Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Μια συνηθισμένη Παρασκευή

th fash sou ekanes mpu kai tsi kai twra ti

Κοιτάζοντας φιλενάδα στον μετρητή που έχει ο blogger, μου έβγαλε αυτή τη φράση την οποία αδυνατώ

α. να καταλάβω
β. να καταλάβω γιατί παρέπεμψε σε μένα. Εγώ ουδέποτε έκανα τη φάση μου και μετά μπου και τσι. Δεν συνάδει στο επίπεδό μου. Απορώ κι εξίσταμαι.

Χτες λοιπόν φιλενάδα πήγα σε μια συνέντευξη για δουλειά. Καινούρια δουλειά, ξέρεις απ' αυτές που πας και σε βλέπουνε και τους βλέπεις και τα σχετικά. Με ζήτησαν εκείνοι να με δουν, είχαν λέει ακούσει πολλά για μένα. Ενθουσιάστηκα που λες και πήγα. Η εταιρία ήταν έξω απ τα όρια της πόλεως, κάπου στο Γέρακα όπου είναι πολύ σικ να έχεις εταιρία εκεί γιατί υποψιάζομαι ότι η γη ήταν φθηνή. Το χωράφι φιλενάδα έχει γίνει κτίρια-κτίρια-κτίρια. Μικρά, μεγάλα, τεράστια. Ε, σ ένα τεράστιο πήγα κι εγώ και συνεντευξιάστηκα.

Ενθουσιάστηκα με τα κριτήρια της εργασίας για την οποία πήγα. Λεφτά λιγότερα απ το μειωμένο μου μισθό, ωράριο φλου (αυτό το φλου στις διαφημιστικές σημαίνει ότι πας το πρωί και φεύγεις άγνωστο πότε, βράδυ θα ναι, μαύρη νύχτα θα ναι, η άλλη μέρα θα ναι, κανείς δεν ξέρει).
Α, ξέχασα να σου πω ότι θα πρέπει να δουλεύω και τα σαββατοκύριακα! Ναι, ναι, επταήμερος εργασία, χωρίς ωράριο και με λιγότερα χρήματα! Τέλειο δεν ακούγεται; Τέλειο φιλενάδα, αφού φοβήθηκα απ' την τόση τελειότητα και απέρριψα την πρόταση ευγενικά! Δεν την αντέχω την τόση τελειότητα φιλενάδα, θέλω και κάτι να ασχολούμαι! Οπότε αν τα πράγματα εδώ δεν πάνε καλά τελικά προτιμώ να κάνω κονσομασιόν στο μαγαζί που άδει η Βιβή Μαστραλέξη (ναι, αυτή που φοβάται τα πουλιά), παρά να πάω σε άλλη διαφημιστική!

Βέβαια, η λεπτομέρεια είναι το τι συνέβη πριν πάω στη συνέντευξη. Συνάντησα στον προαστιακό, μετά από 3 και κάτι χρόνια εκείνον τον τύπο που αναφέραμε την προηγούμενη Παρασκευή που σου είχα βάλει link, ναι εκείνον που με κορόιδεψε και μετά το έπαιζε κούκου και πήγαινε να με βγάλει τρελό. Ναι, ναι, μπήκε στο ίδιο βαγόνι με μένα, κάθησε απέναντί μου κα τά παμε. Σου χει πει, είμαι ευγενής. 

Με ρώτησε που χάθηκα. Μόνο αυτό έχω να σου πω, δεν χρειάζεται να ξέρεις κάτι άλλο.

Οπότε με αυτή τη συνάντηση είναι δυνατόν να πήγαινε καλά το ίντερβιου;

Και σήμερα, αυτήν την υπέροχη ηλιόλουστη Παρασκευή, με έπιασε βήχας στον ύπνο μου γιατί ποιος ξέρει πόσο κάπνισα χτες και ξύπνησα απ τις 6. Εν τω μεταξύ, επειδή έχουν απεργία οι ηλεκτροδηγοί κι επειδή το αυτοκίνητο έχει 10ml βενζίνης μέσα, σκέφτηκα να πάρω το ποδήλατο, να πάω σε μια κοντινή στάση του Προαστιακού και να κατέβω όσο πιο κοντά γίνεται και να έρθω!

