Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ω, πολύ καλημέρα σας!


Καλημέρα καλημέρα φιλενάδα, καλημέρα αυτήν την υπέροχη ανοιξιάτικη μέρα!

Τι μου κάνεις; Όλα καλά; Όλα ανθηρά κι αγγελικά πλασμένα; Έτσι, έτσι, μπήκε η άνοιξη βλέπεις, ο καιρός άνοιξε, φεύγει ο ανάδρομος σιγά σιγά, Απόκριες έρχονται, δουλειά έχουμε, ξεκινήσαμε χτες και όλα καλά και ακριβώς γι' αυτό το λόγο θα έχουμε και θέματα να γράψουμε… Διότι την ανεργία την αγάπησα η αλήθεια είναι, σε όλο της το είναι εκτός από το οικονομικό…

Α, είναι ωραία φιλενάδα να ξυπνάς το πρωί και να προγραμματίζεις τη μέρα σου σύμφωνα με τη γυμναστική, την προσωπική υγιεινή, τις βόλτες μα το όχημα, την επαφή με φίλους στη λιακάδα, ναι, είναι αναντικατάστατο δεν το συζητώ, δεν πρόλαβα να βαρεθώ βλέπεις, μόλις 2 μήνες ήταν, οριακά θα έλεγα, είχε και πολλή Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα οπότε αντιλαμβάνεσαι - βοηθά.

Παρόλα αυτά το γεγονός ότι βρήκα δουλειά τόσο σύντομα (σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών), με αναζωογονεί, με δροσίζει και μου αποδεικνύει αυτό που είχα ξεχάσει μεσ' στην απελπισία μου. Ότι η ηλικία και η πείρα μου στάθηκαν αρωγός σε αυτό το θέμα. Δεν έχτιζα τσάμπα καριέρα τόσα χρόνια τελικά.

Και πάμε στα καθημερινά.

Ξυπνάω που λες χτες το πρωί μετά από μια αρκετά αγχωμένη νύχτα, φτιάχνω τον καφέ και προλαβαίνω να σχολιάσω πριν τη Νάσια στον λατρεμένο Πιγκουίνο πράγμα που μου προκαλεί ρίγη συγκίνησης (σήμερα δεν είχα καλό timing, μάλλον με έχει κερδίσει…). Εκεί που πίνω ικανοποιημένος τον καφέ μου, βγαίνει η από πάνω η γριά και αρχίζει με το λάστιχο (7 το πρωί) να καταβρέχει το σύμπαν, με αποτέλεσμα:
α. Να κάνει φυσικά πολλή φασαρία
β. Να πέφτουν όοοοολα τα νερά στο μπαλκόνι μου που είχα απλώσει.

Οπότε αντιλαμβάνεσαι, βγαίνω έξαλλος και της βάζω τις φωνές, πλύντο κυρία μου, αλλά δεν χρειάζεται να πλένεις όλη τη γειτονιά ταυτόχρονα. Μα θα την πνίξω, δε θα γλιτώσει…

Ξεκινώ για τη νέα εργασία, βρίσκω τα τι και τα πως της διαδρομής ευτυχώς εύκολα (και με πολύ ποδήλατο, πράγμα εξαιρετικό με τέτοιες μέρες, άμα βρέξει θα βρούμε δυσκολίες), φτάνω, περιμένω να μου ετοιμάσουν υπολογιστή, μου τον ετοιμάζουν, αρχίζω και τη δουλίτσα σιγά σιγά και όλα καλά.

2 λεπτά - στην κυριολεξία - πριν φύγω (το ψιλομαλάκιζα για να φανώ ότι κάθομαι και λίγο παραπάνω, πρώτη μέρα, ξέρεις, θυμήθηκαν αλλαγές και κόντρα αλλαγές στη μία και μοναδική - φαινομενικά απλούστατη δουλειά - που μου έδωσαν. Αλλά φιλενάδα, έτσι είναι η διαφήμιση, τα ξέρουμε καλά αυτά τόσα χρόνια. Κάνεις ο,τιδήποτε μικρό και όλοι θεωρούν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο. Ουφ!

Και φεύγω που λες να πάω γυμναστήριο να κάνω ένα πρόγραμμα που δεν είχα ξανακάνει. Step Choreo το λεν και δεν είχα ιδέα. Μπαίνω στην αίθουσα, βρίσκω μια απάνεμη γωνιά, πήχτρα η αίθουσα, μπαίνει ο γυμναστής, μου λέει θα κάνεις χορογραφία; Δεν ξέρω τι θα κάνω του απαντώ και ξεκινά. Και πάνω και κάτω και δώθε και κείθε και στο πεντάλεπτο αρχίζουνε τα δύσκολα, και όλες να ξέρουν τα βήματα κι εγώ να μην έχω ιδέα. Και εκεί που προσπαθούσα να ακολουθήσω αντιλήφθηκα ότι ήμουν εντελώς αλλού ντ αλλού και τα παράτησα. Και κατέβηκα να κάνω τα ταπεινά μου βάρη και ηττημένος να επιστρέψω σπίτι. Πτώμα. Πιο πτώμα δεν γίνεται. Και τρώγω και βλέπω το Μάστερ Σεφ με μάτια γλαρά απ τη νύστα, και λέω να πέσω για ύπνο. Και την ώρα που με παίρνει ο Μορφεύς - ο απόλυτος γκόμενος - στην αγκαλιά του, αρχίζει κάποια απ την πολυκατοικία να ουρλιάζει. και λέω, Χριστέ μου, τη σφάζουν και πηγαίνω στο φωταγωγό να δω τι γίνεται. Δεν τη σφάζανε, κόσμο είχε (1 το πρωί, τς τς τς - τι ήθος) και χαιρόταν. Ελπίζω να πάθει φαρυγκίτιδα μονίμως και σύντομα. Μην την πνίξω κι αυτήν, κρίμα είναι!

Ξυπνάω το πρωί μετά από 5 ώρες ύπνου και με ελαφρύ πονοκέφαλο. Ετοιμάζομαι νωχελικά και πάω στο τρένο. Έρχεται σε 6 λεπτά ευτυχώς άνετο κι εξαβάγονο. Μπαίνω μέσα ευτυχής μόνο και μόνο για να πάθω 3 απανωτά σοκ.

Σοκ 1
Νερά χυμένα στο δάπεδο, πολλά νερά τα οποία ήταν από ψάρια γιατί βρωμοκοπούσε όλο το βαγόνι ψαρίλα, εκεί δίπλα στη Βαρβάκειο έχεις περιπλανηθεί μέρα μεσημέρι με 40° υπό σκιάν; Έτσι μύριζε αλλά τα παράθυρα ερμητικά κλειστά μην αρπάξουμε καμιά πούντα…

Σοκ 2
Ο επαίτης υπερπαραγωγή. Μπήκε Άγιο Νικόλαο και μέχρι τον Περισσό μας εξιστορούσε το δράμα του. Μέτρα. Αγ. Νικόλαος - Κάτω Πατήσια - Άγιος Ελευθέριος - Άνω Πατήσια - Περισσός. Κάποια στιγμή η γκρίνια του είχε εναρμονιστεί τέλεια μεσ' στον ήχο των τροχών στις ράγες και αποτελούσε ένα άκουσμα σχεδόν απόκοσμο. Μαγικό.

Σοκ 3
Μια δροσερή παρουσία με πολλά κιλά και φούξια κολάν (αμάν αυτά τα φούξια κολάν, κοψοχρονιά τα δίνανε;), μαύρη μπλούζα με σκισίματα παντού και όλη η πλάτη έξω σαν τη Βλαχοπούλου πού κανε τη χήρα, αλλά η Βλαχοπούλου το φορούσε σε τουαλέτα και είχε και κορμί, και μπότες τύπου UGG. Ουγκ φιλενάδα, ουγκ…

Και μετά κατέβηκα πιο πλούσιος σε εμπειρίες και ήρθα στη νέα εργασία όπου το μόνο πρόβλημα είναι το σημείο που κάθομαι που έρχονται όλοι από πίσω μου κι έχω την αίσθηση ότι θα φάω καμιά σφαλιάρα από κει που δεν την περιμένω… κατά τ' άλλα καλά!

Καλημέρα σου πα φιλενάδα; Καλημέρα!

