Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Per sempre γκαντέμης


Πάρε φιλενάδα τραγουδάκι σένιο και πάμε να σου γκρινιάξω!

Λοιπόν, Δευτέρα σήμερα, μετά από ένα όμορφο Σαββατοκύριακο μεσ' στις αγκαλιές και τα χάδια, και να οι βόλτες στην όμορφη Αθήνα, και να τα χοιρινά με τα δαμάσκηνα, και να οι μους σοκολάτας και να το ένα και να το άλλο, έμεινα μόνος σήμερα και σηκώθηκα με μια μελαγχολία.

Αφού ήπια τον καφέ μου και μετά δεν είχα τι να κάνω, είπα μέσα μου, δεν πας μια βόλτα με το όχημα να ξαλαγράρεις; Και το παίρνω και τσούκου τσούκου, πάω από δω, πάω από κει, πάω και παραπέρα, και βρέθηκα μέσα στο πάρκο του Τρίτση, και να οι συνταξιούχοι δώθε κείθε, και να και οι άνεργοι γονείς να έχουν βγάλει τα παιδιά τους βόλτα και να και ο απλήρωτος να κοιτάζει πως ταΐζουνε τις πάπιες.

Α ναι φιλενάδα, ωραία είναι εκεί, έχει και τις πάπιες και τις χήνες και κάτι άλλα όμορφα και να πετάει ένας παππούς ψωμί και να γίνεται πανικός. Αφού σκέφτηκα ότι σε περίπτωση που δεν μας πληρώσουν ποτέ, θα βάλω φτερά να κάνω το μαύρο κύκνο να με ταΐζει ο παππούς, άσε που αν κάνω ότι μιλάω κιόλας θα το θεωρήσει θαύμα και θα μου κάνει και ό,τι μενού του ζητήσω! Τι σατομπριάν, τι σολωμοί, τα χίλια καλά σου λέω!

Και κάθομαι εκεί ο απλήρωτος και ρεμβάζω, και κάνω και τσιγαράκι και κάνω και τα τηλέφωνά μου και τι ωραία που πέρασα και με περίμενε και η μαμά να φάμε φακές ωραιότατες και θρεπτικές. Ανεβαίνω λοιπόν στο όχημα, κάμω τις ορθοπεταλιές μου και τα σκέρτσα μου μέσα στο πάρκο και κάτι δεν μου πάει καλά. Κοιτάζω πίσω το λάστιχο, φλατ. Φλατ σου λέω, πίτα το εργαλείο. Κατεβαίνω έξαλλος (θέλω να σου θυμίσω ότι πριν μια βδομάδα μου χε ξανασκάσει και το χα φτιάξει) και βγαίνω στο δρόμο και ψάχνω να βρω τι θα κάνω.

Και για καλή μου τύχη, σχεδόν απέναντι έχει μαγαζί που πουλά κι επισκευάζει ποδήλατα. Πάω που λες μέσα και είναι ένας τυπάκος κουκλάκι σκέτο, γύρω στα 30 και πάει να μου το φτιάξει. Όλα καλά, αλλάζουμε σαμπρέλα, αλλάζουμε και λάστιχα, αλλάζουμε και φρένα γιατί κόντευαν να διαλυθούν, ευτυχώς είχα λεφτά πάνω μου, πλέρωσα, ευχαρίστησα, έφυγα.

Πετώντας σου λέω φιλενάδα, πετώντας, με τα καινούρια λάστιχα, τι προσφύσεις ανείπωτες, τι ταχύτητες μαγευτικές, πάω τρώγω τις φακές μου κι επιστρέφω ευτυχής, χορτάτος και καλογυμνασμένος με μια σακούλα ζαρζαβατικά μέσα στο καλαθάκι, ευγενική χορηγία της μητρός! Πέφτω για ύπνο, έχουν μετακομίσει και τα γειτόνια κι έχω ωραιότατες ησυχίες μέχρι να έρθουν οι επόμενοι (θα ήθελα να παρακαλέσω να κάνουν καμιά πενταετία να έρθουν οι επόμενοι γιατί πολύ μ' αρέσει η ησυχία η νεοαποκτειθείσα, έκτακτη είναι φιλενάδα, να τηνε δοκιμάσεις κι εσύ), ξυπνάω, φτιάχνω το afternoon αφέψημα και περνώ περήφανος δίπλα στο όχημα να το χαϊδολογήσω και να του χαμογελάσω.

Και βλέπω το λάστιχο πίτα.

ΤΙ ΠΑΤΗΣΑ ΠΑΛΙ ΜΑΥΡΗ Η ΩΡΑ ΚΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ; ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΤΡΕΧΩ ΠΑΛΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ; ΕΛΕΟΣ!!!!