Πάω που λες στον προαστιακό, ξεπεζεύω, χτυπάω το εισητήριο και κατεβαίνω στην αποβάθρα. Με φρίκη μου ανακαλύπτω ότι ο επόμενος συρμός ήταν να έρθει μετά από 56 λεπτά. 56 λεπτά φιλενάδα, με το σταγονόμετρο οι συρμοί. Κάνω μούμπλε μούμπλε και αποφασίζω να έρθω εδώ με το ποδήλατο... 20 χιλιόμετρα ανηφόρας ως επί το πλείστον. Τα παιξα ο κωλόγερος, τα παιξα δε τόσο πολύ που στις λίγες στάσεις που έκανα δεν άναψα τσιγάρο, πράγμα πρωτάκουστο για τον αθλητικό καπνιστή που σου γράφει την ώρα τούτη. Και θα πρέπει να ξαναγυρίσω σπίτι τοιουτοτρόπως, δεν καθόμουνα εξ αρχής και να τους έλεγα ότι δεν έχω τρόπο να ρθω; Τι θα μου κάνουν; Θα με απολύσουν; Η Μαστραλέξη πως και τι κάνει να με προσλάβει! Εκεί θα δουλεύω μόνο Σαββατοκύριακα! Αμ πως!

ΥΓ. Το ότι φεύγει η Νάσια για νησί μακρινό το ξέρεις; Το ότι μπορεί να την ξαναδούμε τις γιορτές το ξέρεις; Με πέθανες φιλενάδα. Τσάκω αυτό δικό σου... και βρες internet οσονούπω!




36 σχόλια:

  1. Papi και μένα δεν μου αρέσουν οι αποχαιρετισμοί (αλλά ωραίο το ασματάκι), όσο για τα λοιπά εγώ στο λέω: λαμπρή καριέρα σε περιμένει (τώρα στην Βιβή την πως την λεν - αλήθεια δεν την ξέρω, πειράζει;- ή αλλού αδιάφορο), φιλί Παρασκευιάτικο και να μου είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α γιε μου, οφείλεις να τη βάλεις στο γιουτιουμπ να τη θαυμάσεις! Μιλάμε για μεγάλη αρτίστα!

      Φιλί γιόκα μου, να περάσεις τέλεια!

      Διαγραφή
  2. Νομίζω πως μιλάς για τη διαφημιστική από την οποία παραιτήθηκα προ 10 ετίας, γιατί πήγε στο Γέρακα και δεν ήθελα να την ακολουθήσω. Δεν το ήξερα πως έπεσε τόσο χαμηλά, μετά τη μετακόμιση.
    Η φράση "th fash sou ekanes mpu kai tsi" δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη. Κατά τη γνώμη μου το μήνυμα είναι προφητικό και αναφέρεται στο τέλος του Κόσμου, όπως τον ξέρουμε. Το μποου και τσι το καταδεικνύει πασιφανώς!
    Να προσέχεις όταν περνάς κάτω από σκάλες... (το κατάλαβα από τα συμφραζόμενα : kai twra ti).
    Όπως βλέπεις, σε περίπτωση ανεργίας, έχω εξασφαλισμένη την αλλαγή καριέρας. θα γίνω μέντιουμ και θα σε φωνάξω για βοηθό. Ν'ανοίγεις το καπάκι της φοντανιέρας, να μπαίνουν τα χαρτονομίσματα.
    Ελπίζω να μην έκανες κανένα συνειρμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουνε πάει πολλές πια εκεί κάτω, αυτή είναι νεοσυσταθείσα! Αυτό μας μάρανε, να παίρνω 300 συγκοινωνίες να πάω στη δουλειά. Γιατί να μετακομίσω Γέρακα αποκλείεται!

      Νομίζω ότι έχεις ένα πόιντ, βρε λες τελικά; Γι αυτό με παραπέμεπι; και τώρα τι;
      Α, ωραία, πρέπει να το οργανώσουμε να φέρω φοντανιέρα κρυστάλλινη τσιμπητη που είχαν φέρει στην αδερφή μου 3 ίδιες στο γάμο της χωρίς κάρτα αλλαγής και μας μείνανε και τώρα που χώρισε δεν ξέρουμε τι να τις κάνουμε γιατί δεν έχουμε λεφτά να πάρουμε σοκολατάκια να βάλουμε μέσα (ουφ, απνευστί τό γραψα)!

