Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Α, καλέ, ο ημιτελικός ο πρώτος!


Χθες λοιπόν διεξήχθη ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision και είναι καθήκον μου να σε ενημερώσω για τα τεκταινόμενα, τα τι και τα πως βρε αδερφέ. Πάμε; Και δεν πάμε!

Ο χώρος εξαιρετικός, η σκηνή μαγική, η Κοντσίτα ντυμένη στ άσπρα ωσάν παρθένα νυφούλα με μούσι - θεά όμως - άδει ανερυθρίαστα τη νίκη της και 3 μάλλον κακοντυμένες παρουσιάστριες αναλαμβάνουν. Της μιανής το μαλλί πιο τραγικό κι κι από της Νατάσας Γερασιμίδου στο Γυναικάρα απ το Κιλκίς. Άφρο και κουρεμένο με τάπερ. Καταραμένη Μέρκελ που κανες μόδα... Ας είναι όμως.

1. Μολδαβία - I want your love.
Πιτσιρικάς ξανθός με μαλλί άχυρο σε ποπ τραγουδάκι άλλης δεκαετίας, ελαφρά άφωνος αλλά με κίνηση καλή, άδει σε μπατσίνα περιποιημένη ότι θέλει την αγάπη της - ενώ περιστοιχίζεται από μπρατσωμένους μπάτσους - έτσι, για να πιάσει όλο το κοινό και κάποια στιγμή τη συγχίζει και του σκίζει το φανελάκι το Μινέρβα χωρίς καμία απολύτως αισθητική βελτίωση. Τόσα χρόνια που η Ουκρανία δεν τον έστελνε κάτι ήξερε. Δεν περνά.

2. Αρμενία - Face the Shadow
6 Αρμένιοι καλλιτέχνες διαφορετικών χώρων και από διαφορετικές χώρες τραγουδούν για τη γενοκτονία και τη διασπορά. Δυνατές φωνές, ισχυρό μήνυμα κι ευτυχώς περνά.

3. Βέλγιο - Rhythym Inside
Έτερος πιτσιρικάς, 17 Μαϊων, πολυτάλαντος με λίγο ενοχλητική φωνή και κάκιστη προφορά άδει ένα ρυθμικό ποπ κομμάτι, δεν είναι κακό, δεν είναι και καλό. Μάλλον αδιάφορο, αλλά περνά.

4. Ολλανδία - Walk Along
Σιτεμένη κι εύθυμος χήρα, με πολύ ωραία φωνή και τραγικό φόρεμα - ντεκολτέ - παρμένοι ώμοι - ζιπ κιλότ - Θέ μου φύλαγε, άδει τον πόνο της που δεν της κάθεται ο γκόμενος και την πληρώνουμε εμείς που γουάι άι άι άι και ούτω καθεξής. Τα κοστούμια των φωνητικών δε, άρτι αφιχθέντα απ το καρναβάλι του Μοσχάτου το 1993. Το μαλλί σεμνό, το τραγούδι άπατο.

5. Φινλανδία - Πάντοτε Πρέπει.
Συγκρότημα καλλιτεχνών με σύνδρομο Down και αυτισμού. Μπράβο στη Φινλανδία γιατί είναι μπροστά στα κοινωνικά μηνύματα. Όχι όμως η Ευρώπη. Δεν περνά.

6. Ελλάδα - One last breath.
Η Μαρία Έλενα Κυριάκου σε μια καλούτσικη μπαλάντα με λαμέ Sanitas foil φουστάνι, εκείνο που την κάνει να μοιάζει στη Verka Seduska, άδει αξιοπρεπώς τη σύνθεσή της. Εκείνη είναι εξαιρετικά άνετη στη σκηνή, επαγγελματίας διαλεχτή, ο ανεμιστήρ φυσά, γοητεύει η παρουσία αλλά όχι η φωνή που της λείπει η ένταση - αυτό μόνο το αρνητικό μπορώ να πώ. Ήθελα περισσότερη ένταση στη φωνή για να συγκινηθώ αλλά δεν. Πολύ καλή όμως κατά τα άλλα, περνά κα θα την ξαναματαδούμε το Σάββατο, ελπίζοντας σε πιότερο δυνατό μικρόφωνο. (δεν τη έθαψα πολύ, ε;)

7. Εσθονία - Goodbye to yesterday
Μου άρεσε πολύ αυτό, λίγο γκόλουμ ο αοιδός, χωρίς φρύδια και βλεφαρίδες όπως εγώ όταν έκαψα τη μούρη μου σε ξυλόσομπα το μακρινό 81, ευχάριστο ντουέτο με ωραίες φωνές και σεμνή παρουσία. Πέρασε φυσικά. Άρεζε και στην κουμπάρα.

8. ΠΓΔΜ - Autumn leaves
Όχι το γνωστό της Barbra, εδώ ο Πρώην Γουκοσλάβος Δημοκράτης Μακεδόνας θέλει να μας τραγουδήσει για τα χαμένα παιδικά του χρόνια αλλά έχει και τρεις μαύρους στα φωνητικά που το χουν χάσει το φωνητικό και είναι αλλού ντ αλλαχού και δεν του βγαίνει παρόλο που ο ίδιος είναι συμπαθής, δεν βρε παιδάκι μου και που πας με την καμπαρτίνα καλοκαιριάτικο- και τέτοια. Η μουσική ολίγον ιρλανδέζικη, ο χορός ολίγον river dance, γενικώς ολίγον, άιντε στο καλό και μη με πάρεις τηλέφωνο θα σε πάρω εγώ όταν νιώσω έτοιμος.

9. Σερβία - Beauty never lies
Μια Σέρβα Κιάρα, ενδεδυμένη σε απόλυτη Δόξα και Τιμή τραγουδά λίγο Disco κομμάτι (λίγο όμως - μη φανταστείς), ο ανεμιστήρας της φουσκώνει το φουστάνι να πιάσει 2 στρέμματα καπνά, έχει και κοινωνικό μήνυμα, έχει και μασκοφόρους εκδικητές που τα πετάνε και φοράνε άλλα ντ άλλα, φωνή δεν έχει ιδιαίτερα ικανοποιητική παρόλο που εν μέσω άσκοπων χορευτικών τσιρίζει ως τρελή, αλλά περνά γιατί τις ευτραφείς υπάρξεις τις τιμούμε και θέλω μιαν ελαφριά μους γιατί συγχίστηκα.

10. Ουγγαρία - Wars for nothing
Πήξαμε στο κοινωνικό μήνυμα φέτο, βαρέθηκα τη ζωή μου τη μαύρη όταν μια βυσσινή αναιμική καλλονή τραγούδησε εξαιρετικά άτονα ένα άσμα για άμμο - θράκα - κιθάρα - Μία - η - άνοιξη - ένα - το - Σύννεφο και τα σχετικά. Περνά για κάποιον λόγο που δεν μπορώ να φανταστώ.

11. Λευκορωσία - Time
Εκεί περνάνε καλά και δεν έχουσι κοινωνικά μηνύματα, δια τούτο ακριβώς λόγο στέλνουσι τον Γιουζαρί με το μαλλί φιλαρισμένο κάργα και τη γλυκιά Μαϊμούνα με το βιολί λουστραρισμένο, αλλά τους ζηλέυουμε που περνάνε καλά - ή μάλλον δεν περνάμε εμείς καλά μαζί τους - και τους ξαναστέλνουμε στα όρη στ' άγρια βουνά. Α τουτ αλέρ και του χρόνου με υγεία.

12. Ρωσία - 1.000.000 voices.
Η μαμά Ρωσία στέλνει μήνυμα Ειρήνης(;) και Αδερφικότητας(;) και Παγκόσμια Αγάπης(;) και μου θυμίζει έτερη χώρα που στέλνει συνεχώς τέτοια μηνύματα ενώ - καλά δεν κάνω πολιτική ανάλυση. Η αοιδός Ελληνοτραφούσα, μια κούκλα ζωγραφιστή, εξαιρετική φωνή, εξαιρετικό φουστάνι σε ένα καλούλικο τραγούδι - με ισχυρό κοινωνικό μήνυμα όμως, οπότε περνά. Εντάξει, άξιζε αυτό με μήνυμα ή όχι.

13. Δανία - The way you are.
Καμία σχέση με το The way we were. Η φίλη, τι φίλη, αδερφή, Δανία του Βορρά, στέλνει ένα μπόι μπαντ με 60ς επιρροές και κάκιστο τραγουδιστή να τραγουδήσει μια φασαρία που μου προκαλεί αγχός, συχνοουρία, δυσκοιλιότητα. Λίγο φωνάζει αυτός, λίγο κάνει ντανιές ο κιθαρίστας, λίγο θέλουμε να μαστε ζωντανοί αλλά το παραχέσαμε, τέλος πάντων, δεν περνά κυρά Μαρία, δεν περνά δεν περνά και πολύ καλά κάνει!

14. Αλβανία - I am alive.
Συνοθύλευμα μουσικό με καλλίφωνη αοιδό με κάκιστη προφορά, δεν κατάλαβα λέξη απ το τραγούδι - τα Φινλανδικά ήταν πιο εύηχα - από μια χώρα που στέλνει παραδοσιακά εξαιρετικά τραγούδια. Ατυχήσαμε αισθητικώς αλλά για κάποιον αόριστο λόγο περνά.

15. Ρουμανία - De la capat
Άλλο ένα κοινωνικό μήνυμα για εκείνους που έφυγαν οικονομικοί μετανάστες και έφησαν πίσω τα παιδιά τους, λίγο βαρετό αλλά γενικώς συμπαθές, συγκινεί και περνά.

16. Γεωργία - Warrior.
Λίγο Ζήνα, λίγο Ρουσλάνα, λίγο Game of Thrones, πολύ φτερό, πολύ κοράκι, μια αγριοενδεδυμένη Γεώργια καλλονή, μόνη επί σκηνής, υποστηρίζει άρτια ένα τραγούδι που δεν θα θελα μεν να ξανακούσω - το υποστηρίζει όμως μονάχη ενώ θα μπορούσε να χει μπαλέτα με Βίκινγκς να χτυπιούνται. Αυτό και μόνο είναι αξιοθαύμαστο. Περνά η άγρια πολεμίστρια οπότε θα τη θαυμάστε πάλι το Σάββατο.

Με τις υγείες μας!

12 σχόλια:

  1. Πέτυχα την Ελλάδα και συμφωνώ μαζί σου ,μου φάνηκε πως 'οσες φορες την ειχα ακουσει το ειχε πει ποιο δυνατα ,ισως εφταιγε ο ηχος....
    και ειδα και την Ρωσια ,που χάζεψα στην κυριολεξία!
    Δεν ειδα καμιά άλλη χώρα ,βαριόμουν ........
    Καλημέρααααααααααααααααα Τρεμουλάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεμένη Eurovision, πηγή ξοδέματος άπλετου χρόνου. Τόσο που με έκανε και εμένα να ξαναγράψω post.

    Καλούλα ήταν η δική μας, με ένα απλά άνευρο τραγούδι. Αγαπάμε γενικά Ιταλία και Ισπανία που θα δούμε το Σάββατο, καθώς και Ιρλανδία που θα δούμε αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, άπατοι πήγαμε αγαπημένε, άπατοι και ουχί ατάσθαλοι...

      Διαγραφή
  3. Αχ,δεν τον ειδα τον ημιτελικο αλλα απο τις περιγραφές σου βλέπω οτι τίγκα στο κοινωνικό μήνυμα και στα κόκκινα φουστάνια ήταν φέτος! Καλλιστεία το κάνανε..."Θα ήθελα παγκόσμια ειρήνη κτλ"
    Επίσης να ξέρεις οτι με το 4 και το 7 άγγιξες κάποιο νευρώνα του εγκεφάλου μου που προκαλεί παρατεταμένο και ηχηρό γέλιο!! Μαγκιά σου!
    --Σαλιάγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα, άργησα να μπω να δω τα σχόλια, με φάγανε οι εκδρομές, και τα χω ξεχάσει τα άσματα, άστα!

      Διαγραφή
  4. Ευτυχώς ο δεύτερος ημιτελικός είναι καλύτερος. Και τελοσπάντων, υπάρχει πάντα και η Αστραλία το Σάββατο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά ήταν στο τέλος, αναμενόμενα τα αποτελέσματα και πάτωσε η ξυνή η δικιά μας και το φχαριστήθηκα!

      Διαγραφή
  5. Εμένα πάντως πολύ μου άρεσε ο Εσθονός. Μην τον παρεξηγείς για το φρύδι, έτσι είναι όλοι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τραγούδι πολύ μου άρεσε, εκείνος όχι τόσο αλλά περί ορέξεως, ξέρεις!

      Διαγραφή