Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Κοίτα να ντύνεσαι καλά (δροσιά να μπει του Μάη)

Που λες φιλενάδα την πάτησα αγρίως. Αγρίως σου λέω και εξηγούμαι.

Χτες, είδα τη λιακάδα τη σχεδόν καλοκαιρινή, μύρισα τον καθαρό αέρα και άκουσα τα τιτιβίζοντα ωδικά πτηνά (πουλάκια είναι και λαλούν - πουλιά είναι ας κρώζουν), γεύτηκα τις δροσοσταλίδες στο γεράνι και χάιδεψα νωχελικά το ζεστό απ τον ήλιο κάγκελο - και αναφώνησα:

Ω, ήρθε το καλοκαίρι
Ω θα βάλω καλοκαιρινά.

Κι έβγαλα τις βερμούδες μου και τα τισέρτια μου απ το μούσκιο, τα συνόδεψα με χαμόγελο Colgate και βγήκα στον κόσμο.

Και τι όμορφα που ήταν μέχρι το μεσημέρι που αίφνης εσυννέφιασε, αίφνης ορθώθηκε αήρ, αίφνης πιάνει μια κωλοβροχή και το κρύο επανήλθε στις ζωές μας μόνο και μόνο για να μου θυμίσει ότι δεν είναι καλοκαίρι αλλά η πιο υγρή και κρύα άνοιξη των τελευταίων 43 ετών - και σου μιλώ ίδιας πείρας και απόψεως. Ξύλιασα φιλενάδα, το δάγκωσα το έρμο και το χω ένα - μη φανταστείς - κρίση περνάμε, πόσα να έχω;

Βέβαια δόξασα το Θεό που το πρωί πριν πάρω το ποδήλατο είδα ότι είναι με σκασμένο λάστιχο οπότε βρίζοντας πήρα το αυτοκίνητο, αλλά το εξετίμησα δεόντως, αρκούντως και ανυπερθέτως το απόγευμα που έφυγα απ το γραφείο με μελανιασμένες γάμπες, λίγο πριν τον ακρωτηριασμό, και μπήκα στο κάρο κι έβαλα το καλοριφέρ στα φουλ του άσου (συγνώμη κι επειδή μου το διόρθωσε αυτόματα 14 φορές πριν το καταλάβω, ο άσος γράφεται με ένα σ πλέον; Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο σ αυτόν τον έρμο τόπο;) και ήρθα και ψιλοζεστάθηκα μέχρι να πάω σπίτι να βάλω τις γούνες και τα ισοθερμικά.

Κι έρχομαι και σε ρωτώ και απορώ κι εξίσταμαι. Είναι ή δεν είναι Μάης; Πρέπει ή δεν πρέπει να ζεστάνει; Όχι δηλαδή, αν με θεωρείς παράλογο, να μου το πεις να το ξέρω να μην σου ξαναμιλήσω και να τα λέω στο γεράνι που και υπομονή έχει και δεν μου εναντιώθηκε ποτέ. Μα είναι Μάης αυτός; Και σήμερις τα ίδια. Μα ακριβώς τα ίδια. Το πρωί χαρές, τώρα τα μαύρα τα σκοτάδια κι ένα βήμα πριν τον παγετό. Δεν το ανέχομαι αυτό φιλενάδα, δεν το ανέχομαι άλλο. Σε προειδοποιώ. Κάνε κάτι, χρησιμοποίησε τα μέσα σου, πες στον πρωθυπουργό μας τον διαλεχτό που συνομιλεί με το Θεό να επιληφθεί γιατί δεν μπορώ να την πληρώνω τη ΔΕΗ συνέχεια φουσκωμένη με τη σόμπα. Κρίση έχουμε.

ΥΓ. μην ακούσω περί πρωτογενούς, θα σ' αρχίσω στα χαστούκια. Και που βγήκα στις αγορές πήρα τίποτα; Λίγο κοτόπουλο και ένα μαρούλι να ξεγελάσω την πείνα μου...

14 σχόλια:

  1. Ασε Τρέμενς και έφαγα χθες μια βροχή που μούσκεψα εως το κόκκαλο (βρακί ήθελα να πω αλλά έβαλα κόκκαλο για πιο politically correct)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έχεις δίκιο που δε λες βρακί γιατί δεν είναι πρέπον σε τούτο το ιστολόγιο!

      Διαγραφή
  2. Μπαμπά να προσέχεις γιατί δεν είσαι για ιώσεις και τέτοια, επίσης Μάη δεν τον λες ακόμα, αλλά κάτι πήρε το αυτί μου ότι από Σάββατο κάτι σε καλοκαίρι έρχεται (τύπου 27 βαθμοί κλπ), υπομονή λοιπόν και παίρνε και καμιά ζακετούλα
    Υ.Γ.: άσσος με ένα Σ? αίσχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε με γιε μου, με το κοντογούνι κυκλοφορώ σήμερα... μα με ένα σ; Έχω άδικο;

      Διαγραφή
  3. αχ μωρό μου και εγώ το ίδιο έπαθα. έβαλα τα ανοιξιάτικά μου και γύρισα σπίτι λες και βγήκα από τη λίμνη. και σήμερα να τα αψού, να τες οι μυξούλες και το βηχαλάκι μου χτυπάει την πόρτα.

    φιλιά γλυκέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έχεις και τα δίκια σου ,γιατί πέρυσι κάναμε μπάνια απο την Πρωτομαγιά!
    Αλλά με τη βερμουδούλα το παράκανες Τρεμουλάκο!Ούτε τα Λυκειόπαιδα δεν φόρεσαν ακομα!
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φέτος έκανα το πρώτο, μετά μας πήραν οι βροχές!!!

      Διαγραφή
  5. Ναι. Εκεί φτάσαμε φίλε μου. Ο άσος να γράφεται με ένα "σ" και η γράφουσα το σχόλιο να ακολουθεί τον Μπαμπινιώτη (θου Κύριε...) και να γράφει το αυγό με "β"...
    Πάντως πέρα από το πρωτογενές, είναι Μάιος, αλλά μάλλον περνάει καταθλιπτικό επεισόδιο (ας ελπίσουμε ότι δεν θα εξελιχθεί σε διπολική διαταραχή), δια τούτο και οι διακυμάνσεις.
    Κίσιζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ένα σ, δεν θέλω σου λέγω. Έχει ήδη εξελιχθεί σε υφέρπουσα σχιζοφρένεια Αθηνά μου, δεν τη γλιτώνουμε!

      Διαγραφή
  6. Τέτοια αναποφασιστικότητα σε καιρό, έχω χρόνια να δω! Αυτήν την προχθεσινή τη μπόρα, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην την έφαγε στο κεφάλι -σε σημείο που έχω αρχίσει να θεωρώ πως σκόπιμα μας μπουγελώνουν. Σου λέει, τους ψεκάσαμε, πέρνα τους και ένα ξέβγαλμα να έρθουν στα ίσα τους.

    υγ. Ο άσος γράφεται με ένα "σου", με εξαίρεση το στίχο "στάδωσα όλα κι έμεινα στον άσσσο" που γράφεται με τρία "σου" λόγω ποιητικής αδείας (του Φοίβου ντε).

    υγ2. Εντέλει τι θα ψηφίσεις εφέτο; Στη Γιουροβίζιον ντε! Εγώ προσανατολίζομαι προς Ουρουγουάη, χωρίς να έχω αποκλείσει και τη Γουινέα Μπισάο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πτηνό μου, θα μας τρέχουν με τους ζουρλομανδύες σου λέω... πόσα να ανθέξω;

      υγ1. ο Φοίβος την έχει αυτήν την ποιητικιά αηδία χρόνια τώρα.

      υγ2. πολύπαθη Ουκρανία, τέτοιο τεκνό στη ρόδα ούτε στα πιο τρελά όνειρά μου! Θα σφίξουν και οι γλουτοί απ το κυνηγητό!

      Διαγραφή
  7. Επιτέλους επέστρεψες. Δεν ο είχα καταλάβει- τώρα θα τα ψάξω μαζεμένα.

    Περαστικά σου Tremens, αυτά περνούν κι αμέσως θα γίνεις καλά, τ
    το ένα σίγμα δεν περνά (λυσσάξανε πια οι καταραμένοι!)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκαμα μιαν ήσυχη επάνοδο αγαπημένη μου, τι να κάνω μου λείψατε!

      Μα ένα σ; Πόσο φτωχή θα γίνει η γλώΣΣα μας...

      Διαγραφή