Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Της κακομοίρας

Πρωτοδημοσιεύτηκε στο boemradio.com

Ζούμε σ ένα κόσμο μαγικό, μια γαλάζια σφαίρα που περιστρέφεται αιώνια, αέναα, ενδελεχώς, ευθαρσώς κι ανυπερθέτως γύρω από άστρο λαμπερό, ζωοφόρο, θαυμάσιο.

Είχαμε την τύχη, ανάμεσα σε όλα τα έμβια όντα του πλανήτη αυτού, να αναπτύξουμε εγκέφαλο,  αντίχειρα και δεξιότητες άρτιες, δεξιότητες που μας ανέβασαν ένα σκαλοπάτι ψηλότερα στην εξέλιξη με αποτέλεσμα τα τεχνολογικά, καλλιτεχνικά, φιλοσοφικά μας επιτεύγματα να μπορούν να μας προσφέρουν πολύ καλύτερο ζειν απ ότι θα είχαμε αν καθόμασταν γυμνοί στις λάσπες κυνηγώντας μυρμήγκια.

Ή έτσι νομίζουμε.

Γκρεμίσανε που λες οι του ισλαμικού κράτους και την αψίδα του θριάμβου στην Παλμύρα, ενώ Ρώσοι βομβαρδίζουν τη Συρία και οι Αμερικάνοι που βομβάρδισαν νοσοκομείο επροχθές τους βάζουν χέρι. Επειδή λοιπόν στη Συρία γίνεται της κακομοίρας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες συρρέουν σε άθλια κατάσταση στα ελληνικά ύδατα, νησιά κλπ., στην Ευρώπη άλλοι τους καλοσωρίζουν, άλλοι όχι κι εδώ στην Ψωροκώσταινα οι μισοί βοηθούν και οι άλλοι μισοί είτε εκμεταλλεύονται την κατάσταση ή βρίζουν, ή, ακόμα καλύτερα και τα 2.

Ορκίστηκε η νέα μας η Βουλή επροχθές και τα ρεπορτάζ με τις καυτές παρουσίες δίνουν και παίρνουν, μια εξ αυτών και η Ουρανία, η γνωστή Ναζιάρα, για την οποία, γνωστή φρι πρες έγραψε διθυραμβικό άρθρο - με φωτογραφίες - για το πόσο αδυνάτισε και τι φόραγε και πόσο κομψή ήτανε και τέτοια. Άντε και στη Βογκ το κορίτσι μας.

Από την άλλη, σήμερα το πρωί ερχόμενος - αφού είχα τσακωθεί με υπάλληλο του δήμου Αθηναίων, ο οποίος δήμος Αθηναίων έχει να στρώσει οδόστρωμα από τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο - μη φανταστείς, με χαλίκι - ο οποίος είχε κλείσει το δρόμο για να φορτώσει μπάζα, αλλά έκανε τσιγάρο και μόλις του είπα ότι πρέπει να τραβήξει το φορτηγάκι να πάω στη δουλειά μου με κοίταξε σα μυγόχεσμα και μου είπε, και που να πάω, και όταν του είπα που να πάει δεν του άρεσε αλλά τελικά πήγε κι έτσι βγήκα στο δρόμο.

Και διάβαζα χτες, με μεγάλο ενδιαφέρον, την ανάρτηση μιας κυρίας της οποίας δεν γνωρίζω το επάγγελμα, η οποία ασχολούνταν με το στήθος της Περιστέρας, όχι της συζύγου του δημάρχου Αμαρουσίου και νήσων αλλά της κανονικής, μόνο που δεν το έγραφε τόσο comme il faut όσο εγώ, αλλά έλεγε για τα πεσμένα βυζιά της Περιστέρας και ντράπηκα που ανήκω στο ανθρώπινο είδος, μέχρι που σήμερα πετάχτηκε μια γριά - με καρότσι λαϊκής - στο δρόμο με πεζοφάναρο κόκκινο και ξεχάστηκα γιατί την έβρισα όσο δεν την έχουν βρίσει ποτέ στην πολυετή καριέρα της και αναρωτήθηκα γιατί θα πρέπει να συνυπάρχω με αυτούς τους ανθρώπους, εγώ, που το πρωί άκουγα Τσανακλίδου στο σπίτι και ήταν τόσο ήρεμα και όμορφα και μετά έπρεπε να αντιμετωπίσω τον παλαβό Έλληνα οδηγό που πάει ανάποδα, δεν βγάζει φλας, δεν σταματάει στο κόκκινο, προσπερνάει όποτε του καπνίσει και παρκάρει όπου του καπνίσει και τον Έλληνα πεζό που κάνει ακριβώς τα ίδια χωρίς ρόδες.

Και μέσα σε όλα μας μαστίζει η κρίση η οικονομική εδώ, θα έρθει και ο ΕΝΦΙΑς - τον οποίο θα καταργούσε η κυβέρνηση αλλά δεν τον κατήργησε για να μην μας λείψει, θα αυξηθούν γενικώς οι φόροι - στους ίδιους Παντελάκη μου, στους ίδιους Παντελή μου, μας μαστίζει η ανθρωπιστική, ηθική κλπ κρίση παγκοσμίως κι έχουμε πήξει στις γερμανολαμογιές των αυτοκινητοβιομηχανιών, στους εμφυλίους πολέμους και το τζαχαντιστικό μίσος, στην προσφυγιά, τη φτώχεια, την απανθρωπιά και τη μιζέρια...

...κι έρχομαι και αναρωτιέμαι, εγώ ο απλός γραφιστάκος, μήπως να είχαμε καθίσει γυμνοί στις λάσπες να κυνηγάμε μυρμήγκια;

ΥΓ. Ο τίτλος από τη γνωστή ελληνική ταινία με το Ζήκο. Πόσο νορμάλ μου φαίνονται εκείνες οι καταστάσεις μπροστά σε αυτά που ζούμε τώρα...

22 σχόλια:

  1. Τι να προσθέσω αγαπημένε μου;
    Τα έγραψε;ς όλα!!
    Της κακομοίρας γίνεται εδώ αλλά και σ' όλο τον κόσμο!

    Πολλά φιλάκια:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν προσθεσουμε και τα σημερινά που έγιναν σήμερα στη δουλειά σου ,της κακομοίρας το κάγκελο γίνεται Τρεμένς μου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γλυκέ μου, λίγα λες.
    σε λίγο καιρό θα δούμε πολυ χειρότερα.
    φιλιά και κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπάρχουν και οι χρυσαυγίτες με τα ηχητικά ντοκουμέντα που βγήκαν στη φόρα και κάποια άλλα "ψιλοπράματα". Μη μου αγχώνεσαι, αφού πάμε απ το κακό στο χειρότερο!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε καλέ, σιγά, αν δεν τους δούμε βουτηγμένους στο αίμα δεν θα πάρουμε χαμπάρι...

      Διαγραφή
  5. Αδυνάτισε η ΝΑΖΙάρα; Τζίζας! Δηλαδή λίγο ακόμα και θα έχω μείνει η μόνη χοντρή σ' αυτόν τον πλανήτη; Δεν θα το αντέξω, δεν θα το αντέξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ κι εγώ μείναμε, μην το συζητάς, κάνουμε τη διαφορά!

      Διαγραφή
  6. Εδώ ο κόσμος χάνεται και η φρι πρες ασχολείται με το αν αδυνάτισε η άλλη?
    Αρχίζουν να χτίζουν το προφίλ της σιγά σιγά, ή είναι η ιδέα μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για όλα φταίει η Τάνια Τσανακλίδου!
    Χάθηκε να ξεκινάς την μέρα σου με το….."Αλεξίσφαιρο γιλέκο" του Παντελή Παντελίδη;
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και είχα χρόνια να ακούσω, αχ τώρα μετά τη συνταξιοδότηση...

      Διαγραφή
  8. πόσες φορές με το αγαπημένο μου tomary έχουμε μείνει άφωνοι με όλους αυτούς τους απολίτιστους που συναντάμε!!αχ και να 'ξερες..να φτάνεις στο σημείο να μην σου βγαίνει καν φωνή!
    Δυστυχώς τίποτα δεν αλλάζει και τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει..
    θα συμφωνήσω με την xristin,μη σου πω θα το εφαρμόσω κιόλας!Παντελής?δεν βαριέσαι...Παντελής!
    καλημέρα και καλό κουράγιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ σήμερα εκεί που περπατούσα αμέριμνος, ήρθε μια σκατόγρια και μου χώσε αγκωνιά - σπρωξιά για να προλάβει το λεωφορείο, όλοι σε μένα πρέπει;

      Διαγραφή
  9. μου φαίνεται αυτές είναι οι χειρότερες!!
    πάντως γενικά εδώ στην Αθήνα επικρατεί αυτή η εικονα με τα ΜΜΜ,κάθε φορά που ξετρυπώνω να πάω κάπου χωρίς τον σοφέρ μου(έχω και από αυτό αφού δίπλωμα η κακόμοιρη δεν έχω),τρώω κι εγώ κάτι αγκωνι'ες...αγώνας δρόμου κανονικός σου λέω!αφού εγώ μένω πίσω σαν την χαζή να κοιτάω...που πάνε σαν τους παλαβούς να κερδίσουν τα 2 δευτερόλεπτα προβάδισμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δείτε αν πάτε να πλησιάσετε εκκλησία τι ξύλο θα φάτε από τις κυριούλες...
      Υ.Γ. Delirium είμαι ο 200οστος κερδίζω τίποτα?

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι σε μετρό ή λεωφορείο, ήταν στο πεζοδρόμιο σε άσχετο σημείο, αφού δεν την πλάκωσα στα χαστούκια πάλι καλά! Θα δεις το ιστορικό στην επόμενη ανάρτηση!

      Διαγραφή
    3. tomaryw καλώς ήρθες, κερδίζεις την αιώνια αφοσίωσή μου για τη 200σιοστή θέση!

      Διαγραφή
  10. Από πού να το πιάσω, πού να τ' απλώσω, πώς να το μαζέψω και πώς να το τυλίξω ("για δωράκι ή για το σπίτι;", ένα πράγμα).
    Για την "κυρία" που ασχολήθηκε με την Première dame μας έχω ράμματα (και μ' άλλα τόσα έραψα τα δαχτυλάκια μου, μην μου ξεφύγει τίποτα), άσε με!
    Με τη Céleste (την Uranie, ντε!), φοβούμαι ότι δεν ησχολήθη μόνον η φρι πρες αλλά και άλλα μέσαॱ κάποιος άνθρωπος θα το 'δε, δεν μπορεί μόνο σ' εμένα να 'σκαγε σαν οβίδα η Céleste-μύγα, από διαφορετικές "πηγές"!

    Φόρα πήρα, σ'χώρα με καλέ μου Tremens...
    Καλά να είσαι, σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Κα Ζερβού δεν γνωρίζω τι επαγγέλεται, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα έχει να κάνει με εκκενώσεις βορών, δεν μπορεί να είναι τυχαίο το λεξιλόγιο και το ύφος...

      Διαγραφή