56 σχόλια:

  1. Καλημερούδια τρεμενάκο μου και με το καλό η νέα δουλίτσα!! Καλοστέριωτη να είναι!

    Σε βλέπω να κάνεις απανωτούς φόνους στην πολυκατοικία σου! αχαχαχαχαχα

    Φιλούρες πολλες! Εχει υπέροχη μέρα, εστίασε σε αυτό! Σμουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα γλυκιά μου, σ ευχαριστώ!!!
      Αμ, δεν τους γλιτώνω τους φόνους, ολοκαύτωμα θα γίνει!!!

      Διαγραφή
  2. 3,03 τα κοινόχρηστα αλλά η πολυκατοικία έχει τα προβληματάκια της. Ενώ σε μας πληρώνουμαι την κατοστάρα αλλά.... νεκρική σιγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι γαμώτο, έχει το καλό των κοινοχρήστων γι αυτό κρατιέμαι ακόμα...

      Διαγραφή
  3. δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα !κατουρηθηκα απο τα γέλια!χαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο και μόνο για τα 3 ευρό κοινόχρηστα δεν πρέπει να πειράξεις κανέναν!!!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ζυγαριά και το κολάν, δεν λένε ποτέ ψέματα!
    Έτσι Μπράβο!
    Φιλούρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αχ τέλεια, ο παλιός καλός μπαμπάς, σιδηροτέτοιος να είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαρηκα πάρα πολύ για σένα. Ήμουν σίγουρη, παρά την δυσκολία της εποχής, σίγουρη πως θα τα κατάφερεις. Με το καλό λοιπόν και πάντα να είσαι έτσι γλυκός και καλοσυνάτος..(ασχετα αν θα πνιξουμε πεντε εξι ατομα απο την πολυκατοικια...αυτοι ενοχλουν, δε φταιμε εμεις...)

    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήρθε ξαφνικά, ούτε που το περίμενα η αλήθεια είναι!!! Μια χαρά, μια χαρά! Μόνο 5-6; Έτσι που με βλέπω εγώ θα μείνω και ο διαχειριστής σε πολυκατοικία 67 διαμερισμάτων...

      φιλιά γλυκά!

      Διαγραφή
  8. Τρεμένς αγαπημένε καλορίζικη η νέα σου δουλίτσα. Εύχομαι να περνάς καλά και να πληρώνεσαι τακτικά.
    Όσο για τις κυρίες μην τις πνίξεις καλέ μου, σκέψου το κάρμα σου.
    Σου στέλνω ένα φιλί γλυκό και ευχές για μια πανέμορφη ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ καρδούλα μου, σ ευχαριστώ!

      Μια χαρά θα είναι το κάρμα μου, θα έχω καθαρίσει το σύμπαν από 2 ενοχλητικά ζωύφια!!!

      Φιλί γλυκό!

      Διαγραφή
  9. Mια χαρά περνάς! ;) Ευτυχώς κι εδώ πέρα ο καιρός έχει ξανοίξει και λέμε δόξα σοι. Το χαιρόμαστε όσο δεν πάει! :)

    Τι στο διάολο συμβαίνει με αυτά τα φούξια κολάν αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά δε λες τίποτα! Αμ συννέφιασε βαριά κι έχω το ποδήλατο, ελπίζω να μη βρέξει...

      Για πες μου ντε!

      Διαγραφή
  10. κανά καλό γκομενάκι παίζει; αν ναι, πες μου να περάσω να φέρω καμιά τουλούμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α, οχι τουλούμπα, οχι τουλουμπα οοοχι, εχει μέλια και γιομίζει το γραφείο κολλημένα πράγματα. να πας κάτι άλλο.. ! οχι σε παρακαλώ, ρώτα και καμμια γραμματέα !

      Διαγραφή
    2. Μπα... φέρτες για μένα όταν τελειώσω τη διατροφή...

      πολλές αδερφές αλλά τρελούτσικες οι έρμες!

      Διαγραφή
    3. καλά δεν ψάχνω για σχέση, για κάνα πήδημα στις τουαλέτες του γραφείου οπότε και οι τρελές μου κάνουν χαχαχαχα. Αλήθεια έχει χώρο στα λουτρά σας ή θα σφηνώσω? γιατί με είδες και live και είμαι παρτούζα μόνος μου ο αθεόφοβος με τόσα κιλά που κουβαλάω.