Μα τι γκαντεμιά είναι αυτή ρε φιλενάδα, τι γκαντεμιά ρε γαμώτο, δεν μπορώ άλλο... ουφ.

43 σχόλια:

  1. Ωραία αυτά τα σ/κ τρέμενς μου!

    Θα έρθω κι εγώ για σαπορτ γκρουπ όταν θα κάνεις τον κύκνο, γιατί θέλω να μαζέψω χρήματα για το εράσμους!

    Το καταραμένο πάλι έσκασε; Ευκαιρία να ξαναπάς στο συνεργείο!

    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε με Λευκή μου γιατί θα βγω κάτω απ το φεγγάρι να ουρλιάζω σε λίγο, μα δεν μπορούν λίιιιιιιιγο να με αφήσουν ήσυχο; λίγο μόνο, δεν ζητάω πολλά...

      Διαγραφή
  2. Εγώ σου είπα να κάνεις ευχέλαιο εσύ δεν με ακούς. Μα τρεις φορές λάστιχο; Τρεις; Που πατάς; Σε αναμμένα κάρβουνα και σκάει ή σε δρόμους στρωμένους με καρφοπέταλα (κατά το ροδοπέταλα) και τρυπάει; Τι να σου πω αγαπημένε μου κάποιος περνάει την ημέρα του σταυρώνοντας φωτογραφίες σου, τρυπώντας κούκλες του ποδηλάτου σου και άλλα τέτοια σκοτεινά.
    Σε φιλώ γλυκά και εύχομαι η γκαντεμιά όλη να φύγει από εσένα για να χαμογελάς ανενόχλητος και να απολαμβάνεις τις στιγμές σου. Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με φάγανε καρδιά μου, και είναι που είναι το νεύρο τσίτα, είναι που είναι η βδομάδα που ρχεται δύσκολη (ένα θα σου πω μόνο, ολοκληρώνεται την κυριακή με το μνημόσυνο του πατέρα μου, καταλαβαίνεις), οι μικρογκαντεμιές με μάραναν. Ουφ πια...

      Διαγραφή
    2. Τι στο καλό..; Καμμενο λάστιχο σου βάζουν..; Ή εχει τόσες πρόκες ο δρόμος κατω; Δεν ξέρω αν σε παρηγορεί, αλλά περυσι που άλλαξα λαστιχα στο τουτου μετά από 4χρόνια και είναι και ακριβά τα ριμάδια, μετά από ένα μήνα είχε μπει μια προκάρα.... Δεν είχα πατήσει μέχρι τότε ποτέ!!! Σήμερα ειναι Τρίτη και 13..γιορτάζεις; :p
      Λοιπόν, ελπίζω να χαλαρώσεις λίγο αυτη την εβδομάδα κι εκμεταλλεύσου την ησυχία από τους δίπλα!! Την είχα απολαύσει τα σ/κ του αυγούστου... Φιλιά κ κουράγιο για την Κυριακή που ερχεται... :)

      Διαγραφή
    3. Ναι, σήμερα είναι η μέρα μου! Τρίτη και 13, η μέρα του γρουσούζη! Το δωσα για φτιάξιμο κι ελπίζω να αργήσει να ξανασκάσει γιατί δεν μου περισσεύουν τα 4 ευρώ κάθε μέα, τόσο κάνει ο καπνός μου... αχ, ας ελπίσουμε!

      Διαγραφή
  3. Χαχαχα, σόρρυ που γελάω, αγαπημένε, αλλά αυτό το πράγμα με σένα τελειωμό δεν έχει.

    Η προοπτική της Λεύκης πάντως έχει ενδιαφέρον. Μη σου πω ότι το μαναράκι στο συνεργείο στην έκανε τη ζημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε λες; και ήταν και κουκλί, αν δεν ήμουν παντρεμένος άνθρωπος το πνιγα το κουνέλι...

      Διαγραφή
  4. Χαχαχαχα...δεν υπάρχεις λέμε ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν αντέχω άλλο, αν δεν τα γραφα εδώ να ξεσπάω θα το χα πετάξει απ το μπαλκόνι το έρμο το όχημα...

      Διαγραφή
  5. Νομίζω ότι ο επισκευαστής ποδηλάτων (βλέπε κουκλάκι) έφτιαξε την μία τρύπα και άνοιξε με τρόπο άλλη. Αυτό μπορεί να συνέβη για δύο λόγους. Ή έχει βρει την άκρη να μαζεύει πελατεία σε καιρούς δύσκολους ή σε ηράσθη σφόδρα και θέλει να σε ξαναδεί!
    Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα του είπα ότι μένω μακριά, γι αυτό τα φτιάξαμε όλα χτες (όχι, δεν είναι αυτό που νομίζεις) γιατί δεν θα ξαναπάω εκεί... τσάμπα η οπή...

