Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Συρραφές του πρόσφατου παρελθόντος

Επειδή δεν προλαβαίνω σήμερα (και δεν έγινε και κάτι ευτράπελο για να το μοιραστώ μαζί σου) σου κάνω μια μίνι συρραφή γεγονότων του παρελθόντος, έτσι βρε φιλενάδα, να κάμομεν catch up!

1. «Άνοδος στα οικονομικά σας, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη βοήθεια ενός Καρκίνου από το περιβάλλον σας.» 

Μα τι λέτε μανδάμ μεγαλοπεμπτιάτικο, δεν έχω Καρκίνο στο περιβάλλον μου (φτύσιμο στον κόρφο και χτύπημα ξύλου - ουχί μασίφ τριανταφυλλιά, μη φανταστείς, μιας και η κρίση μας έκανε να πουλήσουμε τα τραπεζοκαθίσματα δια χειρός Βαράγκη και το υπέροχο σκρίνιο με τις πορσελάνες της γιαγιάς, φερμένες από τη γηραιά Αλβιόνα, γαρνιρισμένες με χρυσές λεπτομέρειες στα διακριτικά ανάγλυφά της. Πλέον το τέιον σερβίρεται σε προκάτ διαφημιστικές κούπες αγαπημένων πελατών, τοπικών επιχειρήσεων και λοιπών φιλανθρώπων με ετοιματζίδικα μπισκοτίνια και μαρμελάδες από τις προσφορές του Lidl)

#money_makes_the_world_go_round
#o_tempora_o_mores
#bariemai_na_paw_sti_douleia
#ena_soublaki_hthela
#mia_boskopoula_agaphsa_mia_painemenh_korh

2. Άκου τώρα να δεις, πήγα στο Γαλαξία με σακούλα Σκλαβενίτη και η κυρία στην υποδοχή με στραβοκοίταξε. Όταν δε, στο τέλος μου την παρέδωσε, δεν με κοίταξε καν...

τς τς τς

#afoy_eixa_to_taperaki_mesa
#ma_tetoio_misos
#siga_madamme_den_sas_efera_sakoula_massoutis
#ts_ts_ts

3. Χτες που λες, παρόλη τη λιακάδα και το όμορφο Σάββατο που χα περάσει, ήμουν μες στα νεύρα όλη μέρα. Ίσως να τανε η πανσέληνος, ίσως που περίμενα το λεωφορείο του Αγίου Φανουρίου - μεγάλη η χάρη του - επί 45 ολόκληρα λεπτά (ενώ το site του ΟΣΥ ενημέρωνε ότι τη συγκεκριμένη ώρα είχε κάθε 20 λεπτά δρομολόγια), με μια μισότρελη θείτσα να με ρωτά κάθε 3 και λίγο αν περιμένω Το Μεγάλο (aren't we all? ήθελα να της απαντήσω αλλά το ήθος και η παιδεία μου δεν μου το επέτρεψαν), χωρίς καν ένα κέντημα να περάσω την ώρα μου.

Όταν ήρθε το βρωμερό και τρισάθλιο όχημα είχα συνειδητοποιήσει ότι αν είχα πάει με τα πόδια θα είχα ήδη φτάσει, θα είχα ήδη πιει καφέ και ίσως να χα προλάβει να χορέψω κι ένα φοξ τροτ - έτσι για το κέφι.

Μικρή λεπτομέρεια - η αφίσα εντός του οχήματος η οποία μας προέτρεπε να πάρουμε κάποιο συγκεκριμένο τηλέφωνο αν - αν επαναλαμβάνω - έχουμε κάποιο παράπονο απ τον ΟΣΥ. Αχ κούκλα μου, αν σε έπαιρνα εχτές τηλέφωνο, θα τρεχες στους ψυχιάτρους μετά απ αυτά που θα άκουγες...

Σήμερα απλά πήρα το ποδήλατο και η ζωή αλλάζει όψη!

4. Οκ εζησα να το δω και αυτο.
Ειναι μια κοπελα μεσα στον ηλεκτρικο - ακριβως αυτη τη στιγμη που μιλαμε- κι εχει βγαλει, ορθια παντα, το κεντημα και κεντα με υφος ρομαντικο και παινεμενο.

#ola_gia_ta_proikia
#Komplan_kai_stavrovelonia
#t_akoute_akamatres?

5. Μιαν ηλιόλουστη Παρασκευή σαν τη σημερινή, ανοίγεις τα πατζούρια να καλωσορίσεις τον ήλιο και την υπέροχη μέρα - πριν πιεις καφέ, πριν καν διαβάσεις το ζώδιό σου - και βρίσκεις στο μπαλκόνι, ανάμεσα στα ολάνθιστά λουλούδια που σκορπίζουν γύρω σου τόση ομορφιά και χάρη, ένα ανδρικό εσώρουχο, μάρκας μ' έκαψες, με ξεχειλωμένο λάστιχο, χρώματος γκρι ανοιχτό, μεγέθους XXXL κι έναν δράκο τυπωμένο στα οπίσθια - θύμα προφανώς πλημμελούς μανταλακιάσματος σε μπουγάδα γειτονίσσης... κελ ντεκαντάνς...

#e_oxi_prwi_prwi
#sas_parakalw_den_tha_thela
#apo_dw_kai_pera_apo_Calvin_Clein_kai_panw_se_medium_parakalw
#kai_olobambako_xwris_synthetika_giati_exw_euaisthisies
#posa_na_anteksw
#diladi_an_fusouse_tha_eixa_oli_tin_proika_sto_mpalkoni?

6. Μόλις φόρεσα ένα παντελόνι που είχα να βάλω καμιά δεκαριά μέρες, καινούριο και στενό πολύ - απ αυτά που για να διπλώσεις το πόδι απαιτεί προσπάθεια τιτάνια, ολύμπια θα τολμούσα να πω.

Εκεί που με δυσκολία έφτιαχνα τις τσέπες, ψηλαφίζω στη δεξιά ένα χαρτί. Έκπληξη στα ακροδάχτυλά μου, ιερό ρίγος και σπάνια συγκίνηση - θεώρησα ότι είχα ξεχάσει κανά πεντάευρω όταν πριν 10 μέρες ήμουν ακόμα πλούσιος.

Με έντονη αγωνία έβγαλα αργά και απολαυστικά το χαρτί απ την τσέπη, μόνο και μόνο για να αντικρύσω μια ξεχασμένη λίστα SM η οποία μεταξύ άλλων επέβαλλε να αγοράσω φράουλες και μπριζόλες... οποία απογοήτευσις, και τα χω φάει όλα αυτά τα της λίστας (εκτός ίσως από το αντιβακτηριδιακό καθαριστικό νιπτήρων-λεκανών).

7. •Κατοχικά σύνδρομα. Να αγοράζεις καινούριο τηγάνι αλλά να μαγειρεύεις στο παλιό γιατί λυπάσαι μην χαλάσει το νέο, που είναι τόσο αστραφτερό και όμορφο!

•Εκδίκηση. Να ξυπνάς στις 4.50 το πρωί μετά από μια εφιαλτική νύχτα με πονοκέφαλο και να ξεσπάς στο γείτονα βάζοντας πλυντήριο (στο κάτω κάτω εκείνος με αναγκάζει να κοιμάμαι στον καναπέ τα μεσημέρια των σαββατοκύριακων).

•Ευτυχία. Να κοιτάς το καινούριο τηγάνι, αστραφτερό και όμορφο!

#anhsuxw_gia_mena_anhsuxw
#akoma_Tetarti_einai?

8. Χτες η απίθανη ταμίας στο S/M (δεν είναι αυτό που νομίζεις) - εκείνη που μου είχε προτείνει να γίνω οδηγός φορτηγού - απόρησε με τα ψώνια μου 

Τ. Τι τα θες τα μπρόκολα και τα μαρούλια;
Θ. Κάνω διατροφή
Τ. Τι διατροφή;
Θ. Να χάσω κανά κιλό
Τ. Από που να τα χάσεις;
Θ. Από την κοιλιά, μη με βλέπεις έτσι αθλητικό, φοράω παλτό.
Τ. Άντε ρε, τι να χάσεις εσύ, δεν βλέπεις άλλους (και κοιτάζει ανενδοίαστα τον επόμενο κύριο στην ουρά - παχουλό αρκετά) που έχουν να χάσουν ένα σωρό και δεν κάνουν τίποτα;
Θ. ......

Αν ήμουν ο επόμενος κύριος στην ουρά θα τη χαστούκιζα.

17 σχόλια:

  1. Ωωωωωωω!
    Εντυπωσιάστηκα ιδιαιτέρως με το 4!
    Εύγε της!
    Κορίτσι για σπίτι και προφανώς από σπίτι!
    Και πολύ καλά τα λες.
    Να τα βλέπουν αυτά και να τα ακούνε οι ακαμάτρες που ολημερίς είναι με τα Άη Παντ και τα Άη Φόουν ανά χείρας, αντί να πλέκουν ή να κεντούν τα προικιά τους!
    Μπράβο στην κοπέλα!
    Που μου έμαθαν όλες με την τεχνολογία, αντί να κάθονται σπίτι τους και να υφαίνουν σιγοψιθυρίζοντας "τάκου τάκου ο αργαλειός μου, τάκου κι έρχεται ο καλός μου"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προσβλητικότατο το νουμερο 1!!!!!!!!!
    εγω τι ειμαι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ξιφίας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; δεν ειμαι εγω Καρκινος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    έτσι μας ξεχνάς,τόσο εύκολα;;;
    # xtipa ki allo #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ δεν πιάνεσαι, εσύ είσαι ΙΔΕΑ!

      Διαγραφή
    2. #malagania sto ful#
      #galifhs me ptixio#
      #kane ta strava matia tora pou girise kai ton pselnis argotera#

      Διαγραφή
    3. #apo pou na kollisa arage#
      #filakia ,exw eksodo katanalwsis politismou#
      #o Kpalevei na sxoliasei alla den mporei_ geramata#

      Διαγραφή
  3. με το πιστόλι στον κρόταφο πρέπει να γράψω:μην ματαπείς την γυναίκα μου γκρινιάρα!!
    από μένα καλώς ήρθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "πλημμελούς μανταλακιάσματος"... AAAAAA-XAXAXA-xaxaxaxaxaxaxaa-aaaaaaaaahhhhh......
    θΕ-Ι-κόοοοο....!!!!!!
    αλλά και αυτό με το 7 (με το τηγάνι), ρε φίλε, μα την Παναγία, στο μυαλό μου είσαι???
    εγώ εδώ λυπάμαι που τηγάνισα σε αυτό, τόοοοσο παράννοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τα λερώνουν τα καινούρια τα τηγάνια; Πες μου εσύ τώρα!

      Διαγραφή
  5. Φαίνεται εντέλει πως το κοπανέλι είναι πολύ της μοδός, διότι κι εγώ προημερών είδα νεαρά (τύπου ταγάρι/ακτιβισμός/Πυροβολάκης/καλλιεργώ-τα-δικά-μου-λαχανικά-στο-μπαλκόνι) να επιδίδεται στο πλέξιμο. Ή που η κρίση επανέφερε την Κυριακή στο Χωριό, ή που με όλες τις καθυστερήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το'χει ρίξει και ο επιβάτης στα χόμπις του.

    Σου είπα πόσο ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χαίρομαι που σε ξαναβλέπω και σε ξαναδιαβάζω; Επιτέλους!!!!
    Για να συμμαζευτεί κι αυτή η Νάσια που έχει ξεσαλώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α,τα ζητάει....το πούπουλό σου!
      Αγγελικήηηηηηηηη στου Πίγκου γρήγορα!

      Διαγραφή
    2. Α πτηνό μου, καιρός λοιπόν και ημείς να το ρίξουμε στο κέντημα, ή εναλλακτικά στο πλέξιμο. Έναν τσεβρέ βρε αδερφέ, κάτι να στολίσει την έρμη την πλάσμα που στέκει μονάχη στα λίβινγκ ρούμς. Αναμένω εναγωνίως το κάουντάουν σου για την επερχόμενη Γιουροβίζιον, πλιζ πλιζ πλιιιιιιιιιιζ!!!! (Νάσαι καλά το παίζω;)

      Διαγραφή
  6. οχι απλά θα τη χαστούκιζα τη θρασυτάτη...θα τη ξεμάλλιαζα και για μπόνους! ούτε φρύδι δε θα της έμενε!
    Καλέ,εγω δε βγήκα με παλαιο συμμαθητή και γυρνάει και μου λέει ο γελοίος οτι "μαζευτηκα"???? Γιατί ρε? πότε ήμουνα ξεχειλωμένη σα το σωβρακό σου? Γελοίε και φαιδρέ τύπε! Αχ τι τον θυμήθηκα βραδιάτικο....εφούντωσα!
    --Σαλιάγκι
    ΥΓ. καλέ,εσυ είσαι "όταν πάρω φόρα,φόρα κατηφόρα κι ο θεός ο ίδιος δε με σταματά!" Ποτε πρόλαβες 2 αναρτήσεις? χτυπάς υπερωρίες έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε, εμένα με βόλεψε μιας και ήμουν ο αθλητικός της υπόθεσης, αντιλαμβάνεσαι!

      Επέστρεψα Σαλιάγκι μου και πάμε για τρελά πράματα εδώ μέσα! Ναι;

      Διαγραφή
    2. Θέλω τρέλλα,
      θέλω πράγματα ανεβασμένα
      αλλα ολα αυτα χωρις εσενα,
      δε θα έχουνε σκοποοοοο
      Σαγαπωωωωωωωωωω
      --Λένα Παπαδοπουλου!
      Πές μου ο,τι έχεις στο νου σου,αγαπημένε! Και που ξέρεις...ίσως να μην είναι τρελλό! Μπορεί να το έχω σκεφτεί νωρίτερα!

      Διαγραφή