      Διαγραφή
    4. Ζουζούνα μου να πάω καριόκες που είναι και σοκολατένιες και τυλιχτές?

      Διαγραφή
    5. Ε, για λιγάκι κάτι γίνεται, είναι μόνο στενά το αποχωρητήριο... αλλά έχει ωραίο κηπάκο απ όξω, και κόνφερενς ρουμ!

      Διαγραφή
  11. Αυτής της κυρίας σερβάντας, τελικά,τα θέλει ο... οργανισμός της!
    Είχα και νεύρα αυτές τις μέρες... από 'μένα θα το 'βρει!!!

    Στα υπόλοιπα... συμμετέχω ή/και συμπάσχω! ("Τσακιστικές" οι, κάθε τρεις και λίγο, αλλαγές... Ξέρω, σου λέω... ξέρω!!!)

    Καλή δύναμη και πολλά φιλάκια!!! ❀~✿

    ΥΓ. Να ξεκουράζεσαι, μέχρι -τουλάχιστον- να προσαρμοστείς στο καινούριο πρόγραμμά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μα τη σκατόγρια, ησυχία δεν έχει! Έλα να την περιλάβουμε παρέα, μπορούμε να βάλουμε και βασανιστήρια στο μενού!

      Σ ευχαριστώ καρδιά μου!!! Προσπαθώ να βρω τους ρυθμούς μου, σήμερα να φανταστείς με τόσα που έχω να κάνω μετά πριν τις 11 δε με βλέπω πίσω στο σπίτι...

      Διαγραφή
  12. Καλημέραααααααααααααααα,αγαπημένε Τρεμενς!!!!! Πόσο χάρηκα για σένα δε μπορείς να φανταστείς!!! μέχρι και η συγκατοικός μου που απλά έψαχνε κάτι ρούχα δίπλα μου έμαθε οτι βρήκες δουλεια και μπορώ να σου πώ οτι χάρηκε και αυτή παρότι δεν έχει ιδέα ποιος είσαι (οχι οτι έχω εγω...αλλα τουλάχιστον εγω προσπάθησα φέτος τα χριστούγεννα στον ηλεκτρικο να το ξέρεις....)!! Καλή αρχή να έχεις!!!! Οσο για τον αναδρομο που αναφέρεις,θα ήθελα να του πετάξω ενα καλό γαλλικό ξηγημένο που μου ήρθε αλλα επειδη μου φτιαξες το κέφι δε θα πω τίποτα!
    φιλιααααααααααααα πολλά (αν πω και παντού πιστευεις οτι θα γίνω τόσο θρασσυτάτη όσο η κυρία με το ροζ κολάν???)
    --Σαλιάγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είσαι εσύ βρε χαμένο σαλιάγκι; Ανησύχησα, μάλλον περνάς καλά, τι να υποθέσω πια...

      να πεις παντού, δεν παρεξηγώ εγώ, και γράψε τίποτα, ναι; Μού λειψες!!!!!

      Διαγραφή
  13. Να βάλετε πλαστικό πάνω απο τα ρούχα σας, εμείς θα πετάμε νερά !

    οι απο πάνω κάργες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα βάλω πλαστικο θα γίνει σάουνα, άκου εκεί!

      σμουάτς!

      Διαγραφή
  14. Καλοστεριοτος στη νεα δουλεια,να σου πανε ολα οπως θες και αξιζεις!Ολα ομως!!
    Την καλησπερα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ φίλε μου, σ ευχαριστώ και σου εύχομαι τα ίδια και καλύτερα!!!

      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  15. Και μετά από ένα δίμηνο διάλειμμα, η ζωή επανέρχεται στους κανονικούς της ρυθμούς... Εξαιρετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τρεμενς πες μου κάτι,εχεις κάνει αστυνομία μόδας; ναξερες ποσο επιμελήθηκα το ντύσιμο μου μόνο και μόνο μην με κράξεις,ελπίζω να είχε καλό οπτικό αποτέλεσμα,(καλά και δεν έβαλα το φούξια κολάν)...
    Καλοστέριωτος στη νεα δουλειά,άντε και προσωπάρχης...
    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι βρε Φούλη μου, αλλά χοντρές με φούξια κολάν συνέχεια, τι μόδα είναι αυτή;;;; Εσύ ήσουν μια κούκλα, δεν το συζητώ!

