Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ανάσταση

Ανάσταση έρχεται αύριο, συμβολικά και όμορφα, όπως κάθε χρόνο, οι κύκλοι του φεγγαριού καθορίζουν το πότε, άλλοτε για μας, άλλοτε για άλλους, αλλά δεν έχει σημασία, ανάσταση έρχεται για όλους είτε πιστεύουμε ή όχι, έτσι μάθαμε, έτσι μας δίδαξαν, έτσι πρέπει.

Κι αν αναρωτιέσαι γιατί έρχεται ανάσταση κάθε χρόνο την ίδια περίοδο, κοίτα γύρω σου, κοίτα τη φύση που ανασταίνεται, δες την Περσεφόνη που ανεβαίνει για 6 μήνες στη γη μετά το βαρύ χειμώνα και τον εγκλεισμό της στον Άδη κάνοντας τη μητέρα γη να πρασινίζει και να λουλουδίζει, ναι, είναι Ανάσταση.

Είναι βλέπεις τερτίπι της γης μας, έτσι όπως είναι φτιαγμένη να γυρνά λίγο στραβά γύρω απ το ζωοδότη ήλιο, των 2 αρχέγονων θεοτήτων, των 2 συμπαντικών σωμάτων των οποίων μέρος είμαστε, στα οποία την ύπαρξή μας την ίδια χρωστάμε, το παρελθόν μας, το παρόν και το μέλλον είναι συνυφασμένα με αυτά, τα πάντα, ό,τι καλό και άσχημο υπάρχει οφείλεται σε αυτήν την "τυχαία" απόσταση και τη λίγο στραβη περιστροφή, την αρχέγονη, την υπέροχη, την αιώνια.

Γιορτάζουμε την ανάσταση (την επανεκκίνηση αν θες) της φύσης, της μητέρας φύσης, της ζωοδότρας μάνας, κάθε χρόνο, απ τα χρόνια που δεν έχουν καταγεγραμένη ιστορία, από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να αναρωτιέται γιατί υπάρχει, τι συμβαίνει, από που προέρχεται και που πηγαίνει, και συνεχίζουμε να το γιορτάζουμε σε όλα τα δόγματα, σε όλες τις θρησκείς, ακόμα και ο πιο σκεπτικιστής γιορτάζει τον ήλιο που λάμπει, την παπαρούνα που ανθίζει και τα χελιδόνια που ξανάρχονται (βέβαια - και για να είμαστε ειλικρινείς- τα κουνούπια που θα ρθουν σε λίγες μέρες δε νομίζω να τα γιορτάζει κανείς, αλλά έτερον εκάτερον).

Είναι αν θες και μια ευκαιρία για μια τρυφερή ενδοσκόπηση μετά το τέλος του κρύου και της συννεφιάς (που μπορεί βέβαια, όπως εφέτος να είναι καθαρά συμβολικό μιας και ακόμα χιονίζει στα γύρω βουνά, αλλά είναι ένα τελευταίο ξέσπασμα και αυτό το γνωρίζουμε καλά όλοι) μια ενδοσκόπηση για το αν είμαστε άξιοι, ικανοί και έτοιμοι να αναστηθούμε επίσης μαζί με το μισό πλανήτη, η οποία γίνεται μάλλον αυτόματα, όσο το φως της μέρας μεγαλώνει. Μια ευκαιρία να μετρήσουμε τα βήματά μας, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να επανεκκινήσουμε κι εμείς τα θέλω μας, μια ευκαιρία για πράξη, για αγάπη, για ελπίδα.

Κι αν πιστεύεις ότι - στις δύσκολες μέρες που ζούμε η ελπίδα έχει πεθάνει, θα σου θυμίσω ότι υπήρξαν στο παρελθόν δυσκολότερες και ίσως να ρθουν και χειρότερες. Όμως σου προτέινω να παλέψεις, σου προτείνω να δεχθείς τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από σένα, σου προτείνω να διεκδικήσεις τα θέλω σου και να αφήσεις λίγο στην άκρη τα πρέπει, να γίνεις ευτυχισμενος - όσο μπορείς - και ολόκληρος - όσο μπορείς. Σου προτείνω να κοιτάξεις τον ήλιο κατάματα και με αγάπη να ζήσεις. Γιατί είναι η ευκαιρία της δικής μας Ανάστασης, είναι η ευκαιρία της δικής μας ζωής - και ξέρεις τι σου χω πει. Μία έχεις μόνο. Αναστήσου και ζήσε την.

Καλή ανάσταση.

12 σχόλια:

  1. Καλές οι παπαρούνες που ανθίζουν και τα χελιδόνια που ξανάρχονται, αλλά να μην ξεχνάμε και τις αρκούδες που ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη τους.
    Κατά τα λοιπά, δεν θα κοιτάξω τον ήλιο κατάματα, διότι θα στραβωθώ παντελώς, αλλά θα ζήσω με αγάπη!
    Καλή Ανάσταση, λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, οι αρκούδες, υπέροχα πλάσματα, ευγενή και δυνατά, όμορφα κι ευκίνητα, τι μου θυμίσατε!

      καλή Ανάσταση να έχουμε!

      Διαγραφή
  2. Καλή Ανάσταση και σε εσένα, αγαπητέ, με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ καλό μήνημα. Μπράβο!!
    Καλό Πάσχα, Καλή ανάσταση καλή επανεκίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή Ανάσταση μικρέ μου. Ο,τι επιθυμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οταν το γυριζεις στο πχιοτικο σε απολαμβανω πολυ! καθε γενια ειχε τη μεγαλοβδομαδα της και την ανασταση της, καθε τραγωδια εχει τη εξοδο της
    και ,μετα παμε ολοι μαζι στη θαλασσα
    οποιος καταλαβε καταλαβε
    σε φιλω και καλη ανασταση , θαβουμε το θεο και το δαιμονα μας και υποδεχομαστε το φως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χριστός Ανέστη.
    Καλή Εβδομάδα και χρόνια πολλά με υγεία, αγάπη, ευτυχία! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή