Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Κολύμβησης φαινότυποι Νο 2



Το κείμενο πρωτοδημοσιεύτηκε στο boemradio.com

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δει μαζί τύπους που συχνάζουν στα κολυμβητήρια, τύπους απλούς, καθημερινούς μα και ρηξικέλευθους. Φυσικά κι επειδή το ανθρώπινο γονιδίωμα έχει μεγάλη ποικιλομορφία, υπάρχουν και άλλες ποικίλες κατηγορίες τις οποίες μπορούμε να σχολιάσουμε! Πάμε;

6. Ο ρέκορντμαν
Ο φίλος ρέκορντμαν (αυτός είμαι εγώ, το παραδέχομαι), θέλει να κάνει προσωπικά ρεκόρ, ει δυνατόν κάθε φορά που πάει στην πισίνα. Βάζει λοιπόν στοίχημα βουβά με τον εαυτό του ότι σήμερα θα κάνει 50 μέτρα παραπάνω, ή λιγότερο χρόνο ή και τα 2. Σα ρεκόρ μπορεί επίσης να μετρήσει και στις πόσες απλωτές θα διασχίσει την πισίνα, πόσες ανάσες θα πάρει, αν θα κάνει 2 χλμ ακατούρητος και πάει λέγοντας.
Όταν λοιπόν ο φίλος μας σπάσει το ρεκόρ ένα αόρατο καμπανάκι κάνει ντιν ντιν ντιν στο μυαλό του, ουρλιάζει από χαρά κρυφά – μέσα στο κεφάλι του πάντα - και όταν φεύγει με υπέροχο αίσθημα ικανοποίησης βάζει νοερά το επόμενο στοίχημα – για την επόμενη μέρα. Το καλό είναι ότι πετυχαίνει τους στόχους του. Το κακό ότι το γνωρίζει μόνο εκείνος γιατί από κάποια στιγμή και μετά σταματά αν κομπάζει σε άλλους για το κατόρθωμα της ημέρας!

7. Ο φωνακλάς
Ο αγαπημένος αυτός φαινότυπος είναι ό,τι ακριβώς υποδηλώνει η επονομασία. Φωνάζει. Φωνάζει κυρίως στα αποδυτήρια που είναι και ενοχλητικό γιατί κάνει και αντίλαλο και τον ακούς dolby surround και αφιονίζεσαι σε στιγμές που κανονικά θα έπρεπε να χαλαρώνεις μετά την σκληρή προπόνηση ή πριν την σκληρή προπόνηση. Πασών των ηλικιών και των Ρωσιών, ο φωνακλάς θα κάνει αισθητή την παρουσία του είτε μιλώντας στο τηλέφωνο ή μιλώντας σε άλλους αθώους λουόμενους. Ο φωνακλάς ίσως είναι ο πλέον σπαστικός φαινότυπος και θα πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία.

Παραλλαγή του Φωνακλά είναι ο «Σου Σφυρίζω Για Να Βγεις Σου Σφυρίζω» ο οποίος κάνει ντουζ και σφυρίζει, σκουπίζεται και σφυρίζει, ντύνεται και σφυρίζει, γδύνεται και σφυρίζει, σφυρίζει δηλαδή σε τέτοιο βαθμό που θες να του σφυρίξεις μια στα μούτρα να ησυχάσεις.

8. Οι Γέροι του Muppet Show
Οι αγαπημένοι αυτοί φαινότυποι πάνε σε ζεύγη, πιάνουν στασίδι μέσα στο νερό και σχολιάζουν τα πάντα συνεχώς. Το νερό που είναι κρύο, τον καιρό που είναι υγρός, το χρώμα που δεν είναι και πολύ γαλάζιο απόψε, την διπλανή που φοράει βατραχοπέδιλα, τον διπλανό που του μπήκε νερό στα γυαλάκια και σκυλοπνίγεται, την οικονομική κρίση, την κρίση αξιών, ιδεών και ηθών, που πάμε βρε αδερφέ, τη νεολαία που όλο θέλει κινητά κλπ. κλπ. Οι φίλοι αυτοί δεν κολυμπούν ιδιαίτερα μην χάσουν κάποια μικρή λεπτομέρεια από τα τεκταινόμενα και βγαίνουν μόλις παπαριάσει το απαυτό τους.

9. Ο Επιδειξίας
Γένους αποκλειστικά αρσενικού, ο Επιδειξίας περιφέρεται στα αποδυτήρια επιδεικνύοντας τα κάλλη του τα οποία συνήθως είναι ανύπαρκτα. Ενώ όλος ο κόσμος κυκλοφορεί είτε με μαγιό ή με πετσέτα, ο Επδειξίας είναι αποφασισμένος να στολίσει το χώρο με τη γυμνή του αλήθεια, ανερυθρίαστα κι ενδελεχώς. Το γεγονός ότι όλος ο κόσμος είναι ντυμένος ή γδύνεται για πολύ λίγα δευτερόλεπτα – όσο να φορέσει ένα εσώρουχο - μιας και στο χώρο αναγράφεται ότι απαγορεύεται ο γυμνισμός, του είναι παγερά αδιάφορο, δεν μπορεί να κλειστεί σε ταμπέλες, ανατρέπει τα δεδομένα και ταλαιπωρεί την αισθητική των υπόλοιπων λουόμενων.

10. Το Δελφίνι
Συνήθως νεαρής ηλικίας το Δελφίνι έρχεται για να κολυμπήσει και τίποτε άλλο. Το Δελφίνι δεν έχει καλημέρες, φιλίες και διαχύσεις, μπαίνει στα αποδυτήρια χωρίς να μιλήσει σε κανέναν, βγαίνει στην πισίνα σιωπηλός και όταν βουτήξει κάθεσαι και μετράς τα χιλιόμετρα να περνούν μπροστά απ τα έκπληκτά σου μάτια  μιας και το Δελφίνι δεν στέκεται για ανάσες και χαλαρώσεις.

Μόλις ολοκληρώσει σε πολύ χαμηλούς χρόνους, το Δελφίνι ετοιμάζεται τσάκα τσάκα και αποχωρεί τόσο διακριτικά όσο εισχώρησε.

5 σχόλια:

  1. Άχου! Μόλις βρήκα σε ποιον τύπο θα ανήκα, εάν πήγαινα κολυμβητήριο!
    Στους γέρους του Μάπετ σόου!
    Και δεν θα χρειαζόμουν καν παρέα!
    Κάνω καλά και τους δύο από μόνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα που θα ξεκινησω, θα σου πω πού ανηκω! Εχω παρει εξοπλισμο (μαγιω, σκουφακι, μπουρνουζι κλπ), μενει να παω κ στο κολυμβητηριο...ουφ..
    Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα ήμουν ρέκορντμαν, κολύμπησα σχεδόν 2 ώρες κι έκανα 3.250 μέτρα. Ξεκίνα το και θα με θυμηθείς!

      Διαγραφή
  3. ξεχασες τον τυπο που σου ριχνει κλωτσια επειδη δεν εχει ρυθμο
    αν η πισινα ειναι 50αρα οπως η δικη μου μια χαρα δεν συμμβαινει συχνα αν ειναι μικροτερη την εβαψες

    ΑπάντησηΔιαγραφή