Τα γραμματάκια μεγαλώνουν με ctrl= για τους Pcάδες, και με cmd= για τους Macάδες!
Ευχαριστώ!

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Τσόκαρα και τσοκαρίες


Διανύουμε χαλεπούς καιρούς, δύσκολους, έντονα διλημματικούς, δεν γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά και τανάπαλιν - και όμως κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά - τα τσόκαρα φερ ειπείν.

Επέτρεψέ μου να σου εκθέσω κάποια παραδείγματα.

Είμαι σε μια ομάδα φίλων απ τα παλιά. Εκεί λοιπόν, οι φίλοι - οι παλιοί συμμαθητές που κάποιους τους γνωρίζω καλά, κάποιους όχι, κάποιους τους αγαπώ και για κάποιους αδιαφορώ - όπως κι εκείνοι για μένα, ποστάρουν τραγούδια, βιντεάκια, απόψεις και πολλές φορές γίνεται δημιουργικός διάλογος, κάποιες όχι, δεν έχει σημασία. Σήμερα λοιπόν, μια κοπέλα πόσταρε κάτι για τους Εύζωνες και πως μια συγκεκριμένη κίνησή τους θυμίζει το όχι, και ομολόγησε ότι δεν το γνώριζε (ούτε κι εγώ αλλά οκ, δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα) και μια άλλη τη συνεχάρη και παραδέχθηκε επίσης ότι δεν το γνωρίζει, και μπαίνει μιά τρίτη την οποία δεν γνωρίζω προσωπικώς, ή κι αν ακόμα τη γνωρίζω δεν τη θυμάμαι, και τις καταχεριάζει ειρωνικά λέγοντας πως είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν την κίνηση αυτή του Εύζωνα κι αν αυτές είναι ικανές να ψηφίζουν.

Μου γύρισε το μάτι. Το Τσόκαρο μπήκε στη σελίδα να γελοιοποιήσει τις κοπέλες οι οποίες της απάντησαν ευγενικά και μετά ανέλαβα εγώ όπου την κάλεσα να ζητήσει συγνώμη για το προσβλητικό και ανορθόγραφο (το τόνισα αυτό) σχόλιό της.

Χτες είχα πάει σε μια γιορτή και είχε ωραίο κόσμο, συζητούσαμε για τα πάντα ήρεμα και ψύχραιμα και με αρκετές πινελιές χιούμορ, μέχρι που μπήκε το Τσόκαρο και αναστάτωσε τα πάντα σε ξένο σπίτι. Μιλούσε δυνατά, δεν άφηνε άλλον να αρθρώσει λόγο, προκαλούσε ποικιλοτρόπως, προσέβαλλε χάρην αστείου μέχρι που σηκώθηκα κι έφυγα πολύ νωρίς προφασιζόμενος πονοκέφαλο μιας και δεν ήταν σπίτι μου να την πετάξω έξω.

Και προχτές, μπαίνω στο σπίτι μου αυτο, το ηλεκτρονικό, και βλέπω σχόλιο από τον γνωστό blogger που κάνει τηλεοπτικό ρεπορτάζ, αυτόν τον γνωστό blogger που ήτο ο ανήσυχος bloggakis, ο Stefanos Max και τώρα που σοβάρεψε ο Stefanos Lympertas, να έχει κάνει 3 σχόλια εκ των οποίων τα 2 τα είχε σβήσει ο ίδιος, γράφοντας - με σωστή ορθογραφία ευτυχώς - βαρετό. Αυτό λοιπόν το έγραψε ο άνθρωπος ο οποίος ενημερώνει το αναγνωστικό του κοινό για τα Κλεμμένα Όνειρα και λοιπά σκουπίδια. Ο άνθρωπος που δεν τον διαβάζει ούτε ο εαυτός του, ο άνθρωπος που ενοχλητικά και αγενώς εδώ και χρόνια μπαίνει στα σπίτια μας και γράφει στα σχόλια ό,τι του κατέβει για να διαφημίσει το τηλεσαβούρικο blog του, μπήκε στο δικό μου για να γράψει βαρετό.
Και μπορεί όντως, για το γούστο και την παιδεία του να είναι βαρετό. Δεν αντιλέγω και χαίρομαι που το μαθαίνω, χαίρομαι γιατί ευτυχώς, αυτό το Τσόκαρο με θεωρεί βαρετό. Δεν θα ανεχόμουν τίποτα λιγότερο.

Την καλησπέρα μου σε όλους και θυμηθείτε. Ο καθένας μας έχει τη  άποψή του, δεν χρειάζεται να σφαζόμαστε γι αυτό.

20 σχόλια:

  1. Αποχωρώ με την απρέπεια και δεν μπορώ τα τσόκαρα. Δεν είναι και της τάξεώς μου άλλωστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ αυτό έκαμα αγαπημένη, αλλά φθάνει κάποια στιγμή ο κόμπος στο χτένι (κάνει και ομοιοκαταληξία)

      Διαγραφή
  2. έλαβα κι εγώ το σχόλιο 'boring', αλλα καθόλου δεν ήθελα να ασχοληθώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας ενημέρωνε και για το τι πήρε απο το σουπερ μάρκετ! Μην είσαι άδικος! Είχε πλούσια θεματολογία!
    Πληροφοριακά πάντως,η λέξη τσόκαρο μου προκαλεί τρομερό γέλιο και μόνο απο τον ήχο της,χωρις να κάνω καν εικόνα αυτά που πουλούν στα φαρμακεία και είναι ενα σίχαμα σχεδιαστικά. Άσε που είναι κι ενας απο τους αγαπημένους μου χαρακτηρισμούς γενικά,να τα λέμε κι αυτά!
    --ΣαλιάγκιΤοΤσοκαρολάγνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, είχαμε την ενημέρωση για το τι σερβιέτες χρησιμοποιεί...

      Το τσόκαρο είναι εξαιρετικός και απόλυτα ταπεινωτικός χαρακτηρισμός και τον λατρεύω!

      Διαγραφή
  5. χαχαχαχα κι εμένα μου έχει αφήσει τέτοιο σχόλιο. Προτείνω να τον στείλουμε στην αντιπολίτευση να βγάζει λόγους με τον Αδωνι. Ταιριάζει! Κρατάω και το τελευταίο, μεγάλη κουβέντα!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόεδρε, τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί δεν τον βλέπω καλά τον Άδωνι, θα μας το πάθει το εγκεφαλικό...

      Διαγραφή
    2. Είμαι ο Στέφανος Μαξ, έλα αν θες στο μπλογκ μου, έχω διαγωνισμό.

      Μια ζωή σβήνουμε σχόλιά του κι επέμενε
      και πρόσφατα που το ριξε στην τηλεόραση (τι άλλο να κάνει ο άμοιρος) κάπου διάβασα εκτενέστερο σχόλιό του στο οποίο εξηγούσε πως του αρέσουν πολύ τα blogs του. Γέλασα κι ως εκεί. Δεν είναι του είδους μου το να κανω καζούρα (ή bullying ή όπως το λένε το να επιτίθενται οι δυνατοί ομαδικά στον αδύναμο).

      Αλλά να υπάρχει άνθρωπος που προσβάλει τον Τρεμένς δε θα το δεχθώ.
      Διότι τόοοοοσα χρόνια μια άσχημη κουβέντα, μια κακία, δεν έχει εμφανιστεί σε σχόλιό σου φίλε Tremens κι αυτό δεν είναι εύκολο. Διαφορετικοί άνθρωποι είμαστε, καθένας με τις λόξες του, και γράφουμε χαλαροί από τα σπίτια μας. Δεν συμφωνούμε πάντα σε όλα. Κι όμως εσύ ποτέ-ΠΟΤΕ δεν έθιξες κανένα.

      Γελούσα με την άρρωστη περίπτωση του Στέφανου Max μα μετά από αυτό
      δε θα γελάω πιά φίλε Tremens.

      Καλή μας μέρα και εσένα μη σε νοιάζει, δε σε αγγίζουν αυτά (και βαρετός δεν είσαι- άκου κι εμένα που λαβαίνω τα λογοτεχνικά πονήματα κάθε φιλόδοξου ποιητή― ΕΚΕΙ να δεις βαρετό..)

      Διαγραφή
    3. Άστα αγαπημένη μου, και το κακό είναι ότι με ματιάζει συνεχώς κι έχω ξοδέψει μια περιουσία στα σκόρδα...

      Διαγραφή
  6. Τσοκαροεπίθεση! Είναι και αυτός ένας τρόπος αυτοεπιβεβαίωσης της ύπαρξης του ανθρώπου. Το να βάλει εναντίων των άλλων απλά για να έχει κάτι να ασχολείται. Δεν υπάρχουν ευγένειες, δεν υπάρχουν τρόποι. Ξεχάστε τα αυτά. Το "τσόκαρο" θα διεισδύσει σε ένα άκυρο post για να πει το κοντό του και το μακρύ του και να ανεβάσει το είναι του μειώνοντας τους άλλους. Στο fb πάντως είναι απλό, δεν αξίζει να χάνεις χρόνο με απαντήσεις. "block" και άμε στο καλό σου. Δια ζώσης είναι πιο σύνθετο. Αν απαντήσεις θα ξεκινήσει ένας φαύλος κύκλος κουβέντας που δε θα οδηγήσει κάπου ενώ η αδιαφορία σου θα το εξοργήσει περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ δεν έχει εδώ μπλοκ να ησύχαζα, στο φατσοβιβλίο κάτι τέτοια σούργελα έχουν πάρει πόδι προ πολλού!

      Διαγραφή
  7. Καλέ...αγαπάμε anisixos. Κάποια στιγμή που είχε εξαφανιστεί νόμιζα ότι τον κλείσανε μέσα και πολύ στεναχωρήθηκα. Οι ιστορίες με τα σκουπιδάκια πολύ με είχαν αγγίξει. χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει τη νοστιμιά του, δεν αντιλέγω, ορίστε, ολάκερο post μου έφτιαξε το τσόκαρο!

      Διαγραφή
  8. Aυτός λοιπόν ειναι ο περιφημος anhsyxos,που μας επρηζε τα συκώτια,γα να μην πω κατι άλλο:)),στελνοντας μας σχόλια με λινκ άρθρων του;Μια δυο φορές του ειχα απαντησει ευγενικά,κάποτε όμως το εφαγε το ξέχεσμα του και δεν ξαναφάνηκε στο μπλογκ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O αποκάτω "σχολιαστής" μήπως ειναι κλώνος του Anisixou? :)))

      Διαγραφή
    2. Βρε λες να κλωνοποιήθηκε και να μας προέκυψε και στα ξένα; Χριστέ μου, stefanexit ΤΩΡΑ

      Διαγραφή