      Διαγραφή
  3. Πώς τσαντίζομαι που στο όνομα της κρίσης το έχουν βρει να σου "προσφέρουν εργασία" σε απάνθρωπες συνθήκες με λιγότερο από 3&60 γιατί "ξέρεις πόσοι άνεργοι είναι εκεί έξω που θέλουν αυτή τη θέση;". Και τυχερός είσαι! Α σιχτίρ πια συγχίστηκα!

    Αλλά όχι, αγάπη μου, σήμερα είναι μια ηλιόλουστη Παρασκευή, κάτω οι μιζέριες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, εγώ δεν τσαντίστηκα, το περίμενα, βλέπεις στις διαφημιστικές αυτά γίνονται εδώ και χρόνια, απλά είπα να πάω να δω τι παίζει!!! Πιο πολύ με σύγχισε η συνάντηση!

      Μια χαρά είναι σήμερα, θαύμα σκέτο, έχω και 20 χλμ ποδηλατάκι μετά!!!

      Διαγραφή
  4. Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί αρνήθηκες??? Θα πέρναγες πολύ ωραία και θα μοιραζόσουν νέες εμπειρίες εκεί στο Νταχάου, σόρυ Γερακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε γι αυτό με γλυκοκοίταζαν; να με κάμουν κρεμοσάπουνο;

      Διαγραφή
  5. αχ μωρό μου τι τραβάς!
    μην ξεχνάς, ότι θα επιστρέψεις και θα είναι κατηφόρα...

    ώστε τζίφος η συνέντευξη... κριμα μωρό μου. αλλά μην ανησυχείς. οι καλοί ποτέ δε χάνονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ευτυχώς θα τσουλήσει πολύ πιο άνετα!

      Τζίφος φιλενάδα, τζίφος!

      Διαγραφή
  6. αχ ρε τρέμενς, μία που στεναχωριέμαι με όσα σου (μας) συμβαίνουν, μία που μειδιώ με τις περιπέτειές σου.

    Να είσαι καλά και να επιμένεις, σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, μα πρόβατε φίλε μου, γι αυτό τα γράφω, για να γελάμε και λιγάκι!

      φιλί γλυκό όμορφε!

      Διαγραφή
  7. βρε έλα στην Κάσο να πάρουμε 5-10 πρόβατα να βρούμε την υγειά μας!το γαλατάκι μας ,το τυράκι μας ,το πουλοβεράκι μας...θα ψαρεύουμε ,θα έχουμε τον αστακό μας ,τον ξιφία μας,τον καρχαρία μας....θα ροδίσει το μαγουλάκι μας!!!!!!!
    κάτσε εκεί να σε φάνε τα γεράκια στον Γέρακα!ε μα πια!
    μου έφτιαξες πολύ τη διάθεση ,αλλά μου έβαλες πολύ συγκινητικό τραγούδι και θα κλαίω ως τα Χριστούγεννα...αινίγματα μη βάλεις μέχρι να γυρίσω!μου φτάνει η δουλειά που θα εχω εκεί ,μη βρω εδω τη διπλάσια!!!!
    Τρεμουλάκο ,Τρεμουλίνο ματς μουτς!!!!!!!(θα μαθαίνω τα πάντα for you!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει χορτάρι στην Κάσο ή θα μας ψοφήσουν απ την πείνα τα έρμα τα ζωντανά; Το μόνο θέμα θα είναι η μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη τα ΣΚ. Αλλά θα μου πεις, θα πάρουμε ελικόπτερο!

      Να μην κλαις, να μην κλαις, είμαι βέβαιος ότι θα τα πούμε πιο σύντομα!