      Διαγραφή
    2. τελικά ορθώς ενόμιζες, μου το είπε ο εδώ ποδηλατάς, το κουκλί την είχε κάνει τη ζήμια! Τον συγχωρώ όμως γιατί όταν έσκυβε να μαστορέψει είχα φαντασιώσεις!

      Διαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες! Το κουκλάκι φταίει για το πίτα λάστιχο... σε προσκαλεί διακριτικά να περάσεις πάλι από τα μέρη του!
    Λύσε μου μια απορία... εργασία και χαρά δεν έχει την Δευτέρα;;; έχω χάσει κάτι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν φταίει εκείνος, θα τιμωρηθεί δεόντως, τα νεύρα μου τα ευαίσθητα δεν τα σκέφτεται κανείς πια;

      Εργάζομαι 4ήμερο με μειωμένο μισθό τον οποίο έχω να δω 3,5 μήνες

      Διαγραφή
  7. μεταξύ μας βρε φίλε,
    μπας,λέω 'γω τώρα,μπας και την έκανες εσύ την τρούπαααα για
    να ματαπάς στο ποδηλατάαααα;;;;;;;
    Υ.Γ αύριο με το καλό που θα πας,μη ξεχάσεις να πάρεις και το ποδήλατο......
    Ομορφες καληνύχτες Κ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι βρε Κώστα μου, είμαι αθώος σα νερό βρόχινο, σα νιφάδα που μόλις έπεσε στη γη, σαν ελαφάκι που βοσκά αμέριμνο στο δάσος... Δεν μου λες, η άλλη σε δασκαλεύει; Αχ, αν δεν ταιριάζατε δεν θα συμπεθεριάζατε!

      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  8. ΣΕ ΝΟΙΩΘΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!ΜΕΣΑ ΣΕ ΈΝΑ ΜΗΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΑΣΕΙ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ,ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΕΤΑΛΙ,ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑΚΙΑ,ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΑ ΦΡΕΝΑ,ΧΑΛΑΣΕ ΟΙ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ!!ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟ ΓΡΟΥΣΟΥΖΗ ΚΑΚΟΨΥΧΟ ΠΟΥ ΜΕ ΜΑΤΙΑΣΕΕΕΕΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!

    Τώρα το χω δεμένο και παρατημένο και όταν σταματήσει ο ψυχικός πόνος που μου προκαλεί θα το φτιάξω!Προς το παρόν λοιπόν ανεβοκατεβαίνω με τα πόδια!

    Για καλό μωρέ το πήρα;;:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι τραβάμε ρε Ρας, είπαμε να κάνουμε οικονομία και γυμναστική και έτσι όπως πάει πιο ακριβό απ το αμάξι βγαίνει το άτιμο, ε μα πια!

      Διαγραφή
  9. Αχ... ΗΣΥΧΙΑ! Τι είπες τώρα! Πολύτιμο αγαθό!
    Εσένα τα νεύρα είναι χάλια από τα λάστιχα, εμένα από την αϋπνία. Τελικά χτες, δεν γκρεμίζανε απλά τοίχο. Πλάκα ρίχνανε για να ενώσουν δύο ορόφους! Άντεξα μέχρι τις 6 το απόγευμα ξύπνια. Μετά τον πήρα στον καναπέ, μετά μετακόμισα στο κρεββάτι, ε.. και τέλος ξύπνησα στις 3 και φτιάχνω ψωμί.
    Πως να΄ρθω εγώ στα συγκαλά μου με τέτοιο ωράριο και να δω άνθρωπο; Σκατά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, τι ωραία, είχες ένα δημιουργικό απόγευμα με τους λατρεμένους γείτονες, δεν είναι υπέροχο να μαστορεύουν πάνω στο κεφάλι σου;

      Διαγραφή
  10. Μπορείς να μου δώσεις την διευθυνση του σπιτιού σου;
    Σκέφτομαι να ανοίξω ποδηλατάδικο στην περιοχή, με εσένα κοντά θα εχω σίγουρο εισόδημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να στη δώσω παιδί μου να μου κάνεις και καλύτερες τιμές, μην τα τρων και οι ξένοι!

      Διαγραφή
  11. Και εγώ έπαθα λάστιχο προχθές... Μάλλον φταεί ότι οι δρόμοι μας είναι γεμάτοι γυαλια καρφιά. Αλλά πήγα σε λάθος ποδηλατά. Ο δικός μου ήταν πενηντάρης κοιλαράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όχι ότι είμαι προληπτικός,αλλά Τρίτη και 13 αν ήμουν στη θέση σου δεν θα έβγαινα από το σπίτι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, για μένα κάθε μέρα Τρίτη και 13 είναι, χαχαχαχαχαχαχα, έχω αυτό το άστρο!

      Διαγραφή
  13. Μετά από πολύ σκέψη 2 λύσεις σου εχω..
    1) θα μαθεις να κάνεις επισκευές σε ποδήλατα,σε ένα καλάθι θα εχεις τα απαραίτητα,πλανόδιος ποδηλατοθεραπευτής, θα κάνεις και γυμναστική θα βγάλεις και ένα σκασμό λεφτά!!
    2)ξέχνα το ποδήλατο των δρόμων, πάρε ένα τετοιο τσιμπα το μετά από τόσα λάστιχα που εχεις πληρώσει θα σου βγει πιο οικονομικό,θα γίνεις και στιλάκι..
    αλήθεια πόσα κιλά είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να μάθω, δε γίνεται, δεύτερο ποδήλατο θα αγόραζα με τους ρυθμούς που μου σκάνε τα λάστιχα! Στατικό δεν μπορώ, το βαριέμαι αφόρητα!

      Κιλά 83

      Διαγραφή
  14. Εγώ έχω πάντα ένα kit αλλαγών κάτω απο τη σέλα. Το κακό είναι ότι όταν κάνεις ποδήλατο κουνιούνται σα αρχ.....α του ποδήλατου.
    Σκόρδο κρέμασε γιατί σε ματιάζουν Tremens μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με φάγανε που με βλέπουν ένα αθλητικό κουκλί πάνω στη δέλα, τι να κάνω πια, να χαρακωθώ;

      Διαγραφή
  15. Μα τι λάστιχα, είναι αυτά, τέλος πάντωνε? ολο σκάνε ! αμάν! παλιά δεν έσκαγαν, δεν κάναμε γνωριμίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τα άτιμα από σαπουνόφουσκες τα φτιάχνουν; νυσάφι πια! Το πήγα σήμερα σε μάστορα καλό, του χω εμπιστοσύνη, τεκνό δεν είναι αλλά είναι μαστόρι...

      Διαγραφή
  16. μπαμπά θα σε ξεματιάσω αρχικά (λόγω της ημέρας βεβαίως) και θα πω ότι προφανώς σε φθονεί όλος ο κόσμος για τα κάλη κι όλα σου τα προτερήματα, προτείνω ματάκι στο λαιμό (αν δεν έχεις να σου δώσω), σκόρδο στην τσέπη (μπορεί να σου χρειαστεί και σε φαγητά αν ξεμείνεις) κι ένα χοντρό κομμάτι κόκκινο κοράλι (όπου θες αυτό), φιλιά γλυκό μου και να προσέχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιε μου ξεμάτιαζε γιατί δεν με βλέπω καλά, είναι και ο ανάδρομος πάνω στο κεφάλι μου λέει, άστα να πάνε! Και δε μου λες, καλά το σκόρδο και το μάτι, το κοράλλι που να το βρω; Και πες ότι το βρίσκω, να το βάλω στην πλούσια κόμη μου να ανδειχθώ; Εκεί να δεις μάτι που θα με τρώει!

      Φιλιά καρδιά μου!

      Διαγραφή
  17. Είχες ένα μάτι!!!!
    Αχ, ακόμα χασμουριέμαι.. φτου!
    Στην είσοδο της πολυκατοικίας δεν χωράει το αμαρτωλό;
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ γιαγιά μου χρυσή, με φάγαν τα κυκλώματα αλλά θα δεις, θα νικήσουμε! Βρε λες να το βγάλουμε κοινή θέα;

      Διαγραφή
  18. είσαι θεοτρελλος το ξέρεις? σας αγαπώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι τα παιδάκια, τρελούτσικα βρε άσωτε!

      Φιλί γλυκό!

      Διαγραφή
  19. Να το φτιάξεις το βιολογικοκαντεμόμετρό σου γιατί πέφτει έξω...
    Σήμερα έχουμε Τρίτη και 13! Αϊντε!! Ολο γκάφες κάνεις!!
    Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάρε μια χάντρα μπλε και βαλ'την στο ποδήλατο, πουλάκι μου, όταν βγαίνεις. Φτου, φτου, φτου, που όποιος σε μάτιαξε να του βγει το μάτι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με φάγανε Αγγελική μου, πρέπει να το βάψω όοοολο μπλε για να τη γλιτώσω!

      Διαγραφή