      Σ ευχαριστώ ματάρες μου, φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  17. Μακάρι τα βάσανα της ζωής σου να είναι τέτοιου είδους....
    Και καλορίζικη η νέα δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ χαίρομαι που είσαι ξανά εργαζόμενος αγαπημένε μου!
    Πολλά πολλά φιλάκια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό με την θέση που κάθεσαι να το προσέξεις....
    Δεν υπάρχει χειρότερο feng shui απ'αυτό! Πρόσεχε!
    Πισώπλατα μαχαιρώματα και λόγια...
    Φιλάκια και εύχομαι να πάνε όλα καλά και προπάντων ήσυχα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο φενγκ σούι, έχει παραδώσει πνέυμα με εμένα!!!!

      καλημέρα καρδούλα μου!

      Διαγραφή
  20. Πρώτον, περιττό να σου πω πόσο χάρηκα για την καινούργια δουλειά (ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΟΛΥ, λέμε!!!!). Δεύτερον, εγώ είμαι από αυτούς που παίρνουν τηλέφωνο στο παρά ένα του σχολάσματος για να ζητήσω αλλαγές στις γραμματοσειρές και κεντράρισμα του λογοτύπου απάνου από το λεκτικό, δεξιά από το πλαισιάκι (αλλά δεν μου κακιώνεις, γιατί τα πτηνά τα αγαπάμε και τα προστατεύει και η βε-βε-εφ). Τρίτον, στην περιοχή μου (που είναι μία από αυτές που περνάς με το τρένο), είμαστε πολύ υπερήφανοι για τις κιουρίες μας με τα φούξια κολάν -είναι ενδημικό είδος και τοπόσημο της γειτονιάς! Τέταρτον, η Νάσια έχει αναπτύξει τέτοια αντανακλαστικά που σχολιάζει τις αναρτήσεις μου πριν καλά-καλά ποσταριστούν, δεν ξεύρω αν παλεύεται πια! Πέμπτον, αυτό με το πρόγραμμα στο τζιμ και τις χορογραφίες και την απίθανη αστοχία να πετύχω τα βήματα, είναι από τους μεγαλύτερους εφιάλτες. Έκτον, σου είπα πόσο πολύ χάρηκα που βρήκες δουλειά;

    Ε ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ! Καλή δύναμη, όλα θα πάνε ζούπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, από εκείνους είσαι; Δεν πειράζει, εσένα που σου έχω αδυναμία σε συγχωρώ, μόνο μη μου ζητήσεις να μεγαλώσω κι άλλο το λογότυπο γιατί θα βγει απ τη σελίδα και δεν το θέλω, μην επιμένεις, δεν χωράει σου εξηγώ!

      Η Νάσια ντοπάρεται γι αυτό με κερδίζει, πρέπει να κάνουμε αντιντόπινγκ κοντρόλ να δεις για πότε θα πέσει απ το παπί να κάνει τη χτυπημένη, αχ...

      Και σας ευχαριστώ τόσο πολύ πτηνό μου που χαίρεστε, κι εγώ είμαι μεσ στη χαρά τις τελευταίες μέρες!!!

      Διαγραφή
  21. τι τραβάς και συ γλυκέ μου!
    μια η γριά, μια η κοσμικιά!
    και το κολάν το φούξια... αχ γλυκέ μου, δεν πειράζει.
    δε μας είπες, καλός ο γυμναστής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κούκλος παιδί μου, αλλά αποτρίχωση παντού, ακόμα και στα φρύδια...

      Διαγραφή
  22. μετα απο 41 σχολια τι μπορω να πω εγω ενας απλος λιτος ασωτος ε τι???
    φιλια γορινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δε καταλαβαίνω γιατί έπαθες το Σοκ 3 με το φούξια κολάν! Αφού αποκριές έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το φούξια τονίζει τα τούτα και τα κείνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν "καθαρίσεις" τις γειτόνισσες φοβάμαι πως θα ανεβούν τα κοινόχρηστα...το σκέφτηκες αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή