Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Τα νέα της εβδομάδας

Πρωτοδημοσιεύτηκε στο boemradio.com

Τα μαθες τα νέα καλέ μου;

Πνίγηκε το σύμπαν εψές στο άστυ το κλεινόν, της μουρλοκακομοίρας γίνηκε, πέσανε σπίτια, πνίγηκε ένας χριστιανός καταμεσίς στις Αχαρνές, πλημμυρίσανε υπόγεια, ισόγεια και που σαι ακόμα. Ανεμοστρόβιλος στα Τουρκοβούνια με κατάληξη στο Αμαρούσιον κι όξω πέρα. Αϊτή γενήκαμε. Ο Χειμών προβλέπεται βαρύς.

Αμ ο Χρήστος; Ποιος Χρήστος; Ο βάρδος εκ Θηβών (που εγώ τη Θήβα - λόγω καταγωγής την έχω σε υπόληψη, επτάλοφη και λαμπερή υπήρξε στην αρχαιότητα, τώρα στη νεότητα δε γνωρίζω, δεν έχω πάει ποτέ, μόνο στο στρατόπεδο που χα αδερφό φαντάρο που πήγαμε με τη μαμά να τον εδούμε - και τι να δούμε, αδυνατισμένος και θλιμμένος ήταν το πουλάκι μας, αλλά έχουν περάσει 16 χρόνια), που δεν λέει να το βουλώσει γενικώς κι ανυπερθέτως, και βγαίνει στα πρωινάδικα και ισχυρίζεται ότι μια 5μελής οικογένεια βγαίνει με παξιμάδι, 3 ελιές και μια ντομάτα.

Βέβαια μου μένει αδιευκρίνιστο αν εννοεί τη μέρα, την ώρα ή την εβδομάδα. Παρακαλώ κε Θηβαίε μου, όταν κάμετε διατροφικές δηλώσεις να είσθε πιότερο συγκεκριμένος γιατί μπερδευόμεθα οι καταναλωταί - τροφοσυλλέκται και δεν πετυχαίνει η δίαιτα. Ναι, η δίαιτα του παξιμαδιού με την ελιά, και ολίγη από ντομάτα. Α, επίσης, αν δεν σας κάμει κόπο, μη μιλάτε. Μιλάτε στους οικείους μόνον κι εκεί μόνον σε αυτούς που ωφελούνται από σας και ενδέχεται να σας αντέξουν.

Και μιας και είπα πρωινάδικα, είδες τι έγινε στης Ντορέτας επροχθές; Ποιας Ντορέτας; Μιας καλέ, που είχε βγει πρώτη σε κάποιο τηλετέτοιο που εχόρευε και επήρε εκπομπή. Κι εγώ που χτυπιέμαι στα γυμναστήρια κάθε Τρίτη - μόνο ραδιόφωνο. Άσε με.

Ωραιότατη, δε λέω, γλυκύτατη και τα τοιαύτα. Κι εκάλεσε που λες η εν λόγω την κα Καστάνη για να μιλήσει για τη δουλειά της (τι να κάνει κι αυτή η έρμη, αναγκάζεται να τρέχει στα πρωινάδικα μπας και πατήσει άνθρωπος στο θέατρο) και την έκανε σκουπίδι. Έβαλαν βλέπεις οι φωστήρες σε βίντεο για το θάνατο της αδερφής της. Την έκανε τη γυναίκα να κλαίει και να μην μπορεί να συνέλθει. Αστοχία; Κατά λάθος; Δεν ξέρω, διατηρώ μιαν μικράν αμφιβολία, να, σαν την πατημασιά ελέφαντος μικρά...

Παρόλα αυτά, έχουμε κι ευχάριστα, ήρθε χθες γαλλική φινέτσα στην Ψωροκώσταινα, χαρές και πανηγύρια, κλείσανε οι δρόμοι, έγινε της μουρλής, αποκλείστηκε και η δασκάλα της γιόγκας στην εθνική οδό με αποτέλεσμα να κάμω κάτι άλλο και νά χω πιαστεί σήμερα, αλλά επιβεβαιώσαμε για ακόμα μια φορά ότι Ελλάς-Γαλλία συμμαχία και τα σχετικά.

Εν τω μεταξύ, από έγκυρες πηγές μαθαίνω ότι τον Γάλλο τον επήγανε στο Γκαζάρτε δια μάσα μετά μουσικής - υποθέτω. Και κλείσανε τσι δρόμοι και στο Γκαζοχώρι το οποίο είχε να δει τόση αστυνομία από τότε που παίζανε στο θέατρο κάτι άθεο και είχανε μαζευτεί οι Χρυσαυγίτες και οι παπάδες και κάμανε φασαρία. Βέβαια, μην τα ισοπεδώνουμε όλα, άλλο το παπαδαριό και άλλο ο Γάλλος φινετσάτος Πρόεδρος. Είναι λίγο πιο ευχάριστη παρουσία στο χώρο.

Οπότε αντιλαμβάνεσαι - και δεν θέλω διαφωνίες - ότι το νέο είναι ευχάριστο.

