Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ζούμπαααααααα



(Μανούλα μου μ αυτή τη βράκα που φορείς που να τα δω τα βήματα ο έρμος;)

Άντε ρε φιλενάδα και καλό μας μήνα, με ζέστες τρομερές μας μπήκε ο Οκτώβρης, ζέστες τρομερές και αφραγκιές απίστευτες, αν και 1η του μηνού υπάρχει έλλειψις ρευστού. Αυτό εξήγησα με ευγένεια περισσή για 28η φορά στην κοπελίτσα απ την εισπραχτική που βάνει η Τράπεζα να με παίρνουν, η Τράπεζα η οποία δεν έχει απαντήσει ακόμα για το αίτημα, αλλά χαλάλι βρε, κοτζαμάν τράπεζα και μου κάνει τη χάρη να μου μιλάει, ποιος είμαι εγώ να παραπονεθώ; Ένα ταπεινό σπουργιτάκι, εκεί να, να, στην άκρη του δρόμου που περιμένει το ψίχουλο, το σησαμάκι από τον περαστικό διαβάτη για να γεμίσει την κοιλίτσα του. Πριν κλείσουμε της ευχήθηκα καλό μήνα. Κόλλησε η δύστυχη. Δεν πρέπει να της έχει ξανασυμβεί αυτό!

Και μετά τα εικονικά μας ταξίδια σε ονειρικούς τόπους (βλ. Πήλιο), η ψυχή και το κορμί θέλει να ταξιδέψει, οπουδήποτε εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, θέλει να ταξιδέψει για να ξεδιψάσει το μάτι και να γεμίσει το μυαλό, αλλά που... Εδώ θα μείνω να ακούω την εκπομπή του αξιέραστου κου Παγκάλου στο ραδιόφωνο - ξέρεις τι αδυναμία του χω.

Κι επειδής παρέμεινα εδώ το σαββατοκύριακο, δεν είχε συνάντηση στην αγαπημένη συμπρωτεύουσα, είπαμε να ξεκουραστούμε λίγο απ τα πάνω κάτω, αλλά μαλακία ρε φιλενάδα γιατί δεν είχα πως να γεμίσω τις μέρες και μου λειπε πολύ εκείνη η αγκαλιά η θαυμάσια, επειδή λοιπόν παρέμεινα εδώ, το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να ξεχαστώ με το να γίνομαι πτώμα. Πως; Πολύ ποδήλατο (πολύ όμως, χιλιόμετρα ολάκερα κάτω απ τον ήλιο τον καυτό, το μέτωπο κοκκίνησε ξανά και ο ιδρώτας ποτάμι) και γυμναστήριο. Α, το τίμησα το γυμναστήριο δε λέω, και να τα βάρη, να τα όργανα, αλλά ένα πράμα θα σου πω!

Ζούμπα.

Όχι ζουμπά φιλενάδα, δεν παίζουμε σε ταινία του αείμνηστου Ρίζου, ζούμπα φερμένη ολόφρεσκη από χώρες λατινικές...
Ζούμπα εστί λοιπόν απ ότι έμαθα το Σάββατο το πρωί, χορός σε ρυθμούς λατινικούς, χορός γρήγορος και στοχευμένος σε μυικές ομάδες, χορός δύσκολος κι εξαντλητικός. Είχα δει ότι το γυμναστήριό μου έχει τα Σάββατα τη ζούμπα κι επειδή είχα ακούσει διάφορα αποφάσισα να κάμω κι εγώ ο κωλόγερος για να έχω ιδίαν άποψις. Κι έτσι κι έκανα.

Μπαίνω που λες στην αίθουσα και βλέπω γυναίκες. Μόνο. Δεκάδες. Ούτε μια αδερφή να μου κάνει παρέα (καλά, για str8 δεν το συζητούμε, δεν υπήρχε περίπτωση να το παρακολουθήσει). Μπαίνω λοιπόν και πάω και κρύβομαι σε μια γωνιά πίσω πίσω. Οι κυρίες και δεσποινίδες με κοιτάζανε συνεχώς κάνοντας ότι δεν με κοιτάζουν αλλά στην πουτάνα πουτανιές δεν έχει κυρίες μου, τις πήρα γραμμή αμέσως. Είχαν αρχίσει τα μου μου μου και τα ψου ψου ψου και μένα η διάθεσή μου όσο πήγαινε και χαλούσε μέχρι που σκέφτηκα ότι δεν έχω να δώσω λογαριασμό σε καμία κλώσσα, θα κάνω αυτό για το οποίο είχα έρθει.

Και μπαίνει που λες η δασκάλα, και βάνει τις μουσικές και μας εξηγεί ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, ειδικά οι καινούριοι, διότι είναι δύσκολο πράμα η ζούμπα, κάτι σαν την καλογερική φαντάζομαι, και να πιάσουμε όσα βήματα μπορούμε και να μην ντρεπόμαστε γιατί ο υπόλοιποι δεν θα χουν χρόνο να μας δουν και να μας κριτικάρουν, δεν θα χουν χρόνο καν να αναπνεύσουν. Διασκεδάστε το απλά, μας είπε, κοιτάζοντας εμένα και μού σκασε κι ένα χαμόγελο! Αμέσως αναθάρρησα και προσπάθησα να μπω στο ρυθμό!

Έλα όμως που, ειδικά στην αρχή μέχρι να πάρω χαμπάρι τι γινόταν, κοίταζα τα πόδια της να δω πως πάνε και όσο πιο πολύ τα κοίταζα, τόσο πιο πολύ μπερδευόμουν, όπου στο τέλος σκέφτομαι ένα "δε γαμιέται" και ξεκινάω.

Τι τι πλάκα είχε, το τι ωραία ήταν, το τι μού φυγαν 37 κιλά ιδρώτα περιττό να στο πω. Το καταφχαριστήθηκα φιλενάδα, ήταν απίθανο, και αν και ήμουν ήδη κουρασμένος γιατί είχα ξυπνήσει - άνευ λόγου - απ τις 5.30 το πρωί, δεν σταμάτησα δευτερόλεπτο παρά μόνο κάποια στιγμή που μπουρδουκλώθηκα απ τα βήματα γιατί πηγαίναν μπρος πίσω, πάνω κάτω και στροφή σε συνδυασμό με τα χέρια δώθε κείθε και ολούθε και μου ήταν απίστευτα δύσκολο να τα συντονίσω και τα 4 μέλη ταυτόχρονα, δε γινόταν με τίποτα. Επίσης όταν μας έβαζε να σπάμε τη μέση (θυμήθηκα εκεί ατάκα από θεϊκό Οβελίξ που του έλεγε μια Σπανιόλα - λύγισε τη μέση σου ομορφάντρα και της απαντούσε - μα λυγισμένη είναι), είχα θέμα. Διότι τη σπάγαμε με αναπηδητό προς τα μπρος και μου τραντάζονταν τα μην πω πια και ντρεπόμουν τις κυρίες... Την επόμενη φορά σπασουάρ...

Επίσης η διπλανή μου εκ δεξιών, μια πιτσιρίκα εκπάγλου καλλονής και θαυμασίου σωματότυπου, ήταν τόσο ασυντόνιστη που αφενός με αποσυντόνιζε, αφετέρου με κοπάναγε... Η εξ αριστερών - όχι και τόσο εκπάγλου - επίσης. Δράμα. Νιουρέγιεφ ήμανα μπροστά τους. Μα σε μένα τύχανε και οι 2 να με βάλουνε στη μέση να με χτυπούν;

Αλλά ήταν ωραίο φιλενάδα, σα να σουνα σε πάρτι και να καμες κέφι τρελό! Ζούμπα σου λέω, ζούμπα και μετά ποδήλατο καμια 20σαριά χιλιόμετρα και μετά απ την κούραση δε θυμάσαι ούτε πως σε λένε οπότε ξεχνάς και τα καθημερινά. Βρε ζούμπα και καλή καρδια!

38 σχόλια:

  1. πάμεεεεεεεε!!! τέτοια, τέτοια, πάντα τέτοια!
    πηγαίο ταλέντο, τι να λέμε τώρα;; έ;
    Νιουρέγιεφ μου εσύ! φτου! μη σε ματιάξω!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φύγαμε παιδί μου σου λέω, τώρα στα γεράματα μάθαμε και τις ζούμπες!

      Διαγραφή
  2. Ζούμπα και στη βουλή...είναι η μόνη λύση για ευτυχισμένους πολίτες!!!
    Να χορεύουν αυτοί να ξεχνάνε να μας γδύνουν...αν και πολύ φοβάμαι πως θα τα κάνουν μαντάρα κι εκεί!
    Καλό μήνα και ζούμπα να πάνε τα φαρμάκια κάτω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, δεν πρόκειται να τους βοηθήσει, το μόνο που ίσως δουλέψει σ αυτούς είναι ένα γερό χέρι ξύλο...

      Διαγραφή
  3. Με φάγανε οι λυσσάρες να πάω...
    Κάνουνε λεει φοβερή πλάκα κι εκτόνωση...
    Εσύ ήσουν όμως αυτός που με έπεισε...
    Ζούμπα το λοιπόν από αύριο...
    Καλό ζουμπαριστό μήναααααα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πας οπωσδήποτε, είναι πολύ καλό και πολύ ευχάριστο!

      Διαγραφή
  4. Ζούμπα θέλει να μας κάνει η γυμνάστρια,η παλαβιάρα!Άσε που θίχτηκε όταν τι ρωτήσαμε τι εστί.«Επιτρέπεται 16-17 χρονών παιδιά να μην ξέρετε;Απαράδεκτο!Νόμιζα θα ξέρατε...».

    Ας ζουμπιστούμε όλοι,λοιπόν!Καλό μήνα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο της, επιτέλους άνθρωπος που δε μένει στο Πρόταση-Ανάταση-Έκταση και κάτω!

      Διαγραφή
  5. Ενδιαφέρουσα η Ζούμπα. Αλλά δεν είναι για μένα, γιατί αν πέσω και εγώ σε τέτοιες κοπελιές, την έκατσα!! Μελανιάζω εύκολα και μετά θα μοιάζω με στρουμφάκι που το αποκλήρωσαν και το απέλασαν απ' το στρουμφοχωριό.
    Σου αξίζει όμως ένα μπράβο που έπνιξε τον πόνο σου στον ιδρώτα (και όχι στο πιοτό) και που ξόδεψες τον χρόνο σου δημιουργικά!!
    Καλό μήνα και καλό υπόλοιπο εβδομάδας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, να κάνεις μια προσπάθεια, θα σ αρέσει, απλά να είσαι λίιιιγο πιο μακριά απ τις υπόλοιπες!

      Διαγραφή
  6. Ενώ αν με παρακολουθούσες θα ήξερες τι είναι ζούμπα. Να προσέχεις όμως γιατί είναι άκρως εθιστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είχα διαβάσει ότι κάνεις, τώρα έβαλε το δικό μας αλλά δυστυχώς είναι μόνο Σάββατο και είναι δύσκολο για μένα... (λυγμ κλαψ)

      Διαγραφή
  7. Αν τα καταφέρεις να εθιστείς φιλαράκο, η ζούμπα καταργεί όλες τις δίαιτες!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο κακό είναι πως έχει μόνο κάθε Σάββατο που συνήθως λείπω...

      Διαγραφή
  8. Κι εγω ξεκινάω την επομενη εβδομαδα!!!
    Ποδήλατο (αλλά ελλειπτικό εγω) και ζούμπα 2 φορές την εβδομαδα σε μια σχολη χορου που ανοιξε κοντα στο φροντιστηριο!

    Εχουν να πεσουν πολλα γελια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τη λατρέψεις, είναι τέλεια! Να πάρεις και κανονικό ποδήλατο, θα δεις πως θα σου αλλάξει τη ζωή!

      Διαγραφή
  9. Διάβασα στο σχόλιο που έκανε η misoagnosti ότι η ζούμπα καταργεί τις δίαιτες. Κάνει να κάνω εγώ που είμαι μεσήλιξ ή θα με τρέχουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο;

    Καλή ακρόαση στον πάγκαλο και μην ξεχάσεις να του ζητήσεις Μίνα!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, να κάνεις, να κάνεις! Μη μου ανησυχείς καθόλου, θα το πας σιγά σιγά και θα μάθεις!

      καλέ ποια Μίνα να βάλει ο Πάγκαλος, την έφαγε χτες με ρυζάκι!

      Διαγραφή
  10. Έχω πέσει κάτω από τα γέλια...Αν την έκανες σωστά κι έζησες είσαι θηρίο δεν το συζητώ! Εγώ την πρώτη φορά χρειαζόμουν ασθενοφόρο για να πάω σπίτι, την δεύτερη κρυβόμουν πίσω από μια κολόνα για να προλαβαίνω να αναπνέω και την τρίτη επανήλθα στην κλασσική γυμναστική κι ησύχασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρώτησα πριν κάνω και μου είπαν ότι αφού κάνω τόσο πολύ ποδήλατο δεν θα χω πρόβλημα αντοχής, εντάξει στο τέλος τα χα παίξει τελείως αλλά ευτυχώς τα κατάφερα ο παλιόγερος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαχα, όλο σε περιπέτειες μπλέκεις... τις τραβάς σα μαγνήτης! Αν μη τι άλλο, αποκτούν ενδιαφέρον οι μέρες σου που τις περνάς μόνος, μακριά από τον καλό σου. Πάντως το ποδήλατο είναι η καλύτερη αεροβική γυμναστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν ωραία όμως, δυστυχώς είναι μόνο κάθε Σάββατο που συνήθως λείπω...

      Διαγραφή
  13. Βρε ζούμπα και κορμί φιδίσιο ;-) Με τις υγείες σας αγαπητέ μου!
    Εγώ το έπαθα το (μικρο-)ατυχηματάκι μου βέβαια και θα μείνω εκτός 'αγωνιστικού' χώρου για 1 μήνα, πάλι καλά που τώρα περπατάω δηλαδή...
    Καλό μήνα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α είσθε κι εσείς ζουμπίστρια; Άντε, περαστικά γρήγορα να ξαναξεκινήσεις! Τι έπαθες βρε παιδί μου; Που χτύπησες;

      Διαγραφή
    2. Τενίστρια, όχι ζουμπίστρια. Έπαθα εκεί μια ρήξη γαστοκνημίου μυός την προηγούμενη εβδομάδα και καταλαβαινεις... Τι να με κάνεις που μάχομαι για την κάθε μπαλιά; Στην ηλικία μου;
      Θα την γράψω την ιστορία μου σύντομα...

      Διαγραφή
    3. Αχ, καταλαβαλινω... περαστικά σου έυχομαι και σύντομα!

      Διαγραφή
  14. κρίμα κρίμα κρίμα ,να μη μένω κοντά σου ,θα περνούσαμε υπέροχα στη ζούμπα ,στο υπογράφω!!!!!!!
    φιλάκια και καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερούδια! Α, αν είμασταν κοντά θα έπεφτε τρελό γέλιο γενικώς!

      Διαγραφή
  15. Ζουμπα εε; κάτι θα σκεφτώ, εμείς εκεί δανα κατω στο νησί δεν ξέρω αν έχουμε τέτοια,εσύ χαρά μου θα λιώσεις, τόσο ποδήλατο και ζουμπες..
    καλημέρα, καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να λιώσω φιλενάδα, μασαμπουκιάζω σαν τρελός... 2 κιλά πήρα!

      Διαγραφή
  16. Ζούμπα... Το είχα καιρό στο μυαλό μου, τώρα με ξεσήκωσες. Θα πάω και εγώ. Basta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εμείς στις εξωτικές καρδιτσίους νήσους, ζούμπα λέμε όταν ζουλαμε κάτι.

    κάτι τέτοιο έπαθες και εσύ. σε ζούμπαγαν απ' όλες τις μεριές. φιλιά γλυκέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλά είδες τι κάνει η έλλειψη του "άλλου", μέχρι και στη ζούμπα το ρίχνεις... τι να πω αγαπητέ μου, ελπίζω να μην σας μείνει κουσούρι μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α γιε μου, την επόμενη φορά θα σε πάρω παρέα! Βγάλε να αερίσεις τα σορτσάκια και τα φανελάκια! Δεν ξέβρεις τι χάνεις!

      Διαγραφή
    2. Τα σπασουαρ μην ξεχάσετε, γιατί.....δεν θα θελα μάτια μου χαχαχα

      Διαγραφή
    3. ξεχνιούνται καλέ τα σπασουάρ; Τι τα πήρα απ τα Λονδίνα;

      Διαγραφή