις απόψεις ...
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ηθελα να γραψω και εγω μια αναρτηση για αυτο το γαμημενο συμφωνο συμβιωσης αλλα δεν ειχα χρονο γιατι συμβαινουν διαφορα αλλα να η ευκαιρια εδω στο αγαπημενο μπλογκ του τρεμενς!
    ολοι εσεις που πιστεψατε στο συριζα και το ψεμα του , κι αυτο σασ τα γραφει καποιος που ψηιφισε πολλακις συριζα οταν ηταν εκτος σχςεδον βουλης εντος η τελος παντων πριν γινει μετα πασοκ, λουστητε τα τωρα! μην περιμενετε ν αλλαξει κατι σ αυτη τη χωρα! δε παμε μπροστα , δε παμε πισω, εχουμε γκρεμιστε σ ενα γκρεμο και δε το χουμε παρει χαμπαρι! Και αναφερω το Συριζα γιατι εδοσε μια ελπιδα και γιατι τον στηριξαν οι γκεη το ξερουμε αυτο!
    το συμφωνο συμβιωσης εινα απαραιτητο για Ολους οχι μονο για τους γκεη,αλλα ειδικα για τους γκεη που τα δικαιωματα καταπατουνται καταφορα σ αυτη τη χωρα!
    Σιγα το θεμα πια , επρεπε να ειχε γινει ηδη! ποια κριση και μαλακιες ως δικαιολογια οτι δνε εχει γινει,.,, αυτο που ζουμε θα ειναι συνεχες πισυευω το εχετε παρει χαμπαρι ! η ζωες μας θα ειναι γαμημενες για πολλα χρονια απο τωρα , αλλα τουλαχιστον ας βλεπαμε μερικα μικρα φωτακια οτι μας σεβονται λιγο , σαν αυτο το συμφωνο! ο κοσμος το χει τουμπανο και μεις κρυφο καμαρι! δηάδη σορρυ ρε παιδια εχετε εντυπωση οτι σε μια πολυκατοικια που συζουν 2 αντρες 15 και ανω χρονια και γερνανε παζι δε καταλαβαινουν τι ειναι αυτοι οι αντρες? δε σιγο ψιθυριζουν καλα παιδια ααα πολυ καλα αλλα... ! ε λοιπον αυτα τα καλα παιδια θελουν αυτο το συμφωνο το γαμημενο και ζειστε εσεις τις ζωες σας μια χαρα και αυτοι καλυτερα! Καλα για τον αλλο τον καημενο που σχολιασε χυδαια τον αγαπημενο του εκλιπωντος, τι να σχολιασει κανεις
    συνηθως ρεζιλευομε αυτο που ζηλευουμε! η βλακεια ειναι αητητη! ευχαριστω και συγνωμη για το μεγαλο σχολιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ήξερα ότι όλοι οι φίλοι εδώ συμφωνούν μαζί μου, συμφωνούν για πιο ισότιμη ζωή για όλους και σας ευχαριστώ γι αυτό! Καλές γιορτές να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή