Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

S/M (όχι δεν είναι αυτό που νομίζεις)

Που λες, πριν μάθω ότι τα τριγλυκερίδια, οι χοληστερίνες, (καλή, κακή και άσχημη, αμφότερες) και τα ουρικά οξέα έφτασαν σε ύψη δυσθεώρητα, είδα το μπακόνι που έχει ελαφρά δημιουργηθεί στο θεσπέσιο κορμί μου, και μετά από παραίνεση του υπέροχου συντρόφου μου (ευγενής παραίνεση η αλήθεια είναι, μου είπε «μήπως να χάσεις μερικά κιλάκια;» και δεν μου είπε «τι σκατά τρως κι έχεις γίνει έτσι - θα σε στείλω στη μάνα σου», είπα κι εγώ να το ράψω επιτέλους αφενός και αφετέρου να πάω μετά από 1,5 χρόνο τεμπελιάς , στο γυμναστήριο. Και γράφτηκα και πάω τα πρωινά και περνάω ζάχαρη.

Και απέναντι από το γυμναστήριο έχει έναν φούρνο από αυτούς που πουλάς το οικοπεδάκι στο Σχοίνο για να πάρεις τυρόπιτα κι έναν Σκλαβενίτη μικρό, fresh market λέγεται θαρρώ, ο οποίος πολύ με βολεύει γιατί πηγαίνω ζαλωμένος σαν το γαϊδούρι και άρτι γυμνασμένος να πάρω συνήθως γάλα, δημητριακά, ζαρζαβατικά και φρούτα εποχής για να μασουλάω υγιεινά και ανυπερθέτως στο χώρο εργασίας μου.

Έτσι λοιπόν, αισθανόμενος το λιγότερο ωσάν το Χουλκ, πήγα και σήμερα το πρωί μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσω ότι ο τόπος δεν έχει ελπίδα ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να πεις.

Πάω λοιπόν να μπω και είναι πριν από μένα μια γιαγιά Κολωνακίου, ξέρεις, το μαλλί λάχανο, το φουστάνι - ρόμπα φούξια και το κινητό κρεμασμένο στο αυτί με ένα εξαιρετικά ευέλικτο τρόπο για την ηλικία της, η οποία προσπαθεί να πάρει το καλάθι από τη σειρά με τα καλάθια, αλλά με το ένα χέρι γιατί το άλλο προσπαθεί να κρατήσει το κινητό, και μιας και πέφτει κοτσομπολιό άγριο με τη συνομιλήτρια την Τασία (το άκουσα και βρίζανε τη νύφη της), ρίχνει κάτω τη στοίβα με τα καλάθια, τα κλωτσάει να κάνει χώρο και περνάει να ψωνίσει χωρίς να διακόψει ούτε για κλάσματα του δευτερολέπτου τη συνομιλία. 

Μαζεύω εγώ τα καλάθια γιατί και ντούκης είμαι μετά το γυμναστήρια και άνθρωπος με Παιδεία, και την ακολουθώ για να πάω να πάρω γάλα. 

Εκείνη όμως αερίζει το καλάθι και μπλοκάρει το διάδρομο και δεν με αφήνει να περάσω, κι εγώ στην αρχή ξεροβήχω αλλά δεν με ακούει οπότε με ένα στριφογυριστό μπλονζόν, ένα διπλό τόλουπ κι ένα α τουτ αλέρ καταφέρνω να την προσπεράσω να πάρω το λάιτ το γάλα να φάω αυτά τα έρμα τα δημητριακά που δεν τρώγονται σκέτα κι έχουσι και κότζι μπέρι. Κι άμα δεν το μουσκέψεις το κότζι μπέρι δεν κατεβαίνει με τίποτα!

Μετά πάω στη μαναβική να πάρω ροδάκινα για δροσιά και βιταμίνη και βλέπω έτερη γραία, σε χειρότερη κατάσταση αυτή, που θέλει να πάρει ντομάτες και τραβάει τη σακούλα και ρίχνει όλες τις σακούλες κάτω και λέει «πω πω» και τις αφήνει κάτω και φεύγει και πάει αλλού και κάνει την αδιάφορη - ότι τις έριξε άλλος και καλά, και η σημερινή νεολαία και όλα τα συναφή.

Και μετά ανακαλύπτω ότι μέχρι να βάλω 3 αγγουράκια απ τα μικρά, η πρώτη γριά έχει πάει στη ζυγίστρια και τη βάζει να της κόψει ένα καρπούζι, κι εγώ έχω αργήσει και πηγαίνω από πίσω να ζυγίσω τα ροδάκινα και τα αγγουράκια, αλλά εκείνες έχουν πιάσει κουτσομπολιό για τη γριά που έριξε τις σακούλες και η μία λύνει, η άλλη δένει και μετά τη χαιρετούν αμφότερες κι εγώ σιγοβρίζω και ανυπομονώ και σκάει το κλου της ημέρας.

Κυρία γύρω στην ηλικία μου εμφανίζεται από το πουθενά με καρπούζι παραμάσχαλα και βλέμμα χαμένο στα βάθη της Ανατολής. Μετά είδε ότι εγώ είχα πάρει ροδάκινα και άλλαξε το καρπούζι με πεπόνι κι ένα τσαμπί σταφύλια το οποίο και περιέφερε χωρίς σακούλα, με αποτέλεσμα να πέφτουν οι ρώγες κάτω, να μαζεύει αυτή τη μία, να πέφτει έτερη, ξεχαρβάλωσε το τσαμπί, σύχρηστο το πλακάκι, μέχρι που της λέει η υπάλληλος που ζύγιζε «βάλτε τα καλέ σε μια σακούλα, χάλια το κάματε το μαγαζί» και τά βαλε, και μετά ήθελε κομμένο καρπούζι - και μετά ήθελε να μου φάει τη σειρά αλλά φυσικά δεν τα κατάφερε. 

Μην ψηφίσεις, δεν έχει νόημα, ψηφίζει αυτή για σένα...

23 σχόλια:

  1. Ω, γες, συμβαίνουν αυτά...
    Καλώς μας γύρισες από τας διακοπάς, και ελπίζω να μας μιλάς τώρα που θα γίνεις σωματαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι χοληστερίνες και τα συναφή, μας ανεβαίνουν από το άγχος. Αυτά που διαδίδουν διάφοροι γιατροί ότι και καλά φταίνε οι λιχουδιές και η καθιστική ζωή, είναι ανοησίες. Δεν ξέρουν αυτοί!
    Μα καλά, τι ώρα πας στη δουλειά και προλαβαίνεις και γυμναστήριο και σούπερ μάρκετ πριν;
    Γιατί άραγε μαζεύονται τόσες γριές στα σούπερ μάρκετ;
    Κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι αυτηνής που της πέφτανε οι ρόγες, το έκανε επίτηδες για να βρει τον δρόμο αν χαθεί, αλλά μετά γράφεις ότι τις μάζευε, άρα δεν ήταν αυτός ο λόγος.
    Θα ψηφίσω. Δεν μπορώ να την αφήσω να αποφασίσει μόνη της για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε λες να μου ανέβηκαν απ το μετεκγολικό - προεκλογικό στρες; Λες;

      Διαγραφή
  3. ΑΧΑΧΑΧΑΧ έλιωσα στα γέλια!
    Ήταν ό,τι έπρεπε για διάλειμμα από το διάβασμα της εξεταστικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα τι ωραία που περνάς!!!!!! Ζηλεύω!
    Θα έλεγα και κάτι για την ευγενική παρότρυνση του συντρόφου σου ,αλλά φοβάμαι μην παρεξηγηθώ και χαλάσουν καρδιές εδω πέρα μεσα ,κοινώς εδωπάλιανες.
    Θα το πω στην εκπομπούλα σου όμως ,που θα εχετε πιει και κανενα ποτηράκι και θα περασει ανάλαφρα το σχόλιό μου.
    Άντε για ξεκίνα ,μας έλειψες ντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εμέ τώρα το σχόλιο δημοσιεύτηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγγούρια δημοσιεύτηκε!

    Δεν μπορείς να τα βάλεις με γριές, δεν μπορείς να κερδίσεις!

    Πάντως μπράβο σου που δεν είπες καμια εμετική ατάκα του στιλ "εγώ έτσι είμαι κι άμα σ αρέσω. Τι δηλαδή; Με θέλεις μόνο για το σώμα;" και άλλες τέτοιες παπαριές!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, όχι, αν έλεγα τέτοιες ατάκες θα είχα αυτοκαταστραφεί ήδη, θα χα περάσει τα 500 κιλά!

      Διαγραφή
  7. Γριές. Καλής κοινωνίας. Μάστιγα. (καταφέρνουν και έχουν υφάκι ακόμα και όταν παζαρεύουν το μαϊντανό στη λαϊκή. Γιατί ναιιι, πάνε λαϊκή φυσικά . Μάλλον είναι καλή πηγή κουτσομπολιού κει πέρα..)
    Σε έβαλε γυμναστήριο; πωωωω... Εμένα δεν έχει καταφέρει ακόμα. Κατάφερε όμως να με βάλει να κόψω το κάπνισμα. Απο σήμερα, champix. Aντε να δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάστιγα δεν λες τίποτα! Βέβαια, τις κάνω χάζι για να είμαι ειλικρινής! Αν δουλέψει το champix να μου το πεις να το πάρω κι εγώ!

      Διαγραφή
  8. Γριές αυτή η μάστιγα. Τι να λέμε τώρα! Βέβαια αυτές του Κολωνακίου είναι πολύ ντάνες και αποτελούν κινητά εικαστικά δρώμενα...ενίοτε και διατηρητέα. Τις θαυμάζω. Γιατί έτσι κι αλλιώς, τι μας έχει μείνει; Η Ακρόπολη, η Αρχαία Αγορά, κάτι Νεοκλασικά που σώθηκαν από την αντιπαροχή του "εθνάρχη"....και αυτές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αι γραίαι της αριστοκρατίας πάνε σετ με λουλακί μαλλί! Πες μου ότι είχε λουλακί μαλλί, σε παρακαλώ, να συμπληρώσω την εικόνα!!!

    Τώρα... αυτή η κυρία "γύρω στην ηλικία σου" με το χαμένο βλέμμα... υπό άλλας συνθήκας θα ορκιζόμουν ότι ήμουν εγώ (μεγαλύτερη είμαι, αλλά δεν είναι εδώ το θέμα μας!), αλλά φέτος δεν πήρα ακόμη σταφύλια. Μ' έβαλες σε σκέψεις, πάντως!

    Καλό φθινόπωρο, Tremens μου!

    ΥΓ. S/M... κι όμως, σε super market πήγε το μυαλό μου! Τόση αθωότης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συγκεκριμένη είχε πορτοκαλί, χυμώδες, βιταμινούχο! Ώστε τόσο αθώα; Τόσο;

      Διαγραφή
  10. Εγώ πάλι που στο δικό μου το ζούπερ-μάρκετ συναντώ πάντα την ίδια γριά; Πάω τη Δευτέρα το απόγευμα, νάσου η γριά να διαλέγει ροδάκινα. Πάω την Τετάρτη το μεσημεράκι, νάσου η γριά στην ουρά για τα τυριά. Πάω το Σάββατο το πρωί, νάσου η γριά στα χαρτικά. Ως και ότι διαμένει στο ζούπερ μάρκετ μόνιμα, έχω σκεφτεί -αλλά σκέψου τα ένφια και τα ηλεκτρικά που πληρώνει για να διατηρεί φρέσκες τις αγελαδίτσες δύο τοις εκατό και τους μπάρμα στάθηδες. Τέλοσπάντων για να μην στα πολυλογώ, εψές έσκασα μύτη πουρνό-πουρνό για να πάρω κι εγώ ένα φρούτο, ένα ζαρζαβάτι και αφού γύρισα όλο το κατάστημα κι επιβεβαίωσα ότι δεν είναι πουθενά η γρία, πήγα από το ταμείο για να πληρώσω. Και αν έχεις το θεό σου, μάντεψε: ταμείας ΉΤΑΝ η γριά! Που εντέλει ήταν υπάλληλος και δεν τόχα καταλάβει τόσους μήνες που την έβλεπα να πασπατεύει τα ροδάκινα και να τακτοποιεί τα ντιξάν (είναι μικρό το ζούπερμάρκετ και δεν φοράνε στολή οι άτιμοι!).

    Τέλοσπάντων, αφού πέρασα το πρώτο σοκ, με έπιασε και μία κατάθλιψη ότι δεν θα πάρουμε ποτέ σύνταξη και θα αργοπεθάνουμε η γριά στο ζούπερμάρκετ και εγώ πάνω στο γραφείο μου. Και κατέληξα ότι δεν είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε χώρα και πάλι ξέχασα να πάρω κύβους κνορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες να πάρεις κύβους Κνορ; Και τώρα; Πως θα βγει το κοκκινιστό ευωδιαστό και δροσερό - νηπενθές μη σου πω;

      Έτσι μας βλέπω κι εμάς στα 70, να το τοποθετούμε ροδάκινα στο Σκλαβενίτη, μην το συζητείς...

      Διαγραφή
  11. να πας να ψηφίσεις και να μην κάνεις κοπάνα.
    θα πας πρωί πρωι και μετά πας και για τις βουτιές σου!
    δε θες να δεις τι τραβάω εγώ στο δικό μου σούπερ μάρκετ που πάω με τη στολή μετά τη δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, ουδέποτε κάνω κοπάνα, πήγα, είδα, ψήφισα και μετά για μπάνιο!

      Διαγραφή