Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Στιγμές τσιγάρου, μια διασημότης και μια θυσία

Βγαίνω που λες να κάνω τσιγάρο χτες κατά τις 12 το πρωί και ξάφνου, πέφτει μια ψιχάλα-ροχάλα απ του ουρανού τ' αέναα ύψη ακριβώς πάνω στην καύτρα και το σβήνει. Όπου φύγει φύγει ο υποφαινόμενος μη χαλάσει και το μαλλί και δεν έχω τα σύνεργα του Αμάραντου μαζί. Δεν χωρά το πιστολάκι το backpack, πρέπει να ρωτήσω το Σταύρο τον Ποταμίσιο τι μάρκα έχει πάρει και χωράει τέτοιες πολιτικές εκεί μέσα.

Αργότερα - πάλι για τσιγάρο είχα βγει αλλά είχε ήλιο πια - παρατηρούσα μια γριά που προσπαθούσε να παρκάρει ένα Clio σε θέση που ένα τριαξονικό ίσως δυσκολευόταν. Ήταν απολαυστικό να τη βλέπεις να στρίβει το τιμόνι μόνο απ' τη μια κατεύθυνση, να βγαίνει να τσεκάρει πόσο χώρο έχει από τον πίσω (5 μέτρα), να ξαναμπαίνει και να κάνει ακριβώς τις ίδιες κινήσεις, να ξαναβγαίνει να τσεκάρει και 10 λεπτά μετά να το παρατάει μισοπαρκαρισμένο. Τον καθρέφτη πάντως τον έκλεισε. Μετά έβγαλε τον παππού από τη θέση του συνοδηγού και κίνησαν για νέες περιπέτειες...

Πριν βγω για το τσιγάρο αυτό, πήρα μια Coca-Cola light, γιατί προσέχω τη σιλουέτα μου κι έφαγα και τόνο άμα θες να ξέρεις - έχω και ταξίδι αύριο και δεν θέλω να ρουφιέμαι στις φωτογραφίες γιατί μου αποσπάται η προσοχή και δεν χαμογελάω καλά - από το μηχάνημα του διαβόλου που πετάς το κέρμα και στη ρίχνει στα πατώματα. Ξεχνώντας ότι μετά την τούμπα θέλει μερικά λεπτά να ηρεμήσει, την ανοίγω και πετάγεται στο μάτι μου. Φοντάνα το κουτάκι, βάλσαμο το ανθρακικό στο μάτι, άραγε απορροφάται η ασπαρτάμη στον κερατοειδή;

Ο Άδωνις είπε ότι οι βουλευτές θυσιάζονται για μας. Έχουν περικόψει το μισθό τους πολύ πολύ ένεκα της κρίσης. Και δεν χρηματίζονται. Δάκρυσα και κόντεψα ν ανάψω τσιγάρο μέσα στο γραφείο απ την ταραχή μου. Ήρθε όμως μια συνάδελφος και μου ριξε κάτω την καπνοθήκη και γεμίσαμε τρίματα να χουμε να μαζεύουμε για καμιά βδομάδα. μου θύμισε παλιά, στην Αμφιλοχία, το εργαστήρι του θειού μου του Θανάση που βελονιάζαμε καπνά και τα απλώναμε να στεγνώσουν - καπνοί παντού.

Λοιπόν, και τώρα, άναψε τσιγάρο γιατί σου χω είδηση που σπαρταράει.
Θέλω να ξέρεις ότι κάποιες φορές οι διάσημοι - κάποιες φορές όχι όλες - είναι σαν κανονικοί άνθρωποι.
Με συγκίνηση σου παρουσιάζω τη διάσημη Έλενα Τσαβαλιά - σύζυγο Μάρκου Σεφερλή - διάσημη πλέον για τη λεπτότητα, το πολιτισμικό γίγνεσθαι και την απύθμενη μόρφωση (μια φορά την έχω δει για λίγο να παίζει και η τσιριχτή φωνή της δημιούργησε καθίζηση ιζήματος στα έρμα τα αυτιά μου), η οποία μετά την υπέροχη εκπομπή στην οποία τυγχάνει συμπαρουσιάστρια μαζί με τον υπέροχο σύζυγό της, πήγε για μανικιούρ. Έτσι, απλά, λες και δεν είναι διάσημη, λες και είναι κανονική γυναίκα. Πολύ το χάρηκα γιατί αισθάνθηκα κι εγώ για λίγο διάσημος - χτες το βράδυ μόλις έκοψα τα νύχια μου... καταλαβαίνεις...


36 σχόλια:

  1. βρε άσε τις διασημότητες και τις γριές ήσυχες και λέγε πού θα ταξιδέψεις με όλες τις λεπτομέρειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, θα σου αποκαλύψω στην επιστροφή (στη λίμνη Κόμο θα πάω να πάρω τον αέρα μου)

      Διαγραφή
    2. Κόμο ε;
      Καλεσμένος του ζεύγους Κλούνυ άτιμε Τρέμενς που μας παριστάνεις το πτωχό αγόρι;

      Διαγραφή
    3. Μωρέ, τους είχα πάρει μια φοντανιέρα για το γάμο - από το παζάρι των Ρωσοποντίων στο Σχιστό Περάματος, και ήρθε η Αμάλ αλλά δεν πρόλαβα να τη δω γιατί συναντήθηκε με τη Μαρριάννα κι έχουμε τσακωθεί γιατί μου έφαγε τη θέση στην Ουνέσκο, οπότε βρήκα ευκαιρία να πεταχτώ να τους βάλω και 3 αμυγδαλωτά μέσα να βγάλω την υποχρέωση, καταλαβαίνεις...

      Διαγραφή
  2. Αναψα τσιγάρο για την Τσαβαλιά. Συγκινήθηκα! Μα τι απλός άνθρωπος!

    Στης γριάς τ' αμάξι έπρεπε να γράψεις ένα χαρτί με μεγάλα γράμματα να το αφήσεις στο παμπρίζ "Αν ξαναοδηγήσεις θα έρθω να σε πάρω. Με εκτίμηση, ο Χάρος" μπας και κάνει χάρη στην ανθρωπότητα να μην ξαναοδηγήσει!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ κόντεψα ν ανάψω το ναργιλέ που χω φέρει απ την Αίγυπτο το 2002 και ακόμα άκαφτος είναι αλλά συγκρατήθηκα, αν μάθω ότι πάει και στην τουαλέτα τότε θα τον ανάψω.

      Η γριά ήταν απίθανη, είχα να απολαύσω τέτοιο υπερθέαμα από τότε που μια κυρία έκανε κάνα μισάωρο να το βάλει απέναντι απ τη δουλειά, και αφού το ανέβασε μισό στο πεζοδρόμιο και μισό μέσα στη μέση του δρόμου, βγήκε, έλεγξε το αριστούργημα και ικανοποιημένη έβαλε συναγερμό κι έφυγε...

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Καλέ το ποστίς. Είναι από φυσική τρίχα αλεπούς!

      Διαγραφή
    2. Γιατί προς το παρόν ανησύχησα!!!!

      Διαγραφή
    3. Δεν έχω ακόμα λεφτά για εμφύτευση, περιμένω την Τσαβαλιά να με πλερώσει μετά απ τη διαφήμιση που της έκαμα

      Διαγραφή
  4. Για μανικιούρ παίζει, αν κρίνω από τον σύζυγο τους θέλει καραφλούς ... οπότε εμφύτευμα γιοκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποιος είχε έμπνευση το πρωί! Νά 'σαι καλά, Τρεμένς, την απόλαυσα την ανάρτησή σου!
    Καλημέρα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έπρεπε να σε ηξερα την εποχη που έκανα αφιερώματα στους μπλόγγερς, αυτό μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμμ, μη με θέλγεις, οφείλεις να ξεκινήσεις μπλογκεροαφιερώματα, να μείνω στην ιστορία, καταλαβαίνεις!

      Διαγραφή
    2. σε νιώθω αδερφέ! Θα δούμε, κάτι μπορούμε να κάνουμε, έχε το νου σου τώρα που διασκευάζω σιγά-σιγά τα παλιά κείμενα, γιατί μπορεί να σε βάλω ένθετο δίπλα σε άλλο μπλόγκερ!

      Διαγραφή
  7. Μια φορά κι έναν καιρό, το Vidal Sassoon Wash&Go είχε δώρο πιστολάκι ταξιδίου, είχα καταενθουσιαστεί, βρέθηκα με στοκ σαμπουάν και 4-5 πιστολάκια ταξιδίου, να δω αν μου έχει μείνει κανένα, να στο στείλω, είναι pocket size!

    Δεν ξέρω για την καημένη γριά, μου 'χει τύχει απίστευτος τύπος (μεταξύ 35-45) στην Κηφισιά, να 'χει κλείσει όλη την Κολοκοτρώνη σε ώρα αιχμής, για να παρκάρει το πραπραδάκι του (μονΔέλο δεν συγκράτησα) σε θέση που χωρούσε τουλάχιστον άλλο ένα τέτοιο, τα κατάφερε μετά από ώρα και τρομερές... φιοριτούρες, ε, δεν άντεξα, "εντάξει; Την πάρκαρες τη νταλίκα;" είχα φωνάξει, η θρασύτατη γάτα!

    "Δες τι αρέσει στις διάσημες", γράφει το subtitle, προάγοντας την ΤσΟΥβαλιά σε Oprah (τουλάχιστον!) Αμ, είναι πολλοί που τη θέλουν τη μπούφλα τους!