      Διαγραφή
  8. Από την ώρα που διάβασα την φράση που ανέφερες ψάχνω να δω τι σημαίνει. Κατέληξα στο παρακάτω συμπέρασμα. οι εξωγήινοι προσπαθούν να σου στείλουν μήνυμα για επερχόμενη εισβολή τους και απορώ πως δεν το κατάλαβες. Σου λένε "την φάση σου έκανες" που σημαίνει την ζωή σου μέχρι τώρα την έχεις ζήσει καλά, τι νομίζεις δεν τα μαθαίνουμε; Τατιάνα στον πλανήτη μας εμείς δεν έχουμε;
    Το "mpu" είναι η γνωστή λέξη "μπου" που χρησιμοποιούν και τα φαντάσματα. Είναι ακριβώς η λέξη που προδίδει τον επιθετικό χαρακτήρα του μηνύματος τους. Τώρα με το "τσι" έχω δύο θεωρίες. Ή η συγκεκριμένη φυλή εξωγήινων έχει ελληνικά ακούσματα γιατί σε πολλές περιοχές το "τις" απαντάται ως "τσι" κυρίως σε παλαιότερες εποχές, ή αφορά την κινέζικη λέξη "τσι" που χρησιμοποιείται για να μιλήσουμε για την φυσική ενέργεια του σύμπαντος. Όσο για το "και τώρα τι" πιστεύω πως θέλουν να σε απαγάγουν και να σε πάρουν στον πλανήτη τους γιατί θα καταστρέψουν τον δικό μας αλλά την ώρα που σου έγραφαν τι επιλογές έχεις κόπηκε η σύνδεση.
    Ελπίζω να σε βοήθησα στην αποκωδικοποίηση της φράσης, εύχομαι στα επαγγελματικά σου να έρθουν καινούριες ευκαιρίες αντάξιες των προσόντων σου και ο μισθός σου να είναι πάνω από τρία ψηφία.
    Καλό σ-κ γλυκέ τρεμένς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α χαχαχαχαχαχαχαχα

      η καλύτερη αποκωδικοποίηση του μηνύματος! Έκτακτη! Ας με πάρουν να φύγουμε σ άλλη γη σ άλλα μέρη, αρκεί να έχει κεφτέδες, παστίτσιο και μους σοκολάτας εκεί που θα με πάνε!!!!!

      Να περάσεις υπέροχα!

      Διαγραφή
  9. Η "κρίση", κατάντησε καραμέλα για να τα κονομάνε μερικοί. Αϊ σιχτιρ πια! Τα γραψα και στου Τurigr!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το είδα, μ αρέσει που τα χεις πάρει στο κρανίο, έτσι τους πρέπει!

      Διαγραφή
  10. Μπράβο, ωραία, κι εγώ τώρα που'ρθανε τα πάνω κάτω ως συνήθως όποτε αποφασίζω να κατσικωθώ σε ένα μέρος, και θέλω να φύγω από το ρημαδοαμπουντάμπι, πού διάολο θα πάω έτσι όπως είναι μαύρο χάλι η Ελλάς? Εδώ κολλάει το και μπου και τσι.
    Εγώ τον καταλαβαίνω απόλυτα τον άνθρωπα που το 'γραψε, στο μυαλό μου είναι. Την έκανα τη φάση μου στο Άμπου Ντάμπι και μπου και τσι και τώρα τι?
    Περνάω κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ πέστο μου πια κι έχω σκάσει απ το πρωί, τι σημαίνει τι σημαίνει.

      Εγώ σήμερα ήθελα να φύγω απ τη δουλειά πριν νυχτώσει γιατί είμαι με το ποδήλατο ένεκα της απεργίας και θα ήθελα να μην είμαι νύχτα μη με βρουν σε κανά χαντάκι ένα με το όχημα σε μακάβριες πόζες, αλλά ένας από τους πιο αγαπημένους μου πελάτες θυμήθηκε μια πάρα πολύ βιαστική δουλειά το μεσημέρι και ακόμα περιμένω να εγκρίνουν μπας και φύγω... και μπου και τσι!

      Κρίση, με πιάνει κρίση

      Διαγραφή
    2. Κατά τη γνώμη μου αυτό το "μπου και τσι" παραπέμπει σε νήπιο που δεν έχει μάθει να αρθρώνει ακόμα καλά τις λέξεις. Οπότε θα πρέπει αν είσαι ευτυχισμένος που έχεις μια τόσο μεγάλη ηλικιακά γκάμα αναγνωστών!
      Πάντως χαρά στο κουράγιο σου για την συνέντευξη και τα τόσα χιλιόμετρα με το ποδήλατο! Και εντάξει το δεύτερο καλό σου κάνει, αλλά το πρώτο - και με αυτά που μου είπες - μπορεί να σε στείλει αδιάβαστο!

      Διαγραφή
    3. Μόνο μη βγουν αδερφές και με κατηγορούν ότι τα κόλλησα αδερφοσύνη, δεν θα το αντέξω, είμαι ευαίσθητης και λεπτής ιδιοσυγκρασίας!

      Η συνέντευξη δεν με εξέπληξε, όσο για την ανηφόρα - τεράστια δυσκολία αλλά ευτυχώς τα κατάφερα. Πιστεύω πως αν δεν κάπνιζα τόσο πολύ θα ήμουν σε πολύ καλύτερη κατάσταση! Αλλά οι απολαύσεις είναι πια λίγες...

      Διαγραφή
  11. Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί παραπονιέστε, τώρα με την κρίση που δεν θα έχετε λεφτά για φαγητό και για βενζίνη και θα μουρλαθείτε στη δίαιτα και το ποδήλατο, θα κάνετε όλοι κορμάρες.

    Εγώ, ένεκα δημοσιογράφος, ήμουν άφραγγη πριν από τους υπόλοιπους εξού και έχω γίνει Ζιζέλ. Μείον ένα μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, βενζίνη έχω να βάλω στο αμάξι πάνω από ένα μήνα, το χω κει ακινητοποιημένο να το δέρνει ο Βοριάς! Κορμάρα έχω ήδη γίνει, ενώ να φανταστείς με ζητάνε για μοντέλο - πάνες ακράτειας και κόλλα μασέλας. Θα το κάνω και αυτό!!!

      Διαγραφή
  12. Φαντάζομαι πως θα είναι ο ασυνήθιστες...
    Στο Γέρακα είχα πάει για μια δουλειά πριν 10 χρόνια και ήταν όντως μόνο χωράφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, οι ασυνήθιστες είναι εκείνες οι ήρεμες που όλα κυλάνε τέλεια και δεν έχεις κανένα μα κανένα λόγο να γκρινιάξεις!

      πάνε τα χωράφια που ξερες...

      Διαγραφή
  13. Μέσα στις ταλαιπωρίες σου σκέψου τη Νάσια!
    Σαν ξενιτιά μου φάνηκε..ξέρεις έχω παιδιά στα "ξένα"!
    Γεγονός είναι πως η πρόταση της έχει ενδιαφέρον!Μόνο που δεν έχει... τρένα!
    Φιλιά για καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν το συζητώ καν, η επιλογή της Νάσιας είναι θαυμαστή! Αν φτιάξουν εκείνη την αερογέφυρα που συνδέει θεσσαλονίκη - Κάσο θα πάω κι εγώ!!!

      Διαγραφή
  14. Κάποιος έφαγε τα μισά γράμματα,το μπου-μπούκωσες το τσι-τσιγάρα,μετάφραση"μπούκωσες στα τσιγάρα χθες, και τώρα τι;"ξεχνάς να κλείσεις την κάμερα και σε βλέπουν,αυτό να το θυμηθείς όταν έρθει το μανάρι απο την λεβεντογένα γιατί θα σε δούμε και βίντεο..
    Εσύ δεν τα Φοβάσαι τα πουλιά;
    φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίντεο εμένα;

      Όχι όχι, μόνον λάιβ, δεν γράφω καλά στο φακό, άσε που δεν ξέρω ποιο είναι το καλό μου προφίλ και δε μιλιόμαστε με τη Μιμή να μου μάθει... ένα δράμα ζω!

      όχι, όχι, τ αγαπάω!

      Διαγραφή
  15. Πολύ λυπητερό τραγούδι έβαλες..είμαι και λίγο ντάουν..διάβασα και για την εταιρία που σε ήθελε σκλάβο, για την ανηφόρα (λες και η ζωή μας δεν είναι όλο ανηφόρες, αυτό δα μας έλειπε να τις ανεβαίνουμε και με το ποδήλατο), κατάλαβα τελικά γιατί η Astero ανέβασε την ανάρτηση που ανέβασε και φεύγει και η Νάσια.
    Είναι μετά να μην "mpu kai tsi kai twra ti"?
    Καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε και μπου και τσι και τώρα τι, αυτό θα είναι πια το μότο μας!!!!

      Να περάσεις υπέροχα!

      Διαγραφή
  16. Αχ τι έπαθες λατρεμένε μου!
    Μεγάλη ταλαιπωρία!
    Η Νάσια σε ποιο νησί πήγε τελικά;
    Σε φιλώ πολύ πολύ:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα φιλενάδα, και δεν το ήξερα να έχω πάρει άλλη μπλούζα μαζί και ήμουν όλη μέρα με την ιδρωμένη. Φρίκη!

      Η Νάσια μας στην Κάσο πηγαίνει...
      φιλί γλυκό!

      Διαγραφή
  17. Περιττό να σου πω ότι για τα εργάσιμα επταήμερα που ζητούν φταίει ο Σαμαράς που πηγαίνει και τα Σαββατοκύριακα στο Μαξίμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή