Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Σπουδαίες συναντήσεις: Η ΚΑΡΙΟΛΑ

Φεύγεις φιλενάδα απ το σπίτι, αφού έχεις φάει την τυρόπιτά σου - η οποία δεν σε ικανοποιεί γευστικά αλλά ποσοτικά, δεν είναι σαν την άλλη που έφαγα χτες και με ικανοποίησε γευστικά αλλά ουχί ποσοτικά κι έχω δίλημμα ποια εκ των 2 να καθιερώσω - και ποδηλατείς στην ηλιόλουστη, πλην υγρή Αθήνα.

Φεύγεις απ' τα Σεπόλια, ανεβαίνεις στα Πατήσια, πρώτα στα Κάτω, μετά στα Άνω, αφού έχεις χαιρετίσει χαμογελαστά τον Άγιο Ελευθέριο, παίρνεις την Ηρακλείου απ' την αρχή μέχρι την κεντρική διασταύρωση της Νέας Ιωνίας, κατεβαίνεις την Καποδιστρίου, στρίβεις μέσα στην υπέροχη, κατάφυτη Φιλοθέη, διασχίζεις κάθετα την Κηφισίας, μπαίνεις στον παράδρομο και κοντεύεις να φτάσεις στον προορισμό σου, στο Χαλάνδρι.

Όλο το ανωτέρω είναι γύρω στα 12 χιλιόμετρα, συνεχούς ανηφόρας, οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι με ευτυχία βλέπεις το κτίριο στο οποίο θα φτάσεις, θα αλλάξεις ρούχα γιατί είσαι κάθιδρος, θα φτιάξεις καφέ και θα κάτσεις να συνέλθουν τα πόδια σου.

Φευ όμως, φευ διότι ένα στενό πριν το δικό σου, έχει σταματήσει φορτηγό να ξεφορτώσει, έχει ένα SUV μπροστά, άλλη μια μαντάμ με επιβατικό σεντάν αναντάμ παπαντάμ κι εσύ από πίσω και όλοι αυτοί χωράνε να περάσουν τσίμα τσίμα.

Επειδή ακριβώς είσαι οδηγός από τα 19 σου κι επειδή ακριβώς είσαι απ τους ελάχιστους ποδηλάτες που σέβονται τον ΚΟΚ και τους λοιπούς οδηγούς, δεν χώνεσαι στο πλάι, δεν σκαρφαλώνεις στο πεζοδρόμιο, δεν κάνεις μαλακίες αλλά σταματάς σε απόσταση ασφαλείας από το μπροστινό αυτοκίνητο 1-1,5 μέτρου και περιμένεις να ξεμπλοκάρει να περάσεις.

Έλα όμως που στο μπροστινό αυτοκίνητο βρίσκεται στη θέση του οδηγού η ΚΑΡΙΟΛΑ, η οποία μάλλον βιάζεται και επειδή δεν είναι και ο Σουμάχερ και παρόλο που μπορεί σχετικά άνετα να περάσει δεν το χει ιδιαίτερα, κι επειδή έχει περίοδο σήμερα κι επειδή ο άντρας της έχει να την πηδήξει απ την πρώτη νύχτα του γάμου και ο γκόμενος είναι ανίκανος και θα την πληρώσεις ΕΣΥ, βάζει αίφνης και άνευ λόγου και αιτίας όπισθεν κι έρχεται κατά πάνω σου γιατί βαρέθηκε να κοιτάξει τον καθρέφτη διότι έχει τα νεύρα της που καθυστερεί και που δεν είναι η Σκλεναρίκοβα.

Κι εσύ βλέπεις λοιπόν ένα αυτοκίνητο να έρχεται κατά πάνω σου και δεν μπορείς να κάνεις άλλο πίσω διότι έχεις άλλον από πίσω. Και φωνάζεις ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

Τι θα έκανες εσύ φιλενάδα; Εγώ στη θέση της θα ντρεπόμουν που δεν κοίταξα τον καθρέφτη, θα χαμογελούσα αμήχανα, θα ζητούσα συγνώμη, θα το βούλωνα αν άκουγα βρίσιμο και θα έφευγα.

Όχι όμως η ΚΑΡΙΟΛΑ.

Η ΚΑΡΙΟΛΑ όχι μόνο δεν θα ζητήσει συγνώμη αλλά ούτε καν θα το βουλώσει και θα φύγει. Η ΚΑΡΙΟΛΑ θα σου ζητήσει θυμωμένη το λόγο, θα σε προσβάλλει και θα σε βρίσει παρόλο που φταίει αυτή. Διότι δεν είναι μια απλή πολίτης, μια κοινή οδηγός, είναι η ΚΑΡΙΟΛΑ. Η ΚΑΡΙΟΛΑ λοιπόν βγάζει το άσχημο κεφάλι της απ το παράθυρο και αρχίζει να μου φωνάζει. Μου ζητά το λόγο που στέκομαι από πίσω της και που δεν προσέχω, και που το κάναμε εδώ Βερολίνο και που γεμίσαμε ποδήλατα και που δεν ντρεπόμαστε και που και που και που.

Όπως αντιλαμβάνεσαι μου γύρισε το μάτι 22 στροφές/εκατομμυριοστό δευτερολέπτου μέσα στην κόγχη και την πήρε ο διάολος. Αλλά αντί να το βουλώσει συνεχίζει να βρίζει και να φωνάζει. Γιατί η ΚΑΡΙΟΛΑ έχει πάντα δίκιο. Γιατί η ΚΑΡΙΟΛΑ δέρνει τα παιδιά της όταν πέσουν και χτυπήσουν επειδή την τρόμαξαν, μιλά απαξιωτικά σε υφισταμένους, σερβιτόρους και πωλήτριες, νομίζει ότι είναι η βασίλισσα του Σύμπαντος και νιώθει ριγμένη που έπρεπε να πληρώσει την 28η φορά που έδωσε εξετάσεις για να πάρει το δίπλωμα. Η ΚΑΡΙΟΛΑ θα ξαναψηφίσει Σαμαρά ή Βενιζέλο και μετά θα γκρινιάζει για την κατάντια μας και θα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απ αυτήν. Η ΚΑΡΙΟΛΑ έχει δίκιο, έχει πάντα δίκιο και όλοι οι άλλοι να κάνουν τουμπεκί.

Όμως η ΚΑΡΙΟΛΑ βρήκε το δάσκαλό της σήμερα. Διότι ενώ θα έπρεπε να την βγάλω έξω από το αμάξι και να τη σπάσω στο ξύλο - όπως πολύ το θέλω ακόμα και τώρα που χουν περάσει 2 ώρες απ το συμβάν, της απάντησα, έντονα μεν, με επιχειρήματα δε, στο παραλήρημά της. Και την έκανα ρεζίλι σε όλους τους παριστάμενους που υπερθεμάτισαν της δικαίωσής μου.

Αλλά ρε φιλενάδα, δεν μου έφτασε αυτό. Ήθελα πολύ να την χτυπήσω, και ακόμα το θέλω. Τρέμουν ακόμα τα χέρια μου απ τα νεύρα και να σου πω γιατί; Γιατί δεν γουστάρω καμία ΚΑΡΙΟΛΑ να μου χαλά τη μέρα.

32 σχόλια:

  1. σε φανταζομαι σαν μια ταινία με τον Νταγκλας που πήρε την καραμπίνα και σκοτωνε στο δρόμο όποιον τον ενοχλούσε χαχαχαχα
    αμ κι εγω για να γλιτώσω την τρέλα της Αθηνας ,διάλεξα να με ''σφάξουν'' εδω....
    ηρέμησε τωρα και φάε ένα γαλακτομπούρεκο ,ένα καταϊφι ,μια μπριζόλα ,μια σκορδομακαρονάδα να σου πέσει η πίεση!!!!
    Φιλάκιαααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Νάσια!!!
      "Falling down" (Μια ξεχωριστή Ημέρα) λέγεται η ταινία, πολύ ωραία! Το ζούσα μαζί του, σκέψου τι φούρκες είχα!

      Διαγραφή
    2. Αμ εκεί θα καταντήσω Νάσια μου με όλα αυτά τα υποχθόνια όντα που κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους... Αμ θα φάω, μη νομίζεις!

      Διαγραφή
  2. Κι είναι τόσες, μα τόσες πολλές... Και ναι, τις συναντάς θέλοντας και μη, αφού ξεφυτρώνουν από 'κει που δεν τις περιμένεις!...
    Κι εσύ, βρε παιδί μου; Εκεεείιι! Βερολίνο κι Άμστερνταμ να της το κάνεις το μπ@#$%, να της το χαλάσεις το "όνειρο", τέτοιος άνθρωπος είσαι!!!

    Να λες και πάλι καλά που στο μεταξύ δεν είχε την έμπνευση να πετάξει κανένα χαρτί, καμιά αναμμένη γόπα, κανένα μισοάδειο ποτήρι καφέ... (Το τελευταίο μου 'χει έρθει, εκ πείρας λοιπόν...)

    Φιλιά και καλή, ήσυχη -πλέον- ημέρα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι χιλιάδες, εκατομμύρια, είναι παντού και δεν γλιτώνουμε πουθενά... Άκου εκεί να της το κάνω Βερολίνο της ΚΑΡΙΟΛΑΣ!

      Χτες με έπλυνε μια άλλη που είπε να καθαρίσει τα τζάμια της με μένα από πίσω, μοσχοβολούσα απορρυπαντικό μετά... είναι βλέπεις δύσκολο να κοιτάξει κανείς τον καθρέφτη...

      Διαγραφή
  3. 1. Μη γράφεις κάθε μέρα δε σε προλαβαίνουμε!
    2. Εκνευρίστηκα πολύ όταν διάβασα το κείμενο με τη μαλακισμένη
    3. Πάρα πολύ
    4. Θυμάμαι άπειρα περιστατικά που έχον συμβεί και σε μένα ενώ είμαι με το μηχανάκι
    5. Και συμβαίνουν ακόμα
    6. Αλήθεια τώρα, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κρατάω πάντα μαζί μου ένα δονητή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο και αντί ο/η άλλος/η να ζητήσει συγνώμη και αρχίσει τις φωνές να της δώσω το δονητή και να πω "Βάλε τον εκεί που ξέρεις μπας και σου περάσει η αγαμία και ηρεμήσεις λίγο".
    7. Ευτυχώς που δεν την έδειρες γιατί άμα την έδερνες και δεν ήμουν εκεί θα ζήλευα που έχασα τέτοιο θέαμα.

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Μα με σύγχισε.
      2. Εγώ να δεις.
      3. Ακόμα τρέμω.
      4. Κάθε μέρα, μην το συζητάς.
      5. Δεν έχουν τελειωμό.
      6. Σιγά μη δώσω λεφτά για δονητή, αγγούρι και πολύ τους είναι.
      7. Ευτυχώς γιατί θα τη σκότωνα και θα ήμουν φυλακή μαζί με τη Βίκυ τη Σταμάτη, την υπέρτατη ΚΑΡΙΟΛΑ

      Διαγραφή
  4. φα-ντα-στι-κό κείμενο ψηλέ!!!
    Έτσι, βγάλε μπαρούτι γαμώ τον αντίχριστό. Γάμα τους τη μάνα, έτσι από ψηλά.
    (ελπίζω όντως να σέβεσαι τον ΚΟΚ, γιατί έτσι και σε πετύχω πουθενά να καγκουριάζεσαι σαν τα άλλα δίτροχα, μα το θεό, θα σε κάνω χαλκομανία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (Μπήκε ο Στέφανος και χτύπησε το "βαρετό" και πόσα να αντέξω)

      Στο προκείμενο. Είμαι εξαιρετικός, δεν μαλακίζομαι, σταματώ σε όλα τα φανάρια απ το πορτοκαλί, δεν πάω ανάποδα στους δρόμους και τηρώ προτεραιότητες. Περιμένω τα σταματημένα λεωφορεία να ξεκινήσουν και δεν χώνομαι πουθενά. Αλλά, είπαμε, οι καριόλες κυριαρχούν...

      Σ ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    2. Αυτά κάνεις, σέβεσαι τον ΚΟΚ, γι'αυτό της τό'κανες Βερολίνο της άλλης. Ζεις επικινδύνως, αγαπητέ. Βερολίνο, την εποχή της Μέρκελ, μετά μνημονίων και καρεκλάδων; Απορώ πώς ζεις ακόμα.
      Και, φυσικά, ξέρεις ότι πάντα την πληρώνει αυτός που δεν φταίει...

      Διαγραφή
    3. Και δεν μου άρεσε το βερολίνο ιδιαίτερα όταν είχα πάει το 2009, μ αρέσει η Στοκχόλμη βέβαια, να την πάω την κερά να την πνίξω σε κάπιο απ τα δεκάδες κανάλια της;

      Διαγραφή
    4. Σε κανάλι; Α, όχι, αν είναι να την πνίξεις σε κανάλι, πνίξ'την σε κανάλι τηλεοπτικό. Έτσι, για παραδειγματισμό.
      Σιγά το πρόσωπο, που θα το πας και ταξίδι στο εξωτερικό!

      Διαγραφή
    5. Μωρέ, στον Ποδονίφτη και πολύ της είναι

      Διαγραφή
  5. Σε νιώθω, ξέρεις πόσες τέτοιες θέλω να δείρω εγώ; Εν τω μεταξύ, απομόνωσε το συμβάν, κράτα τις διαπιστώσεις σου και έχεις μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων στο χέρι σου.
    Αλήθειες ζωής καλέ μου, αλήθειες ζωής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα φιλενάδα άστα, με ξεπερνά δυστυχώς ακόμα η βλακεία του κόσμου, η βλακεία και η αναίδεια...

      Διαγραφή
  6. Nομίζω της αξίζει λίγη φωτιά κι ένα τσεκούρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έπεσες στην περίπτωση...τι περίπτωση δηλαδή, περιπτωσάρα!!!
    Και να ήταν η μόνη τι καλά που θα ήταν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς κυκλοφορούν πολλοί και πολλές ανάμεσά μας...

      Διαγραφή
  8. Χαίρομαι πολύ που την έκανες ρεζίλι δημόσια, με τον πολιτισμένο σου τον τρόπο. Αυτό θα το θυμάται, πιστεύω. Γιατί αν σε κάτι τέτοιους απαντήσεις όπως έχουν συνηθίσει να αντιδρούν οι ίδιοι, δε χαμπαριάζουν. Θυμήθηκα έναν αιχρό τραμπούκο υπάλληλο της εφορίας τώρα, που νόμιζε πως η υπηρεσία ήταν τσιφλίκι του και ο ίδιος σουλτάνος, αντί να δουλεύει έξυνε καταλαβαίνεις-τι και μιλούσε στους ανθρώπους στον ενικό και με αγένεια. Φτάνει, λοιπόν, στον γκισέ ένας σοβαρός νεαρός (μικρότερος σε ηλικία από τον υπάλληλο) και δέχεται μια ανεκδιήγητη συμπεριφορά τύπου "δεν είναι δική μου δουλειά εδώ να σε εξυπηρετήσω, τράβα σε κάνα άλλο γραφείο, το βρήκαμε τώρα να έρχονται όλοι εδώ μπροστά". Όπου αρχίζει ο νεαρός ψύχραιμα να του εξηγεί - και, in fact, να του αποδεικνύει - πως, μαλάκα, ναι, δική σου δουλειά είναι αυτό που ήρθα να κάνω και εσύ οφείλεις να το αναλάβεις. Σε άπταιστα ευγενικά, να προσθέτω. Ήμουν ακριβώς από πίσω του και αγαλλίασα όταν διαπίστωσα ότι ο κάφρος υπάλληλος άλλαξε αμέσως τόνο, του μίλησε στον πληθυντικό (!) και ξεκίνησε να κάνει αυτό που έπρεπε να είχε κάνει από την αρχή: τη δουλειά του! Πολιτισμός, Τρεμένς, αυτό τους βραχυκυκλώνει. Δεν είναι μαθημένοι.
    Θέλω, όμως, να θίξω και ένα άλλο θέμα, σχετικό με τους οδηγούς: γιατί δεν καταλαβαίνουν πως τα φλας τα έχουν για να συνεννοούνται ΚΑΙ με τους πεζούς, οέο;;; Και πας εσύ να διασχίσεις έναν δρόμο, νομίζοντας ότι το αυτοκίνητο που βλέπεις να πλησιάζει στην κάθετη οδό θα συνεχίσει ευθεία στην πορεία του - και τελευταία στιγμή αυτό στρίβει, χωρίς να έχει προειδοποιήσει εμένα που περπατάω, γιατί δεν υπάρχει άλλο αμάξι τριγύρω και πού να ανάβουμε φλας τώρα, είναι πολλή δουλειά! Άει σιχτίρ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακό είναι ότι αν ακούσεις τη δική της οπτική θα σου μιλήσει για τον ποδηλάτη τον αλήτη τον τεντιμπόι που την ενόχλησε. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει κοινή λογική - πουθενά - και ό,τι και να κάνεις δεν βρίσκεις το δίκιο σου. Θα ήμουν ικανοποιημένος με μια συγνώμη, αλλά αυτό, από τέτοιους ανθρώπους δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί... Εξαιρετικό το παράδειγμά σου! Το φλας είναι πολυτέλεια, κρίση έχουμε...

      Διαγραφή
  9. Είναι πολύ απλό καλό μου αγόρι. Παίρνεις 2 τυρόπιτες από τις ωραίες και είσαι καλυμμένος από παντού.

    Όσο για την Καριόλα σημείωσες αριθμό πινακίδας; Να πάμε να την κανονίσουμε άλλη μέρα χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, αλλά ξέρω που παρκάρει, χε χε χε χε

      Διαγραφή
    2. Οκ, τα υπόλοιπα πριβέ ;)
      Δεν ξέρει με ποιους έμπλεξε μουχαχα

      Διαγραφή
  10. γιατί δε βλέπεις καθημερινά καριόλες να συνηθίσεις. γι αυτό θες ακόμα να τη δείρεις. άν έδερνα τις καριόλες που χαλάνε τη δική μου μέρα, θα με είχανε με άσπρο συνολάκι που τα χέρια δένουν πίσω!

    κουράγιο γλυκέ μου! και που της έκανες ανάρτηση, πολυ της είναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις άδικο αλλά πραγματικά δεν μπορώ, θέλω ηρεμία, τάξη και ασφάλεια!

      καλώς ήρθες αγαπημένη!

      Διαγραφή
  11. Α να χαθεί η ΚΑΡΙΟΛΑ!
    Πίσσα και πούπουλα της χρειάζονται!
    Φιλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ενα σουβλί,ενα σουγιά έπρεπε να είχες να της το έχωνες στα λάστιχα και άντε μετά να σε βρει......
    εεε με με το καθε νοπανο.......
    φιλια αγαπημένε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε, πίσσα και πούπουλα σου λέω! Καλημέρα ομορφιά μου!

      Διαγραφή
  13. Εσύ ήσουν ρε πρωί πρωί στο Χαλάνδρι και με σύγχισες? Εννοείται ότι δεν είδα τον καθρέφτη ρε Ευρωπαίε, αφού τον έστρεψα στο μάτι γιατί μου έτρεχε το αιλάινερ από το πλάι που με απατάει ο γκόμενος ο υδραυλικός ο αντρουά! Σιχτίρ, παίρνετε ένα δίτροχο και όποιον πάρει ο χάρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι εξηγούνται όλα, τα πάντα εν Σοφία εποίησε, στην περίπτωσή μας εν Σοφία Βούλτεψη, ζητώ συγνώμη και δεν θα το ξανακάνω!

      Διαγραφή