    Φοβερός γι' άλλη μια φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στείλε καλέ που χει φριζάρει η φράτζα και δεν έχω και το σίδερο να τη μαζέψω - ζω ένα δράμα, δεν τιθασεύονται εύκολα οι 3 τρίχες που χω στο μέτωπο...

      Μα κι εσύ, του μίλησες έτσι και τον κόμπλαρες τον άνθρωπο και γύρευε πόσες ώρες θα έκανε να ξεπαρκάρει... γύρευε!

      Τα βλέπεις που γίνηκε και η Τσουβαλιά διάσημη; Εμείς τι κάνουμε; ποια η θέση μας;

      Σ ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  8. Συντετριμμένη κι εγώ από τη δήλωση Αδώνιδος, ήλθα να αφήσω ένα σχόλιο σε αυτό εδώ το ποστ. Όμως η συντριβή συνεχίστηκε όταν διάβασα πως χθες έφαγες τόνο. Αμέσως σκέφτηκα πόσο άδικη είναι η ζωή και μια τύψη ήλθε και κάθισε δίπλα μου, διότι εγώ θα φάω μπαμπαδάκια! Ευθύς αμέσως σκέφτηκα ότι εσύ είσαι ο ηθικός αυτουργός για τα μπαμπαδάκια και έτσι η τύψη χάθηκε. Βλέπεις ούτε που τα ήξερα τα μπαμπαδάκια!
    Κατά τα λοιπά, εύχομαι να πάρεις ικανό αέρα στην λίμνη που θα πας για να σε κρατήσει ακμαίο τουλάχιστον για το επόμενο 15νθήμερο!
    Καλό απόγευμα.
    Καλό Σαββατοκύριακο.
    Καλά να περάσεις.
    Φιλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη, γι αυτό τρώγω τόνο, για να πάω στη λίμνη να τσακίσω τα μπαμπαδάκια, εναλλακτικά τις τιραμισούδες που είναι και λάιτ... τελικά πήρες μπαμπαδάκια που σου παρήγγειλα;

      Διαγραφή
  9. αααχχχ μου λείπεις λατρεμένε μου, μου λείπουν οι εποχές που χες κάθε μέρα και καινούρια ανάρτηση.. πρωινός καφές μετά αναρτήσεως σου! χθες δεν κέρδιδε το τζόκερ μου. Ευτυχώς όμως δεν τα κέρδισε και κανείς άλλος. τζακ ποτ. την κυριακή που θα κερδίσω τα λεφτά, θα σε παώ εκδρομή. Και όπου αλλού θες. σαν κανονικοί άνθρωποι.
    Μέχρι τότε τα κεφάλια μέσα. Και όνειρα, πουλιά μου ταξιδιάρικα.
    Την εκδρομή στα χιόνια που μου ταξες προ τριετίας δεν την ξεχνω..
    να περνάς όμορφα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, το προσπαθώ αγαπημένη, το προσπαθώ, την προηγούμενη βδομάδα είχα κάμποσες, αυτήν δεν είχα έμπνευση αλλα που θα πάει, θα μπούμε σε ρέγουλα!
      Να κερδίσεις καμάρι μου, να κερδίσεις να πάμε στα Παρίσια να περνάμε La Vie en Rose!!!

      Διαγραφή
  10. Δλδ εγώ που τους κάνω και γαλλικό (των νυχιών μου λέω) είμαι και πολύ σταρούμπα να πούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά ... ακόμα καπνίζεις ;;; Πότε θα το κόψεις ;;; (έχω μπει σε mission να κάνω όλους τους φίλους μου που καπνίζουν να το κόψουν, οπότε ... θα σε πρήζω σε κάθε ευκαιρία).

    Καλά να περάσεις όπου πας ! :-)

    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάτι τέτοια γράφεις και παθαίνουν ντελίριο μαζί σου. Πρέπει κανείς να πάρει νούμερο για να σχολιάσει (Ω, μον ντιε)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ, έρχονται απ το πρωί και βάζουν τα βιβλιάρια στην είσοδο για να πάρουν σειρά. Κάποιοι πληρώνουν άλλους να κρατήσουν θέσεις, τώρα που καταργείται ο ΙΚΑς παίρνω εγώ θέση!

      Διαγραφή
  13. Αμφιλοχία?
    Κοίτα τι μου έμεινε από όλα...εντάξει δε λέω, διασημότης η Τζαβαλιά, θυσιασμένος ο Άδωνις, άναψα και το τσιγαράκι μου, αλλά Αμφιλοχία?
    Εμείς το λέγαμε αρμαθιάζαμε το βελονιάζαμε...όπως κι αν το έλεγες άφηνε πληγές στα δάχτυλα!
    Καλό ταξίδι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α μπράβο κι εμείς έτσι το λέγαμε αλλά δεν το θυμόμουν! Ωραία χρόνια τότε, αγνά, χωρίς Σεφερλήδες και συζύγους!

      Διαγραφή