Αν δεν είναι αυτό ευχάριστο, τι είναι; Τα παξιμάδια του εκ Θηβών ορμώμενου καλλιτέχνη;

18 σχόλια:

  1. Αυτόν τον εκ Θήβας, δεν βρίσκεται κανείς να τον απελάσει να ησυχάσουμε πλέον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν τω μεταξύ στην ΕΡΤ παίξανε Θηβαίο καποια στιγμή. Ναι, στα παπάρια τους που τους εκμηδένισε αυτό το σκουπίδι, αυτοί εκείιιιιιιιι. Καλά όσο ο κόσμος πατάει σε συναυλίες του σωτηρία δεν υπαρχει και δε θα υπάρξει ποτέ. Είναι από αυτές τις μικ΄ρες λεπτομέρειες της ζωής που λες "μας χρειάζεται το μνημόνιο τόσο για τον πούτσο που είμαστε"

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μας χρειάζεται λέει, να μας βάλουν κι άλλα, έτσι, για την αλητεία!

      Διαγραφή
  3. να'χα ελιά και παξιμάδι τωρα και τι στον κόσμο!
    θα φαω τυρόπιτα όμως ,απο τα χερακια μου ,περίμενε θα σου βαλω φωτο να ζουλέψεις!
    Καλό ΣΚ Τρεμουλάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Νάσια, δεν μου στειλες λίγη κι έχω κόψει τελευταία!

      Διαγραφή
  4. Ο Θηβαίος άρχισε να έχει τρικυμία στον εγκέφαλο, ή πιο σωστά άρχισε να μας τη δείχνει από το καλοκαίρι με την απαράδεκτη και τόσο μεθυσμένη επίθεσή του σε δημοσιογράφο, στους νέους, αλλά και σε όσους θέλουν παραπάνω από 15 ευρώ τη μέρα μεροκάματο.
    Του έγραψαν μια συγνώμη, την ψέλλισε αυτός έντεχνα στο φέις, αλλά ξεχάστηκε κι άρχισε πάλι τα δικά του.
    Τον μισώ γιατί αγαπούσα τα τραγούδια του και δεν μπορώ να τα ακούσω τώρα πια χωρίς να σκεφτώ τον ηλίθιο γραφικό που τα τραγουδάει...

    Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να πω ότι αγάπησα ποτέ τη μουσική του - αλλά όταν βλέπεις ότι όλοι αυτοί είναι τόσο δήθεν καταλαβαίνεις ότι «μεγαλουργούν» καλλιτεχνικά προς ευρεία κατανάλωση και τίποτε άλλο...

      Διαγραφή
  5. Ωραία που τα λες καλέ μου!
    Για τον Γάλλο Υπουργό Οικονομικών ξέχασες να πεις, εκείνον που φόραγε κουστούμι με ροζ καλτσάκια!! Ναι ναι!!

    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Της Θήβας τα καμώματα τα βλέπει ο κόσμος και γελά.
    Ένας απ' τους πολλούς είναι, που τό μόνο καλό που έφερε αυτή η ρημαδοκατάσταση είναι ότι άρχισαν ένας-ένας να φανερώνουν τη μάσκα που έκρυβαν πίσω απ' τη μάσκα που φορούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί φανερώθηκαν, κάποιοι, ευτυχώς, λούφαξαν, αυτός εκεί, τόσο καμένος που επιμένει...

      Διαγραφή
  7. Κι είχα τραπέζι για το σύζυγο προχθές,και είχα 2 μέρες ετοίμαζα η κακόμοιρη για 5 άτομα,και τρέχα εδώ,πρόλαβε εκείνο,και δώστου τα φαγητά,κάνε και γλυκό...μα να μην ξέρω να βγάλω λίγα παξιμάδια με ελιές να ξεμπερδεύω?τι έπαθα να μην σε διαβάσω κατιτίς νωρίτερα?απογοήτευση!

    Υ.Γ. Τρίτη σήμερα,μη νομίζεις,ξεπέρασα το αλτσχάιμερ και μπήκες για τα καλά στο κεφάλι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ κι εσύ, δεν ενημερώνεσαι για τις νέες τάσεις του δείπνου, τώρα όμως ξέρεις τι θα βγάζεις στο γιορτινό τραπέζι!

      Διαγραφή
  8. "Το" Τιμπέο το 'σουρα σε άλλο σχόλιο, σε άλλο blog και δεν θα ξαναματασχοληθώ μαζί του (το 'χα διαπράξει και το καλοκαίρι), έγκωσα, μου 'πεσαν βαριά τα παξιμάδια!

    Το Ντορέτα-θινγκ, πάλι, δεν το 'χω παρακολουθήσει στην πορεία του, το πρωτάκουσα από (very πρώην) ΑΕΛίτη γκόμενο, όταν είχε παντρευτεί το Πηλαδάκη-θινγκ κι εγώ είχα παρακούσει και μια το 'λεγα Μπαρέτα, μια Μπερέτα, μα ποτέ Ντορέτα!

    Το Φρανσουά, δεν ξέρω... πάντα τον φέρνω στο μυαλό μου πάνω στη βέσπα με το κράνος και μου θυμίζει χελωνονιντζάκι!

    Καλησπέρα δεν είπα, τη λέω τώρα και σε γλυκοφιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τα συζητείς, δεν υπάρχει γιατρειά, την έχουμε πατήσει από όλες τις μπάντες... τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  9. Μην πας στην Θήβα. Πίστεψέ με. Αντί για Επτάλοφος, είναι Επτάβοθρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή